Orijinalini görmek için tıklayınız : civic si 'a crx 3-4-(5?)
arkadaşlar civic si aracıma crx 3-4 yapma arifesindeyim , elimde crx komple tüm dişlileri bulunmakta peki rolling için 5. dişlisinide takmalımıyım sizce...hesaplarımıza göre
7400 rpm
2 son 97
3 son 140
4 son 182
5 son 215
5. dişliyi takmazsam , 182 rolling için yeterlimidir veya şöle söyliyim 180 e kadar rolling yaptığımız araçı geçtik 4. vites bitti yarışı bıraktık...adam demesin kardeşim nie bıraktın ben geliyordum :eek:
5. dişliyi taktık diyelim , 180 rolling için yeterliyken , benim 5. dişliyi takmam yakıtımın artması , 100 ile gittiğim durumlarda aracımın daha fazla yorulması ekstra külfet getirek
yorumlarınızı istiyorum ?????? ne yapsam ????
200 de bıtırıyorum ben.. kısam en son o kadar gidiyorr. denerkende 200 e kadar dıorum :D denemezse denemesın o kadar basıt....
200 de bıtırıyorum ben.. kısam en son o kadar gidiyorr. denerkende 200 e kadar dıorum :D denemezse denemesın o kadar basıt....
evet işte senle deniyecez atıyorum sen dedin 200 ben dedim 180 yok dedin sen iyi dedim ben 200 kadar basıyoruz...180 de ben öndeyim atıyorum , ben 5 e attığım an sen beni geçiceksin...ama 5 dişliyi takarsam hala ben önde olmaya devam edicem...
yukarda yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür....konu misal alınmıştır.
5. dişliyi takmazsak derken
orj crx 5 mi kalacak
yoksa si 5. dişlidenmi bahsediyorsun
eğer yapabiliyorsan
bence si 1-2
crx 3-4-5 tak
hangisinin 5. vitesi kısa ise onu tak
tdipower
02-03-2011, 20:57
5 i kısaltma olurda uzun yola gidersen çok söversin :)
5. vitesi kısa tutarsan rolle cıkar tad alır durursun ama uzun yola cıkarsan söve söve yol alırsın
uzun yol yapan birisi isen sakın takma
arkadaşlar civic si aracıma crx 3-4 yapma arifesindeyim , elimde crx komple tüm dişlileri bulunmakta peki rolling için 5. dişlisinide takmalımıyım sizce...hesaplarımıza göre
7400 rpm
2 son 97
3 son 140
4 son 182
5 son 215
5. dişliyi takmazsam , 182 rolling için yeterlimidir veya şöle söyliyim 180 e kadar rolling yaptığımız araçı geçtik 4. vites bitti yarışı bıraktık...adam demesin kardeşim nie bıraktın ben geliyordum :eek:
5. dişliyi taktık diyelim , 180 rolling için yeterliyken , benim 5. dişliyi takmam yakıtımın artması , 100 ile gittiğim durumlarda aracımın daha fazla yorulması ekstra külfet getirek
yorumlarınızı istiyorum ?????? ne yapsam ????
2. vitesin orjinal mi??? 7400 de nasıl 97 yapıyorsun??? benim sanzuman komple orjinal 105 diyor lastik ebatlarımla oynanmamıştır.... benim ibrem mi bozuk:):)
180-200 de roll bitmez.
min. 220dir olay.
uzun yolda,günlük kullanımda zevk vermez.
ufuck@ kanka sende kısa ne var 13mü 14 59 mu ne o meretten mi var? 210da filan bitmesi lazım değil mi? yanlış mı biliyorum
5 e gerek yok bence uzun yolda fılan kotu olur 3-4 tak yeter
5. dişliyi takmazsak derken
orj crx 5 mi kalacak
yoksa si 5. dişlidenmi bahsediyorsun
crx in 5 indi dişlisini takmaktan bahsediyorum...eğer crx dişlisi takarsam 215 son hız , takmazda orj si dişlisine devam edersem 260-270 fln tam hatırlamıyorum....yani 4. vites bitip 5 e attığımda araba resmen duracak.
