PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Borcu olana tarihi fırsat!

individual
01-03-2011, 14:03
Elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren yasada başvuru için tanınan 2 aylık süre başladı.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affı olarak nitelenen yasa kapsamında vatandaşlar başta vergi ve prim borçları olmak üzere devlete olan yaklaşık 300 kalem borcunu yapılandırabilecek. Yapılandırma 31 Aralık 2010’a kadar ödenmeyen tüm alacakları kapsıyor.

Vatandaşlar ödemediği cezaların ve vergilerin anaparasını ödeyerek faiz yükünden kurtulacak. Örneğin; 2003’te bin TL borcu olan vatandaş bugün 31 bin TL ödemek zorunda. Yeni düzenleme ile bu borçtan gecikme zam ve faizi olan 30 bin TL silinerek, kişiden bunun yerine 2003’ten bugüne kadar geçen sürede borç miktarına 2005’e kadar TÜFE, 2005’ten sonra ise ÜFE eklenecek. Borca enflasyonun eklenmesi ile ana borç miktarı yıllık yüzde 10 artacak.

Bu şekilde toplamda ana borç miktarı yüzde 70 artmış olacak. Böylece ödenecek borç miktarı ise bin 700 TL olacak. Vatandaş, 31 bin TL yerine bin 700 TL ödeyerek borcunu sıfırlamış olacak. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde, azami 18 eşit taksitle yapılabilecek. Böylece hem vergi hem de prim borcu olanlar bir ay birini diğer ay ötekini ödeyebilecek.

Vade 36 aya, taksit sayısı ise 18 aya kadar çıkabilecek. Eğer kişi borcunu taksitli ödemek isterse borç miktarına, 12 ay için 1.06; 18 ay için 1.07; 24 ay için 1.1; 36 ay için ise 1.15 oranında faiz uygulanacak. Ödemeler peşin ya da vergi borçları için kredi kartı da kullanılarak yapılabilecek. Bununla birlikte, ödeme yükümlülüğü 3 aylık sürede tam olarak yerine getirilemezse yeniden yapılandırma hakkı kaybedilecek, yapılandırma işlemi de iptal edilecek.

-YENİDEN YAPILANDIRILAN DİĞER ALACAKLAR-

Kanunla yeniden yapılandırılan diğer alacaklar ise şöyle:

-TRT’ye olan elektrik enerjisi satış bedeli payı ve bandrol ücretleri borçları

-KOSGEB alacakları, TEDAŞ veya bu şirketin hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları

-Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösterenlerin elektrik, doğalgaz, su ve yönetim aidat borçları, afet kredileri hariç Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklı alacaklar

-Çevre ve Orman Bakanlığınca orman köylülerince oluşturulan kooperatiflere kullandırılan krediler, sulama kooperatiflerinin borçları

-Kültür ve Turizm Bakanlığınca kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı amacıyla kullandırılan krediler

-Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca tarımsal amaçlı kooperatiflere veya ortaklarına verilen kredi alacakları, ilgili kanunca arazi dağıtılanların ödemedikleri arazi bedelleri, sulama kooperatifleri ve sulama birliklerinin tarımsal sulama faaliyetlerinden kaynaklanan alacakları

-Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar hakkında yapılan kesin izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, irtifak hakkı, kullanma izni ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan ve vadesi 30 Kasım 2010’da geldiği halde ödenmemiş olan kullanım bedelleri ve hasılat, ticari kar payları, orman köylülerini kalkındırma geliri, arazi tahsis, ağaçlandırma, ağaçlandırma ve erozyon kontrol, yüzde 3 proje ve toprak bedelleri

-SGK’nın taşınmazlarının ödenmemiş kira bedeli, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’den fazlası bunlara ait şirketlerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların kullanım bedelleri ve hasılat payları alacakları

-Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait taşınmazların kira bedelleri, işveren ve üçüncü şahısların, iş kazası, meslek hastalığı, malullük, ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik ödemekle yükümlü oldukları her türlü borçları -

Özel radyo ve televizyon kuruluşlarınca ödenmeyen yıllık brüt reklam gelirlerinden alınan yüzde 5’lik pay ile eğitime katkı payı

