Orijinalini görmek için tıklayınız : araçtan lak luk ses geliyor yardım...
mert_leon
23-02-2011, 23:03
arkadaşlar aracın ön sağ tekerin ordan lak lak ses geliyor. bozuk yoldan biraz hızlı gittiğim zaman ses kayboluyor fakat yavaş yavaş gittiğimde lak luk ses başlıyor bu sorun neyden kaynaklanır amörtisörü filanmı patlattık acep
mert_leon
23-02-2011, 23:54
yokmu bi fikri olan yarın rot balansa filan sokucam aracı usta nederse peki demiyeyim birşeyler öğreniim en azından :(
Amortisörden geliyordur muhtemelen
Ya patlamıstır ya da araba basıksa vuruntu yapıyordur.
Rot balanscıya gidince en dogrusunu o söyler, alt takıma falan da bakar cözülür sorunun.
Juggernaut
23-02-2011, 23:59
Metal metale vuruyormuş gibi bir ses mi?
mert_leon
24-02-2011, 00:00
ilginiz için teşekkürler 3.5 luk yay var sadece öle çok aşırı bir basıklık söz konus değil birde yaylardan gelebir deniyor takarken hortum vs takmadık cahilliğimizde geldi. bundan sebep olabilirmi?
Aks ile viraj cubugu da birbirine vuruyor olabilir ama bu da arabanın basık oldugu haller icin gecerli ;)
Edit : Yay da yerinden cıktıysa veya hortumsuz takıldıysa ses yapabilir.
mert_leon
24-02-2011, 00:01
Metal metale vuruyormuş gibi bir ses mi?
valla direl lakk die bi ses geliyor
bykarakus
24-02-2011, 00:03
yavuz abi sen bu işi çözmüşssün hee puntoyu basa basa sorunları oluşturmuş sonra çözümlerini bulmuşssun maşallah :D
Aks viraj denge cubukları amortısor hepsı olabilir yani yürüyenle alakalı birşeyleri kırmıs olabilirsin..
Motor kulağıda olabilir hızlanınca kaybolur ama ufak tefek yavaş girilen girinti çıkıntılarda bariz ses yapar.
berkay_aydin
24-02-2011, 00:04
hortumsuz takınca lak diye değilde gıcırtı gibi ses yapıyor benim bildiğim
z rot bozulmuş olabilir en güzeli servisinize götürüp baktırmanız.
mert_leon
24-02-2011, 00:06
evet ben şimdi sabaha kadar uyuymam bi hafta aç kaldık anlaşılan :)
yavuz abi sen bu işi çözmüşssün hee puntoyu basa basa sorunları oluşturmuş sonra çözümlerini bulmuşssun maşallah :D
Sorma :D
Aks ile viraj cubugu birbirine vurmasın, ses yapmasın diye 6 tane plastik takoz var arada :)
mert_leon
24-02-2011, 00:14
Motor kulağıda olabilir hızlanınca kaybolur ama ufak tefek yavaş girilen girinti çıkıntılarda bariz ses yapar.
bu direk sağ teker tarafından geliyor aynı çukra sol teker ile girdiğimde ses yok ama sağ ile girdiğimde ses geliyor. herkeze teşekkürler ufak tefek bilgi sahibi olduk yarın bi rot balansa sokalım orda bişey olmaşşa etide savaş abinin kemiğide o halleder :)
Rot balanstan once parcalarını kontrol ettır bosuna 40 lira para verme ;) belki bi yerleri kırılmıstır :S
Amortisör patlak olabilir.
Z rot bozulmuş olabilir.
3,5'luk spor yayın amortisörden çıkma ihtimali zor olsada, oda bi etken olabilir.
Corolla E12 için yazıyorum.
Yanlış bilmiyorsam bu araçların aracın ön süspansiyon sistemi macpherson strut. Bu sistemde bir alt kontrol konu (salıncak) bulunuyor. Salıncağın burçları/rotiller bozulduysa, boşluk yaptıysada o ses gelebilir.
Juggernaut
24-02-2011, 00:20
valla direl lakk die bi ses geliyor
Yay takmak için falan söküldüğünde amortisörün üst kısmını takarken ufak pim gibi biyer var onu tam oturtamıyorlar gözlerinden kaçıyor o ses yapabiliyor zamanla başlarda yapmasa bile.. ama sendeki ses farklıymıs o değil yüksek ihtimalle.
mert_leon
24-02-2011, 00:24
bu işi iyice midemi bulandırdı en iyisi yarın ilk iş kontrol ettirmek üstünde gezinip duruyoruz Allah korusun ..
