Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baz istasyonu

ido
21-02-2011, 14:21
Arkadaşlar baz istasyonu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim iş yerimin catısına baz istasyonu koymak istiyolar iyi bi para teklif ediolar çok büyük bi zararı olmadıgını söylüyorlar şimdi ben koydurmasam baska biri koydurur ama cevremdeki komsularım bu konudan sıkayet etcek tir mutlaka tepkı gostercek kendısı bunun gercekten bı zararı varmı yokmu koydurmalımı koydurmamalımı 6 yıllık sözleşme istiyolar ama cevre baskısından cekındıım için cekınıyorum sımdı koydurrup cevre baskısı sokturdunde bana bı zararı varmı tazmınat yok dıolar ama yasayan bılır gerceklerii..?

berkay_aydin
21-02-2011, 14:23
İş yeri ve çevresinde yerleşim yeri yoksa yapılabilir.. Ama Evlerin olduğu bir bölgeyse daha çok tepki gelebilir ve bence zararlı :(

ENGean
21-02-2011, 14:26
Ardsm zararı tabiki var ama ona katlanırız dıyosan cevreden mutlaka olumsuz durumlar olup sıkayet edeceklerdır,oturdugum mahallede yaşandıgı ıcın boyle soyluyorum.

ido
21-02-2011, 14:36
benıde cevremdekı konutlar dusunduruyo :S

teggy
21-02-2011, 14:43
Arkadaşlar baz istasyonu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim iş yerimin catısına baz istasyonu koymak istiyolar iyi bi para teklif ediolar çok büyük bi zararı olmadıgını söylüyorlar şimdi ben koydurmasam baska biri koydurur ama cevremdeki komsularım bu konudan sıkayet etcek tir mutlaka tepkı gostercek kendısı bunun gercekten bı zararı varmı yokmu koydurmalımı koydurmamalımı 6 yıllık sözleşme istiyolar ama cevre baskısından cekındıım için cekınıyorum sımdı koydurrup cevre baskısı sokturdunde bana bı zararı varmı tazmınat yok dıolar ama yasayan bılır gerceklerii..?

cok buyuk bir zararı yok derken, kücük zarardan neyi kastediyorlar ? bu konuda neler söylediler? tazminat yok vs.. demelerinin sebebi ne yani ?

gurcell
21-02-2011, 14:43
Hiçbir zaman RF dünyasında anten dibine yayın yapmaz. Yani size bir şey olmaz. Fakat etrafınızdakilere çok etkisi olacaktır.

h.guroglu
21-02-2011, 14:46
yaklaşık 9 sene önce baz istasyon kurulum işindeydim söylendiği gibi çok fazla bir zararı yok zaten istasyon açılmadan önce belirli mesafelerden radyasyon ölçümü yapılıyor eğer sağlık bakanlığının verdiği değerlerde değilse o istasyon izin verilen değerlere indirilinceye kadar faliyete geçirilmiyor.

inanın tehlikesi söylendiği kadar yüksek değil hepimizin kullandığı vep telefonu mikrodalga fırın tüplü televizyonlar eski radyolar bunlar istasyondan daha fazla radyasyon yayıyor ki bir zarı olmuş olsa mutlaka bende olurdu yada bu zamana kadar bir etkisini görürdüm çalışan istasyondada bulundum çalışmayandada ki o işi 5 yıl boyunca aralıksız yaptım.

Basının bu işi abartması sonucu halkımızda baz istasyon zararlıdır imajı oluştu

onursumer
21-02-2011, 14:51
belli bi mesafelerde olduğu surece denildiği gibi zararı yok diye biliyorum

zaten her gün kullandığımız 3g vs ozellikli telefonlarla fazlasına maruz kalıyoruz :)

teggy
21-02-2011, 14:53
yaklaşık 9 sene önce baz istasyon kurulum işindeydim söylendiği gibi çok fazla bir zararı yok zaten istasyon açılmadan önce belirli mesafelerden radyasyon ölçümü yapılıyor eğer sağlık bakanlığının verdiği değerlerde değilse o istasyon izin verilen değerlere indirilinceye kadar faliyete geçirilmiyor.

inanın tehlikesi söylendiği kadar yüksek değil hepimizin kullandığı vep telefonu mikrodalga fırın tüplü televizyonlar eski radyolar bunlar istasyondan daha fazla radyasyon yayıyor ki bir zarı olmuş olsa mutlaka bende olurdu yada bu zamana kadar bir etkisini görürdüm çalışan istasyondada bulundum çalışmayandada ki o işi 5 yıl boyunca aralıksız yaptım.

