Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Araç Seçim Tecrübeliler bekliyorum:)
selimvarli
28-02-2011, 17:58
herkese merhabalar,
1-2 ay içerisinde bir araç almak istiyorum ilk aracımı:) tabiki bütce sınırlı (max7). ***** öğrenci arabası az yakması lazım:) benim aklımdaki araçlar uno ve twingodur.Tek kapı olması ve 1.2 olması benim için önem arz ettiği için oda son anda kafama girdi:D bu araçları kullananlardan birebir yorum almak istedim unoyu az çok biliyorum. fakat twingo hakkında pek bi bilgim yok tavsiyeleriniz neler olur.Şekli vs hoşuma gitmeye başladı iyice satma konusu sorun değil. uzun bir süre kullanma peşindeyim. parça konusu vs hakkında bilgi, tavsiye ve kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. iyi forumlar herkese.:icon_tup:
halilcan9455
28-02-2011, 18:31
1.2 değil ama
suzuki swift 1.3 GTI
hem tek kapı,hem spor.hem az yakar.
Suzuki Swift 1.3 GTi 1991 Model 6.999 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-swift-swift-1-3-gti-binmeyen-anlamaz/detay)
Hondafatih
28-02-2011, 18:33
bence honda crx yada ef kasa alınabilir ;)
Mert Pekcan
28-02-2011, 18:41
EF kasa tercihimdir. Ama uno temizse hiç satmayıp onla ugrasmayı tercih ederim :)
selimvarli
28-02-2011, 18:49
yorumlar ve tavsiyeler için teşekürler. CRX bi öğrenciye gelicek araba olduğunu sanmıyorum :) ayrıca 95 model altı düşünmüyorum.dediğiniz gibi birde swift gti lar var fakat bunlar hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim.Unoya gelicek olursak aslında kafamın bi tarafı onda sürekli fakat ***** 7 liralık araba alıcaz. Değiştirme imkanımda olucağını pek sanmıyorum yaşım 21 evlenene kadar götürücek bi araç istiyorum. Bakımını vs eksik etmem ufaktanda yapıcaz tabiki. Güncel. tavsiye ve yorumları bekliyorum teşekkürler.:)
Murat Özcan
28-02-2011, 18:53
bence honda serisinin ef kasalarına bakmalısın
hasan çağri
28-02-2011, 19:10
Al bi yumurta kasa accent bin esek gibi :) 96 97 falan alirsin... Bende auristen once vardi 2000 de aldik 3 yasinda 80binde :) 10 senede 70 de ben bindim esek gibi gidiyodu valla :)
Cimmeria
28-02-2011, 19:12
ford ka da bakılabilir
selimvarli
28-02-2011, 19:23
HB olması şartım tabii bu fiyata alınabilicek araç zaten sınırlı.Ford ka bizi aşıyo malesef:( max 7 bin tl verebilirim. twingo hakkında fikri olan varmı acaba:(bakım parça vs açısından motor durumu nedir çekişi nasıldır gibi...
birazdaha bekleyip para biriktirip ilk arabanı seni üzmiyecek bişey almanı tavsiye ederim. mesela eg civic
dostum sana tavsiyede bulunmak ıcın gırıs yaptım kımse yanlış anlamasın.
bence senin almak gereken en ideal araç twingodur
eğer max 7bin liran varsa 99 ve üstü bulamazsın ama 97-98 klimalı yada sunrooflu temiz bişeyler bulabilirsin
twingo dışardan ufak durur her deliğe girer ama içi de bir o kadar geniştir abartmıyorum c ve d sınıfı araçlardan bile daha geniş ben passatta arkada daralırım ama twingonun camlarının buyuk olması ve arka koltugun bagaja kadar açılabilmesinden dolayı içi baya geniş
yakıt konusuna gelırsek benımkı şehiriçi 30kuruş yakıyor sert sürüş ve yogun trafik dahil.
