Orijinalini görmek için tıklayınız : Stoptech-EBC-Brembo Fren Diski
Arac Honda Civic ise 2001 Model.
fren sistemini güçlendirmek adına diskleri ve balataları değiştrmek istiyorum.
hangisini tavsiye edersiniz ve neden?
Brembo Max 220Tl (Çizikli)
EBC 380Tl (Delikli ve Çizikli)
Stoptech 310Tl (Delikli ve Çizikli)
ebc ile stoptech arasında ciddi fiyat farkı yokmuş, ebc yi tercih ederdim
Arac Honda Civic ise 2001 Model.
fren sistemini güçlendirmek adına diskleri ve balataları değiştrmek istiyorum.
hangisini tavsiye edersiniz ve neden?
Brembo Max 220Tl (Çizikli)
EBC 380Tl (Delikli ve Çizikli)
Stoptech 310Tl (Delikli ve Çizikli)
ömer çizikli ne demek ya :D güldürdün beni.
kanka bunlara çizikli denmiyormu :D
http://www.sportracingparts.cz/fotky12280/fotos/_vyr_706001.jpg
kanallı.desen daha ii olur sanki.sidikli dermiş gibi çizikli demişsin.
ebc diyorum yine ama stoptech e gitti oy yanlışlıkla aldanma ömer :D
derece43
07-03-2011, 00:00
Çizgili demek istemiş:)
ben vti de Stoptech EBC markayı denedim memnun kaldıgımı syleyemem bence en güzeli oem den şaşmamak lazım kendi düşüncem zamanında 106 da vti çok paralar vharcadım fren için ama boş geliyor şu an werdigim paralara acıyorummmmm
ben vti de Stoptech EBC markayı denedim memnun kaldıgımı syleyemem bence en güzeli oem den şaşmamak lazım kendi düşüncem zamanında 106 da vti çok paralar vharcadım fren için ama boş geliyor şu an werdigim paralara acıyorummmmm
mesela ne zmn denedin?
mesela ne zmn denedin?
2 ay olduuu
dragon07
07-03-2011, 01:07
stoptech disk +ebc green stuff...yada trw balata biraz jantları batırır ama iyidir.
stoptech ve endless üstüne tanımam
cabriolet
07-03-2011, 01:10
Stoptech disk ve red stuff derim bende :) bide celik fren hortumu al yeterli olucaktir :)
vay arkadas anket sonuclarına bak 13 oy brembo max dıerlerının toplamı anca bı brembo max yapıo.daha dune kadar brembo max mı vardıda bu kadar cok kısı ebc yada stoptechten daha az yaygın olan bremboyu ısaretlemıste oy atmıs.bılen konussun bılmeyen konusmasın.arkadaslar oy verıcem dıe begendıgınız ısıme oy vermeyın.yanıltıcı olabılırsınız.
Stoptech disk ve red stuff derim bende :) bide celik fren hortumu al yeterli olucaktir :)
bn green kullanıyorum ama bıdaha balata alırsam daha ucuz bısey alırım acıkcası cokta b farkı yok gıbı en azından dusuk hızlarda .omerde celık fren hortumu fln dusunmuo.bı kombınasyon yapma arefesındeyız ama .
karar veremedık.bırı catlar dıo bırı gereksız dıo bırıde baska bısey dıo.en guzelı test etmek aslında.
stoptech ve endless üstüne tanımam
kardesım yanlıs anlamada endless ı nerde test ettın.yada daha once stoptech kullandn mı?
stoptech disk +ebc green stuff...yada trw balata biraz jantları batırır ama iyidir.
green de pek farklı deıl.trw kadar toz cıkartıyor .
ama greenle trw yı aynı kefeye koyman sasırtıcı olmus.
2 ay olduuu
zamanında demıssınde bnde bundan yıllar once kullandın zannettım.
cabriolet
07-03-2011, 02:20
bn green kullanıyorum ama bıdaha balata alırsam daha ucuz bısey alırım acıkcası cokta b farkı yok gıbı en azından dusuk hızlarda .omerde celık fren hortumu fln dusunmuo.bı kombınasyon yapma arefesındeyız ama .
karar veremedık.bırı catlar dıo bırı gereksız dıo bırıde baska bısey dıo.en guzelı test etmek aslında.