5. vitesi kısa tutarsan rolle cıkar tad alır durursun ama uzun yola cıkarsan söve söve yol alırsın
uzun yol yapan birisi isen sakın takma
aslında pek uzun yol yapan birisi değilim ama hiç yapmıcamda diyemiyorum işte sıkıntı orda başlıyor :)
2. vitesin orjinal mi??? 7400 de nasıl 97 yapıyorsun??? benim sanzuman komple orjinal 105 diyor lastik ebatlarımla oynanmamıştır.... benim ibrem mi bozuk:):)
2. dişliler orjinal...
ibren bozuk , çünkü benim ibremde bozuk bende 105 fln görüyorum ama neptune den okuduğumuz 97 , trans hesaplamaya girincede 97 km çıkıyor ibrelerimiz bozuk , bir çok araçta olduğu gibi...
Orj Sİ dişlisi 260-70 e denk gelir mi ki ya ilk defa duyuyorum da:)
tdipower
02-03-2011, 22:13
dişlilerin gerçekten temiz ama :)
5 kısaltmayın.
180-200 de roll bitmez.
min. 220dir olay.
uzun yolda,günlük kullanımda zevk vermez.
ki bence 5i kısaltmanın manası da yok.
ufuck@ kanka sende kısa ne var 13mü 14 59 mu ne o meretten mi var? 210da filan bitmesi lazım değil mi? yanlış mı biliyorum
valla işte söylediğin hızlara gelebilmek için 5. kısaltmamız gerekiyor 215 ideal diye düşünüyorum...kısaltmazsak 260-270 fln olucak oda 4. den 5 e geçince hızlanma gibi bir şansımız pek olmuyor ölü devire gelicek araba hiç gitmicek.
215te bitiyorsa 5e atmanın manası kalmaz.
..............
şimdi baktımda , 259km ye denk geliyor.
dişlilerin gerçekten temiz ama :)
saol kanka :)
215te bitiyosa 5e atmanın manası kalmaz demişim yanlış yazmışım. çok çabuk bitirir toparlar. iyi olabilir.
4 - 182
5 - 215
de biticek eger crx in 5 ininde takarsam...
eger 5. dişliyi takmazsam
4 - 182
5 - 259
da biticek.
tdipower
02-03-2011, 22:24
180 yeter roll için üstünü kasma bence
180 yeter mi :) ...
yani ya diyecem : 180 biter benim yarış biter...sıkıntısız binicem arabama gönül rahatlılıgıyla...
yada : her yol paris dicem...210-215 kadar basalım farketmez benim için dicem...genel anlamada hada çok kabul görecek...bu sefer arabada ekspra yakıt , yakıt azalsın diye ywaş kullanımlar bitmeyen uzun yollar.
tdipower
02-03-2011, 22:29
180 yeter mi :) ...
1.6 hacimle 200 üzeri gazlasan değermi sence? si motoru ile
standar vti - 106 - saxo gibi araçların 4. vitesi ortalama kaçda biter ????
1.6 hacimle 200 üzeri gazlasan değermi sence? si motoru ile
1.6hacim diyosun da VTİ'nin kadranı döndürdüğünü görüyoruz çok rahat dimi :)
180de roll bitmez hiçbi zaman;)
hiç 180de biten roll gördünüz mü siz.
5.vitese atılır yarışın durumunda bi değişiklik olmayacağı anlaşılır bırakılır o zaman.
tdipower
02-03-2011, 22:43
1.6hacim diyosun da VTİ'nin kadranı döndürdüğünü görüyoruz çok rahat dimi :)
180de roll bitmez hiçbi zaman;)
hiç 180de biten roll gördünüz mü siz.
5.vitese atılır yarışın durumunda bi değişiklik olmayacağı anlaşılır bırakılır o zaman.
