Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon Fr vs. Cupra???
arkadaşlar leon fr ve cupra arasında ne gibi farklar vardır mesela motorda piston kol vs vs bu tarz şeyler bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
turbo farklı bildiğim benim, gerisini araç sahipleri/bilgili arkadaşlar yazar..:icon_tup:
Jam da Joker
22-02-2011, 00:29
Leon FR K03 turbo kullanıyor Cuprada ise K04 turbo yani daha buyuk
Cupranin daha hafif ve gelismis bir suspansiyon sistemi var FR dan farkli olarak.
FR da dsg sanzumanda var istege gore koltuk isitmada..
Cupranin koltuklari FR dan farkli daha bucket dedigimiz tarzda..
Bir baska soyleme gore Cupranin internallari daha saglam fakat onu pek arastirmadim emin degilim yanlislik olmasin..
Gokhan43
22-02-2011, 00:36
Cupra has, over FR (engine only):
Stronger Head / pistons / rods / block,
Bigger injectors / turbo,
remote DV,
You should also consider that the Cupra has bigger brakes, aluminium suspension components, better seats, black interior and is slightly better looking (but the FR is very easily changed to look like a Cupra).
seatcupra.net'ten alıntı :) Turboyla birlikte büyük enjektörler , daha güçlü pistonlar blok vs yazılmış.
Ayrıca Cem de belirtmiş daha hafif (aliminyum) süspansiyon , daha büyük frenler koltuklar vs. de değişik :)
Asıl öğrenmek istediğim internallar zaten bnm için önemli kısım o... bide FR almak üzereyim tavsiyeleriniz nedir alınırmı alınırsa ne gibi problemlerle karışlaşırım orjnl ve yapılı şeklde(yapılıdan kastım turbo yazılım cooler eksoz cai tarzında şeyler)???
o paralara ciddi derecede mantıklı araçlar bence, golf 5 gti ile tamamen aynı diyebiliriz. bende düşünmüştüm bi ara FR ı :)
Cupra has, over FR (engine only):
Stronger Head / pistons / rods / block,
Bigger injectors / turbo,
remote DV,
You should also consider that the Cupra has bigger brakes, aluminium suspension components, better seats, black interior and is slightly better looking (but the FR is very easily changed to look like a Cupra).
seatcupra.net'ten alıntı :) Turboyla birlikte büyük enjektörler , daha güçlü pistonlar blok vs yazılmış.
Ayrıca Cem de belirtmiş daha hafif (aliminyum) süspansiyon , daha büyük frenler koltuklar vs. de değişik :)
stronger head ne ya :)
valve, valf yayları fln onlarmı kastediliyor acaba?
kaan_cupra
22-02-2011, 08:59
Asıl öğrenmek istediğim internallar zaten bnm için önemli kısım o... bide FR almak üzereyim tavsiyeleriniz nedir alınırmı alınırsa ne gibi problemlerle karışlaşırım orjnl ve yapılı şeklde(yapılıdan kastım turbo yazılım cooler eksoz cai tarzında şeyler)???
bence eğer otomatik vites alma zorunluluğu yok ise FR yerine Cupra tercih edilmesi.
Ancak sizin kafanızda düşünce ucuza aliyim nası olsa turbo büyütücm vs ise Golf GTI alırdım.
Internaller da farklar mevcut ancak bende sağlıklı bilgiye sahip değilim.Zaten turbo büyütücekseniz motor içinede girersiniz.
Mustafa'm bosver fr i ya Cupra al kardesim internaller daha sağlam cupranin ;) enjektor turbo kol piston suspansiyon farkı var ;) arada 7-8 bin fark var ama Cupra hak ediyo o parayı ;)
Cupranin stock internalleri ile gt30 kullanan bile vardi saniri
;)
kaan_cupra
22-02-2011, 09:20
stock motor ile cok rahat kullanirsin 3071 i...ama ayni sekilde 3076 yi kullanmak pek saglikli olmaz ki yapmisken 3076 yapmak lazim
arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkürler bu gün itibariyle fr sahibiyim en kısa zamanda yeni setup we araç fotolarıyla birlikte görüşmek üzere...
