Orijinalini görmek için tıklayınız : boya sonrası ?
focus musty35
20-02-2011, 18:47
arkadaşlar aracımı tamamiyle keyfiyen ve ufak tefek cızıklerden dolayı belden asagı boyattım suan tertemız sekılde duruyor boyanalı 2 gun oldu usta gel bır kat daha pasta ve cıla cekıcem ısımız bıtıcek dedı . ben boyanın bu parlaklıgını koruması ıcın kendim ne tarz uygulamalar yapabılırım hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?
sen ustana sole pasta cıla cekmesın 1 ay bekle snr kalıtelı malzemelerle yıka temızle cılala boyalı arabanın pastaya ıhtıyacı yoktur hataları kapatmak ıcın usta pasta atar.attırmayın pasta arabanıza ısını dogru yapsın cam gıbı arac cıksın suyla bıle parlar araç.
focus musty35
20-02-2011, 21:47
saol ruudvan tesekkürler o zaman en azından 2 hafta bekleyım ben sımdılık yıkama yeter :)
yıkamayıda guzel bı eldıvenle yap.cizme arabayı.
focus musty35
20-02-2011, 22:01
püsküllü eldivenlerden alırım cılalı sampuan falan onlarla yaparım artık
maxpower
20-02-2011, 22:45
tazyikli su da tutmayın 2hafta kadar, yağmurlar geçtikten sonra yapılsın pasta cila vs
focus musty35
20-02-2011, 22:53
evet zaten mumkun oldukca yagmur camur surmuycem bu aralar
cembasmaci
21-02-2011, 14:33
Ustanın sonra bir ara getir pasta ve cila gecicem demelerinin sebebi genelde boya değil de vernik hatası yapmalarından kaynaklanıyor. Vernik uzerinde bazı ince hatalar veya kalın vernik atılması (portakallasma) zımpara + pasta + cila veya kalın pasta + cila ile gideriliyor.
Bu islemleri tabi yeni boyanmıs arabada hemen yapmak mumkun degil. Boyadan sonra mevsime gore kısın 1 ay yazın da yaklasık 2 hafta gecmesi gerekiyor...
Yapılması gereken ruudvan ın dedigi gibi iyi bir usta bulup fırın boyada duzgun bir işçilikle tek seferde işi bitirtmek. Ama yukarıdakileri de yaptırırsanız, herhangi bir sorun olmaz aksine dedigim gibi ufak tefek hatalar ortadan kalkmıs olur...
2 hafta sonra götür uygulama yapan bir firmaya deki arac yenı boyandı.PAstasını waxını osunu busunu tek usta yapsın bitirsin.Cillop gibi cıksın boya.Sanayide orda burda langır lungur daldırma arabana pasta yapacak ustaya.Bu kadar boyatıp masraf etmişsin 100-200de uygulamaya verirsin.
focus musty35
21-02-2011, 20:09
2 hafta sonra götür uygulama yapan bir firmaya deki arac yenı boyandı.PAstasını waxını osunu busunu tek usta yapsın bitirsin.Cillop gibi cıksın boya.Sanayide orda burda langır lungur daldırma arabana pasta yapacak ustaya.Bu kadar boyatıp masraf etmişsin 100-200de uygulamaya verirsin.
konustum bugun ustamla zaten işçiliğine cok guvendıgım bırı sımdılık sadece pasta gecti sanırım bırakmıstım arabayı daha sonra senı arıcam gelıceksın yıne bırsyler yapıcam dedı . bakalım artık ızmırde 2 hafta sonra profesyonel bıyerde uygulama yaptırırım ama daha sonradan kendımde bırsyler yapmak ıstıyorum kendı emegımde olsun zaman gecsın bakımından artık cıla cekerım herhalde :)
konustum bugun ustamla zaten işçiliğine cok guvendıgım bırı sımdılık sadece pasta gecti sanırım bırakmıstım arabayı daha sonra senı arıcam gelıceksın yıne bırsyler yapıcam dedı . bakalım artık ızmırde 2 hafta sonra profesyonel bıyerde uygulama yaptırırım ama daha sonradan kendımde bırsyler yapmak ıstıyorum kendı emegımde olsun zaman gecsın bakımından artık cıla cekerım herhalde :)
profesyonel bi yerde uygulama:confused:iimiş:D:D:D