VTI oranları zaten kısa rahat çevirebiliyor .. VTI ve SI tutupda 240(misal) a kadar roll yapmalımı peki sizce mantıklımı
ya tabi ki 240a gitmesinin manası yok gidemez de zaten Sİ.
ama 220 rahatlıkla görebiliyor.
180de biter roll diyen ilk sizi gördüm.
yanlış dediğiniz. 4viteste roll bitiriyosunuz, yok öyle bişey yani :)
VTI oranları zaten kısa rahat çevirebiliyor .. VTI ve SI tutupda 240(misal) a kadar roll yapmalımı peki sizce mantıklımı
bencede değil yani benim bildiğim roll de 4 biter yarış biter...öndeki 4 ü bitirir yarışta biter gibi geliyor :)
benım kurallarım belllı 200 derım.. ıbre 200 dedımı bıter.... yok benım arabam 260 yapıo yok 240 yapıo ben anlamam arkadas :D ;
ben anlamam arabadan yenı geldım kosowadan :D :D
tdipower
02-03-2011, 22:48
evet zaten 180 de bırak dememin sebebi aracın si olması :) ha nolur 5 e atılır bırakılır en fazla yoksa tabiki roll yaparsın typer la 6.vites bile gazlarsın o ayrı mesele
benım kurallarım belllı 200 derım.. ıbre 200 dedımı bıter.... yok benım arabam 260 yapıo yok 240 yapıo ben anlamam arkadas :D ;
ben anlamam arabadan yenı geldım kosowadan :D :D
al bide burdan yak :D :D :D 20km senden 20de benden min 220 yapalım kanka :D :D
evet zaten 180 de bırak dememin sebebi aracın si olması :) ha nolur 5 e atılır bırakılır en fazla yoksa tabiki roll yaparsın typer la 6.vites bile gazlarsın o ayrı mesele
Sİ dediğiniz araba rahatlıkla 220 görüyor neyse farklı düşünüyoruz :) keyifli forumlar
5 yokki :)
al bide burdan yak :D :D :D 20km senden 20de benden min 220 yapalım kanka :D :D
ben de ısterım ama yapmıo kanka:D
yahu kardeşim sen çok idealı fln yok öle bişi fln diyosunda....ankara enka rollerinde köpriye kadardır çıtır modlu bir vti zaten köprüye kadar anca 180-190 olurlar.
5 yokki :)
taksın 5i.. :)
tdipower
02-03-2011, 22:52
olmaz Çağan 220 gormeden bırakma sen :D neyse konu karışıyor nasıl istiyorsan öyle yap
ben de ısterım ama yapmıo kanka:D
çıkar o kısayı zevk vermez:D oran ne oluyor senin kardeşim o zaman ?
yahu kardeşim sen çok idealı fln yok öle bişi fln diyosunda....ankara enka rollerinde köpriye kadardır çıkır modlu bir vti zaten köprüye kadar anca 180-190 olurlar.
herkes istediği hıza kadar yapsın abi ne diyim o zaman yani :D
taksın 5i.. :)
senin araçta camber kiti vardı dimi :)
olmaz Çağan 220 gormeden bırakma sen :D neyse konu karışıyor nasıl istiyorsan öyle yap
180de roll biter demeyin de bi ortamda gülmesinler size;) işi bilen adamın söyliyeceği laf değil bu.
kısasız arabaya araba demem ben kanka :D :D
senin araçta camber kiti vardı dimi :)
yok hayır.. beyazda var okanın teg'de
halilkarakas
02-03-2011, 22:56
crafterlamı kardeş ? :D :D
kısasız arabaya araba demem ben kanka :D :D
benimde kısaltmam lazım şanzumanı :D yok ki bize 3.4 şöyle çok şanslı bu si cılar 106cılar ..
tdipower
02-03-2011, 22:56
180de roll biter demeyin de bi ortamda gülmesinler size;) işi bilen adamın söyliyeceği laf değil bu.