Basının bu işi abartması sonucu halkımızda baz istasyon zararlıdır imajı oluştu

evet, ama neden bu gsm şirketleri çatıdaki birkaç metrekarelik yeri kullanmak için binlerce lira para teklif ediyor? madem zararsız aylık 100 lira versin mal sahibine geçsin...

Ben de işyerimin tepesinde oldugu için epey araştırdım sözde zararı cok az, yok vs... diye bir sürü yazı okudum ancak 60 lı yıllarda sigaranın da bir zararı olmadığına dair araştırma raporları yayınlanmış, yani henüz zararının kanıtlanamamış olması zararsız olduğu anlamına gelmiyor :)

gücü çok düşük de olsa 7/24 radyasyon yiyecek antenin yayın yaptığı yönde yaşayan insanlar...

Günkut
21-02-2011, 14:54
Cevrenizdekilerin tepkisini büyük bir etkiyle üstünüze cekiceksiniz bence halkımız bu tarz olaylara hiç sıcak bakmıyor nedense benzın 5 lıra olucak gık yok ama bi dalga dikmeye kalk herkez ayakta sehıt var yıne gık yok vs neyse cok sınırlendım yıne ... uzun yazdıysam kusura bakmayın..

ido
21-02-2011, 15:06
aynı anda cebınde 3 cep telefonu tası aynı radyasyona denk gelıo dıo yetkılı mıkro dalga fırındakı tehlıke daha fazla'mış ben izin vermesem baska bı komsu yaptırcak sonucta

ido
21-02-2011, 15:08
tazmınat dedım cevre halkı kaldırılması ıcın ımza topladı o oldu bu oldu sokulmesı gerektı ben sıze bı tazmınat odeme soz konusumu dedım yok yok bız gereklı yerlerden ızın alıyoruz her sey resmı olcagı ıcın oyle bı sorun cıkmaz cıksada sızden bı zarar tazmınat talep edemeyeyız dedı yetkılı

BLuEBoY
21-02-2011, 15:12
valla bi zararı olsaydı 10senedir arka sokaktaki binanın baz istasyonundan bana bişe olurdu sanırım :)

Yogi
21-02-2011, 15:13
aynı anda cebınde 3 cep telefonu tası aynı radyasyona denk gelıo dıo yetkılı mıkro dalga fırındakı tehlıke daha fazla'mış ben izin vermesem baska bı komsu yaptırcak sonucta

aynen sen yaptırmazsan başkası baz istasyonu koydurucak bu sefer sen paradan olmuş olucaksın

Günkut
21-02-2011, 15:16
valla bi zararı olsaydı 10senedir arka sokaktaki binanın baz istasyonundan bana bişe olurdu sanırım :)

Kısa sürede cıkıcagını düşünmüyorum belki 50 yasında belki yarın emin olamayız..

KA®ANLIK
21-02-2011, 15:47
valla bende geçenlerde bir programda izledim.
sağlık bakanlığına bağlı bir müfettiş elinde bir cihaz baz istasyonlarının olduğu binaların çevresinde ölçüm yaptılar şimdi net olarak hatırlamıyorum ama oranı, sağlık açısından zararı olabilecek bir radyasyon yaymıyordu.

hatta ve hatta evde mikrodalga ve elektrik süpürgesiydi sanırım gibi aletlerin yanında yaptığı çlöümde baz istasyonunun yaklaşık 50 katı civarında fazla radyasyon yayıyordu.

anlatılana göre korkulacak ve sıkıntılı bir durum yoktu.

onursumer
21-02-2011, 15:59
evet, ama neden bu gsm şirketleri çatıdaki birkaç metrekarelik yeri kullanmak için binlerce lira para teklif ediyor? madem zararsız aylık 100 lira versin mal sahibine geçsin...

