Orijinalini görmek için tıklayınız : Rol Vtec için Headers
kerem_euk34
20-02-2011, 21:51
Şu an üstünde ss rezil bi header var değiştirmek en iyisini en performanslı olan headersi düşünüorum ama tam karar veremedim BİSİMOTO mu? FULL RACE mi ?
Full race ın atmosferık ıcın uretmıs olan bı hedarsı yok B16 ıcın
kerem_euk34
20-02-2011, 22:05
Abi onu bilmiorumda bnm aklımda en baştan beri BISIMOTO var en doğrusu hangisi onu öğrenmek için açtıM konuyu yardımcı olursanız sevinirim...
Bisimoto Bence D serisinde iddalı
B serisinde kullananlardan yorum alabılırız tabı varsa
Bence senın aracına uygun olan Hedarslar
DC 2.5
Hytech
Veya Kidracing
Bulabilirsen Toda da harıka olur
KSK-VTEC
20-02-2011, 22:09
Abicim ozaman araştır ondan sonra konu aç
kerem_euk34
20-02-2011, 22:13
Bisimoto Bence D serisinde iddalı
B serisinde kullananlardan yorum alabılırız tabı varsa
Bence senın aracına uygun olan Hedarslar
DC 2.5
Hytech
Veya Kidracing
Bulabilirsen Toda da harıka olur
B de kullanan bnde hiç görmedim... Zaten ürün yurtdışından gelcek TODA konusunda bi duriim araştıriim.
chiefkadir
20-02-2011, 22:14
Şu an üstünde ss rezil bi header var değiştirmek en iyisini en performanslı olan headersi düşünüorum ama tam karar veremedim BİSİMOTO mu? FULL RACE mi ?O araba fena değildi gideri..Sen aldın ve SS in kötü olduğuna rezil olduğuna nasıl karar verdin hangi mühendislik bilgisi ile SS i rezil ilan ettin .Full Race yapayım demişin vti için adamların headersı bile yokmuş ..Yaw kerem ne diyim sana..Erkutu mertcanı vs dinle belli bi dönem :icon_tup:
Yıllardır Dc Kullandım bi sıkıntı yaşamadım
Dünyayı yenıden kaşfetmeye gerek yok bence DC 2.5 derim ben Rol vtec için ama
Bilal bana bi headers önerdi
dyno değerlerini araştırdım çok başarılı bence
http://www.kiddracing.com/site/components/com_virtuemart/shop_image/product/B18_01.jpg
kerem_euk34
20-02-2011, 22:21
O araba fena değildi gideri..Sen aldın ve SS in kötü olduğuna rezil olduğuna nasıl karar verdin hangi mühendislik bilgisi ile SS i rezil ilan ettin .Full Race yapayım demişin vti için adamların headersı bile yokmuş ..Yaw kerem ne diyim sana..Erkutu mertcanı vs dinle belli bi dönem :icon_tup:
Kadir abi zaten bilgi yardım almak için açıldı konu... Bisimotoda karar kıldık ama deneyipte gören olursa yorumunu almak için açıldı tek başıma iş yapmıyorum... Gelelim üzerindeki headersa 2.5inç olması gereken çıkış 2 inç olursa gaz atış rahat olmaz onu rahatlatmak için çapın uygun büyüklükte olması lazım... SS te bu vtecte böle yetersiz kalıyo sıkıştırma oranından dolayı yoksa bazı araçlar için yeterli olacaktır...
kerem_euk34
20-02-2011, 22:22
http://www.kiddracing.com/site/components/com_virtuemart/shop_image/product/B18_01.jpg
Hangi headeri önerdi bilal abi? DC 2.5i mi ?
Kidd Racing
resimdeki headers.
fsunnetci
20-02-2011, 22:25
Türkiye piyasasında bu iki Headers isimlerini B serisinde ilk defa duyorum desem:o
kerem_euk34
20-02-2011, 22:25
Kidd Racing
resimdeki headers.
saolsın mertcan abi araştıriim en doğru kararı vercez inş...
kerem_euk34
20-02-2011, 22:28
bu iki Headers isimlerini B serisinde ilk defa duyorum desem:o
http://i1102.hizliresim.com/2011/2/20/10359.jpg
BISIMOTO
Talih.b16
20-02-2011, 22:39
yurt dısında gelicekse fiyat uygunluk biliyorum ama rmf markada bakabilirsin biraz araştır ama bende araştırıyorum iyi diyorlar ebayda falan +15 hp falan diyorlar
DC yerine Hytech bence..