geçen sene benimde 6900 param vardı cebimde, 6500liraya twingomu aldım 98 sunrooflu
ama sonradan keşke biraz daha biriktirseydim 99 ve üstü alsaydım diye pişman oldum
bence min 8 bin liran olsun kenarda, 99 model az km li güzel bir twingo bul kendine
redlinemst
28-02-2011, 19:32
ya olum neyin peşindesin o paralara hb ,95 model üstü ,eli ayağa düzgün,2. eli olan ve parça sıkıntı yaşamıcağın tek araba uno.
hala daha twingo diyosun.UNOOOO 1.4 S devammm :D
redlinemst
28-02-2011, 19:35
dostum sana tavsiyede bulunmak ıcın gırıs yaptım kımse yanlış anlamasın.
bence senin almak gereken en ideal araç twingodur
eğer max 7bin liran varsa 99 ve üstü bulamazsın ama 97-98 klimalı yada sunrooflu temiz bişeyler bulabilirsin
twingo dışardan ufak durur her deliğe girer ama içi de bir o kadar geniştir abartmıyorum c ve d sınıfı araçlardan bile daha geniş ben passatta arkada daralırım ama twingonun camlarının buyuk olması ve arka koltugun bagaja kadar açılabilmesinden dolayı içi baya geniş
yakıt konusuna gelırsek benımkı şehiriçi 30kuruş yakıyor sert sürüş ve yogun trafik dahil.
geçen sene benimde 6900 param vardı cebimde, 6500liraya twingomu aldım 98 sunrooflu
ama sonradan keşke biraz daha biriktirseydim 99 ve üstü alsaydım diye pişman oldum
bence min 8 bin liran olsun kenarda, 99 model az km li güzel bir twingo bul kendine
Parça fiyatları nasıl peki bulunabiliyomu herhangi bi renault gibi atıyorum bi clio gibi parçası uygunmu ve bulunuyomu hemen ?
Uno 1.4 i.e. hatta :) Düzgün makul fiyatlı yakalanırsa 98 falan Tipo da bakılabilir :)
redlinemst
28-02-2011, 19:38
Uno 1.4 i.e. hatta :) Düzgün makul fiyatlı yakalanırsa 98 falan Tipo da bakılabilir :)
i.e dalgası karbüratörlüler gibi iyi değil malesef :) bi + sı yok yani hikaye
i.e dalgası karbüratörlüler gibi iyi değil malesef :) bi + sı yok yani hikaye
99-00 yılı başında bi aile dostumuz ablamda vardı, motorla oynanmıcaksa mantıklı, ama karbüratörlü olacaksa ben Tipo derim yine :D
7 liraya 96,97 tipo 1.6sx alınabilir
Parça fiyatları nasıl peki bulunabiliyomu herhangi bi renault gibi atıyorum bi clio gibi parçası uygunmu ve bulunuyomu hemen ?
çıkmacılarda dolu twingo parçası var internette de satan var ama 1-2 tane marjinal parça oldumu onları bulmak zor oluyor ben parça konusunda pek sıkıntı yaşamadım
geçenlerde orjınal kalorıfer petegı aradım sadece serviste vardı 400 lira fiyat çektiler
ondan sonra sanayıde bır yer buldum valeo olanı 100e getiririz dedıler
en sonunda r9 un peteği de uyuyormuş aldım onu taktırdım 50 lira parça 50 lira işçilk
Juggernaut
28-02-2011, 19:51
97-98 Micrada bakabilirsin.
selimvarli
28-02-2011, 19:52
arkadaşlar dediğim gibi max7 bin oda kredi çekicem. fazlası beni zorlar ayda 500 500 ödicem zaten. twingoda dediğiniz gibi motorda çıkabilcek sorunlar nelerdir mesela çokmu üzer bizi:)
bende aynı şekilde kendi paramı biriktirerek aldım 98 uno 1.4 sx ie. Frenleri hariç sıkıntısız binersin çokta keyifli ilk araba olarak heryere girip çıkıorum,bana heryer park yeri. Parçaları sorarsan da ; bugün çamurluktaki sinyali değiştirdim 5 tl =) ön far + sinyal 45 tl sanayi de =)
selimvarli
28-02-2011, 21:16
anladım yorumun için teşekkür ederim unonun parçaları belli zaten fakat çok yaktığı çok konuşuluyor.Kararsızım açıkcası twingo temiz sorunsuz bulabilirsem o hoşuma gitti açıkcası ikisinin arasında sıkıştım gibi birşey.