Jam da Joker
24-02-2011, 03:15
Sevindim hayırlı olsun güzel günlerde kullanın..
arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkürler bu gün itibariyle fr sahibiyim en kısa zamanda yeni setup we araç fotolarıyla birlikte görüşmek üzere...
e hayırlısı olmuştur inşallah,kazasız belasızda binersin .. resimlerini paylaşırsın :)
çok teşekkürler fotolar gelcek en kısa zamanda ama ***** yağmur bırakmıo çekelim :)) bide bu haliyle çekmek içime sinmiyor yaylarımızı takıp çeksek daha ii olr diye düşünüorm :)
erkin006
26-02-2011, 01:47
16 fr plakayımı aldın? gri?
hayırlı olsun guzel secım;)
erkin006
26-02-2011, 02:19
evt... 16 bfr 60
çok mantıklı iş yapmışsın takip ettiğim bi araçtı...hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanırsın insallah...
Gokhan43
26-02-2011, 02:27
Hayırlı olsun kazasız belasız inş :)
mehmetelt
26-02-2011, 03:02
hayırlı olsun. güzel bir tercih.
hayırlı olsun kardeş akşam gel bakalım merak ettım
BMK TypeR
26-02-2011, 10:17
Hayırlı olsun, arkadaşların yazdıgı dışında, frenler ve şanzıman fakrlı ve 200luk butun 2.0tfsilarda d.v yok
Hayırlı olsun, arkadaşların yazdıgı dışında, frenler ve şanzıman fakrlı ve 200luk butun 2.0tfsilarda d.v yok
dv yok da ne var pekı ? eger golf gti dsg den flan vahsedılıyorsa yok dıye onunkısı asagıda kalıyor ve ustten gorunmuyor,degısmesı ıcın arabayı lıfte kaldırmak gerekıyor
AHMET1907
26-02-2011, 10:31
Hayırlı olsun, güzel seçim
BMK TypeR
26-02-2011, 11:13
dv yok da ne var pekı ? eger golf gti dsg den flan vahsedılıyorsa yok dıye onunkısı asagıda kalıyor ve ustten gorunmuyor,degısmesı ıcın arabayı lıfte kaldırmak gerekıyor
var k03de turbonun ustunde, bızımkıde onde gerı donusum hortumuda fılıtreye gıdıyo 200luklerde o yok bende fazla bılgım yok bıldıklerımı yazıyorum:)
dv olmaması ımkansız degılmı ben mı yanlıs bılyorum.dv olmasa forgenın spacerını da takamazdı heralde bu vatandas:)
YouTube - Neuspeed catback with Atp 3" downpipe on a Leon Fr - Gti mkv (http://www.youtube.com/watch?v=HRzJ8YGJoqo)
gsi_club
26-02-2011, 12:04
hayirlisi olsun kazasiz belasiz günlerde kullanmanizi dilerim.
ve yine Adana yine bir Seat :D
Mustafacım hayırlı uğurlu olsun :) Kazasız belasız kullanmak nasip etsin
Hayırlı olsun mustafa kazasız belasız
BMK TypeR
26-02-2011, 14:48
dv olmaması ımkansız degılmı ben mı yanlıs bılyorum.dv olmasa forgenın spacerını da takamazdı heralde bu vatandas:)
YouTube - Neuspeed catback with Atp 3" downpipe on a Leon Fr - Gti mkv (http://www.youtube.com/watch?v=HRzJ8YGJoqo)
acıklama yaptım yukarda yıne yapıyım k03 2.0tfsida dv turbonun ustunde gerı donusumude dısarı salıyo sanırım, cupra alakası pek yok yanı dv var bırı turbonun ustunde bırı onde gt30 yada k04 koydugun anda 2.0tfsi ya, d.v şeklı cupra sıstemıne göre yapılcak mecbur:) şanzıman frenlerı cogu parcası farklı,
TYPERHAKAN
26-02-2011, 16:01
hayırlısı olsun kardeşim,güzel günlere inşaallah.komple cupra turbo kitim var enjektörlerle birlikte benim arabadan çıkan .istanbulda powerşhop ta bayçu arkadaşımız 2 veya 3 tane yaptı.sabh başlıyor akşam alıyorsun stage2plus+meth 380hp ,istersen stage2 320hp binersin.ama şuandaki mevcut turbonla stage2 ile 280 hp.bendeki turbo kit inde=k04turbo+manifold+enjektör+downpipe+testpipe+ aem hava filtrekiti.......