Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ty saxo -- h 106 gti

Alicanrs
09-03-2011, 14:49
H gti: c&b 280 280 egzantrik
hafif volan
chip
düz boru sbring egsoz
piston
13 59
ince conta

Ty saxo : wösner piston .
hafif volan
yay şapka
13 59
düz boru egsoz
chip
portpolish

pt52 deil c&b'ymiş yanlış yazmışım :) kayseride denenio murat abimiz hayırlı olsn tekrardan hemen gazlamaya başlamış=)

http://www.streetfire.net/video/ty-saxo-vs-pt52-106_2209101.htm

yüklenir birazdan

Cihan Çizmeci
09-03-2011, 15:45
Sonuç gayet normal 280 e 280 soft bir egzantrik

TY'dede tepeli piston var onun yararını kullanmış H Gti'da egzantrikten dolayı ve ince contası ile o farkı

kapatmış daha hızlı devir dönüp burun çıkarmış :) PT52 olsa durum çok değişir :)

2 araçta gitmesi gerektiği gibi maşallah :)

orcunnn
09-03-2011, 16:01
cihan kaç kere piston yaptın bence hiçbir şeye yaramaz.araçta anladıgım kadarıyla eksantrik yokmuş sökülmüş çünkü piston ile eksantrik denk sakın tutmayalım. pistonla ben aman aman verim alan hiç kimse görmedim eksantrik güzel bi işçilikle harbiden çok farklı sonuçlar dogurur cihancım ;)

oNuR
09-03-2011, 16:15
Maşallah her iki aracada ;)

Alper_
09-03-2011, 22:45
maşallah araçlara çekişmeli olmuş :)

mert_leon
09-03-2011, 22:47
maşallah kafa göz gidiolar :D ty yürüor ama ya :D

APO
09-03-2011, 22:51
her iki aracada maşallah...

Alicanrs
10-03-2011, 01:14
hayvan ciğerli :D maşallah 2 aracada:D

S16
10-03-2011, 08:19
MaşALLAH kazasız belasız güzel bi deneme olmuş..

Ek.Civic_Spoon
10-03-2011, 08:20
maşallah iki aracada.. yanlız ty saxo vitesleri erken atıyor gibi geldi bana ?

OmeR-FE
10-03-2011, 08:27
Maşallah...

Okan D.
10-03-2011, 08:54
masallah ty mıze az gazlamadık :D:D

__FrK__
10-03-2011, 09:04
ty ye maşallah bide egsantiği olacaktı ki :D:D alican bah ulan bah

yaşar
10-03-2011, 09:07
Bu denediginiz hangi H plakalı 106 ?

ekabil
10-03-2011, 09:12
denk araçları seyretmek keyifli gerçekten.Pistonmu egzantirikmi kıyaslaması bıle yapılabiliyor:icon_tup:

Göktürkm
10-03-2011, 11:54
maşallah.iki aracada

darkred
10-03-2011, 12:17
Bu denediginiz hangi H plakalı 106 ?

38 H 2043 abi plakası gümüş renk

yaşar
10-03-2011, 12:18
38 H 2043 abi plakası gümüş renk

Sagolasın ;)

mrt_tsn
10-03-2011, 12:35
TY saxo sahıbıyım ve ben kullanmaktayım, aracı yapan ustaların ve yaptıran arkadasların emeklerıne saglık.. kazasız belasız ınsallah. aracımın vıdeslerını erken atmamın sebebı dıer aracta egzantırık oldugu ıcın ust devırlerı dolu cevırıyor fakat ben 7200-7300 u gectıgım vakıt guc kaybedıyorum o yuzden erken atıyorum ve cok daha ıı yuruyorum. allah kımsenın tekerıne tas degdırmesın..

Can's
10-03-2011, 12:46
maşşallah cok cok duzgun bır arac aldın gerçekten kazasız belasız ....

TC_VTEC
10-03-2011, 12:51
Maşallah iki aracada gzl denemeler olmuş kazasız belasız.

darkred
10-03-2011, 12:55
TY yine PT52 lenirse cok başka olur... H gti da maşallah güzel yürümüş...