iyide biz arkadaşın aracına ve sorusuna göre 180 de biter dedik! oraya takılmaya gerek yok
yok hayır.. beyazda var okanın teg'de
ben bi borda teg gördum camber kıtı vardı senmı diye sana yazıcaktım şimdi gördüm soruyum dedim :)
eğer crx 3-4 yaparsan rolde öne atarsın aracını ama 5 e attığında aracında bianda devir düşer 3-4 ü olmayan araç 5, vitesinde senle olan farkını kapar ve gecer 10larca sefer denenmiş tecrubelerden yazıyorum.
crx in 5 ini taktığında bir finaldrive kadar kısalıcağını sanmıyorum finaldrive 180 de bitiyor sen crx 5 le 200 dönersin diye tahmin ediyorum
bladerk erkut abide görünce tecrubelerinden kaynaklı tam değerlerini yazacaktır
crafterlamı kardeş ? :D :D
ekle benı yoksa çökerım sna panpa :D :D
iyide biz arkadaşın aracına ve sorusuna göre 180 de biter dedik! oraya takılmaya gerek yok
herkes istediği hıza kadar deneyebilir ben sadece genel kanıyı söylüyorum.
isterseniz 100de bitirin yani aranızda anlaştıktan sonra:D
ama benle denemek isteyen adam 180de roll biter derse hiç benzin yakmam yani.
neyse konunun özüne dönünce. 5.dişli orj kalsın bence. 3.4crx çok tadında oluyor.
ben hondacı deyılım ama :D bu si lere beyın koyuolarmıs we çok gusel guc alıyolar.... ıntegrada bu olay nasıl ???
ben bi borda teg gördum camber kıtı vardı senmı diye sana yazıcaktım şimdi gördüm soruyum dedim :)
anladım. ben değilimdir. yok çünkü:icon_tup:
ben hondacı deyılım ama :D bu si lere beyın koyuolarmıs we çok gusel guc alıyolar.... ıntegrada bu olay nasıl ???
mucuk,sanane oğlum teg'ler nerden ne kadar güç alıyolardan :D:D
pr4 beyin kodluyuz,chiplenebiliyor araç. güzel bi etki oluşturuyor.
yahu kardeşim sen çok idealı fln yok öle bişi fln diyosunda....ankara enka rollerinde köpriye kadardır çıtır modlu bir vti zaten köprüye kadar anca 180-190 olurlar.
istanbulda enka üst geçidimiz yok kardeşim o yüzden yeri geliyor 5 ide tam bitiriyoruz burda
benimde kısaltmam lazım şanzumanı :D yok ki bize 3.4 şöyle çok şanslı bu si cılar 106cılar ..
emin ol çok şanslıyız....
biz aslında kısa yapmıyoruz arabayı normale çeviriyoruz...
böle oran varmı
58-97-160-212-259
bunu çeviriyoruz
58-97-140-182-215 yani normale çeviriyoruz bir nevi...5 biraz kısa oluyor 230 fln olsa tam süper olacak.
Bulut Y.
02-03-2011, 23:03
hoş bi ambiyans yaratır.
JapanVsGermany
02-03-2011, 23:03
çağan serkan'ın VTK si ile aynı şehirdesin, onda o 4. vites warken inan 180de ROLL bitmez, spekülasyonların sonu gelmez :)
burda bı amcada war satarsa alabılırım onuda dursun kapıda :D o yuzden sımdı bakıorum nette bu arabalara ne yapılıyor dıe :D bı bakmısım bendede olur bıtane :D
istanbulda enka üst geçidimiz yok kardeşim o yüzden yeri geliyor 5 ide tam bitiriyoruz burda
kafam karışıyor iyice...
emin ol çok şanslıyız....
biz aslında kısa yapmıyoruz arabayı normale çeviriyoruz...
böle oran varmı
58-97-160-212-259
bunu çeviriyoruz
58-97-140-182-215 yani normale çeviriyoruz bir nevi...5 biraz kısa oluyor 230 fln olsa tam süper olacak.