Kendi aracımda kullanıyorum çok çok memnunum.
Dipnot: Adıvar,Şekli yeterlere pek takılma bu arada;) verim veren hedırslar belli amerikayıda keşfetmeye gerek yok. Senin yerinde olsam Hytech kullanırdım. Mesela krc vti de kullanılıyor bi sor bakalım fikir de almış olursun;)
mikahakinen
20-02-2011, 22:59
http://www.kiddracing.com/site/online-store/honda-b-series/kiddracing-narrow-b-series-header
375$ fiyatı var kerem +15hp
o 375dolar buraya gelene kadar iki katından fazlasına cıkar heralde :D
yazan verilere pek takılmamak lazım kullanıcılardan örenmek daha mantıklıdır her zmn neticede onlar satıcı...
kidracing iyidir ;) apexi ve duzboruylada iyi gider :D
mikahakinen
20-02-2011, 23:29
KiddRACING NARROW B SERIES HEADER (RED) vs DC JDM 4-1
http://www.kiddracing.com/site/images/stories/dyno_charts/dyno1.jpg
KiddRACING NARROW B SERIES HEADER (BLUE) vs HYTECH REPLICA
http://www.kiddracing.com/site/images/stories/dyno_charts/dyno2.jpg
şimdi bu değerleri koyuyorsunda, eksik oluyor.
neden dersen specler çok önemli. kombinasyon meselesi.
dipnot: alıntıyı nereden yaptın bilmiyorum ona istinaden yazdım yukarıdakileri.
yani her iki aracında specleri aynı ise fark çok güzel kidd ezmiş, ama aynı
değilse hiçbir anlamı yok o sheetlerin.
kidd racing sitesinin dyno blünmden alınırsa tabi ezer kidd racing;)
dragon07
20-02-2011, 23:41
hytech bu işte (.)
mikahakinen
20-02-2011, 23:57
şimdi bu değerleri koyuyorsunda, eksik oluyor.
neden dersen specler çok önemli. kombinasyon meselesi.
dipnot: alıntıyı nereden yaptın bilmiyorum ona istinaden yazdım yukarıdakileri.
yani her iki aracında specleri aynı ise fark çok güzel kidd ezmiş, ama aynı
değilse hiçbir anlamı yok o sheetlerin.
araçların specleri konusunda bir bilgi yok sayfada. Alıntı Dyno Charts - KiddRacing (http://www.kiddracing.com/site/dyno-charts) dandır.
mikahakinen
21-02-2011, 00:09
kidd racing sitesinin dyno blünmden alınırsa tabi ezer kidd racing;)
hytech resmi sayfasında hytech vs kidd racing gibi bir dyno sheet i yok olsaydı onuda koyacaktım.
fsunnetci
21-02-2011, 08:23
Her Firmada kendini DC ile kıyaslıyor ne işse:D
Ya arkadaşlar Türkiye piyasasına girmemiş o kadr marka var ki o yüzden bisimoto fullrace fln bunlardan çok daha kaliteli olupta ülkemizde kullanılmayanlar var ama amaç uzanamadığın ciğere mındar demektense bilindik markalara evet demek daha doğru bence:rolleyes:
Görüntüye aldanıpta Headers alıyorsanız o na diyecek sözüm yok;)
DC yerine Hytech bence..
Kendi aracımda kullanıyorum çok çok memnunum.
Dipnot: Adıvar,Şekli yeterlere pek takılma bu arada;) verim veren hedırslar belli amerikayıda keşfetmeye gerek yok. Senin yerinde olsam Hytech kullanırdım. Mesela krc vti de kullanılıyor bi sor bakalım fikir de almış olursun;)
Hytec ın sesı yerınde DC yı tercih ederim ama :)
Talih.b16
21-02-2011, 11:50
hytec kaclık bu arada dc gibi 2.5 mi yoksa 2 mi?
bilal abinin önerdiği headers iyidir
hytec kaclık bu arada dc gibi 2.5 mi yoksa 2 mi?
2.5'' Hytech
Hytec ın sesı yerınde DC yı tercih ederim ama :)
Hytech'in bi dezavantajıda yere yakın olması.
Ama hytech'in verileri DC'den daha iyi.
Hemde Replicası :)
Sesten önce performans benim için 1hp 1 hp'dir mantığı hakim.
