Orijinalini görmek için tıklayınız : K4M Filtre uygulaması
LIGHT RS
22-02-2011, 16:47
Evet arkadaşlar clio,megane 1.6 16v k4m motor için uyguladığımız kazan iptali ve filtre kiti.
Malzemeler
1 adet 76mm 90 derece dar açı dirsek (alüminyum)
1 adet 76mm düz boru kısa (alüminyum)
1 adet 76mm 90 derece geniş açı dirsek (alüminyum, üzeri ısı geçirmez amyant kaplı)
1 adet 76mm düz boru uzun (alüminyum, üzeri ısı geçirmez amyant kaplı)
1 adet 76mm 45 derece geniş açı dirsek (alüminyum, üzeri ısı geçirmez amyant kaplı)
4 adet kırmızı renkli silikon ek mufu
9 adet 76-80mm kelepçe
1 adet simota 76mm girişli geniş hava filtresi
Alt ekzantrik yağ ve buharı bağlantısı için renault 5 lerde kullanılan "S" şeklinde lastik boru (çapı tam uyumludur, kelepçe kullanmaya gerek duyulmadan montajlanabiliyor)
Üst rolanti valfi bağlantısı için uygun çapta lastik boru + boruya uygun 2 adet kelepçe
http://img641.imageshack.us/img641/2248/1002320n.jpg (http://img641.imageshack.us/i/1002320n.jpg/)
Yorumlarınızı, sorularınızı, fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Not: liver Style videos coming soon
doğru olmuş ama dha aşaya inmesi lazım orda sıcak çeker
Elinize sağlık..Güle güle kullanın..Bendeki kağıt hortum da kendini yemeye başlamış..90derece dar açılı dirseği aradım 2 gün aliminyumcularda bulamadım..Nerden temin ettiniz kaç lira tuttu?
Bu arada filtre sıcak çekicek carbon kutulu çift taraflı boru girişli filtre kullansaydınız daha verimli olurdu..Diğer uç kısmından da gene orjinalindeki gibi far arkasına hortum uzatırdınız..
Bu arada bu yeşil kafalı bobinler yan sanayimi oluryor..Gri sagem ve kahverengi valeo biliyorum ben..
LIGHT RS
22-02-2011, 23:08
doğru olmuş ama dha aşaya inmesi lazım orda sıcak çeker
daha aşağıya inmesi demek borunun uzaması ve performans düşüklüğü yaratabilir.ama sıcak hava çekme konusunda proje geliştirme aşamasında farklı bi düzen yapılacaktır.
Elinize sağlık..Güle güle kullanın..Bendeki kağıt hortum da kendini yemeye başlamış..90derece dar açılı dirseği aradım 2 gün aliminyumcularda bulamadım..Nerden temin ettiniz kaç lira tuttu?
Bu arada filtre sıcak çekicek carbon kutulu çift taraflı boru girişli filtre kullansaydınız daha verimli olurdu..Diğer uç kısmından da gene orjinalindeki gibi far arkasına hortum uzatırdınız..
Bu arada bu yeşil kafalı bobinler yan sanayimi oluryor..Gri sagem ve kahverengi valeo biliyorum ben..
valla açık söylemek gerekirse bende tam 2 ay aradım.sonra istanbulda bi firmadan temin ettim.aslında burdaki borulardan hariç 2 adet daha var.amyant kaplı olanlar elimde vardı.ben sadece ist den temin ettiğim 4 adet kaplamasız borunun 2 sini kullanabildim.2 si bana 50 lira gibi bi rakama geldi.
sıcak çekme konusunda eser kardeşime dediğim gibi iyileştirme projesi olarak bi sistem yapacağım.ve yapacağım sistemde sis farını çıkarıp oradan yukarıya soğuk hava beslemesi yapılacak zaten.
hayır yan sanayi değil.orjinal valeodur.senin kahverengi olarak söylediğin valeoların, yeni modelidir kendileri.ve gerçektende sorunsuzlar.
Firmanın telefonu adresi varmı?
Bir de bu dirseğin ismi ne olarak geçiyor ?..Bana patent dirsek dediler hepsi geniş açılıydı...
LIGHT RS
23-02-2011, 16:06
Firmanın telefonu adresi varmı?
Bir de bu dirseğin ismi ne olarak geçiyor ?..Bana patent dirsek dediler hepsi geniş açılıydı...
Firma adresi bende mevcut değil.ama teli sana mesaj atarım özelden akşama ancak.
valla ismi yok bende şans eseri buldum komple set ti.
yok zaten alüminyum malzemede patent dirsek olarak yoktur.senin bulduğun ya paslanmazdır yada siyah, onlarda geniş açıyla dönerler.
Firma adresi bende mevcut değil.ama teli sana mesaj atarım özelden akşama ancak.
valla ismi yok bende şans eseri buldum komple set ti.
yok zaten alüminyum malzemede patent dirsek olarak yoktur.senin bulduğun ya paslanmazdır yada siyah, onlarda geniş açıyla dönerler.
Aynen dediğin gibi..Bekliyorum pm'i..En azından dirsekleri bulmam lazım..Bir nikelajcıya yaptırıcam ama o da köşeli yapıyor dirsekleri duvar etkisi yapar diye yaptırmadım..