Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin ilk ve tek turbo charger üreticisi
türker42
18-02-2011, 22:52
firma güzel işler yapacak gibi..
http://www.saffer.com.tr
ürettikleri turboları gördüm.. üzgünüm ki görüntüsü rezaletti.. performanslarının da turbocu arkadasım tarafından rezil oldugu söylemişti.. ileride umarım iyi olur ama su an bizlere uygun değil gibi gorunuyor..
::ZaFeR::
18-02-2011, 23:05
Bir ara,kullanıdığımız MF 265S traktör için turbo araştırması yaparken,traktör forumlarında karşılaştım bu siteyle.Genellikle dizel grubuna çalışıyorlar.
Zaten otomobil grubu için sadece 2 adet turbo üretmişler. biri hdi için diğeri reno dci grubu için. Bence bu klasmanda çok sorun çıkarmaz.
overblack
18-02-2011, 23:09
turbo gibi önemli bir parçayı konya malı alıp riske girmem şahsen.
sevindim ülkemizde yerli üreticinin olmasına bi yerden başlamak lazım.Umarım ar-ge,üretim kalitesi ve müşteri hizmetlerine gereken önemi verirler.
edit:
http://www.saffer.com.tr/image.php?name=2010_06.jpg&width=562&height=328
üstadlar şu deliğin üstünde bir file varmı var yoksa olması gereken böylemi? :D
ya kımse riske girmesin... adamlar traktor ve dizel araclar için turbo uretiyorlar :)
COOLFEAR
18-02-2011, 23:12
hiç olmamasından iyidir soyle düşünün yerli malı eminim piyasa olsa cok kıral icatlar cıkar:D
bir kaç yıl sonra ulkemızın tek turbo uretici firması olacaktır... onemli olan baslamak istemek..
flexamin
18-02-2011, 23:29
bir kaç yıl sonra ulkemızın tek turbo uretici firması olacaktır... onemli olan baslamak istemek..
+1907777 katılıyorum
türker42
19-02-2011, 20:59
kesinlikle yukarıdaki olumsuz düşünen arkadaşları anlayamıyorum, bi firma pat diye zirvede olamazki adamlar yapılmayanı yapmışlar cok takdir ettim
Holset de ağır taşıtlar için turbo üretiyordu diye hatırlıyorum.Yanlışsam üstadlar düzeltsin.Yerli holset buda :)
konya yedek parça üretimi konusunda çok iyi bence..olumsuz düşünülmemesi gerekiyor..bu firma bir süre sonra performans üretimine geçebilir..çok iyi bir yere de gelir inşallah :)
Aracınızda, Sivas malı eksantirik, Konya mali piston ve kol, İzmir malı jantı zaten kullanıyorsunuz. Türk mallari bir çok ülkenin malindan kaliteli, üstelik bir çoğunu da bu memleket üretiyor.
individual
20-02-2011, 19:12
yerli üreticilere destek vermek gerekiyor kalite nasıl bilemem ama ilerde çok kaliteli bir firma olurlar herhalde.
inşallah daha iyileri olur..
bence cok güzel bi gelisme, böle seylerin türkiyede oldugunu görmekten mutlu oluyor insan.
bu arada , fiyat araliklari nedir?
Ülkemizde bu ürünlerin hammadesi var yani bu ürünler ülkemizden yapılıp yollanıyor sonra bize geri satıyorlar he.
Ulan bari azıcık ülkece kafamız olaydıda kendi arabamızı üreteydik.
fastchild
20-02-2011, 22:18
bi yerden başlamak lazımdı iyi oldu bence ileride benzinli performans araçlar için üretime geçerler
Emre İlbi
21-02-2011, 11:28
helal olsun,büyük cesaret,başarılı olacaklardır şüphesizki,ancak şuan başarısız olsalarda hiç önemli değil bence,önemli olan bir yerlerden başlamış olmak:)
inşallah başkalarınada örnek olurlarda,ülkemizdeki firma sayısı artar:)
erayakar
21-02-2011, 12:16
Taktir edilecek bir uygulama ..illaki hatara olacak ama sonunda kalite tuttura bilirse ..insanların yurtdışına bağımlılığı biter
negatif yorumları anlamıyorum biryerden başlamamış olmak bile güzel bu arada porche turbos 997 kasanın bütün hortumları su-hava türkiye üretimi firma adı aklımda değil motor sökülürken görmüştüm yabancılarda bizde olduğu kadar ön yargı yok galiba
umarım dahada geliştirirler kendılerini :)
Holset de ağır taşıtlar için turbo üretiyordu diye hatırlıyorum.Yanlışsam üstadlar düzeltsin.Yerli holset buda :)
holset çok ciddi büyük bir firma teknoloji üreticisi, kkk schwizter borg warner gibi firmalarla beraber çalışıyorlar zaten:)
bence çok güzel gelişme umarım iyi olur
M.degirmen
20-04-2013, 14:33
turbo gibi önemli bir parçayı konya malı alıp riske girmem şahsen.
böyle düşündügümüz için kaybediyoruzya ..
Yurtdışına bir çok araç parcası üretiliyor türkiyede gelir gerisi kendilerini geliştirirler çin malı turbolara güven varsa Türk malı zamanla iyi olur Irak la calısıyorum Türk malı gecerli cin malı gecersiz mesela irak bakanlıklarında kesin emirler var
mesela aliminyum döküm olarak vag grubu ile calıştıklarını biliyorum
Cevher Group Official Web Site : Cevher, Döküm, Aluminyum, Aluminium, Enjeksiyon, Gravite, İşleme, Casting, Gravity, High Pressure, Machining, Auto, Giesserei, Kokillenguss, Hochdruckguss, Schwerkraft, Fonderie, Haute Pression, Outillage, Prototype, (http://www.cevherdokum.com/Default.aspx?CID=133)
Daha yeni başladılar riske girip almam demiş bunda yanlış bişey yok
Siz alırmısınız?