Z rotu Mert, bendende geliyor o ses ömrünü tamamlamasını bekliyorum :)
http://www.otomobilyedekparcalari.com/TOYOTA-COROLLA-Z-ROTU-KOLU-ASKI-ROT-SOLSAG-02-2007-VE-USTU-ICIN-OTO-YEDEK-PARCA-FIYATLARI,PR-2766.html
Gokhan43
24-02-2011, 01:26
Aynı ses benim amortisörümden de geliyor sağ ön.Patlak büyük ihtimalle. :)
Zaten ön çamurluklardan aynı şiddetle bastırınca fark ediyor sol taraf yumuşacık esnerken , sağ taraf bariz kütük gibi esnemiyor bile.
Sen de dene istersen aynı şekilde bastır bakalım fark var mı sağ sol esnemesinde.
Salıncak burçları, z rotu yada amortisör.
arabayı kaput açık 2-3 seri şekilde esnetin. Kuleden luk luk ses geliyorsa, rebound olmuyorsa veya yavaş oluyorsa amortisördür.
Tekeri sök. Z rotu parçası sizde pejolardakine benzer şekilde askı rotu tarzında uzundur. Onu tut. kuvvetli şekilde yukarı aşağı salla. çıt çıt çıt şekinde bir ses varsa boşluk oluşmuştur, çöpe. Kıpırdamıyıcak şekilde sertleşmişse körüklerini bozmadan içine gres sıkıp hareket ettirmeyi dene. Gevşerse bi süre daha kullanabilirsin. Servisten al orjinalini.
Çoğu rot balansçı salıncak burçlarını ihmal eder. inatla kontrol ettir. Salıncak burçları bozulduysa servisten komple salıncak alıcaksın. tek tek satmazlar. Boşunada yan sanayiye para verme maksimum gideceği 1000 km.
kim ne söylerse laf salatası
bilmem kaç çeşit sıkıntın olabilir , misal benim davlumbaz ses yapıyor ben çözdüm
sen en önemlisi
sıkı olduğun rot balansçıya git
ne varsa takır takır döker zaten
yoksa muhakkak sana bir kişi bulunur avrupa istanbul
olmazsa ben bulurum
mert_leon
24-02-2011, 09:16
herkeze teşekkürler birazdan savaş motor sportsa doğru akıcam orda görücez rotada sokulcak savaş abide bakıcaz hallolur heralde. içime dert oldu sevmem araçta böle tıkırtıları araç içinde dünden beri onu dinliyorum müzikbile açmıorum onun yüzünden kız arkaşımla kavga ettim :D bugün halletmeye çalışalım.
çok yüksek ihtimalle Z rottandır sorun.
bu işi iyice midemi bulandırdı en iyisi yarın ilk iş kontrol ettirmek üstünde gezinip duruyoruz Allah korusun ..
Aynı sorun benim aracımda da var, ne olduğunu öğrenebildiniz mi?
benimde başıma gelmişti hızlı giderken ses yoktu.Yavaş giderken patlak amortisör sesi veriyordu.Servise gittiğimde z rotunu değiştirmişlerdi.Üzme boşuna kendini çözümü kolay
Bunun bir çok nedeni olabilir.Dirensiyon kutusundan&mavsalından kaynaklanabilir rotil&rot başlarından kaynaklanabilir tabla burçlarından kaynaklanabilir porya bilyası bozmuştur oluşan boşluktan kaynaklanabilir falan filan.Rot balansçıya gidip durumu anlatın iyice kontrol etsin her yeri teşhisi koysun.
kim ne söylerse laf salatası
bilmem kaç çeşit sıkıntın olabilir , misal benim davlumbaz ses yapıyor ben çözdüm
sen en önemlisi
sıkı olduğun rot balansçıya git
ne varsa takır takır döker zaten
yoksa muhakkak sana bir kişi bulunur avrupa istanbul
olmazsa ben bulurum
Bu insanlar sadece olabilecek ihtimalleri söylüyorlar neden laf salatası olsun ?