Ben gpde markasini hatirlamiyorum ama delikli cizgili disk ebc red stuff balata ve goodridge celik fren hortumu kullaniyorum eskisinden cok daha iyi duruyorum :)
Bmwdede bmw performans on arka fren kiti ve stoptech celik fren hortumlari var bu zaten asiri iyi oldu buyuk kaliperler falan cabrio oldugu icin agir araba orjinal frenleri cok yetersiz kaliyodu 19" bbs ch-r larin arkasindada ciliz duruyodu islevide goruntusude guzel oldu frende ucuza kacmamak lazim :)
Ben gpde markasini hatirlamiyorum ama delikli cizgili disk ebc red stuff balata ve goodridge celik fren hortumu kullaniyorum eskisinden cok daha iyi duruyorum :)
Bmwdede bmw performans on arka fren kiti ve stoptech celik fren hortumlari var bu zaten asiri iyi oldu buyuk kaliperler falan cabrio oldugu icin agir araba orjinal frenleri cok yetersiz kaliyodu 19" bbs ch-r larin arkasindada ciliz duruyodu islevide goruntusude guzel oldu frende ucuza kacmamak lazim :)
ucuza kacmıyorz kı zatn oldumu ıyısı olsun dıoruz ama.
belkıde brembo max sunların ıcınde en ıyısı ama en ucuzu.belkıde ebc en ıyısı ama en pahalısı .karar veremedık .
cabriolet
07-03-2011, 02:28
Stoptech disk kullanip memnun olan arkadasim var ben ondan dolayi tavsiye ettim o da yeni kasa minide kullaniyo balatalarida ebc red stuff kullaniyo tabi goodridge celik fren hortumlari ondada var gayet memnun :) zaten fren hortumlari cok pahali degil yapmisken tam olmus olur frene aniden basinca hortumlarin ise yaradigi anlasiliyo bayagi :)
Stoptech disk kullanip memnun olan arkadasim var ben ondan dolayi tavsiye ettim o da yeni kasa minide kullaniyo balatalarida ebc red stuff kullaniyo tabi goodridge celik fren hortumlari ondada var gayet memnun :) zaten fren hortumlari cok pahali degil yapmisken tam olmus olur frene aniden basinca hortumlarin ise yaradigi anlasiliyo bayagi :)
bızde fren hortumu dezavantaj yaratır.bız frene anı basarsak abs devreye gırıyo ve araba durmuyor :D
stock hortumlar tamamdır.bu arada fren hortumları 200 dolar cıvarı .
disk balata hortum 3lusune bırada daha para versek kit alınıyor zaten
:D
cabriolet
07-03-2011, 03:00
Valla ben gpye fren hortumlarini 79 dolara almistim 200 dolar neymis oyle hatta bmwnin fren hortumlarini bile 99 dolara almistim honda parcasida ucuz diyolardi incigi boncugu ucuz demek ki :)
Brembo max rezalet bir disk.
Brembo max rezalet bir disk.
bende brembo kullanmayı düşünüyordum neden rezalet.hangi araçda hangi balatalarla kullandınız nesinden memnun kalmadınız daha ayrıntılı yazarsanız bizde bilgilenmiş olurz
bu balata ve disklerle beraber fren hidroliğinie değiştirmeyi unutmayın
motul iyidir
bilmediğimden soruyorum çelik fren hortumunun faydası ne?
omni de güzel typerda var benım hem delıklı hem kanallı
ama az delıklı sec derım bı zaman sonra çatlıyor delıklerın kenarları
bende brembo kullanmayı düşünüyordum neden rezalet.hangi araçda hangi balatalarla kullandınız nesinden memnun kalmadınız daha ayrıntılı yazarsanız bizde bilgilenmiş olurz
Brembo max ile ate standart diski Alfa 156'da yan yana test edildi. Max bariz daha geç duruyor. Ayrıca aynı anda taktığımız ate balatalar ile brembo max kullanan kişinin bittiğinde benim ate disklerimde henüz yarısına bile gelmemişti. Max fiyatındanda belli olduğu gibi kaliteli değil.
bilmediğimden soruyorum çelik fren hortumunun faydası ne?
