Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 yaş üstü araçlara ne olacak.
Bu hükümet 15 yaş üstü araçlara ne gibi bir şeyler düşüniyor, bir iki şeyler okudum, yok vergisi yükselecekmiş, yene benzinli araçlarda yene vergi zami varmiş, çevreyi kirletiyormuş. (bir sorsana bir ayda kaç litre benzin yakiyorsun diye).
Bilgisi olan lutfen paylaşsın.
UP !!! ...
Merak içindeyim ben de
ellerinden alınacak mış özellikle 2 jz motorlu olanlarr:D:D
Bende belli bi yaştan büyük araçları trafikten çekilmeleri için para karşılığı hurdaya aldıklarını duydum, biki yerde okudum. Bende bu konuda doğru bir bilgi rica edicem beyler :)
şükrü abi o yuksek hacımlı motorlar için atıyorum v8 5,2 gibi felan..
vosvosum arada kaynamasın daha yeni motor yaptım :D
Sercan AKCAN
01-03-2011, 00:59
takipteyiz :) bende 15-16 yaş üstü bişeyler bakınıyordum ki bu aralar ara verdim bakalım nolucak ona göre hareket edelim.
fazladan vergiyi alacaklar sonrasında aynen devam, muhtemelen.
Ben 15 yaş altı binemiyorum kusura bakmasınlar. E zaten bu benzin fiyatlarıyla sadece arada bir kurcalayaıp içinde oturmak için alıyoruz arabayı, o nedenle sorun yok ;) '90 ların çizgileri gibi yok ;)
timucintt
01-03-2011, 02:03
Elinizden alacaklar arabalarınızı prese verecekler arabalarınızı çevreyi kirletiyor ve tafiği tehlikeye atıyorlar diye... üstelik canları sıkılacak bunların bigfootların altında atacaklar... big footlar arabalarınızın üstünden uçarken alevler saracak hertarafı, sizede en ön yerde izleme imkanı verecekler.... :D
Elinizden alacaklar arabalarınızı prese verecekler arabalarınızı çevreyi kirletiyor ve tafiği tehlikeye atıyorlar diye... üstelik canları sıkılacak bunların bigfootların altında atacaklar... big footlar arabalarınızın üstünden uçarken alevler saracak hertarafı, sizede en ön yerde izleme imkanı verecekler.... :D
timu seninde '90 larcı olduğun nasılda belli :D köşeli spec ;)
S.Özeren
01-03-2011, 03:05
bendede 21 yaşında bi flash var 5 yıldır bişey ödemiyorum alsınlar arabayı napıyorsa yapsınlar :D
vtecburhan
01-03-2011, 07:42
bizde 63 model bi fort vardı 2 hafta önce kırıkkaleye teslım ettık parcalayıp tost yaptılar
vergı borclarını falan siliyorlar
Bende ne niyetle girdim konuya, yok vergiden muaf olacak, serbest dolaşım vs :) ama nerde, en çok yakıt biz kullanıyoruz
Low-Rider
01-03-2011, 07:49
Bende belli bi yaştan büyük araçları trafikten çekilmeleri için para karşılığı hurdaya aldıklarını duydum, biki yerde okudum. Bende bu konuda doğru bir bilgi rica edicem beyler :)
O fısıltıyı esnaferay çıkarttı.
Çeşitli yerlerde ve sitelerde bu söylemi yayarak , milletin elinde ki e30ları 250TL ve 1750TL arasında fiyatlara aldı.Aslı astarı yok yani
ohaaa biz yandık :D
kötülere birşey olmaz gürsel abi :D:D
Ben 15 yaş altı binemiyorum kusura bakmasınlar. E zaten bu benzin fiyatlarıyla sadece arada bir kurcalayaıp içinde oturmak için alıyoruz arabayı, o nedenle sorun yok ;) '90 ların çizgileri gibi yok ;)
Abi sorma ya 10 gün sonra yenı bındım arabaya ondada bir arkadas gel deneyelim dedide o sayede yoksa yine binemicez bu ne rezillik kepazelik anlamadım gitti..
Çeşitli yerlerde ve sitelerde bu söylemi yayarak , milletin elinde ki e30ları 250TL ve 1750TL arasında fiyatlara aldı.Aslı astarı yok yani
Özgür abi ciddimisin ? :D
lnd_samet
01-03-2011, 08:20
hahahhah:D
ya alıp hurdaya ayırırken de kilosuna 1 lira mı ne veriolar die duydum.
tabi zorla getir presleyelim diyemezler. 31 yaşındaki mk1 golfümü öldürseler vermem. :D 100 km de 4.5 litre mazot yakan başka araba versinler anca veririm :D
Beygir başına 100 lira verirlerse direkt veririm :D
Daha kaportacıdan kurtaramadım cam fanusa koyarım vermem yinede :)
dökük durumdaki eski arabaları bir şekilde hurdaya çıkarmak lazım.. trafiği tehlikeye sokan, yolda bozulup trafiği kitleyen yüzlerce araba var.. bunların tez zamanda hurdalığa gitmesi lazım..