İki aracada maşallah...

coyete
10-03-2011, 13:00
maşallah :)

vtc mania
10-03-2011, 13:15
TY saxo sahıbıyım ve ben kullanmaktayım, aracı yapan ustaların ve yaptıran arkadasların emeklerıne saglık.. kazasız belasız ınsallah. aracımın vıdeslerını erken atmamın sebebı dıer aracta egzantırık oldugu ıcın ust devırlerı dolu cevırıyor fakat ben 7200-7300 u gectıgım vakıt guc kaybedıyorum o yuzden erken atıyorum ve cok daha ıı yuruyorum. allah kımsenın tekerıne tas degdırmesın..

cocugum h.g foruma

orcunnn
10-03-2011, 13:53
ty nin ilk zamanlarınıda çok iyi bilir araçta hiç bir yokken stok denilecek vaizyette diyim 10 num bi araçtı şimdiki sahibi kim bilmiyorum ama massallah çok güzel ve giden bi araç benim anlamadıgım şimdi h 106 da eksantrik ne var böyle gitmemesi lazım bence

darkred
10-03-2011, 13:56
ty nin ilk zamanlarınıda çok iyi bilir araçta hiç bir yokken stok denilecek vaizyette diyim 10 num bi araçtı şimdiki sahibi kim bilmiyorum ama massallah çok güzel ve giden bi araç benim anlamadıgım şimdi h 106 da eksantrik ne var böyle gitmemesi lazım bence

İlk mesajda yazılmış colombo 280*280 var diye...

orcunnn
10-03-2011, 14:28
İlk mesajda yazılmış colombo 280*280 var diye...

o zaman böyle ya gitmemesi lazım ya da ty fenalarda desem o aracında ne kadar gittigimi biliyorum çok iyi gidiyor tamam lafım yok ama eksantrik conta falan yok yaa bi enayilik var bence... kim ne anlatırsa anlatsın piston hiç bir işe yaramaz bu araçlarda sadace eksantrikle beslersen eksantrikten dolayı ölen alt devirleri kuvetlendirirsin

Cihan Çizmeci
11-03-2011, 09:04
cihan kaç kere piston yaptın bence hiçbir şeye yaramaz.araçta anladıgım kadarıyla eksantrik yokmuş sökülmüş çünkü piston ile eksantrik denk sakın tutmayalım. pistonla ben aman aman verim alan hiç kimse görmedim eksantrik güzel bi işçilikle harbiden çok farklı sonuçlar dogurur cihancım ;)

Orçun ben yazılarını ve tarzını anlamış değilim bunu belirtiyim. Cihan kaç kere pistn yaptın demek ne demek? :)

3 kere 106 ya forget yaptırdım bu bir ölçüt mü? Senin için yeterli mi yada hiç yapmasak ne olcak onu anlamadım Orçun'cum bu neyi değiştirir...

Piston bi boka yaramaz demişsin bende vay anasını derim sen yapma bari.

İyi güzel yazmışsın ama egzantrikle öyle böyle diye daha 280 e 280 olduğunu görmemişsin egzantriğin ama 2 araç hakkında yorum yapmışsın 280 e 280 ile pt 51 yada 52 arasında dünya fark var bende egzantrikli 106 nın nası yürüdüğünü iyi biliyorum emin ol ama 280 e 280 soft egzantrik hatta semi diye geçer benim bildiğim.