-Her kademedeki askeri okullar ile Emniyet teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan öğrencilikle ilişiği kesilenler, mezun olanlar, bunların dışındaki eğitim kurumlarında devlet hesabına okutulup da mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin ödenmemiş öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarları

-TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e ödenmeyen alacaklar, kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediyeler ile sanayi ve ticaret odalarından olan alacakları, SGK’ca fazla veya yersiz ödendiği tespit edilen ve tahsil edilmesi gereken gelir ve aylıklara ilişkin borçlar.(ANKA)

Kaynak Milliyet

Chatin
01-03-2011, 21:46
trafik cezaları girmiyor degil mi.. arkadamdan 130 kitlemişler 50 lira da faiz gelmiş ama ne bir ihbarname var ortada ne de bana tebliğ edilmiş bir kağıt.

ne yapak panpa ödeyek mi ?

Ufuk
01-03-2011, 22:12
Emlak vergisi borcu ile ilgli bir olay var mı?
Bizim diğer evin vergiyi 2002'den sonra kaçırmışız.Şukela bir borç çıktı.

slowmotion
01-03-2011, 23:31
katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?

cery
01-03-2011, 23:34
:
katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
ben de cvp bekliorum :D

mira
02-03-2011, 07:52
yasa tasarısı meclisten geçti fakat onay bekliyormuş diye biliyorum.bende takipteyim

individual
02-03-2011, 08:26
motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor

SekoLive
02-03-2011, 08:29
arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....

Cimmeria
02-03-2011, 08:30
böyle yasalar yüzünden bu hükümetten nefret ediyorum. Bu tip yasalar insanları resmen eşşek yerine koymaktan başka bir şey değil.

Düzgün vatandaş ol vergini öde faturalarını öde gerekirse sıkış ama aman borcum olmasın diye kas, sonra 10 seneye kadar af çıksın ödemeyenler 10 sene öncesinin parasına göre ödesinler...

eşşeklik bizde ne ödüyorsun ki bu memlekette vergiymiş emlak vergisiymiş faturaymış

individual
02-03-2011, 08:40
arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....

valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dilekçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur :D

SekoLive
02-03-2011, 08:44
valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dileçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur :D

zaten Muhteşem yuzyılı yaşıyoruz yuzyılda hiç gelmemesi gerekenler geldiği için....

mmustu
02-03-2011, 08:54
Köprü Kaçak geçiş cezalarınada af gelecek mi acaba ?

Kakus
02-03-2011, 08:55
motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor

Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?

individual
02-03-2011, 08:58
Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?

Açıkcası bu olaya en çok ben sevindim motorlu taşıt vergi borcum vardı benim dün telefonla arayıp nakil vastılara sordum şöle bişey dediler kapsıyor dediler.gelip baş vuruyorsunuz dilekçe veriyorsun yoğunluğa göre dilekçe onaylanıyor kalan borç taksitle bile ödüyebiliyorsunuz dediler.trafik cezalarıda tabi.mecidiyeköydeki vergi dairesini aradım nakil vasıtları daha bize bunla ilgili bir yazı gelmedi ama vergi affı kapsıyor pazartesi gelin dediler.

Cliosportve
02-03-2011, 08:59
Bizim için önemli olan Trafik cezaları ve Vergi cezalarının kapsayıp kapsamadığıdır

MKT
02-03-2011, 09:00
benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?

coyete
02-03-2011, 10:07
benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?

yavrum sen onuda öde en sağlıklısı :)

M U R A T
02-03-2011, 10:53
ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...

SekoLive
02-03-2011, 10:55
ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...

tek değilsin. . .

eğer bizede indirim yapılmazsa bi plaket gönderilsin

keriz on the borard şeklinde arabalara iş yerlerine asalım.

onursumer
02-03-2011, 11:04
Köprü Kaçak geçiş cezalarınada af gelecek mi acaba ?

yok abi ona gelmez diye düşünüyorum kamera kaydı vs olduğundan trafik vs cezalarından farklı tutuluyor

ArMy
02-03-2011, 12:21
böyle yasalar yüzünden bu hükümetten nefret ediyorum. Bu tip yasalar insanları resmen eşşek yerine koymaktan başka bir şey değil.