Hytech'in bi dezavantajıda yere yakın olması.
Ama hytech'in verileri DC'den daha iyi.
Hemde Replicası :)
Sesten önce performans benim için 1hp 1 hp'dir mantığı hakim.
Benim için pek güç önemli değil :) ama ses subaru gibi çıkıyor Hytec de :)
hytech bence güzel bi headers. dc ile kıyasını da gördük. ayrıca sesini de canlı dinledim. bence her iki durumda da dc yi ezer
Turkıye de Hytech ın orjınalı varmı kımsede STP de vardı sanırım oda Balamirin EG vtec de herhalde?
hytech bence güzel bi headers. dc ile kıyasını da gördük. ayrıca sesini de canlı dinledim. bence her iki durumda da dc yi ezer
DC ile kıyasını grdüğün hytec'in Replikası bunuda belirteyim eğer dyno sheet'den bahsediyorsan :) gerçi cem abi orj replikası arasında amamn aman bi fark olmaz demişti bana,onu da dikkate almak lazım.
JapanVsGermany
21-02-2011, 14:29
Uzun bir süre BISIMOTO B Series headers ROL VTEC'in yanıbaşında durdu garajda :)
bladerk kıbrısta ki bi B serisi için getirtmişti,takmak nasip olmadı...
D serisinde nasıl bir performans sergilediğini de bladerk'din sohc vtec'inden biliyoruz.
B serisi için olanı da inanılmaz bir görüntüye sahip.
HYTECH DC zaten bilinen kendini ispatlamış markalar ki bunları tartışmak bile abes.
En azından farklı olmak adına BISIMOTO denenir ama fiyatı diğerlerinin neredeyse 2katı'ndan pahalı...
N/A Vtec - N/A Non-Vtec arabalar ile 10saniye altına inen Bisimoto mühendisliğine de güwenmek gerekli diye düşünmekteyim şahsım adına...
Kadir abi 2" 4-2-1 SS'ın bu araba için rezalet kötü olduğunu Kereme ben söyledim, Bana da bunu "kimler" söyledi hatırlarsın sanırım ;D Hani ben daha rol vtec'i almadan 2 tane vtec denemişti de geride kalanın bu headers yüzünden yürüyemediğini söylemişlerdi;bizzat o geçilen arabadan alınan headersın kendisi war şu an ROL'un üzerinde ;)
SS headers ın tek artısı orjinale göre hafifliğidir.. :)
chiefkadir
21-02-2011, 14:36
Kadir abi 2" 4-2-1 SS'ın bu araba için rezalet kötü olduğunu Kereme ben söyledim, Bana da bunu "kimler" söyledi hatırlarsın sanırım ;D Hani ben daha rol vtec'i almadan 2 tane vtec denemişti de geride kalanın bu headers yüzünden yürüyemediğini söylemişlerdi;bizzat o geçilen arabadan alınan headersın kendisi war şu an ROL'un üzerinde ;)Olm atmosferik arabada 1-2 boy almak için kotumuzu yırtıyoz,alsın değiştirsin headersı bakalım nekadar ileri gidecek bizim arabalr hep burda anlarız farkları haa çok avans açacağı bir ortam olurda setup değişir vs. ona göre bir headersda olur neyse..Bu üstündekilerle mevcut ss headersı söküp x headersı takıp 2 boy alsın bende tebrik edem ..
JapanVsGermany
21-02-2011, 14:44
abi çok awans we metanol destekli deneme yapıyoruz zaten rol ile biliyorsun :)
Bisimoto olayına gelince,biliyorsun biz araba lite hazırlarken sadece bisimoto alalım olsun bitsin demedik, mewcut listeye bakınca en uygun seçenek olarak bisimoto çıktı. Ama şu haliyle bile kaputu açtığımızda headersı gören ayıplıyodu abi biliosun :D Ama şu da war,bladerk arabaya hiç bir parça takmadan rol 2 ayda kaç boy ilerledi sen de biliosun. zaten araba gitmemesi gerektiği kadar gidiyor oem beyim oem egzantrik oem manifold we bi sürü oem parça ile,nazar değmesin ne diyelim biz de şikayetçi değildik bu saçma gidişinden, inşallah yeni parçalarla daha da fazla ileri gider...