Piston işe yaramıyorsa herkez 10.5 sıkıştırma devam etsin madem boşuna 2 3000 verip forgetleniyor motorlar :) Sanırım beni pek tutmadın Orçun ama ön yargılı yazma bence

orcunnn
11-03-2011, 09:24
rahat ol cihan bende üstüne basa basa söylüyorum 106 yada saxo da piston tek başına hiç bir işe yaramaz.....

yazılım yaparsın eksantrik olmassa sadace boş dönersin 7.2 den sonra

piston neden takarlar söyleyim sana biliyorsundur gerçi ama bilmeyenler için söyliyim ben bu işte çok para harcadım afedersin çok düdüklendim

ama ögrendim pt51 yada 280 280 sadace koyabilirsin yay sapkasız

pt 52 53 koymaya kalkarsan orjin pistonla kırarsın gözü kapalı piston güçlendirip yay sapka ile desteklersin piston başka hiç bir artısı yokkk

heee bu arada dip not. arabaya conta koyupta filtre egsoz takılmasın kimse sen anladınnn;)

Cihan Çizmeci
11-03-2011, 10:01
rahat ol cihan bende üstüne basa basa söylüyorum 106 yada saxo da piston tek başına hiç bir işe yaramaz.....

piston neden takarlar söyleyim sana biliyorsundur gerçi ama bilmeyenler için söyliyim ben bu işte çok para harcadım afedersin çok düdüklendim

pt 52 53 koymaya kalkarsan orjin pistonla kırarsın gözü kapalı piston güçlendirip yay sapka ile desteklersin piston başka hiç bir artısı yokkk

heee bu arada dip not. arabaya conta koyupta filtre egsoz takılmasın kimse sen anladınnn;)

Allah'a şükür rahatım herzaman Orçun bunların hepsini çok iyi biliorum emin ol dünkü adam değiliz bu işlerde sen bilmiyorsan biçok kişi iyi bilir :) Yazılım vs vs bunlara girmeye gerek yok bunları adım gibi biliyorum emin ol :) Son satırda eğer conta koyan bensem ben bişey anlamadım :) Öyle takılan çok gördümde bu ben olmadım...Bilmiyorum Burak halen arabayı o şekilde mi kullanıyor ama gidin bakın benim arabama ben kapak açmadan araya conta sıkıştırcak sihirli yeteneklere sahip değilim millet gibi son laf bana mı anlamadım :icon_tup: Ben conta koyupta koymadım diyecek şerefsiz değilim Orçun bilip bilmeden tanımadan konuşma koysamda kimseden saklamam koydum sorada koydum derim çekinmem..

Kaa scirocco
11-03-2011, 10:16
maşallah araçalara ty de yeni sahibine hayrlı olsun cok guzel temiz bi araçtı :)

orcunnn
11-03-2011, 10:22
Allah'a şükür rahatım herzaman Orçun bunların hepsini çok iyi biliorum emin ol dünkü adam değiliz bu işlerde sen bilmiyorsan biçok kişi iyi bilir :) Yazılım vs vs bunlara girmeye gerek yok bunları adım gibi biliyorum emin ol :) Son satırda eğer conta koyan bensem ben bişey anlamadım :) Öyle takılan çok gördümde bu ben olmadım...Bilmiyorum Burak halen arabayı o şekilde mi kullanıyor ama gidin bakın benim arabama ben kapak açmadan araya conta sıkıştırcak sihirli yeteneklere sahip değilim millet gibi son laf bana mı anlamadım :icon_tup: Ben conta koyupta koymadım diyecek şerefsiz değilim Orçun bilip bilmeden tanımadan konuşma koysamda kimseden saklamam koydum sorada koydum derim çekinmem..

tamam işte biliyorsan sıkıntı yok gel bi gebzede tanışmış olalım ne dersin valla her 106 saxo da aynı degil demişsin gelsene bakalım senin arac nasıl merak ettim güzel fazla degil 4 5 araç çıkarız uyarmı bende corsa gsi var hafife alırsın belki ama sen yinede gel:icon_tup:

Cihan Çizmeci
11-03-2011, 10:27
tamam işte biliyorsan sıkıntı yok gel bi gebzede tanışmış olalım ne dersin valla her 106 saxo da aynı degil demişsin gelsene bakalım senin arac nasıl merak ettim güzel fazla degil 4 5 araç çıkarız uyarmı bende corsa gsi var hafife alırsın belki ama sen yinede gel:icon_tup:

Yok estafurullah hayatımda 4 tekeri motoru olan herşeye zaafım var hafife hiçbirini almadım almamda.