Normal fren hortumlari fren yapildiginda olusan basinclar fren aninda basinctan siserler ve dozlamasi aslinda daha zordur. Tepkimesi celiklere gore gectir. Fren hortumlari celik olursa daha hizli tepki verirm dozlamasi daha kolaydir. Ani frende fren pedali ilk soyledigim basincla ilgili en sona kadar gidicek gibi olur sonrdan sertlesir hani. Iste celikte bu olmaz.
Çelik hortum birde ralli, tırmanma gibi yarışlarda kauçuk hortuma göre sıçrayan taşlarda delinme riski çok daha az olduğu için kullanılır.
brembo max kullanıyorum... Balataca EBC kullanıyorum ikisindende cook memnunum
Brembo max ile ate standart diski Alfa 156'da yan yana test edildi. Max bariz daha geç duruyor. Ayrıca aynı anda taktığımız ate balatalar ile brembo max kullanan kişinin bittiğinde benim ate disklerimde henüz yarısına bile gelmemişti. Max fiyatındanda belli olduğu gibi kaliteli değil.
peki kaç km gitti maxlar hangi balatalar ile kullandınız ben ate gibi anladm ama tam emin olamadım..
hangi araçta kullanıyorsunuz kaç km dir kullanıyorsunuz?standart diskleriniz ile arasında nasıl bir fark oluştu ? çok soru sordum ama disklerim bitik durumda arayış içindeyim oyüzden bu kadar soruyorum :)
ben stoptech disk axxis balatada karar kılıyo gibiyim bakalım hayırlısı olur inş..
hangi araçta kullanıyorsunuz kaç km dir kullanıyorsunuz?standart diskleriniz ile arasında nasıl bir fark oluştu ? çok soru sordum ama disklerim bitik durumda arayış içindeyim oyüzden bu kadar soruyorum :)
laboratuvar ortamında deney yapmadım ama =) benim arabamı aldığımda vardı.. durmak konusunda pek sıkıntı cekmiyorum.. Orjinal Vtı'lardan birazcık daha kısa Fren sürem memnunum.. hani nasıl diyim diğer ürünlerde güzeldir kullanmadım. :( daha önceki arabalarımın fren sistemini aratmadı bana ..
peki kaç km gitti maxlar hangi balatalar ile kullandınız ben ate gibi anladm ama tam emin olamadım..
Max'ları ben kendim kullanmadım, daha önceden bir arkdaşım (bu siteden) sakın takma diye uyarmıştı. Fakat aynı servise gittiğim farklı bir arkadaşım ile aynı zamanlarda disk ve balataları taktık. O şekilde deneme şansımız oldu. Balataları oda benim gibi italyan malı ate kullanmıştı. Diskleri kaç km gitti bilemiyorum, denk gelirsem soracağım.
Stoptech delikli / kanalli disk + ebc balata, kullaniyorum, düşünen herkesede tavsiyemdir.
düşük hızda belli degil ama yüksek hızda otobanda vs ani frenlerde farkı hissediyorsun.
Stoptech delikli / kanalli disk + ebc balata, kullaniyorum, düşünen herkesede tavsiyemdir.
düşük hızda belli degil ama yüksek hızda otobanda vs ani frenlerde farkı hissediyorsun.
yanı stoptechı 300 e alın bosuna ebc ye 35o vermeyın dıosan bnde stoptech dısk alıcam.
catlama fln olayı nedır.
mikahakinen
08-03-2011, 19:56
yaa bırak Allah aşkına :D
bugun ebc aldım had hayırlısı.
Bence stoptech'le gayet güzel sonuçlar alabilirsin ...
stoptechler catlama yapıyormus acıkcası eger kanallarda balata tozunu dısarı atmaya yardım edıosa dıskın dısında bıtmesı lazımkı kolayca dısarı cıksın tozlar dıe seklı semalını ıyıce ınceledıgım ebc ve stoptech arasından .
stoptechın sekıl olrak guzel goruntugunu ama ebc nın daha basarılı teknık tasarıma sahıp oldugu kanısına kendımce vardı ebc aldım bakalım omer ne alıcak :D hatta alıcakmı en son baslarım dıskıne dıodu:D
hayırlı olsun rıdvan darısı ömere diyelim artık, hangisini seçerse tabii :)
hayırlı olsun rıdvan darısı ömere diyelim artık, hangisini seçerse tabii :)
heeeççç umrumda olmaz :D
hacı en son ben disk misk almıyorum diodu :D orjinallerle devam edicem biraz fln dedi bnmkıler gelsinde bi test edicek sanırım.
