Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo 8 Alıyoruz, Evocu Arkadaşlarımıza Sorularımız
GokhanRS
04-03-2011, 18:14
Arkadaşıma Evo 8 Alıyoruz. Sadece egzos filtre dışında stock ve günlük olarak kullanmak istiyor.
Artıları ve eksileri nelerdir?
Baskı balata olarak oem filanmı kullanmalı stage2 v.b olanlardanmı kullanmalıyız günlük hayata en uygunu olarak?
Ayrıca bir seride difransiyel problemiyle ilgili bi kaç şey sokmuşlar arkadaşın aklına. Nedir bu difransiyel sorunu muhabbeti? 8 demi 9 damı?
Yani kısacası ne diyorsunuz bu işe üzmeden çiplemeden egzos filtre ile günlük hayatta kullanılırmı?
Nelerini nerelerde yaptırmalıyız alırken neyine dikkat etmeliyiz geçirmemeleri için?
Ciddi olarak düşündüğümüz bi araç var bilgi verirseniz aracı ona göre inceleyip alıcaz.
renk plaka nedir 8 deki :)
Reflash yaptirin az yaksin
GokhanRS
04-03-2011, 18:43
arkadaşlar şuan için rengi plakası önemli değil bu araçla ilgili genel olarak bilgiler verirseniz aracı inceleyip sonra plakasını yazarız zaten tanıyanlar o zaman aracın detayını yazar.
şuan genelleme olarak tüm evo 8 lerle ilgili sorular bunlar. yani evo 8e kafayı taktı kesin alıcam diyor. engel olmam gereken bir araçmı yoksa al ama alırken şunlara dikkat et denecek şeyler varmı.
Reflash yaptirin az yaksin
reflash derken az yaksın diye chip mi yapalım?
dostum bi kere cok yakar o kesin vede 8 ara kasa kaldiği için zor satılır.alırken devransiyele dikkat edin otme yapmasın buna benzer şeyler..
reflash derken beyne reset demek istediler sanırım abi minik abiler:)
bizim benzinli toyotalarda remap yapılamadığı için (vvti) filtre egsoz takviyesinden sonra reflash yapıp beyne , ona göre adapte olması sağlanıyo, hem güç kazanılıp hemde tüketimi düzeltiyo.
GokhanRS
04-03-2011, 23:12
bi güncel çakalımda evo üstadları el atsın konuya.
eksoz ve filtreden sonra beyin yazılımını guncellemezseniz sorun çıkar... komple eksoz yapılcaksa eger eksozdan dolayı fazla bar basıcaktır turbo filtre den dolayıda fakirde kalır...beyin yazılımı olmadan kullanmak tehlikeli...
GokhanRS
04-03-2011, 23:41
eksoz ve filtreden sonra beyin yazılımını guncellemezseniz sorun çıkar... komple eksoz yapılcaksa eger eksozdan dolayı fazla bar basıcaktır turbo filtre den dolayıda fakirde kalır...beyin yazılımı olmadan kullanmak tehlikeli...
tşkler bende de eskiden 2004 sti vardı onda da aynı mantık egzos yapınca chip yapıyorduk evoda cok benziyor sanırım dikkat edilmesi gereken konular?
tandogan
04-03-2011, 23:45
aracın kaç binde old. söylerseniz.sizin için daha faydalı olur.evonun kronik hiç bir sorunu yok.10.000kmdeki bir evoyla 80.000kmdeki evoda dikkat edilcek hususlar tabi ki değişkenlik gösterir.
GokhanRS
04-03-2011, 23:49
HKS BLOW OFF
HKS TURBO timer
ARP SAPMALAR
HKS 272 ekzantrik
walbro fuel pump
Exedy stage2 baskı balata
HEADERS
VAREX egzost
APR canards
araç 78bin kmde
araç hakkında bildiklerim bunlar şuan.
Edit: aracın plakasıda geldi almayı düşündüğümüzün 34erh03
vaz geçmeyelim diye sessiz kalmayın dostlar araç hakkında bi bildiğiniz varsa ortaya dökelim. sonuçta 5-10 milyarlık araçlar değil bunlar gözümüz kapalı alalım.
tandogan
04-03-2011, 23:54
aracın geçmişinde bol basınçlı günler yoksa hayırlı olsun diyelim :) arka difransiyelde ses ,kompresyon testi normal,şasi problemi yoksa alın8bilir
S.Özeren
04-03-2011, 23:57
HKS BLOW OFF
HKS TURBO timer
ARP SAPMALAR
HKS 272 ekzantrik
walbro fuel pump
HEADERS
VAREX egzost
APR canards
araç 78bin kmde
vaz geçmeyelim diye sessiz kalmayın dostlar araç hakkında bi bildiğiniz varsa ortaya dökelim. sonuçta 5-10 milyarlık araçlar değil bunlar gözümüz kapalı alalım.
bakırköydeki kırmızımı ?
