Orijinalini görmek için tıklayınız : ev sahibi ve tahliye
boosted_pug
16-02-2011, 21:24
arkadaşlar başımda bi sorun var bunu size danışmak istiyorum
şuan kirada oturuyorum mayıs ayında kira sözleşmem sona eriyo ev sahibi kendi oturucağını gerekçe göstererek benim evden çıkmamı istiyo ama ben evi tutarken 2013 de tayin olucağımı söliyip eğer bu tarihe kadar beni evden çıkartmıcaksanız ben bu evi tutucam die söylemiştim ve oda kabul etmişti ama kontratda bu şekilde bir ibare yok şimdi ben taşınırsam tekrardan emlakçı parası evin taşınması yazlık iznimin hiç olması artı daha 2 aylık çocuğumla rezil olcam ve biton param gidicek 6750 sayılı kanuna baktım orda ev sahibinin tebligat göndermesini mütakip 6 ay sürem olduğu yazıyo ama osmanlıca sözlüğüm olmadığından :) çok anlamadım
birde şöyle bi durum war ev sahibi kendi oturucağı mazeretiyle kiracıyı evden çıkartırsa en az 3 yıl o mülkde oturmak zorundaymış oturmazsa para ve hapis cezası varmış die bi ibarede war peki bunun için ne yapmam lazım
bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum
kontratta yoksa cıkarır o onun vıcdanına kalmıs artık..bızımde kıracımız vardı senesı doldu cıkardık tabı kırayı odemedıgı ıcın cıkarmıstık senınkı bıraz kıl sanırım
timucintt
16-02-2011, 21:27
mayıs ayına kadar dokanamaz sana...
hasan çağri
16-02-2011, 21:29
Kontratı 2013 e kadardır diye yazdırmadı iseniz ve ev sahibiniz yeterli zaman var ike haber veriyor ise çok fazla imkan yok gibi duruyor.
pesimist206
16-02-2011, 21:29
resmı bır sekılde bılgılendırmesı gerekır ondan sonra belırlı bı sure ıznınız var dıye bılıyorum kontratta olmayan hıc bır soz sızın ıcın bı deger ıfade etmez maalesef ....
kira vermede sıkıntı yaşatmadığı sürece kontrat bitene kadar oturabilirsin. onun evde kalıp kalmayacağını nasıl denetlersin bilemem. böyle bişey olduğunda adam yazlığada mı gdemicek sonuçta geçici olarak o mülkte kalmamış olacak.
kirayı verdiğine dair yazılı belgen olsun ama (dekont)
Malesefkı kontratta ne yazarsa o uygulanır yarın yazsa yarındır esnme payı yoktur diye düşünüyorum..
Resmi şekilde, kağıda dökülmeden verilen tüm sözler hükümsüz sayılır kanun karşısında.. SErhat nicki abi konuya bakarsa daha ayrıntılı bilgi verebilir.
dostum bıraz kaba olacak ama aynısı bızım basımızada geldi kontrat falanda yoktu dedı ben oturucam.(ama yuksek kıraya verme nıyetı vardı) adam geldi dedi evi bosaltın babamda s...git cıkmıyorum lan dedi git mahkemeye ver vs dedi adam o gidiş sımdı evın kırasınıda biz yukseltıyoruz kafamıza göre cıkarkende biz cıkıyoruz:D kırasınıda kapısına gonderıyoruz ipnenin..oda bize oglum evlenene kadar oturun demişti cocuk daha 18 değil.adam kendi evine gelemiyor suan sizde yapabilirsiniz zaten mahkemeye verse kim bilir nekadar sürerde sizi cıkartır
evi kiraya verdim ilk ay ödedi sonraki 7 ay ödemedi, mahkemeye verdim, ilk duruşma 3 ay sonra oldu, ettimi 10 ay, tebligat eline ulaşmadı diye hakim erteledi 2 ay daha geçti, bende 2000 tl ye kıydım illegal yollardan 3 saat sonra evi boşaltırdım ;) mahkeme hala sürüyor evde yeni kiracı var 5 ay oldu bu arkadaşa kiraya vereli :)
ama bir hakimi yolda polis kontrol için durdursa yarım saat sonra nöbetçi mahkemede solugu alır, silahını görevini elinden alırlar :) güzel türkiyem.
rahat ol sen kiranı öde mümkünse bankadan öde, kontrat bitiminde de %10 zam yap yatır parayı kralı çıkaramaz seni ;)
çıkarsada 1 sene rahat sürer :)
ah be kanka neden sozlesmeye yazmak yerıne sozde bırakmısınkı bu ısı.adam resmı olarak haklı teblı ettıkten sora yasal sureyı doldurursun sora cıkmak zorundasın tabı ınsafına kalmıs.bıseye ıhtıyacın olursa haberleselım
HarunToprak
16-02-2011, 22:23
Benzen bir olay başımıza gelmişti biraz araştırmıştık ne kadar doğru bilmiyorum ama. Madem kendim oturucam diyor o zaman ondan bir yazı vs. birşey alın resmi kendi oturcağına dair,siz çıtığınızda 2yıl içinde eğer kiraya verdiğini vs. görürseniz tazminat davasıyla ciddi boyutlara gider iş.
boosted_pug
16-02-2011, 22:32
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler kira ödemelerinde sıkıntı yok her ayın 15i ile 20 si arası tak hesapta ya sonuçda adamın evi çık dese çıkıcaz ama ilk başta böle sonra böle demesi beni uyuz ediyo kaldıki biton planım war yaz tatilim war kardeşimin düğünü war baldızın nişanı war hem bunlarla uğraş hemde bu arada gel evi taşı hemde evlerin en pahalı olduğu yaz başı bakalım sonucu ne olcak
tahliye Tahütnameniz yoksa 6 ay mahkeme sürüyor =) yasalar kiracıdan yana bu aralar...
Kira sözleşmesinde bahsettiğiniz hususu belirtmediyseniz maalesef Mayıs ayında çıkmak zorundasınız.