bende ebc ye o praları vermezdım ama bi an amann al gitsin ne düşünüyosun dedim aldık bakalım...20 sinde driftte görüşelim.
heeeççç umrumda olmaz :D
hacı en son ben disk misk almıyorum diodu :D orjinallerle devam edicem biraz fln dedi bnmkıler gelsinde bi test edicek sanırım.
bende ebc ye o praları vermezdım ama bi an amann al gitsin ne düşünüyosun dedim aldık bakalım...20 sinde driftte görüşelim.
geliriz sanırım batularla , ben haftaya geliyorum ztn çarşamba günü istanbuldayım yani.
kanka sen al tak bi hele benm durum sıkısık biliosun sende test eder sonra karar veririm ama ben stoptech düşünüyorum axxis de balata :)
memnun kalırsanız kalmazsanız belirtirseniz sevinirim...
D16inside
08-03-2012, 22:22
evet kullanan arkadaşlar yorumları alalım :D
stoptech derim bende kullandım çok memnundum.
hbatuhanc
09-03-2012, 02:11
StopTech öneririm. Niye diye sorarsan tercih meselesi brembo ile aynı. Diğer markayı bilmiyorum.
brembo max diskler test edıldı kımse begenmedı cunku klasık dısk oldugu ıcın beklentı yuksektı.stoptechler catlama yapıo denıldı cogu dıskın catladıgı goruldu satıcılar bıle ebc ye yoneldı.
ebc parasını hakedıomu o tartısılır ben ebc dısk ebc green stuff kullanıyorum dısklerım 6 aylık balatalarım 2 senelık toplamda 20 bın km yaptım blatalarla 5-6 bınde dısklerle memnunmuyum cok mukemmel bı fark olmasada dur dedıgımde duruo eskısınden daha az abs ye gırıo fln fılan .
brembo max diskler test edıldı kımse begenmedı cunku klasık dısk oldugu ıcın beklentı yuksektı.stoptechler catlama yapıo denıldı cogu dıskın catladıgı goruldu satıcılar bıle ebc ye yoneldı.
ebc parasını hakedıomu o tartısılır ben ebc dısk ebc green stuff kullanıyorum dısklerım 6 aylık balatalarım 2 senelık toplamda 20 bın km yaptım blatalarla 5-6 bınde dısklerle memnunmuyum cok mukemmel bı fark olmasada dur dedıgımde duruo eskısınden daha az abs ye gırıo fln fılan .
benim uçan tenekeyide dudurur mu ki laa :D
bende crx de stoptech var durmuo arabanın karakterinde yokkki durmak :D
benim uçan tenekeyide dudurur mu ki laa :D
bende crx de stoptech var durmuo arabanın karakterinde yokkki durmak :D
omerın crx de dedıgı gıbı dısk var ama bn begenmedım frenını oda bnm arabanın frenını begenıo nedense.
audilover
10-03-2012, 00:03
Benim oyum stoptech e gider ebc denedim memnun kalmadim
Kendi aracıma yaklaşık 1000 km önce Brembo Max Disc ve Brembo Balata taktım. Ortalama 500 km kadar ufaktan bir alıştırma evresi gerçekleştirdim ve şu an 1000 km veya biraz geçmiş durumdadır. Koşul ne olursa olsun frene bastığım anda vitesi boşa atarsında devir saati düşer gibi hız kadranında bir düşme ve stabil şekilde bir durma gerçekleştiriyor. Öncesinde ATE vardı ve ne hikmetse frene bastığımda araba çok ağır yavaşlıyordu. Ürünleri yurtdışından Disc ve Balata Kargo dahil 250 $ bir rakama getirttim. Kısacası ben şu an için çok memnunum.. Öneririm ve oyumda zaten brembo yönünde oldu...
ilkercom
11-03-2012, 15:22
EBC disk ve green stuff balata var.
İlk taktığımda disk ve balatalar alışmadığı için 600 800 km civarı araba hiç durmadı lanet ettim resmen. 2000 km ye yakın rodajı sürdü. bayağı fark oldu.