Firmanın hedef kitlesi de zaten sen ben o değiliz
Traktörcüler turbo dizel diğer motor üreticileri.
Daha yeni başladılar riske girip almam demiş bunda yanlış bişey yok
Siz alırmısınız?
Firmanın hedef kitlesi de zaten sen ben o değiliz
Traktörcüler turbo dizel diğer motor üreticileri.
gt30 ayarında 1 turbo üretsinler malzeme kalitesini vs detayini bildirsinler ben alırım :)
ama öncelik fabrika icin gelir şart o tabii bu yönde seri satış yapma amacı olacak
ghibli06
20-04-2013, 14:52
CMS ile yıllarca dalga geçtiler, ne oldu? adamlar bir çok markanın OEM üreticisi oldu artık onlar kimseye bakmıyor :)
Odaklanacakları alan önemli.
Ülkemizde debriyaj balataları vs. de üretiliyor. Napıyoruz gidiyoruz Exedy vs. alıyoruz. Neden çünkü üretim yapan firmalarda performans otomobilleri yada bizleri hedef alarak üretmiyorlar. Ticari olarak, yani daha çok iş yapabilecekleri alanda, markalaşabilecekleri yönlere yöneliyorlar.
Bizim gibi azınlığı hedef alarak bir üretim yapacaklarını sanmıyorum. Ama kafalarındaki portföye sahip olduklarında genişletmek için bizim alanımıza uyan kalitelerde de üretim yapacaklardır. O zaman neden tercih etmeyelim ki? Hemde gururla kullanırız.
gt30 ayarında 1 turbo üretsinler malzeme kalitesini vs detayini bildirsinler ben alırım :)
ama öncelik fabrika icin gelir şart o tabii bu yönde seri satış yapma amacı olacak
Dacia ya diyosun ki ; Audi gibi araba yap alacağım.
Dacia nın hedef kitlesi ayrı Audi ninki ayrı
Veya yerli araç typer gibi olsun ilk ben alırım demek gibi bişey
O durumda yerli üretici zaten dükkanı kapatır
Saffer in rakibi CZ Turbo veya Sonalika turboları vb dir.
O kulvarda koşup pazar elde edebilir bu arada mevcut araçların iş mk larının Aftermarket lerinde " yan sanayi" olur cirosunu arttırır üretim kapasitesini kullanır
Buralarda öğrenme eğrisini yükseltir,cirosunu arttırır argeye cirosunun min %5 ini harcar ondan sonra zaten ülkenin gururu olur
İşte o zaman acaba yüksek segmentte mi yoksa bulunduğum kulvarda mı koşayım diye fizibilite yapar.bakar nerde fazla para kazanacığım orda devam eder
ceratoniaorg
20-04-2013, 15:21
Büyük üreticiler ilk turbo çıkarttıklarında da illaki bu tarz muhabbetlere maruz kalmışlardır. Ama bu üretici iyi bir arge yaptıktan sonra ortalama 5 sene sonra görmek lazım.
Mehmet Gazihan
20-04-2013, 15:45
Çinden parça parça getirip burda monte ediyorlar.
KSK-VTEC
20-04-2013, 16:16
Dönmez debriyaj pal hariç geri kalan tüm malzemeyi kendi üretip satıyor.
dragon07
20-04-2013, 17:19
ben yakından inceleme fırsatı buldum.mallar bize göre degil zaten boşuna birbirimizi dolduruşa getirmeyelim :). traktör kamyon işmakinası vs için üretilmiş .turbolar çin mallarından şuanda bikaç 10-20 tık önde.
türkler olarak herhangi birisi ne üretirse üretsin direk bokluyoruz.halbuki mühendisler destek olup eksik yerleri söyleseler geliştirsek kendimizi nerdeeeeeeee :) automechanicada inceledim inş zamanla performans parçalarıda üretirler.
ayrıca türkiyedeki sanayi malzeme ve üretim olarak dünyadaki çoğu ülkeden iyi.hemen bilip bilmeden bokslamayın.
Kimse konunun tarihine bakmıyor herhalde, 2 senelik konuyu bulmak büyük başarı..
Güncel bir haber olsa anlarımda, üye ye cevap veriliyor..
birden ön yargılı olmaya gerek yok.. umarım başarılı olur ve zamanla çeşit ağını geliştirirler...
tdipower
20-04-2013, 17:52
eski konuları hortlatanlar özellikle mi yapıyor diye çok merak ediyorum..
oncelıkle turkiyede uretilen hersey bizim için bi artıdır yan sanayi turk uretimi parçalar olmasa araçlarınızdaki parçalarin fiyatlarini dusundunuzmu ...bide soyle bişey helal olsun eski konyu arastıran arkadasa cok ugrasmiş belli
GENMOT KONYA -TURKİYEDE TEK FORMULA 1 ARACLARININ PİSTONLARİNİ URETEN TEK FİRMADIR VE DOGRUDAN GITMEKTEDIR..
TUMOSAN TRAKTOR KONYA-DUNYADA HER ULKEYE GONDERILMEKTEDIR HALADA URETİMİ SATİSİ YAPILAN Bİ TRAKTORDUR...