Orijinalini görmek için tıklayınız : Edis-Turbo timer-Gösterge
Rstmania
08-03-2011, 00:00
Başlıkta da belirttiğim gibi bu üçü arasında bağlantı kuracağım. Tach sinyalini MSden alamadığım için edisten alacağım.
Araştırdığım kadarıyla edisin 2. pini IDM rpm sinyali. Bunu direk turbo timere bağlayacağım.( turbo timer hks type 1)
Edisin 11. pini ise direk tach sinyali(12V). Bunu direk göstergeye bağlayacağım. (Göstergenin 12 v sinyal kullandığını varsayıyoruz)
Bu bağlantı şekli doğru mudur?
Değilse üstadlar ne yapmam gerekiyor?
neden alamıyorsun Tacho yu ?Ms den Murat yaptığı mslerin hepsinden verior bana tacho çıkışı :)
edis 6 da 2.pin edis 4 te ise öle onu aynı şekilde Tacho ya versen daha mantıklı
bende ms ten tacho için rpm sinyali alamayıp edisten almıştım zamanında :)
Rstmania
08-03-2011, 10:42
neden alamıyorsun Tacho yu ?Ms den Murat yaptığı mslerin hepsinden verior bana tacho çıkışı :)
edis 6 da 2.pin edis 4 te ise öle onu aynı şekilde Tacho ya versen daha mantıklı
MS1 de islem yapman gerekiyor kartta. Ben beceremedim. Biraz kabiliyet meselesi. Daha sonra edisten alabilecegimi ogrenince ugrasmadim. :). Edisten almak daha basit:).
2. Pin IDM cikisi. Timer onu kullanabiliyor ama gostergem 12 ? Isteyince direk 11.pine baglamak gerektigini okudum. Ama ediste pin olmasina ragmen kablosu yok. Islem yapmadan once sorayim dedim.
bende kendi orjinal tachoma bağlayamayıp hakan abiden aldığım maxi göstergeye bağlamıştım :D
parça parça geliyo aklıma :D
boosted_pug
08-03-2011, 14:09
ms den her şekilde tacho sinyalini alabilirsiniz üç dört farklı metod war bunların herbiri araca göre farklılık gösteriyo mesela 2n2222 li çok basit bi devre ile alabilirsin yada bobinlerin negatif bacaklarındanda alabilirsin ikisinide birçok kere kullandım birinin olmadığı yerde diğeri mutlaka çalışıyo
rpm çıkışı şase ile çalışır gösterge panelindeki kabloyu şaseye hızlı hızlı değdirip çekersen devir saatinin hareket ettiğini görürsün yukardaki devrelerden hangisini yaparsan yap timerıda göstrge panelinide çalıştırırsın
dragstar
08-03-2011, 16:15
bobinden gelen sinyal tam yarısı kdr oluyor diye biliyorum , Mengü abinin dediği gibi devre yaparak alabilirsin Gürkan abi
Edis bilmiyorum yapmadım hiç yorum yapmıyım ama edisten yapamazsan, yolla bana devreyi yapar ertesi gün geri yollarım bi yardımımız dokunmuş olur
gerekli linkler
http://www.msextra.com/doc/ms1extra/MS_Extra_Ignition_Hardware_Manual.htm#edis
http://www.msextra.com/doc/ms1extra/MS_Extra_Hardware_Manual.htm#tachoout
Rstmania
08-03-2011, 17:15
Devre kisimlarini daha once incelemistim. Sanirsam yukaridaki sekildede alabiliyoruz di mi? Ilk mesajdan bahsediyorum.
dragstar
08-03-2011, 21:30
bilmiyorum abi 2. ve 11. çıkışlar şemada boş
Rstmania
08-03-2011, 21:54
2 idm diye gözüküyor 11 de clean tachout. önemli olan neyi nerde kullancaz?
boosted_pug
08-03-2011, 23:37
hepsini clean tacho ya bağla bence