PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti sunroof sorunsalı?

Efvtec
06-03-2011, 23:44
Arkadaşlar aranızda 106 gti ın sunroof mekanizması hakkında bilgisi olan var mı tam olarak kapanmıyor acaba içindeki tellerde mi sorun söz konusu arkadaki iki tırnak basmıyor tam olarak.İstanbul'da sunroof tamiri olarak önerebileceğiniz biri var mı?Yada bu tarz bi arıza yaşayıpta söken olduysa anlatırsa bende dağıtabilirim.Elimden gelir az çok.

Göki,ZD
06-03-2011, 23:46
mandalı çeviriyosunda mandal boşa dönerek mi kapanmıyor?

wekoo
06-03-2011, 23:49
boşamı dönüyor onu yazmamışın tam basmıyormu yoksa tam basıcak boşamı çeviriyor eger boşa çewiriyorsa dişliler sıyırmıştır muhtemelen tahminim zaten küçük bir mekanizmaya sahip içindede 2 adet dişli war sök bi bak derim kolay sökülüyor.

Efvtec
07-03-2011, 07:08
dişli bozuktu halettim o konuda sorun kalmadı.sıyırmıyor en sonda sıkışıyor sanki daha fazla öne gelmiyo arkadaki 2 tırnak

wekoo
07-03-2011, 11:00
dişli bozuktu halettim o konuda sorun kalmadı.sıyırmıyor en sonda sıkışıyor sanki daha fazla öne gelmiyo arkadaki 2 tırnak

siyah mekanizmayı açtıysan içinde iki tane dişli war buraya kadar çözüldü şimdi siyah pilastigin üzerindeki küçük yani içeriye oturan dişlinin iç kısmında bir yay olucak bozuk para büyüklügünde o yayın görevi sanrufu kapatırken esnemesini ve kapalı şekilde basmasını saglıyor muhtemelen yayın çürümüş olacaktır ona baktın mı peki...

Efvtec
07-03-2011, 14:06
siyah mekanizmayı açtıysan içinde iki tane dişli war buraya kadar çözüldü şimdi siyah pilastigin üzerindeki küçük yani içeriye oturan dişlinin iç kısmında bir yay olucak bozuk para büyüklügünde o yayın görevi sanrufu kapatırken esnemesini ve kapalı şekilde basmasını saglıyor muhtemelen yayın çürümüş olacaktır ona baktın mı peki...

Sanırım o yay bende hiç yok hiç görmedim çünkü

wekoo
08-03-2011, 13:15
Sanırım o yay bende hiç yok hiç görmedim çünkü

senden önce sökülmüştür o zaman ama o yay dişlinin etrafında konikli... esnemesini o saglıyor.unutma.

Efvtec
08-03-2011, 15:42
ya baya bi inceledim bakındım bu işten anlayan sağlam bi usta var mı bildiğiniz su alıyo sanırım baskı da yapamıyo camı tutan ayalarda da sorun eksik parçalar var :( resmen ıslandım bu gün :(

cliver
09-03-2011, 08:52
Bro kıyayam sana ya :( suat abiye falan sordunmu parça neler eksikse arastırayım bende burdan ?şimdilik geçici bi care bul ama

wekoo
10-03-2011, 10:44
su tam nerden geldi syle arızayı syliyim sana

Efvtec
10-03-2011, 13:30
mekanizmanın ordan ve arkadan şarıl şarıl geldi :S Bildiğin bi kolum bi bi koltuk ıslandı.Hazne gibi bi yer sanırım suyun dolduğu orası doluyo

wekoo
13-03-2011, 00:30
mekanizmanın ordan ve arkadan şarıl şarıl geldi :S Bildiğin bi kolum bi bi koltuk ıslandı.Hazne gibi bi yer sanırım suyun dolduğu orası doluyo

fitilini bir sök güzelce temizle çamur dolduysa yapar birde yüksek hızlarda sanrufun ordan rüzgar alıyorsa tavanda sarkmış olabilir eger tavan sarkıksa güneşliklerin ordan tavanı yarım sök sanrufu açık vaziyette yukarıya dogru kaldır zamanla ön taraf aşagıya iniyor düşük olursa hem su hem rüzgar giriyor. bunada bir bak.ok

es019
17-10-2012, 10:23
sıfırı 250 lira kardeşim.

alfonso4474
17-10-2012, 10:33
yaylar cıkıksa o tırnaklar sıkıstırmıyo alır halıyle dolan suyu ,kuzenım ckarmıstı ordan bılyorum araya tahta sıkıstır cozene kadar baskı ypsın eger yay yoksa benzer bısey uygulamaya calıs bız komple sokup cevresınide temızleyıp izole etmıstık