Ben de işyerimin tepesinde oldugu için epey araştırdım sözde zararı cok az, yok vs... diye bir sürü yazı okudum ancak 60 lı yıllarda sigaranın da bir zararı olmadığına dair araştırma raporları yayınlanmış, yani henüz zararının kanıtlanamamış olması zararsız olduğu anlamına gelmiyor :)

gücü çok düşük de olsa 7/24 radyasyon yiyecek antenin yayın yaptığı yönde yaşayan insanlar...

şoyle bi durumda var adam 100tl alıcak ama gsm şirketi o baz sayesinde milyondolarlar kazanıcak olucak iş mi :D

tabikide doyurucu tatminkar bi teklifte bulunulmalı ;)

Schumi
21-02-2011, 22:44
Ankara TRT Radyosunun tüm Türkiye geneline yayın yapan onlarca (belki yüz) bazistasyon gücündeki vericisi tüm Ankara'yı birşey yapmadı ise bir baz istasyondan size birşey olmaz merak etmeyin. Bu tarz hurafelere papuç bırakmayalım. He ama bu hurafeler baz istasyon kiralarının artmasına sebep oldu o ev sahipleri için iyi. :D

TolgaEsentepe
21-02-2011, 22:49
adam baz istasyonu istemiyor, ama günde 1 paketten çok sigara içiyor, telefon 24 saat kulağında ama baz istasyonu öldürür kardişimmm

Yiğit Ş.
21-02-2011, 22:52
Ankara TRT Radyosunun tüm Türkiye geneline yayın yapan onlarca (belki yüz) bazistasyon gücündeki vericisi tüm Ankara'yı birşey yapmadı ise bir baz istasyondan size birşey olmaz merak etmeyin. Bu tarz hurafelere papuç bırakmayalım. He ama bu hurafeler baz istasyon kiralarının artmasına sebep oldu o ev sahipleri için iyi. :D

Baz istasyonu kiracısı gibi konuştun :D

RsErdi
21-02-2011, 22:54
ne kdr para veriyolar :D iyiyse yaptır

Ome_RS
21-02-2011, 22:56
artık zaten baz istasyonlarını kaplamalı yapıyorlar tabela vs seklinde belli olmuyor o sekilde montaj yaptırarak cevre baskınıdan kurtulabilirsiniz cok zararlı olmadıgını duymustum bende aynı sekil bi arkadasımın bahcesine kurmak istediler izinli oldugu için cevre baskısı olsa daha cevre bir yaptırım uygulamıyor.

S.Özeren
21-02-2011, 22:58
ne kadar teklif ettiler bende merak ettim

Ludacris
21-02-2011, 23:00
yemişim zararı ya tutturmuşlar bi türkü
sanki millet sağlıklı yaşam manyağı, kala kala baz istasyonundan gelen zarar kaldı
kolanın içine girmeyen b*k yok deniyor doğru yalan bilmemde sigara denen zıkkımıda içiyoz e hızlı insanlar hızlı yemek seçer fes fut ta tüketiyoz
üstüne baz da gider nükleer santral de....

Schumi
22-02-2011, 00:17
Baz istasyonu kiracısı gibi konuştun :D

Keşke olsam. :D

SifirinciMurat
22-02-2011, 00:21
günün 15 saati pantolon cebinde cep telefonu taşımaktan daha zararlı değil baz istasyonunun dibinde oturmak. yetkili ağız olarak görüşüm budur :)

Rstmania
22-02-2011, 00:29
Sen kurdurmayacaksın komşuna teklif edecekler o kuracak. Ne olacak sen gene radyasyonda kalacaksın o kaldığı radyasyonun parasıyla yaşamını sürecek. Sanki o baz istasyonu orada olmasa radyasyona hiç mi uğramayacaksın...

