PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : değişik bir sorun (subaru)

ygtrn
18-02-2011, 18:05
aracımda orjinal turbosu ve katalizörü varken bu problemlerin hiçbirisi yoktu.... olay şöyle....

4rpm civarlarında gaza %8 %12 civarlarında bastığım zaman(evc'nin ekranında gazkelebeği açısı gösteriyor) araç gazda silkeliyordu benzinde ise belli belirsiz, biraz isteksiz gidiyor gibi oluyordu...

şimdi evc'ye kalibrasyon yapıldı... şuan silkeleme çok az ancak araç yine isteksiz gidiyor ve busefer ciddi bi tıslama sesi geliyor, sanki blowoff basıncı yavaş yavaş salıyor gibi, benzin lpg farketmiyor ikiside aynı.... birazdaha fazla gaz verdiğimde ise herşey normale dönüyor.....

problem olduğu sıradaki afr 10, basınç 0.9 civarı, kelebek açısı %8 %10 arası 4000rpm civarı....

ayrıca aracın altında bilmediğimiz bir yağ kaçağı var, turbo yağ besleme borularında sıkıntı var diye düşündük, doğan usta turboyu söküp boruların kelepçelerini vs yeniledi ancak yağ hala akmaya devam ediyor, 1 haftadırda yağı kontrol ediyorum, gözle görülür bir eksilme tepit edemedim..... yarın öbürgün yine gidicem....

egzostanda beyaz duman vs atma gibi bir sıkıntı yok.....

aracın setup'ı aşşadaki gibidir.....

td04 turbo
wrx ic
evc6
greddy blowoff
nkg iridyum buji
walbro pompa
iskender downpipe (60'lık)
hks fcd
k&n kutuiçi filtre.....

ygtrn
18-02-2011, 18:07
ayrıca turbo dolduğu sırada biraz ıslık sesi yapıyor, td04'te bu normalmi?

ygtrn
18-02-2011, 18:09
sorun turbo yollarında olan bir kaçaktan olabilirmi?

kaçaktan dolyı maf'ta okunan hava ile, motora giden hava miktarının düşmesinden dolayı araç zenginde yürüyor olabilirmim?

cem06
18-02-2011, 18:15
araç zenginde yürüyor olabilirmim?

afr 10sa cok zengin

ygtrn
18-02-2011, 18:16
çok zengin olduğunu biliyorum, bunun sebebi ne? gaza az basınca zengin çok basınca normal... sencede garip değilmi?

cem06
18-02-2011, 18:19
normal derken 5000 6000devir gibi 11 civarımı

pompa boost kacagı egzozda conta lpgnin beyni bicok sebep olabilir.

ygtrn
18-02-2011, 19:04
evet daha sonra 11 12 aralarına doğru çıkıyor afr değeri

senna
18-02-2011, 19:34
kaçak var muhtemelen bir kontrol et boruları silikonları

ygtrn
19-02-2011, 20:15
sorunu bizzat çözmüş bulunmaktayım.....

blowoff'un vakum borusundaki kaçaktan dolayı bahsi geçen basınç gazkelebeği vs değerlerinde blowoof'u kapalı tutan manifold basıncı dışarı kaçtığı için blowoff açılıyor ve basıncı dışarı saldığı için araç aşırı zenginde yürüyor...

gaza basınca tekrar düzelmesinin sebebi, tekrar artan basıncın kaçağa rağmen blowoff'u kapalı tutmaya yetmesi.....

wakum borusunu değiştirdikten sonra yaptığım testte hiçbir sorunla karşılaşmadım....

teşekkürler.....