106 tımı yakın zamanda sattım yoksa bu isteğini kesinlikle geri çevirmezdim Orçun yinede inşallah tanışırız :icon_tup: İnşallah ilerki zamanlarda bu konuya tekrar dönme şansımız olursa seni geri çevirmem.

He bu arada conta konusuna ne oldu?

orcunnn
11-03-2011, 10:42
salllaaaa .....boşver öylesine sordum da neden bu kadar takıldın conta olayına kanka bu kadar iyi biliyorsun madem bazı arabaya neden conta yaramıyor cidden merak ettigimden soruyorum her contalı aynı yürüyemiyor????

deminki konuları bolver kusura bakma sende sana kızmamın tek sebebi benim konumda herkez benim araba hakkında yarum yaparken sen her 106 saxo fsi aynı degil falan demişsin ya ona bozuldum ama yinede kusura bakma biraz takıntılıyım ben:)

Cihan Çizmeci
11-03-2011, 10:53
salllaaaa .....boşver öylesine sordum da neden bu kadar takıldın conta olayına kanka bu kadar iyi biliyorsun madem bazı arabaya neden conta yaramıyor cidden merak ettigimden soruyorum her contalı aynı yürüyemiyor????

deminki konuları bolver kusura bakma sende sana kızmamın tek sebebi benim konumda herkez benim araba hakkında yarum yaparken sen her 106 saxo fsi aynı degil falan demişsin ya ona bozuldum ama yinede kusura bakma biraz takıntılıyım ben:)

Estafurullah Orçun farkettim hatta yazdımda sen pek hoşlanmadın benden diye açıkça onun farkındayım.

Benim 106 ya çok kişi conta var diye söyledi çok kişide g.t olduda ne yazıkki ondan senin kulağınada öyle mi geldi dedim ondan takıldım.

Ben ilk başta senin arabana maşallah dedim 2. satırda senin arcında farklı yürüyor emsallerinden dedim daha ne diyim Orçun yalan bişey yanlış bişeyde demdim sen yanlı baktığın için sana garip geliyor aslında ben objektif bişey yazdım zaten sorunda bu oldu :) Daha senin arabana nasıl güzel diyim gelip eksozuna muhamele mi yapıyım bozulacak bişey yok arabanı gayette beğendim bunuda belirttim yanlı düşünmenden kaynaklı sıkınt benden yana bişey yok emin ol :)

Neyse kardeşim zaten canım hep doğru söylemekten sıkıldı bunca zaman siteyede bişey yazmayı düşünmüyorum açıkçası :icon_tup: Arkadaşın konusuda piç olmasın

orcunnn
11-03-2011, 11:15
tamam kardeşim k.ib tanışırız bi ara bu hafta sonu yagmayacak muhtemel 106 larla güzel denemeler bunlarda başka 106 olucak :) onlarla sonuç ne olucak k.i.b görüşürz insallah bigün

Cihan Çizmeci
11-03-2011, 11:22
tamam kardeşim k.ib tanışırız bi ara bu hafta sonu yagmayacak muhtemel 106 larla güzel denemeler bunlarda başka 106 olucak :) onlarla sonuç ne olucak k.i.b görüşürz insallah bigün

İnş kardeşim saolsın yanlış anlama onlar yürümüyoda geçmişsin demedim ben sadece seninde aracın emsallerinden iyi başka Gti Vts yada Sfi larda farklı olanlar var dedim bahsettiğim buydu :icon_tup: Zevk alın kavgasız kazasız gürültüsüzde hangi 106 saxo corsa farketmez bizde izleyince zevk alıyoruz.Görüşrüz

mrt_tsn
11-03-2011, 11:41
cocugum h.g foruma

baba, baba, bacığım:)

ufuck
11-03-2011, 11:54

bi gun sefaköy civarına gelırsen ?? 106 ımla corsa gsi ni denemek ısterım..
aracımda çip firtle egzoz kısa war...