Bakalım hele bir alsın kerem kardeşim de nasılsa yürür araba,inşallah da beklentileri karşılayacak işler yapar :D
Araba Alan Arkadaşa Hayırlı oğlun En hızlı arabalar hep bizde olsun dileğiyle...
kerem_euk34
21-02-2011, 16:17
abi çok awans we metanol destekli deneme yapıyoruz zaten rol ile biliyorsun :)
Bisimoto olayına gelince,biliyorsun biz araba lite hazırlarken sadece bisimoto alalım olsun bitsin demedik, mewcut listeye bakınca en uygun seçenek olarak bisimoto çıktı. Ama şu haliyle bile kaputu açtığımızda headersı gören ayıplıyodu abi biliosun :D Ama şu da war,bladerk arabaya hiç bir parça takmadan rol 2 ayda kaç boy ilerledi sen de biliosun. zaten araba gitmemesi gerektiği kadar gidiyor oem beyim oem egzantrik oem manifold we bi sürü oem parça ile,nazar değmesin ne diyelim biz de şikayetçi değildik bu saçma gidişinden, inşallah yeni parçalarla daha da fazla ileri gider...
Bakalım hele bir alsın kerem kardeşim de nasılsa yürür araba,inşallah da beklentileri karşılayacak işler yapar :D
inş abi listeyi tamamlamaya çalışcaz bakalım arabadan çok memnunum walla :) bu sabah bayır yukarı porsche cayenne s beni yandan geçerken görünce fena şaşırdı :) motorda çok sağlıklı maşallah nazar değmesin
kerem_euk34
21-02-2011, 16:18
Araba Alan Arkadaşa Hayırlı oğlun En hızlı arabalar hep bizde olsun dileğiyle...
saol kanka:) allah kimseye kaza bela vermesin arabalarımız maşallahı var :)
Cimmeria
21-02-2011, 16:34
inş abi listeyi tamamlamaya çalışcaz bakalım arabadan çok memnunum walla :) bu sabah bayır yukarı porsche cayenne s beni yandan geçerken görünce fena şaşırdı :) motorda çok sağlıklı maşallah nazar değmesin
bir şey soracağım, sen yokuş yukarı çıkarken ne yaptında cayenne s fena şaşırdı ?
kerem_euk34
21-02-2011, 17:33
bir şey soracağım, sen yokuş yukarı çıkarken ne yaptında cayenne s fena şaşırdı ?
söyle cayenne sağdan kapanmış gidiyodu yokuş yukarı :) bnde bi deneyim olsun diye baktım ama soldan rahatlıkla geçtim 140-180 arası hızlanırken hiç zorlanmadı vtec :)
Cimmeria
21-02-2011, 17:39
iyimiş :) yokuş yukarı 400 beygir cayenne geçen arabanın kıymetini bilmek lazım nazar değmesin
kerem_euk34
21-02-2011, 17:47
iyimiş :) yokuş yukarı 400 beygir cayenne geçen arabanın kıymetini bilmek lazım nazar değmesin
uzunda kesin geçer bni ama kısada uğırlık avantajının katkısı olsa gerek... sadece bi denemeydi belki adam çok basmamıştır :)
JapanVsGermany
21-02-2011, 18:20
benim arkadaşımda 2005 model cayenne S wardı,özelliklerine de şimdi netten vaktım: 2300kg 335hp bir makine...
kilo /hp oranını göz önüne alırsak çok da fazla abes bi durum yok, vtec ile aynı kg de olsa yaklaşık 150hp çıkıyor cayenne s, vtec'in 1060kg kantar ağırlığı olduğunu düşününce :)
ayrıca porsche'un arkasında cayenne S yazıo die ille de o araba cayenne S olmak zorunda değil,zira kerem bindiğin rol vtec'in arkasında da 1.4is yazıyor,ister misin adam da "1.4 civic geçti beni die üzülsün :)
Konu sapmasın, bisimoto iyidir ;)
kerem_euk34
21-02-2011, 18:29
benim arkadaşımda 2005 model cayenne S wardı,özelliklerine de şimdi netten vaktım: 2300kg 335hp bir makine...
kilo /hp oranını göz önüne alırsak çok da fazla abes bi durum yok, vtec ile aynı kg de olsa yaklaşık 150hp çıkıyor cayenne s, vtec'in 1060kg kantar ağırlığı olduğunu düşününce :)
ayrıca porsche'un arkasında cayenne S yazıo die ille de o araba cayenne S olmak zorunda değil,zira kerem bindiğin rol vtec'in arkasında da 1.4is yazıyor,ister misin adam da "1.4 civic geçti beni die üzülsün :)
Konu sapmasın, bisimoto iyidir ;)
aynen reşat abi bisimoto , skunk2 donatıcaz :)
mikahakinen
22-02-2011, 06:03
BizimOto manifotları şaşmaz 8. sokakta :D:D Hayırlı olsun kerem kazasız belasız kardeşim..
open headers yapın gitsin :D
kanashibari
22-02-2011, 14:13
Mugen,Spoon.