Asıl farkı lastikleri değişince anladım. ABS sürekli devreye giriyorsa lastikleri değişin. pirelli bridgestone gibi markaların yerli üretiminden uzak durun.
şimdi frene basınca ön camdan fırlıyorum :D
D16inside
11-03-2012, 21:27
bu cevaplar tatminkar degil halen ne almak istediğime karar veremedim off
ilkercom
11-03-2012, 21:41
Birader getir arabanı wilwood brembo ebc stoptech hepsini sırayla bağlayalım tatmin edelim seni.
goldbergbrk
11-03-2012, 23:08
ebc iyidir red stuf ile delikli diskler tavsiye edilir
yanı stoptechı 300 e alın bosuna ebc ye 35o vermeyın dıosan bnde stoptech dısk alıcam.
catlama fln olayı nedır.
ilk mesajimi yazali 1 sene, stoptechi kullanmayali baslayalida neredeyse 2 sene oldu, çatlama falan olmadı halen cayır cuyur kullanıyorum. stoptechlerle neredeyse 40.000 km yaptım 2 senede ;)
ilk mesajimi yazali 1 sene, stoptechi kullanmayali baslayalida neredeyse 2 sene oldu, çatlama falan olmadı halen cayır cuyur kullanıyorum. stoptechlerle neredeyse 40.000 km yaptım 2 senede ;)
8 aydırda bn ebc kullanıyorum stoptech alternatıfımdı satıcılardanda catlama oluo bız satmıoruz artık dedıklerını duyunca ebc aldım kullanıyorum frene basan bırı deılım o yuzden ıyımı kotumu bılemıyorum.
ilkercom
13-03-2012, 16:04
Stoptech değil de delikli disklerin genelinde çatlama oluyor dediler bana da,
hatta ben taktırırken birisi stoptech başkası da wilwood söktürüyordu onlarda çatlama vardı gözlerimle gördüm. deliklerin etrafı ince ince çatlamıştı. Brembo disklerde de gördüm.
Tabii bu çatlama kaç km de oluyor. hepsine oluyor mu bilemem. belki stoptech çatlayana kadar EBC paramparça olur :D
hıc bırını kullanmadım ama,cıtır dolu cıvıc sı ye komple ebc dısk balata yapmıs arkadas,150 160 gıderken frene dokundu camdan cıkıyordum:D cok etkılendım
koniyi cortlatayım :)
brembo max ile
red stuff
bu kombine için ne diyorsunuz
ibratice
11-10-2012, 12:26
bende ebc standart disk red stuff balata var hiç memnun değilim birkere soğuk arkadan birine giriyodum hüksek sürattede çok kullanışlı değil çabuk çarpılıyo brembo nunda piyasada çok çakması var dikkat edin .
ilkercom
11-10-2012, 12:27
Ben slotlu diskle bile green stuff kullanıom. standart diskle red stuff büyük hata olmuş.
brembolar sıte sponsorundan aldım
orjınaldır
red stuff srk dan alınma bir arkadas sokmus verdi bana bende sadece düşündüm olurmu diye
brembolar oem üstü diye düşünüyorum aslında.
Mikrop_Ali
17-07-2013, 01:11
konuyu güncel yapsak bende crx için düşünüyorum ne önerirsiniz yeni konu açmayım dedim :)
konuyu güncel yapsak bende crx için düşünüyorum ne önerirsiniz yeni konu açmayım dedim :)
Megane rs te orjinal brembo high carbon disk(312mm) ile on arka ebc yellow stuff ve hidrolik olarak motul dot 5.1 kullaniyorum.Dusuk hizlarda pek bir farki yok oem balataya gore ama yuksek hizda balata isindikca korkutucu bir tutusu var bunda rs olmasi ve lastigin etkiside buyuk tabi :) yalniz kirmizi baslikli kiz gibi arkadan yola balata tozu izi birakiyor olabilirim jantlar artik gunmetal rengi anormal tozlu bir balata yellow stuff.
crx ıcın ne yaparsan yap acıkcası ıyılesır ama yınede yetersız kalıcak.
