PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OGS kaçak geçiş hakkında

-fatih-
08-03-2011, 09:12
merhaba arkadaşlar bu sabah havaalanına gitmek için her zaman kullandığım mahmutbey gişelerinden geçiş yaptım.havanın hafif kar yağışlı olmasından dolayı yavaş akan bir trafikten süratsiz bir şekilde geçiş yaptım..hem gidişte hemde gelişte kaçak geçiş uyarısı verdi..ilk geçiştede 71.50 tl dönüştede 71.50 tl gene kaçış olarak uyarı verdi.ogs etiketimde bakiyemde mevcut yaklaşık 50 tl civarında..her zaman geçtiğim gişeden neden böyle bir uyarı verdi anlamadım.ogs kaçak geçiş hattınıda sabahtan beri arıyorum bilgi almak için ama kimse açmıyor telefonu.ne yapmam gerekir ceza faturaya yansıtılırmı bilgisi olan başına gelen varmıdır?..zaten sömürülüyoruz birde rant peşindelermi ?

aslan
08-03-2011, 09:13
ogs sen varsa sorun olmaz incelendikten sonra ogs den düşüyorlar

Kadyr
08-03-2011, 09:15
ya bazen okumuyor ama plakana kayıtlı olunca bakiyeden dusuluyor basıma gelmişti ama sen yinede bir sor eğer dusulmuyorsa arkadasım ptt ile karayollarına parasını yollamıştı hemen ceza gelmemişti

KVB
08-03-2011, 09:16
Aracın plakasına akyıtlı OGS varsa normal geçiş ücreti olarak oradan tahsil ediliyor diye biliyorum.

mami78
08-03-2011, 09:16
Ogs cihazın kullandığın aracın üzerine kayıtlı ise hiçbir problem olmaz.Normal geçiş ücretini Daha sonra hesabından düşüyor.Ama OGS cihazı başka araba üzerine kayıtlı ise o zaman geçmiş olsun.Ceza gelecektir..

Yogi
08-03-2011, 09:18
eğer ogs kullandığın aracına kayıtlıysa sorun olmuyo

-fatih-
08-03-2011, 09:26
teşekkür ederim arkadaşlar..aramaya devem ediyorum gene..acaba diyorum pili falanmı bitti cihazın.az önce açim bakim dedim.biraz araştırınca pili bizim sökmemiz durumunda cihazda ki bütün bilgiler siliniyormuş ve yeni cihaz almamız gerekiyormuş..yarın gene geçiş yapıcam eğer gene uyarı verirse cihazda bir sorun olduğu kanaatine varıcam ziraat bankasının yolunu tutucaz artık..

XSi
08-03-2011, 09:44
teşekkür ederim arkadaşlar..aramaya devem ediyorum gene..acaba diyorum pili falanmı bitti cihazın.az önce açim bakim dedim.biraz araştırınca pili bizim sökmemiz durumunda cihazda ki bütün bilgiler siliniyormuş ve yeni cihaz almamız gerekiyormuş..yarın gene geçiş yapıcam eğer gene uyarı verirse cihazda bir sorun olduğu kanaatine varıcam ziraat bankasının yolunu tutucaz artık..

arada sırada yapar öle cihazlar, sonuçta elektronik sistem bunlarda

problem olacak bişey değil çok dertlenme bu kadar. OGS kaydın olduğundan normal ücreti yansıtırlar hesabına.

ama genede illa bişey yapiim derdindeysen, bahçeşehirden mahmutbeye giderken, mahmutbey gişelerde OGS ofisi gibi biyer var, gişelerin sağındaki bina işte, oraya gir, cihaz okumadı de, biz eskiden bikaç kere dilekçe fakslamıştık bi numaralara ama sonra ihtiyaç olmadığını anladık..

önerim de özel bankalardan birinden al..

ben mesela garanti bankasından aldım, işyerindeki arabalarada aldırttım, hem hızla cevap buluyosun sorunlara, hem cihazları bozulmuyor senelerdir.

MiaMi
08-03-2011, 09:46
yaklaşık 1 senedir OGS nin pili bittiği için kaçak diyor bana :) gelen esktreye bakıyorum sorun yok sadece giriş belli olmadığı için uzak mesafe yazıyor gidip değiştirmem lazım.

onursumer
08-03-2011, 10:22
plakaya kayıtlı olduğu surece sorun yok

eğer plakana kayıtlı değilsede hemen bi ogs başvurusu yap cezadan kurtulursun ;)

COOLFEAR
08-03-2011, 11:56
karakoyde 5 tlye pil degistiriyorlar merak etmeyin onemli olan pili cıkarmadan yenisini takabilmek oda soyle oluyor adamlar paralel hat cekip yenisii tkıyor ardından eskisini alıyorlar 5 tl e oyle bir pil taktılarkı 3 sene once hala kullanıyorum:D

MiaMi
08-03-2011, 12:03
karakoyde 5 tlye pil degistiriyorlar merak etmeyin onemli olan pili cıkarmadan yenisini takabilmek oda soyle oluyor adamlar paralel hat cekip yenisii tkıyor ardından eskisini alıyorlar 5 tl e oyle bir pil taktılarkı 3 sene once hala kullanıyorum:D

Kıvılcım neresinde karaköyün :D yukarı maleemi aşşa malemi

serhat_R
08-03-2011, 15:44
kanka OGS aracının plkasına kayıtlı birşey olmaz.. sonradan düşüyorlar onu.. ay sonundaki ekstrene bak eğer yanlış bişi görürsen o zaman gidersin..