Talih.b16
22-02-2011, 14:53
replica headers alıcaksanız ebaydan arastırın hepsi ya dc cakması yada hytec toda özelliklerine bakın replikaysa ucuzunu alın.rfm kidd hepsi aynı dc farkı sadece özellik olarak. yani dc ve digerleri var cok ugrasmayın yani.cok fark yoksa arada dc iyidir aslında replica diil hiç olmassa saglamdır dynosu vs vb si var 2.5 headersların cogu zaten cok yakın yere dc yi bide hytec i surtunce aradaki saglamlık farkını görürsünüz.para önemli diil yerede yakın olmasın diyosanınız custom headers yaptırın türkiyede cok güzel bu işleri yapan ustalar var ne istiyosanız yaparlar
bugün gülhaneden aşağı inerken bende vtec altı bastım belediye otobüsüyle adam 3 sonuna kadar bırakmadı peşimi allahtan durağa geldide durdu yoksa KRC vti yi delecekti vtec lerin şansındanmı ne birisi yokuş yukarı porsche cayenne diğeri yokuş aşağı belediye otobüsüyle sıkan sıkana:D:D
kerem_euk34
22-02-2011, 19:10
bugün gülhaneden aşağı inerken bende vtec altı bastım belediye otobüsüyle adam 3 sonuna kadar bırakmadı peşimi allahtan durağa geldide durdu yoksa KRC vti yi delecekti vtec lerin şansındanmı ne birisi yokuş yukarı porsche cayenne diğeri yokuş aşağı belediye otobüsüyle sıkan sıkana:D:D
doğrudur abi sıkıyorumdur haklısın... ama sanada ciğerli otobüs denk gelmiş :)
JapanVsGermany
22-02-2011, 19:51
üzülme şero kanka,sen de yokuş yukarı 2300kg lik poesche cayenne s bul,sen de sıka sıka saplarsın :D Otobüse gelince, durağına geç kalmıştır ondan yetişememişindir :D
komedi bi konu olmuş dönmüş bana bile uğramış en son belediye otobüsünün specleri tartışılmaya başlanacak bir hal almışkene :)
keremcim hayırlı uğrulu olsuna aracın biz iyi baktık senle de bakmaya devam edicez role aracına biraz daha alış sonra listeni hazırla kii rol için hazır bi liste zaten vardı
aracını yüklerken de hangi headers hangi filtre hangi egz diye değil hangi parçalar biraya geldiğinde eskisinden boy boy fark alırım ve bunu aktarırım gibi düşünürsen daha faydalı olur b serisi bisimotonun testleri .net uznatılı forumunda mevcut bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlara öneririm trde kim ne kullanmış çok bakmana gerek de yok
neden kendi başına setup yapan az insan var çok kişi de onları taklit ediyo o az insan da her headersı ya da x parçayı alıp test edemeyebiliyo çünkü çok ucuz değiller
neden üşenmeyip konuya yazıyorum D serisinde de B serisinde de bisimotoyla çalıştım sonuçlar beni tatmin etti herhalde seni de edecektir canım sen arabana alış daha gazlama yavaş yavaş ilerle sağlıklı uzun ömürlü olsun rol hertürlü yürütülür merak etme :)
chiefkadir
23-02-2011, 11:15
bugün gülhaneden aşağı inerken bende vtec altı bastım belediye otobüsüyle adam 3 sonuna kadar bırakmadı peşimi allahtan durağa geldide durdu yoksa KRC vti yi delecekti vtec lerin şansındanmı ne birisi yokuş yukarı porsche cayenne diğeri yokuş aşağı belediye otobüsüyle sıkan sıkana:D:D:hahaha: Kanepeden düştüm aq:hahaha:
abi öldüm burda yaaa :D :D
otobus vtec ustudur ozaman :) bısımoto hıdırıda varsa :):)