si ler 260 yapıpomu :soru::soru:
olsun olsun :D:D
bende f.h.e.eprom ayarı var işte yürürünü görürsün kanka 200e kadar da olsa senle varım yani :D
si ler 260 yapıpomu :soru::soru:
oğlum yani gitse yapabilir demek oluyor oranlara göre, yoksa nereye yapıyor :D
abi konunun içinde konu dönüyor...dağıldım ben yetişemiyom.
arkadasım 2345 komple kısa tak gıtsın :D :D yok 5 uzun olsun falan hiç gerek yok :D
konu poka doğru yolculuğa çıkmış kanımca...
5i kısaltırsan olucakları yazmışsın.
göze alıyorsan araba 5e attığında yığılmaz,iyi olur roll için.
Bulut Y.
02-03-2011, 23:12
nos flan niye basmıyonuz ?
nos flan niye basmıyonuz ?
:beuj::beuj:
:icon_wack:icon_wack
Bulut Y.
02-03-2011, 23:23
:beuj::beuj:
:icon_wack:icon_wack
hayırdır kardeş :icon_wack:icon_wack filan ??
çağan serkan'ın VTK si ile aynı şehirdesin, onda o 4. vites warken inan 180de ROLL bitmez, spekülasyonların sonu gelmez :)
abi baktımda senin söylediğin harbi son nokta olmuş.
3-4-5 takıcam kesinleşti :)
Crx 3-4 tecrübesine dayanarak imkanım olsa 5 i kısa takardım crx 3-4 te 5 e attığımda araba direk bayılıyordu vtec altı 3 ün ortalarına kadar headers filtre eksozlu vti ile yanyana yüroyordum hb si la çok keyifliydi
Si a setup yapacak olsam kesinlikle 5 i kısa tutardım
hayırdır kardeş :icon_wack:icon_wack filan ??
kendime yaptım kusura bakma yanlış anlama lütfen....konu çok dagıldıda kendime yaptım.sıyırdım modunda.
5i de kısalt faydalı olur roll'de.
Ama dediğin gibi eksileri de olucak.
Gerçi hiç tecrübe etmedim bi dene bakalım en azından tecrübe edip Sİ'cıların hayır duasını alırsın :)
halilkarakas
02-03-2011, 23:28
3-4-5 i tak gitsin işte...kısa olsun 5 te kesiciye girer (girerse eğer ) bırakırsın :)
3-4-5 i tak gitsin işte...kısa olsun 5 te kesiciye girer (girerse eğer ) bırakırsın :)
girer kesiciye:icon_tup:
5i de kısalt faydalı olur roll'de.
Ama dediğin gibi eksileri de olucak.
Gerçi hiç tecrübe etmedim bi dene bakalım en azından tecrübe edip Sİ'cıların hayır duasını alırsın :)
:) ahaha :
1) öldüm , bittim , çok yakıyor , sakın takmayın
2) uff fena geçtim , aman nasıl geçtim ama , kesin takmalısınız
ikili oynıyacam böle :D
öle girmemezlik fln yapmaz laf dinler benim oğlum :D
halilkarakas
02-03-2011, 23:36
öyleyse kısaltın olsun bitsin...uzun yolda daha yavaş gidersiniz geç varıverin 20 30 dk :D
öyleyse kısaltın olsun bitsin...uzun yolda daha yavaş gidersiniz geç varıverin 20 30 dk :D
senin araç 5te kaç yapıyor denedin mi hiç?
halilkarakas
02-03-2011, 23:38
senin araç 5te kaç yapıyor denedin mi hiç?