ido
22-02-2011, 09:15
ben ugramaya razıyım sonuct ugruyoz zatend bu iş sımdı ben yaptırınca sagdakı soldakı komsular tepkı gosterır halbukı kendısını bu teklıf gıtse oda koydurcak ama benım sadece cekıncem cevre baskısı tepkısı sokturme cabalarına alıncak önlem sonuct esnafız herkezle kotu olamassın senelık 13 mılyar teklıf ettıler ama daha pazarlık yapmadım tam

ibrahim
22-02-2011, 09:40
baz istasyonları kesinlikle zararlı değil bilim adamlarının yapmış olduğu açıklamayı tesadüfen izledim hatta yararı olduğunu sölüyolar kesinlikle zararsızdır evinizde olan mikro dalga fırından daha az radyasyon veriyormuş

serkan_2120
22-02-2011, 10:02
ben ugramaya razıyım sonuct ugruyoz zatend bu iş sımdı ben yaptırınca sagdakı soldakı komsular tepkı gosterır halbukı kendısını bu teklıf gıtse oda koydurcak ama benım sadece cekıncem cevre baskısı tepkısı sokturme cabalarına alıncak önlem sonuct esnafız herkezle kotu olamassın senelık 13 mılyar teklıf ettıler ama daha pazarlık yapmadım tam

valla bizim evin üstüne kursunlar bence sorun yok çevreden gelen seslere aldırma 13 bin yıllık diyolar daha ne nasıl müracaat edcez buna :D

izinleri falan onlar alıyor tazminatlık mahkemelik bir şey yok sonuçta herşey resmi hem sen yok desen yan komşu ok verecek o nie alsınki

_FrKn_
22-02-2011, 17:43
fizikçimiz güneş ışığının radyasyonunun cep telefonunun yaydığı radyasyon dan kat kat daha zararlı olduğunu söylemişti.bahsi geçen konu baz istasyonu ama sadece bunların zararlarının abartıldığı için bi fikir olsun diye yazdım:)

mrtngn
22-02-2011, 18:33
İnsan hayatına nekadar zararlıdır orasını bilmiyorum ama bicok insan gibi bende adını duyunca bile tuhaf oluyorum.Bu zamana kadar söylenen yüksek radyasyon yayıyor,kanser yapıyor vs vs dedikleri içindir belkide bilemiyorum.

Ama şu bi gerçek;çevredeki bütün herkes size karşı tavır alıyor.Bakkalınız dükkanınız varsa alısveris yapmayı kesiyor falan yani cevreden ciddi anlamda olumsuz tepki gelebiliyor.Yakın cevremizde benim bildigim 2 adet baz istasyonu var.İki şahısında marketi vardı kapattı,bitanesi yaklasık 1yıllıgına memleketine döndü geri geldiğinde dısarıya cıkamadı cevre korkusundan.Diğeride kimse duymasın görmesin diye sessiz sedasız koydurdu baz istasyonunu etrafını güzel bi şekilde kamufle etti ama işe yaramadı.Millet ayaklandı yolda görenler kafasını çevirdi selam dahi vermedi.

Yani dicegim o ki eger o cevreden ekmek yiyorsanız,oralarda işiniz gücünüz varsa ki esnafım demişsiniz bikez daha düşünün bence.

Bazen paradan dahada önemli seyler olabiliyor ;)

fastchild
22-02-2011, 18:46
aga 13.000 lirada iyiymiş buna herkez başvuru yapabiliyorsa buyursun bizim çatıya istedikleri kadar koyabilirler baz istasyonu

zannetmem öyle çok fazla zararı olacağını öyle olsa cep telefonu ile uyuyan insanlar var bu işler öyle kafasına göre yapılamıyor zaten radyasyonu ölçüyolar bakanlıktan onay alınıyor vs vs vs

sen kurdur baz istasyonunu abi hiiiçç çekinme

fastchild
22-02-2011, 18:52
hatta abi sende 2yıl sonra bi typer alırsın 3.yılda turbo olur :D:D

Kadyr
22-02-2011, 18:55
Telefonunda ayni isi yapiyor kullanmasan bile sebeke ile baglantili kalmak zorunda.biz telefon isi yapiyoruz her yer radyasyon 10 yildir calisanlar var cocuklarida var sikinti yok:)

Chatin
22-02-2011, 20:07
birşey olmaz ...

atın ölümü arpadan olsun icabında .. koy döte rahvan gitsin

Frid
22-02-2011, 20:15
aman sakın koydurma ugur dündar ve ekibi seni haber yapabilir :D