Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç muayne hakkında ( vergi dairesi )
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:17
Merhaba arkadaşlar bugun vergi dairesindekilerden garip bir laf duydum, bunu bir gerçekçiliği varmıdır diye sormak istedim.
oradaki görevliye vergi botcunu yatırıcam muayne için dedim oda artık vergi borcu olsun yada olmasın aracınızı muayne edebiliyorsunuz gibi bir şey söyledi:beuj: yani normalde böyle birşey yok fakat bir değişiklikmi var ?
Mevzuatta değişiklik olmuş olabilir incelemek lazım bulup.
Murat Süslü
09-03-2011, 10:19
aynen araştırmak lazım eğer öyleyse bende gidip arabayı muayeneye sokayım 3 aydır muayenesi yok borcu var diye dolaşıyoruz
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:19
yani adama ısırar etsemde yok yok artık gerekyok böyle birşeye dedi kafam karıştı
bende öyle bıseyle karsılastım aracın muanesı temmuzda yapılmıs fakat hazıran ayına aıt vergısı ödenmemıstı satıs yaparken onuda ödedım
vergi borcu sadece o zaman satış esnasında mı çıkacak engel olarak?
(ciddi devrik bir cümle oldu beah:D)
Benimde arabanın borcu sıfır hepsini zamanında ödüyorum ama muayene 11 aydır yok :D
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:22
Tüvtürk te çalışan arkadaşlar bu konuya bir aydınlık getirirler diye düşünüyorum yada bu şekilde aracını muayne yaptıran varsa cidden merak ettim bu olayın gerçekçiliğini
vergisine bakmıyolar, trafik cezasınada bakmıyolar bildiğim kadaryla.. ama arayıp sormak lazım tabi..
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:23
Benimde arabanın borcu sıfır hepsini zamanında ödüyorum ama muayene 11 aydır yok :D
bende vergi borcu vardı oyüzden aralıktan beri muaynesizim yatırmaya gittim böyle dedi çok ilginç ya e boşu boşunamı bekledim şimdi 3 ay :D
Rstmania
09-03-2011, 10:24
Randevu alırken bile kontrol ediyor sistem borcun var mı diye. borcu yoktur kağıdına gerek yok. Ancak vergi borçlarını ödüyorsun. En son dün randevu aldım.
Murat Süslü
09-03-2011, 10:27
bende vergi borcu vardı oyüzden aralıktan beri muaynesizim yatırmaya gittim böyle dedi çok ilginç ya e boşu boşunamı bekledim şimdi 3 ay :D
aynen abi yaaaa aralık 14 den beri muayene yok arabada bi çevirseler maf olucaz :D
Randevu alırken bile kontrol ediyor sistem borcun var mı diye. borcu yoktur kağıdına gerek yok. Ancak vergi borçlarını ödüyorsun. En son dün randevu aldım.
hadi yaaa :( ağır oldu bu şimdi :)
tüvtürk ün sitesinde randevu almaya girdiğinde , aracınızın borcu bulunmamaktadır yazısı çıkıyor . eğer onu görebiliyorsan al randevunu git sultan
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:31
tüvtürk ün sitesinde randevu almaya girdiğinde , aracınızın borcu bulunmamaktadır yazısı çıkıyor . eğer onu görebiliyorsan al randevunu git sultan
ya her şekilde vergisini ödiyicemde adama ısırar etmeme ve borcu yoktur kağıdını kastetmiyorsun dimi demememe rağmen " yok yaaaaa sen git muayneni yaptır " tarzında yaklaştı :D yaptırıcam ya en yakın zamanda
Neden vergi kontrolü yapıyorsunuz ? Araç Muayenesi ile ilgisi ne ?
• “Motorlu Tasıtlar Vergisi Kanunu” Madde 13 d:
Tasıtlarla ilgili Fenni Muayene Komisyonları, Liman ve Deniz sletme Bölge Müdürlükleri,
Belediyeler veya Liman baskanlıkları ile Ulastırma Bakanlıgı Sivil Havacılık Genel
Müdürlügü tasıtların Fenni Muayeneleri yapmadan, Denize veya Uçusa Elverisli belgelerini
vermeden önce, verginin ödenip ödenmedigini arastırmak zorundadırlar.
Vergisi ödenmemis tasıtlara ait Fenni Muayene yapılamaz, Denize ve Uçusa Elverisli
belgesi verilemez.
16
• 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanunun Madde 48:
Araç Muayenesi yapan kurumlar araçların muayenesinin yapılması için Fenni Muayene zin
belgesini talep ve kontrol eder.
Bu yasal zorunluluklar nedeniyle Araç Muayenesi öncesinde vergi borcu kontrolü
yapılmaktadır.
Tüvtürk sitesinden alıntı.
Buna göre borç ödenmeden muayene olmuyor.Aynı eskisi gibi gözüküyor bir değişiklik yok gibi..
Araç muayenesi için gerekli belgeler nelerdir?
Aracınızı muayeneye götürürken bulundurulması gereken evraklar ;
* İstasyonlarımızda yapılacak vergi borcu sorgulamasında herhangi bir borcunuzun olmaması (sorgulamada borç çıkması durumunda Fenni Muayene İzin Belgesi ya da borcun sistemden düşürülmesi istenecektir)
TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları (http://www.tuvturk.com.tr)
ya her şekilde vergisini ödiyicemde adama ısırar etmeme ve borcu yoktur kağıdını kastetmiyorsun dimi demememe rağmen " yok yaaaaa sen git muayneni yaptır " tarzında yaklaştı :D yaptırıcam ya en yakın zamanda
Bence o arkadaş seni tufaya getirmeye çalışmış randevuyu verecek sonra borcu ödetecek vs vs :) :D
ykavcioglu
09-03-2011, 10:39
vergi borcu muayeneyi ilgilendirmiyor artık..
ffserkan
09-03-2011, 10:40
vergini ödedikten sonra herhangibir belge verilmiyor. vergi dairesi ile tüv istasyonları online sistemden borcu olup olmadığına bakıyor borcum gözükmüyor ise muayneye girebilirsiniz.
Day Walker
09-03-2011, 10:41
Hakan sen yatır borcunu faiz binmesi sonra yaptırırsın muayeneni
Şimdi Tüvtürk'ü aradım arkadaşlar.Sistem yine aynı borç varsa muayene yapılamaz diyorlar.
taksitettir, ye paranın kalanını da:D
SULTANOGLU
09-03-2011, 10:47
Bence o arkadaş seni tufaya getirmeye çalışmış randevuyu verecek sonra borcu ödetecek vs vs :) :D
sanırım o arkadaş çok sıkılmışki :D banada bu şekilde bir yaklaşımda bulunup eğlendi :D ya zaten ödiyicem şimdi ne bu kafamı bulandırmak anlamadım gitti :D
Hakan sen yatır borcunu faiz binmesi sonra yaptırırsın muayeneni
abi yatırıcam zaten :D şimdi gider ayak faiz üstüne faiz binmesin :D
Şimdi Tüvtürk'ü aradım arkadaşlar.Sistem yine aynı borç varsa muayene yapılamaz diyorlar.
çok saol ya teşekkür ederim şimdi içim rahat etti :D
anıl turan
09-03-2011, 10:51
vergi affı sayesinde 3 mayısa kadar ödenmemiş vergi borçlarını faizsiz 18 taksite bölüyorlar diye duydum ben ama, doğruluğu var mı???