erdemsddk
28-02-2011, 21:32
Temiz lpg li bi uno seni üzmicektir ;)
Öğrencilik eninde sonunda bitecektir. Sonra aracı satmak istediğinde ne ölü pahasına vermemek için ne de satabilme uğruna uğraşlara gireceksin. swift,crx zor satılır, parça sıkıntılıdır öğrenci için. Kanımca temiz bir şahin yada broadway seni epey götürecektir. 6 ya alsan temiz şahin üste paran kalır kenara atarsın. Tabi kendi görüşüm. :) bu zamana kadar nelere bindim şimdi şahin var altımda :D buda ayrı bişey tabi ama herşey bütçe ise düşünmek lazım. Orj far: 35 TL mako... örnek!
slowmotion
28-02-2011, 21:46
ben 3seneden fazla ve 65000km kullandım. uno alttakımı zayıf arabadır. benimki 96 sx idi. enjeksiyonu bozulmuştu. bence uno yerine modeli düşük olsada avrupa bir araba bak derim. ayrıca benzinde şehir içinde çok yakan bir araç. illa uno alacaksan karbüratörlü modellerini tercih et. klimalı modelleride hem soğutmuyor, sadece orta 2 petekten hava üflüyor. tercih senin. yerinde olsam ef yada corollaya bakardım...
boradway daha az yakan araç onuda düşünebilirsin
redlinemst
28-02-2011, 21:46
Temiz lpg li bi uno seni üzmicektir ;)
şuna detaylı yaz Allah için işlesin beynine :D
sırasıyla
EF-Tipo-Uno olurdu benim seçimim..Ama unoda kafa karıştırıcı bir araç :)
Emir_b16a
28-02-2011, 21:56
ford ka yada micra bakmanı öneririm :)
AE92 kasa (emekli corollası) corolla'lara bak ama liftback olsun (biraz daha genç işi) zaten benzini az yakıyolar bide tüplersin en temizi olur km konusunda da 600.000 görüyor çoğu rahat olursun:D
SekoLive
28-02-2011, 22:24
ilk aracın ise olması gerekenler
hidrolik direksiyon elektrikli cam bide merkezi kilit diğerleri senin için teferruat olacakdır
twingo yerine uno daha bicimli geliyor gözüme :)
hayırlısı olsun
redlinemst
28-02-2011, 23:27
ford ka yada micra bakmanı öneririm :)
Bütçesini aşıyor arkadaşın :)
redlinemst
28-02-2011, 23:27
AE92 kasa (emekli corollası) corolla'lara bak ama liftback olsun (biraz daha genç işi) zaten benzini az yakıyolar bide tüplersin en temizi olur km konusunda da 600.000 görüyor çoğu rahat olursun:D
diyorumda yok diyo taş gibi araba valla ;)
selimvarli
01-03-2011, 12:30
mesut kapat şu telefonu bak...:D işteyim şimdi:D evet arkadaşlar şahin vs. hiç hevesim olmadığı için uno kafama kazındı klima sorun değil, ailemin ae101 var ne zmandır kullanıyoruz sıcak olsada klima aramam yoksa yoktur 7 liraya araç alıyoruz sonuçta. uno orj kalmıcak zaten yay jant zamanla hepsi gelicek:) temiz bi uno işimi görücek gibi geliyor bana, twingo alsam elektronik araç onun arızasını çözene kadar ohoo...kendim otomotiv mezunuyum nerdeyse tüm sorunları kendim çözebilcek seviyedeyim.elektronikciye gitmiyecem zaten hiç işlerini kendim halledicem içime sinerek:) unonun kronik sorunları belli zaten onları çözdükmü beni baya bir götürür gibi geliyor.