235 yaptım bıraktım uçucak zannettim rexi :D
yada 20 30 dk erken çıkalım dimi , valla kısaltalım bidaha nerde bulacaz bide crx 5 ini fln bulmuşken takalım.
bu araba farklı bı araba ben ınanıyorum :D :D maşallah dıyorum yıne yafrum :D
evoyla 300 e oturuyor makına :D
rex rodajda :D
halilkarakas
02-03-2011, 23:40
evoyla 300 e oturuyor makına :D
rex rodajda :D
bitir rodajı çıkalım 3 5 rex piyasaya :)
tamam kardeşim çıkarız sadece incık boncuk işleri kaldı :)
üf ne geyik dönmüş istanbullu arkdaşlar 170 de 180 de roll bitiyor burda çünkü köprüye kadar deneniyo genelde sonrasında herkes ayağını çekiyo sizde öyle olmuyo biliyorum şimdi kaça atınca hangi devirde oluyosun oralar ne kadar güçlü falan yazmıycam şanzumanla ilgili yeterince yazdım zaten ayrıca 3 4 5 crx test edildi onaylandı köprüye kadar 106 geçildi 54 sayfa yazıldı çizildi si 106 geçemez dendi başka 106 getirildi denendi si bazı 106ları geçermiş dendi sonuç değişmedi BJ si hep zalim yürüdü vti denilen araçta 5 vites 90 la 3100 devirde giderken vtec üstü tabiki 240 küsür kadranda göreceksiniz si ın bunlar için çeşitli gıdıklamalara ihtiyacı var çağan vti alsan 5 vites ne yakıyosan crx 5 li si da da aynısını yakacaksın böyle düşün yüklüyeceğini de biliyorum o aracı daha fazla ve ben kesinlikle tak diyorum
bu arada benim yeni şanzumanım 7900 rpm 197 de 5 bitiyo 0-402 için gayet ideal şehrin içinde de heryerde 50 ve 70 kameraları var buyüzden sorun olmaz ama uzun yolda azcık değil çok sinir bozabiliyo 4000 rpm vtec açıp 80 le gitmek sen 90la 3000 rpm gidebileceksin bence gayet yeterli
üf ne geyik dönmüş istanbullu arkdaşlar 170 de 180 de roll bitiyor burda çünkü köprüye kadar deneniyo genelde sonrasında herkes ayağını çekiyo sizde öyle olmuyo biliyorum şimdi kaça atınca hangi devirde oluyosun oralar ne kadar güçlü falan yazmıycam şanzumanla ilgili yeterince yazdım zaten ayrıca 3 4 5 crx test edildi onaylandı köprüye kadar 106 geçildi 54 sayfa yazıldı çizildi si 106 geçemez dendi başka 106 getirildi denendi si bazı 106ları geçermiş dendi sonuç değişmedi BJ si hep zalim yürüdü vti denilen araçta 5 vites 90 la 3100 devirde giderken vtec üstü tabiki 240 küsür kadranda göreceksiniz si ın bunlar için çeşitli gıdıklamalara ihtiyacı var çağan vti alsan 5 vites ne yakıyosan crx 5 li si da da aynısını yakacaksın böyle düşün yüklüyeceğini de biliyorum o aracı daha fazla ve ben kesinlikle tak diyorum
bu arada benim yeni şanzumanım 7900 rpm 197 de 5 bitiyo 0-402 için gayet ideal şehrin içinde de heryerde 50 ve 70 kameraları var buyüzden sorun olmaz ama uzun yolda azcık değil çok sinir bozabiliyo 4000 rpm vtec açıp 80 le gitmek sen 90la 3000 rpm gidebileceksin bence gayet yeterli
tmmdır erkut abim , durmak yok elimizden geleni yükliyelim araca 3-4-5 hepsini dolduralım abi , normal kullanımda da birazda yavaş gideriz....şehir dışınada a3 ile çıkarız ;)
tdipower
03-03-2011, 11:23
cevap gayet yeterli bence ;)
Konu nereye gelmiş ya:) Cevap gelmiş zaten Erkut abiden.
bekatech
10-12-2013, 00:33
Benim si otomatikten düze çevirme 2 de 115 3 de 170 goruyo normal mi sizce ?