Düzgün vatandaş ol vergini öde faturalarını öde gerekirse sıkış ama aman borcum olmasın diye kas, sonra 10 seneye kadar af çıksın ödemeyenler 10 sene öncesinin parasına göre ödesinler...

eşşeklik bizde ne ödüyorsun ki bu memlekette vergiymiş emlak vergisiymiş faturaymış

O ödemeyenlerden hiç tahsil edilmemesinden iyidir bence..Vergi borcu vatandaşlık görevidir..Siz yerine getirmişsiniz ne mutlu.O ödenmeyen paralrın tahsili için bu şekilde özendirici yasalar bence güzel..
Vergileri tahsil etsinler benzine zamdan vazgeçsinler artık..

individual
02-03-2011, 12:30
O ödemeyenlerden hiç tahsil edilmemesinden iyidir bence..Vergi borcu vatandaşlık görevidir..Siz yerine getirmişsiniz ne mutlu.O ödenmeyen paralrın tahsili için bu şekilde özendirici yasalar bence güzel..

Katılıyorum.

Faizleriyle örnek veriyorum toplam vergi borcu 2.3 ise faizler düşüldüğünde 1.5 oluyor ve taksit imkanı bu şekilde devlet para toplamıştıda oluyor hiç alamamakdan iyidir

serkan ünlüü
02-03-2011, 12:40
bende söyle bişey duydum arkadaşlar 50 tl ile 100 tl arası olan borclar sıfırlarnımuş diye duydum:soru:

drn106
02-03-2011, 14:13

Bundan sonra bu af yüzünden herkes ne de olsa af çıkar diye vergi ödemeyecek, bence özendirme değil aksine vergi kaçırmaya & takmaya özendirme :)

GokhanRS
02-03-2011, 14:16
arkadaşımın 5 bin tl olan ana para vergi borcu vardı. bunu 2009 da 18 milyar yaptılar 18 taksite bağladı 10 milyarını ödedi ama işten kovulduğu için kalanını ödeyemedi.

şimdi bu arkadaş ne yapacak bu arkadaşıma nasıl bir faydası olacak? acilen merak ediyor bilen varsa please :D

Shadow_Dancer
02-03-2011, 14:19
YA bu ögrenim kredisiyle ilgili bişe var mı beyler. daha önceden planlama yapıp ödemeyenler için.?

GokhanRS
02-03-2011, 14:20
Bundan sonra bu af yüzünden herkes ne de olsa af çıkar diye vergi ödemeyecek, bence özendirme değil aksine vergi kaçırmaya & takmaya özendirme :)

bence öyle düşünme. bak benim bahsettiğim arkadaş gibi başına bu olay gelenler çok var. 18 yaşındayken teyzesi imza attırıyor bu salakda bilmiyor neye imza attığını üzerine vergi levhası acıp devlete borc takıyorlar çocuğun hiç bişeyden haberi yok.

26 yaşına geldiğinde ne mahkemeler kurtarabildi ne başka bişi. 5 milyarlık borcu 18 milyar yapmışlar. bu kadarda tefecilik olmamalı.

10 milyarını zar zor ödedi hatta ben ödedim eleman lazım olmadığı halde 10 ay çalıştırdım sonra ben iş yerimi kapatınca kalanını ödeyemedi adam.

kalan 8 milyar tekrar faiz işlemeye başladı hayatı kaydı yani sokakda yürümeye cekiniyor parasıda yok napsın şimdi başına gelenlerden.

bunun gibi çok olay ve gerçekten batıp ödeyemeyen cok insan var. hiç tahsil edilememesinden iyidir gibi geliyor bana. neyse şükür ki benim hiç borcum yok zaten.

KA®ANLIK
02-03-2011, 15:55
arkadaşlar,
Öğrenim Kredisi AFFI için merak ettikleriniz için:

Öğrenim Kredisi Faiz Affı (En Güncel Haber) | www.Egitimciyiz.Com (http://www.egitimciyiz.com/2011/02/28/ogrenim-kredisi-faiz-affi-en-guncel-haber.html)

bu arada kanun RESMİ GAZETE'de yayımlandı ve BAŞVURU SÜRESİ de başladı...

