PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konsol ve plastik aksam boyama yardım

PowerSample
27-02-2011, 23:46
Merhaba,

Yakın bir dostumun aracının konsolunu ve iç taraftaki tüm plastik aksamını boyamak istiyoruz, araç twingo. Göğüsü sökmek kolay arka taraftaki plastik aksamlarıda sökebileceğimiz söylendi. Bizde görüntü temizliği ve renk uyumu için konsolu boyama karar verdik, ama ne tür boya kullanmalıyız, kendimiz boyayabilirmiyiz, boyadan önceki ve sonraki işlemler gibi kafamıza takılan sorular var.. Aracın iç resmini koyayım, birde istediğimiz şekli koyayım. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim iyi forumlar.

Şuandaki konsolumuz bu şekilde, altın rengi olan yerleri yeniden boyamayı düşünüyoruz, geri kalan aksamıda siyah yapmayı planladık.

http://img843.imageshack.us/img843/5202/p1030455gi.jpg

Buda oluşturmak istediğimiz görüntü

http://img27.imageshack.us/img27/8326/img1204j.jpg

slhdmr34
28-02-2011, 01:05
Plastik aksam boyamak zor bir iştir, önce yuzeyin silikon - kir vs.dan arınması lazım, sonra zımpara ve plastik astarı geçilecek. En son boya atılacak. Boyanın da pistole ile atılması gerekiyor, yani kompresor ve tabanca ile.

Bana sorarsanız plastik aksam boyamaya motor içindeki filtre kazanı yada yan kapı cıtaları vb. gibi yerlerde testler denemeler ile baslayın. Heleki twingo gibi çıkma temiz ve ucuz torpido bulamayacagınız bir arac ile ogrenmeye baslamak iyi fikir değil bence .

belki kızıyorsunuz sevkinizi kırıyom diye ama dogruları yazdım. İsterseniz plastik malzemenin boyanması konusunda resimli anlatımları pm atarım.

PowerSample
28-02-2011, 01:44
Plastik aksam boyamak zor bir iştir, önce yuzeyin silikon - kir vs.dan arınması lazım, sonra zımpara ve plastik astarı geçilecek. En son boya atılacak. Boyanın da pistole ile atılması gerekiyor, yani kompresor ve tabanca ile.

Bana sorarsanız plastik aksam boyamaya motor içindeki filtre kazanı yada yan kapı cıtaları vb. gibi yerlerde testler denemeler ile baslayın. Heleki twingo gibi çıkma temiz ve ucuz torpido bulamayacagınız bir arac ile ogrenmeye baslamak iyi fikir değil bence .

belki kızıyorsunuz sevkinizi kırıyom diye ama dogruları yazdım. İsterseniz plastik malzemenin boyanması konusunda resimli anlatımları pm atarım.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler, kızma vs. söz konusu değil kesinlikle doğruları yazdığınızdanda şüphem yok bildiklerinizi aktarmak istiyorsunuz ama bu iş için fazla bütçe ayıramayacağız o nedenle uygun bir yolla çözmemiz gerekecek. İşin özü boyacıya götürmek biraz lüks geliyor bizim için. Plastik boyama konusunda pm atarsanız gerçekten memnun olurum. Ayrıca bu parçaları boyatabileceğimiz uygun fiyatlı yer bulabilirmiyiz, beceremeyeceğimizi düşünürsek son çaremiz o olacak çünkü :o

slhdmr34
28-02-2011, 02:03
iyi benden gunah gitti :) Kompresor tabanca vs varsa diger ıvır zıvırları almak cok para tutmaz ama bunlar yoksa boyacıya boyatlamk inan daha ucuza gelir :) Sırf dandik bi kompresor
300-400 lira gerisini daha yazmaya baslamadım :) Hani astarmıs boyaymıs bunlar bi sey degil yani.

Plastik boyama konusundaki resimli kaynaklar icin pm gonderdim.

Arıza durumunda cok boyacı var buralarda merak etme :)

PowerSample
28-02-2011, 02:09
Yardımlarınız için teşekkürler, kaynakları alıp inceleyeceğim. Malzemeleride bi araştırayım :)

ygtrn
28-02-2011, 10:44
ben bu iş için plastik yüzey astarı üzerine presto marka mat siyah sprey boya öneririm..... kendi aracımın iç plastik aksamını boyadım ve sonuç mükemel oldu....

boya oto boya nalburlarında bulunur, araba plastik aksamları için özel bir boya zaten.... ancak düğmeler vs gibi yerler için boya önermem çünkü habire parmaklıyacağınız için mat olan boya zamanla parlar ve dökülür(dünyanın en iyi boyası dahi dökülür).....

i3r
28-02-2011, 10:46

plastik malzemelerin boyanmasi hakkındaki resimli anlatimlari bu konuya ekler misiniz yada bana pm olarak gönderir misiniz? Benim de merak ettigim bir konu. Tesekkurler.

PowerSample
28-02-2011, 13:49
ben bu iş için plastik yüzey astarı üzerine presto marka mat siyah sprey boya öneririm..... kendi aracımın iç plastik aksamını boyadım ve sonuç mükemel oldu....

boya oto boya nalburlarında bulunur, araba plastik aksamları için özel bir boya zaten.... ancak düğmeler vs gibi yerler için boya önermem çünkü habire parmaklıyacağınız için mat olan boya zamanla parlar ve dökülür(dünyanın en iyi boyası dahi dökülür).....

Öneri için çok teşekkürler, spreyle hallledilebilirse çok makbule geçecek bu yazdıklarınız..

plekumat
28-02-2011, 15:33
plastik malzemelerin boyanmasi hakkındaki resimli anlatimlari bu konuya ekler misiniz yada bana pm olarak gönderir misiniz? Benim de merak ettigim bir konu. Tesekkurler.

Selamlar benimde çok işimi görür bilgileriniz.

Bir sakındcası yoksa bende bir pm alabilir miyim?
Veya arkadaşın dediği gibi buraya paylaşsanız?

slhdmr34
01-03-2011, 10:30
dosya eklemeyi tam olarak bilmiyorum ama mail olarak atabilirim tum boya dokumanlarını, hemi de turkce hemi de profesyonel.

Power Sample sana da mailleri gonderdim.

PowerSample
01-03-2011, 18:02
Yardımlarınız için çok teşekkürler, maili aldım inceliyorum..

TaGo
01-03-2011, 18:19
Arkadaşlar "plastik kaplama" isimli konuyu ARAMA Butonunda arattırırsanız gerekli yardımı almış olacaksınız.

_agr_
07-03-2011, 17:11
bende bi pm ala bilirmiyim boyama konusunda :D

clioGT
07-03-2011, 17:14
boyama konusunda bir pm de ben alabilir miyim?:)

E0041
10-03-2011, 20:37
şu boyama dökümanlarını bi yere upload edebilirmisiniz arkadaşlar bi incelemek istiyorum

slhdmr34
10-03-2011, 21:34
valla upload zor oluyor da mail gonderirsen direkt gonderirim kardesim