Kahraman castle
01-03-2011, 11:44
bizde 63 model bi fort vardı 2 hafta önce kırıkkaleye teslım ettık parcalayıp tost yaptılar
vergı borclarını falan siliyorlar
ne tür işlemler yapıldı.para aldınmı aldıysan ne kadar aldın.
ben aracımı vermem kusura bakmasınlar gül gibi crx verilirmi
Kahraman castle
01-03-2011, 12:02
bencede verilmez abi.
Ahmet Saraçoğlu
01-03-2011, 12:10
Hurdaya çıkma , preslenme durumlarını zati ihtimal ihtimal dahilinde tutmuyorumda ;; bu iş en çok benim zararıma olucak vergi konusunda.Her görüşümde moralim bozuluyo bu konuyu.Geçen sefer 600 ödedik zaten.Peki klasik sahipleri vss ne yapıcak?
ben vergisini oder binerim nedir yaa isyan etmeye başladım
Ahmet Saraçoğlu
01-03-2011, 12:15
25 yaş 5600 cc vergisi moral bozucu oluyor biraz:D ,,peki bi arkadaş vardı ,, camarosunu kaporta boya ve motora vereceği için ve tahmini bir yıldan fazla süreceği için trafiktan çektirmişti , bizde o şekilde bişey yapsak olmuyormu? Çok zorda kalmadıkça zaten kullanmıyorum.İkinci araba varsa semt dışına dahi çıkmıyorum.Şu an ödediğim senelik 1200 lira yeni düzenlemeyle çok daha uçuk pozisyonlara ulaşırsa öyle bi yol izlememiz mümkünmü?
vtecburhan
01-03-2011, 12:29
ne tür işlemler yapıldı.para aldınmı aldıysan ne kadar aldın.
valla bı dunya evrak ıstendı aracın kg mına gore para oduyorlar bızım araba 12 tonmu ne geldı ıste 7 mılyar gıbı bı rakam yatacak beklemedeyız :D
Cimmeria
01-03-2011, 12:37
2014e kadar vergi sistemi değişecek, avrupadaki gibi emisyon oranına göre vergi alacaklar. Bundan dolayı da 15 yaş altı arabalara daha çok vergi yeni arabalara daha az vergi alınacakmış.
daha henüz kesinleşen bir konu değilmiş.
hairpick
01-03-2011, 12:59
ölü arabalar içindir temiz arabaları niye alsınlar ki
valla bı dunya evrak ıstendı aracın kg mına gore para oduyorlar bızım araba 12 tonmu ne geldı ıste 7 mılyar gıbı bı rakam yatacak beklemedeyız :D
12 ton gelen arabamı olur :D
öyle bi dünya yooook.benim arabamı benim elimden alacak adama o eli :D
Adam, Eray. Yapar valla, inanırım...
onn_dear
01-03-2011, 20:36
zaten her şey dedikoduyla başlıyor bizim memlekette, ya bu arada söylemeden edemedim, bir broadway ancak bu kadar güzel yapılabilir tebrikler on numara aracın maşallah.
HondatugraL
01-03-2011, 21:21
aynen kadir abime katılıyorum 90 yılların arabasının ustune tanımam. Ötesi yokk.... ;)
aynen kadir abime katılıyorum 90 yılların arabasının ustune tanımam. Ötesi yokk.... ;)
benım rexi veririm sana o zaman :D:D
HondatugraL
01-03-2011, 21:30
benım rexi veririm sana o zaman :D:D
beleşe verdınde almadıkmı :hahaha:
2014e kadar vergi sistemi değişecek, avrupadaki gibi emisyon oranına göre vergi alacaklar. Bundan dolayı da 15 yaş altı arabalara daha çok vergi yeni arabalara daha az vergi alınacakmış.
daha henüz kesinleşen bir konu değilmiş.
olması gereken bence ama kızan çok olacak sanırım. hani eğerki egzos muayenesindeki emisyona göre vergilendirme olursa yaşlı araçlara lpg yolu gözükür. tabi devlet baba gerçekten çevreyi düşünüyorsa...
dökük durumdaki eski arabaları bir şekilde hurdaya çıkarmak lazım.. trafiği tehlikeye sokan, yolda bozulup trafiği kitleyen yüzlerce araba var.. bunların tez zamanda hurdalığa gitmesi lazım..
eski model demek hep dökük demek deyilki, oyle arabalar var'ki yeni arabaya on basar, e bunlara ne olacak.
fastchild
04-03-2011, 21:49
sen şimdi şu arabaya kıyabilirmisin
Ford / Mustang / 1969 FORD MUSTANG FIRSTBACK BOSS 302 sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-1969-ford-mustang-firstback-boss-302-43935655/detay)