2 ay içinde borcunuzla ilgili makamları arayarak ve başvurarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz...

individual
02-03-2011, 16:01
bence öyle düşünme. bak benim bahsettiğim arkadaş gibi başına bu olay gelenler çok var. 18 yaşındayken teyzesi imza attırıyor bu salakda bilmiyor neye imza attığını üzerine vergi levhası acıp devlete borc takıyorlar çocuğun hiç bişeyden haberi yok.

26 yaşına geldiğinde ne mahkemeler kurtarabildi ne başka bişi. 5 milyarlık borcu 18 milyar yapmışlar. bu kadarda tefecilik olmamalı.

10 milyarını zar zor ödedi hatta ben ödedim eleman lazım olmadığı halde 10 ay çalıştırdım sonra ben iş yerimi kapatınca kalanını ödeyemedi adam.

kalan 8 milyar tekrar faiz işlemeye başladı hayatı kaydı yani sokakda yürümeye cekiniyor parasıda yok napsın şimdi başına gelenlerden.

bunun gibi çok olay ve gerçekten batıp ödeyemeyen cok insan var. hiç tahsil edilememesinden iyidir gibi geliyor bana. neyse şükür ki benim hiç borcum yok zaten.

Katılıyorum sana

Bu arada o arkadaş kalan ödiyemediği taksitler için en yakın vergi dairesine gidip ordaki bir şefle konuşması gerekiyor tahminimce kalan taksitleri ödiyecek çok ufak bir faiz uygulana bilir tabi .

Dragger
02-03-2011, 16:05
Serefsizlikten baska birsey degil.

Gariban vatandas yemesin icmesin vergisini ödesin, vergi kacıranlara bi indirim bi af oh ne güzel dünya.

Shadow_Dancer
02-03-2011, 16:06
arkadaşlar,

Öğrenim Kredisi Faiz Affı (En Güncel Haber) | www.Egitimciyiz.Com (http://www.egitimciyiz.com/2011/02/28/ogrenim-kredisi-faiz-affi-en-guncel-haber.html)

2 ay içinde borcunuzla ilgili makamları arayarak ve başvurarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz...

çok faydalı oldu teşekkür ederim.

GokhanRS
02-03-2011, 16:07
Katılıyorum sana

Bu arada o arkadaş kalan ödiyemediği taksitler için en yakın vergi dairesine gidip ordaki bir şefle konuşması gerekiyor tahminimce kalan taksitleri ödiyecek çok ufak bir faiz uygulana bilir tabi .

ama afta ana para ödenicek diyor. bu arkadaş ana paranın iki katından fazla ödedi zaten sadece kalan faiz taksitlerini ödeyemedi.

neyse en iyisi vergi dairesine bu haberi cıktı alıp başvursun

individual
02-03-2011, 16:19
ama afta ana para ödenicek diyor. bu arkadaş ana paranın iki katından fazla ödedi zaten sadece kalan faiz taksitlerini ödeyemedi.

neyse en iyisi vergi dairesine bu haberi cıktı alıp başvursun

Aslında karışık bir mevzu en doğrusu vergi dairesine gidip uzlaşma yapmak.

mmustu
02-03-2011, 16:27
Serefsizlikten baska birsey degil.

Gariban vatandas yemesin icmesin vergisini ödesin, vergi kacıranlara bi indirim bi af oh ne güzel dünya.

akü herşeye muhalefetsin arkadaş yaa :D

bu kanundan faydalanacak hırsızda var tabi ama durumu kötü olan insanda var bilader :)

Selman
02-03-2011, 17:49
arkadaşlar,

Teşekkürler aradığım cevapları buldum. Başvuru işlemleri hakkında bilgisi olan varmı?

KA®ANLIK
02-03-2011, 18:24
Teşekkürler aradığım cevapları buldum. Başvuru işlemleri hakkında bilgisi olan varmı?

başvuru işlemleri için süre başladı.

borcunun olduğu makama bizzat başvurursan gerekli yönlendirmeleri onlar yapacaktır.

ama memurlarında durumdan haberdar olması açısından bi 10-15 gün beklemekte fayda var.
memurlar da durumu idrak etmeliler işleyişi öğrenmeliler :)