Onurkk06
01-03-2011, 13:04
Lada Vega 1.5i 2000 Model 6.800 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lada-82000-km-de-lpgli-ruhsat-sahibinde-ladavega-sedan-43817207/detay)
lada vega da bakabilirsin modelli iide gider azda yakar :)
hairpick
01-03-2011, 13:09
allahaşkına honda ford falan tavsiye veriyorsunuzda azmı yakıyor onlar?
selimvarli
01-03-2011, 13:09
aslında doğru ladada var fakat ben biraz mini bişi istiyorum bide hb tabiki:)
ladalar inanılmaz az yakıyor piyasasıda iyi kolay satılır
selimvarli
01-03-2011, 13:38
aslında olabilir ist kocaeli civarlarında hb bulabilirsem. Onuda bir düşüneyim fakat gönlüm UN-O da :p
ford ka tavsiye ederdim ama bütçeni aştığını söyledin , o zaman lada bende tavsiye ederim şahsen çok binmişliğim var ve ciddi güzel geliyo artık gözüme tavsiye ederim bence tasarım olarakda kötü değil.. şahsen kendimede bitane 2110(vega sedan) almayı düşünmüyo değilim..
HondatugraL
01-03-2011, 15:48
Temiz CRX üzmez az yakar çok kaçaar ;)
Cimmeria
01-03-2011, 16:20
7 liraya az yakıp çok kaçıcak temiz rex bulması biraz zor olur gibi
selimvarli
01-03-2011, 18:07
bencede zor gibi:)
bence twingo çok güzel bir seçim olur, hele açılır tavan olursa tadından yenmez :)
araç hakkında çokfazla bilgim yok ama tip olsun kullanışlılık olsun bence çok güzel bi araç, ayrıca içide son derece geniş ve rahat
dostum zevk meselesi biraz ama uno tipo falan hoşuna gidiyorsa bilemem uno tercih edebilirsin
ben tipo uno tarzı hafiften kuş serisini anımsatan araçları alacagıma en dandık twingoyu tercıh ederım ben öğrenciyim benim aldıgım araba 270binde masrafı olsa yazardım ilk mesajda
twingo seni üzmez aldıgın zamanda bana hak verirsin tabi sorunsuz bişey buldugun taktirde benım aldıgım araba tip olarak pek iyi degıldı ama 15 liraya boya alıp tamponları ve jantları boyayınca kendıne geldı bıraz ornek olarak bir resim koyayım sormak istedigin bişey varsa sorabılırsın sehırıcınde çok basmassan 25kurusun ustune cıkmaz yakıt
http://www.modifiyem.com/garaj-galeri-resim/renault-twingo-574-1.jpg
selimvarli
01-03-2011, 19:25
hocam çok şeker duruyor maş.. tam benlik araç aslında fakat motor konusunda korkuyorum ben.sorun çıkartırsa vs diye. benide çok etkiliyor yapıncada çok fena duruyor ve dikkat çekiyor. istanbulda oturuyorum. temiz birşey bulursam bunlardanda düşünmüyor değilim açıkcası. bunların motor vs parçaları yan sanayi olarak bulunabiliyormu? istanbul pendik sanayi ve sultanbeyli sanayisi var bana en yakın buralarda bulabilirmiyim bunun parçalarını?
bulunur yaw nıye bulunmasın twingofunclub diye site var ne lazım olsa parçanın nerde satıldıgını soyluyolar
ben 1-2 aya satmayı dusunuyorum belkı eger o zamana kadar almazsan verebılırım bendekını 6bucuga aldım 600-700 falan harcadım catır catır bınıyorum sımdı
selimvarli
01-03-2011, 20:07
bende senin gibi bitane düşürebilsem 6.5 a çok güzel olur benim açımdan. istanbulda pek yok bu fiyat aralığında