GokhanRS
04-03-2011, 23:59
bakırköydeki kırmızımı ?
evet sametim o araç. sahibinin buralarla rollerle filan işi olmadığını biliyoruz doğruysa. 1.5 yıldırda o kişide araç daha geçmişini bilmiyorum.
emre yeşil
05-03-2011, 05:57
aracın varsa değişeni boyası icine sindiyse difransiyelde ses varmi transferi saglammi neleri değişmiş ne değişecek bunlara baktir ucuz parçası nadir evonun malesef kompresyon testide şart icine siniyorsa al ama benim tavsiyem alıp harcamaktansa harcanmış alabiliyorsam onu alırım rakamı bilmiyorum ama güzel 9 lar var ilanlarda
Honda Type_R
05-03-2011, 06:11
simdi bende bi evo8 kullanicisi olarak yazmaya basliyim istersen
muhakkak difransiyelini kontrol ettir bakimlari zamaninda yapilmismi ogren
baski balata cok cabuk bitirir twin plate bile neredeyse 20-25k dayanir (kullanmaya bagli dahada uzun olur)
parcasi cok pahali ve cok yakar ayar yaptirsan bile min.100km 15 lt
Arabayi kaldirt altina iyice baktir saselerinde kulelerinde direklerde tavanda bir problem varmi yokmu iyice arastirki sonradan basin agrimasin
simdilik aklima gelenler bunlar geldikcede eklerim hayirlisi olur insallah
http://img840.imageshack.us/img840/8079/10942.jpg (http://img840.imageshack.us/i/10942.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Şu araca da bakılmasını tavsiye ederim. Sahibi siteye üye olması lazım.
arac kırmızı sanırım ben o aracı floryadaki servisin önunde görmustum gayet diri duran bi aractı..tabi içeriğini biLmem..
parcasi cok pahali ve cok yakar ayar yaptirsan bile min.100km 15 lt
minimum 15 mi? :eek: :eek: :eek:
mad_max1978
05-03-2011, 10:16
evet bende duymuştum normal kullanımda bile 15 lt yakıyor diye
normal kullanımda 15 litre yakabilirsen mukemmel bi rakam evo için
GokhanRS
05-03-2011, 13:38
bildiğim kadarı ile 3 parça lokal boya var değişen hiç yok.
zaten burda sormamın nedeni bizim bilmediğimiz bişeyini bilen varsa deşifre olması.
zaten mutlaka doğan ustaya ve servise göstericez. hatta özgünün yanınada götürücem yani 3 yere gösterip alıcaz.
ama verdiğiniz bilgilerde çok iyi oldu özellikle nelerini daha detaylı incelememiz için yol gösterir. sağolun.
HKS BLOW OFF
HKS TURBO timer
ARP SAPMALAR
HKS 272 ekzantrik
walbro fuel pump
HEADERS
VAREX egzost
APR canards
araç 78bin kmde
Üniversiteden arkadaşımın arabası araç çok iyi arkadaşım floryada oturuyor floryadaki İ.Aydın üniye geliyor günlük olarak kullanıyor yani rolllerde falan işi olmayan birisi maddi durumu iyi olduğu için 3e 5e bakmadan ucuza satayım diyor..
bır ıkı ay once baktık bız araca sag taraf komple boyalı dıger tarafları tam hatrlamyrm sag onden kazası war hatrladıgım kadaryla boyalı yerlerde genel olarak macun dolu saygılarr
GokhanRS
06-03-2011, 03:21
tşkler....
_muhaRRem
06-03-2011, 09:16
bu benzin fiyatlarıyla evo ile günlük kullanım bayağı bi zengin işi :)
Hakkatten ama akıllara zarar bişey nedir öyle 15 litre ile 100km. Hoş M3 ler de aynen bu kadar yakıyormuş. Artık haram oldu bu tür arabalar alıp da günlük kullanmak. İlla kenarda yatıracan da haftada bir binecen.
dun 100tlye 170 km yaptım ıyısır heralde
mert_leon
06-03-2011, 11:31
aracı almaya kesin niyetiniz varsa alın sahibinide gidin savaş abinin yanın iki denesin size olur olmaz der zaten :)
tolga900
06-03-2011, 11:37
araç orjinal turbo selenoidle fazla basınç basmaz 1.5 peak 1.1 1.2 yürür filtre ve egzosla bir sorun yaşamazsın stock programı üst devirlerde çok zengin çalışıyor arabayı kırmazsıınn debriaj balatası olarakta sadece orjinalini kullan fazlasıyla yeter servisde pahalı ama abd den getirtirsen oem olarak 600 700 dolarr çok rahat edersin istanbul trafiğinde hangi marka olursa olsun twin plate carbon bronz stage 2 3 4 5 uzak dur tavsiye etmiyorum
tolga900
06-03-2011, 11:39
bildiğim kadarı ile 3 parça lokal boya var değişen hiç yok.
zaten burda sormamın nedeni bizim bilmediğimiz bişeyini bilen varsa deşifre olması.
zaten mutlaka doğan ustaya ve servise göstericez. hatta özgünün yanınada götürücem yani 3 yere gösterip alıcaz.
ama verdiğiniz bilgilerde çok iyi oldu özellikle nelerini daha detaylı incelememiz için yol gösterir. sağolun.
doğan usta fazlasıyla yeterlidir.:icon_tup:
dun 100tlye 170 km yaptım ıyısır heralde
hauhauh ahuahuah sen subaruyu cok ararsın:D
bende cemale veya savaşa gösterin derim....
http://img840.imageshack.us/img840/8079/10942.jpg (http://img840.imageshack.us/i/10942.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Şu araca da bakılmasını tavsiye ederim. Sahibi siteye üye olması lazım.
ilgin için teşşekür ederim.
@gökhan rs pm attım