Mikrop_Ali
17-07-2013, 07:13
Megane rs te orjinal brembo high carbon disk(312mm) ile on arka ebc yellow stuff ve hidrolik olarak motul dot 5.1 kullaniyorum.Dusuk hizlarda pek bir farki yok oem balataya gore ama yuksek hizda balata isindikca korkutucu bir tutusu var bunda rs olmasi ve lastigin etkiside buyuk tabi :) yalniz kirmizi baslikli kiz gibi arkadan yola balata tozu izi birakiyor olabilirim jantlar artik gunmetal rengi anormal tozlu bir balata yellow stuff.
jantlarım beyaz zaten koku ve balata tozuna çok sinir olurum :)
crx ıcın ne yaparsan yap acıkcası ıyılesır ama yınede yetersız kalıcak.
iyileşmesi için hangisi :) sadece önlere düşünüyorum bu arada çok hız yapmam sadece roll zamanı işime yarasın yeterli :)
ilkercom
17-07-2013, 07:55
Ebc gd serisi disk ve greenstuff al gec.
Ne hikmetse ben green de kullandim yellow halen takili toz filan olmadi hic.
ebc ile greenstuf kullanıyorum gayet memnunum,frenliykende frensizkende biraz ses yapıyor ama
Bende crx varken stoptech disk vardi balatayi tam hatrlamiyorum ama iyi birseydi oda arac komple sokuktu ve hafifti zaten kasada hafif arac durmuyodu frene basarak cok sollama yaptim 100-0 60mt flandi sanirim :)
jantlarım beyaz zaten koku ve balata tozuna çok sinir olurum :)
iyileşmesi için hangisi :) sadece önlere düşünüyorum bu arada çok hız yapmam sadece roll zamanı işime yarasın yeterli :)
tak Wilwoodları geç :D
http://www.summitracing.com/search/brand/wilwood-disc-brakes
deli meli crxine takmış denedik camdan çıkıyodum :D
burda sanırım freshiping
Wilwood 140-8695-DR Wilwood Dynalite Big Brake Front Hat Kits (http://www.jegs.com/i/Wilwood/950/140-8695-DR/10002/-1?parentProductId=1218608)
Ebc gd serisi disk ve greenstuff al gec.
Ne hikmetse ben green de kullandim yellow halen takili toz filan olmadi hic.
Vallahi benim yellow stufflarin tozu janttan zor cikiyor yikamacida cikmiyor zatende oturup dis fircasiyla falan fircalamam lazim ugrasmiyorum.Greenstuff hic kullanmadim ama greenstuff oemlerin yerine ilk kademe gelistirme amacli tozlu olmamasi lazim.
Tiger_VTi
13-10-2014, 18:57
arkadaşlar yorumları okudum da çoğunluğun neyi önerdiğini anlayamadım, vti için disk alcam bi de fren hortumlarını çelik yapsam ne gibi faydası olur?
Tiger_VTi
27-10-2014, 17:53
bi yardımcı olsanız :(
bi yardımcı olsanız :(
Brembo max disk,Ebc green balata ve good ride çelik hortum kullanıyorum, memnunum...
Aynı diskleri halen kullanmaya devam ediyorum. 4,5 seneyi geçmiş. Hayatımda arabaya yaptığım en mantıklı hareket olmuş :D
stoptech delikli/kanalli disk tavsiyemdir.
Tiger_VTi
11-11-2014, 18:43
Aynı diskleri halen kullanmaya devam ediyorum. 4,5 seneyi geçmiş. Hayatımda arabaya yaptığım en mantıklı hareket olmuş :D
stoptech delikli/kanalli disk tavsiyemdir.
kardeşim kullandığın diskin fotosunu veya alabileceğim biyerin linkini atabilir misin? vti.da mı kullanıyorsun?
psychologist
26-06-2018, 23:04
Ebs disk ve frenlerden memnun olan var mı?
onursumer
26-06-2018, 23:22
Ebs disk ve frenlerden memnun olan var mı?
ben kullanıyorum yaklaşık 3500km 1 tam gün serres 1 tam gün korfez pisti tecrubem oldu
on arka disk ve yellow stuff balata olarak almıştım aldığımda çelik fren hortumu vs de aldım
bence 250-300hp araba için yeterli en azından ısınınca tutmama sorunum tamamen ortadan kalktı bu soğukken tutmuyor :D