mrt_tsn
11-03-2011, 12:04
arkadaşlar çekilen videolardaki gri 106 bi kardeşimizin,aracının ne oldugunu kımın yaptıgını ne parcalar kullanındıgını hangı ustanın yaptıgını cok ii bildiğimiz bi araç, kayserinin en ii yuruyen aracıdır - kendı sınıfında - , ty saxo yu alican kardeşimden alııp geldim ve direk bu aracla denedik ne oldugunu gorelım dıe ve vıdeolarıda alıcan ekledi, cok keyıf alarakta yarıstık. burda bu arabada su war dıerınde o war demeye gerek yok neler oldugunu yazdı alıcan araclarda, kayserıdekı hava sartları nedenı ılede roller ertelendı, sızlere daha cok aynamdan cekılmıs vıdeolar ızletcem:)

orcunnn
11-03-2011, 12:23
bi gun sefaköy civarına gelırsen ?? 106 ımla corsa gsi ni denemek ısterım..
aracımda çip firtle egzoz kısa war...

uzak kalır be kardeşim yoksa isterdim denemek bu tarafa geçersen haberleşiriz bizim cumartesi kartaldan çıkma planımız var istersen haberleşebliriz 3 tane 106 olucak bi de ben gelirsen güzel olur

CeM öZeR
11-03-2011, 13:33
Maşallah araçlara çekişmeli deneme olmuş. Kayserimizde denemeleri arttırma zamanı artık :)

ufuck
11-03-2011, 16:45
uzak kalır be kardeşim yoksa isterdim denemek bu tarafa geçersen haberleşiriz bizim cumartesi kartaldan çıkma planımız var istersen haberleşebliriz 3 tane 106 olucak bi de ben gelirsen güzel olur

sen bna telını özelden msj at... ben sna donerım :):) telde konusuruz nerde olucağımızı ona gore karar werırız :)

kutsal
11-03-2011, 17:06
sefaköye gider haaa benım bıldığım sefaköyluler kalkar kartal değil daha öteye gider:)eğer denemeler olursada sonucları beklyorum sabırsızlıkla

ufuck
11-03-2011, 17:13
sefaköye gider haaa benım bıldığım sefaköyluler kalkar kartal değil daha öteye gider:)eğer denemeler olursada sonucları beklyorum sabırsızlıkla

gider falan yok kutsal konuyu çarptırma !!! cumartesı gunu bu tarfta olmazsak karsıya geçerız belkı, bellı deıll cocuklarla konusmamız lazım :):) corsa gsi almayı dusunuyorum o yuzden de meraklıyım yanı :)

kutsal
11-03-2011, 17:43
gider falan yok kutsal konuyu çarptırma !!! cumartesı gunu bu tarfta olmazsak karsıya geçerız belkı, bellı deıll cocuklarla konusmamız lazım :):) corsa gsi almayı dusunuyorum o yuzden de meraklıyım yanı :)

o iş yatar ufuckk:D

orcunnn
12-03-2011, 09:58
gider falan yok kutsal konuyu çarptırma !!! Cumartesı gunu bu tarfta olmazsak karsıya geçerız belkı, bellı deıll cocuklarla konusmamız lazım :):) corsa gsi almayı dusunuyorum o yuzden de meraklıyım yanı :)

satarız :))) ama her corsa aynımıdır bilem farklı gidiyor deneriz sıkıntı olmaz ama biz kartalda buluşacagız ordanda ataşehire giçicez

red_
13-03-2011, 21:45
kimse kusura bakmasında her 106 d aynı gıtmez corsa gsı ın nasıl bı araba oldugunu bılıyoruz ama saxo 106 degısık arabalar kımse hayal gormesın... saglam cıgerı olan hıcbır saxo ve 106 sınıfında rakip tanımaz bırakın corsayı astra gsi bile gecemez

sinan-s
13-03-2011, 21:49
Bende bir ara kendı arabam sandım dedim noluyor :D:D

Maşallah araçlara :)

Alper_
13-03-2011, 21:52
Bende bir ara kendı arabam sandım dedim noluyor :D:D

Maşallah araçlara :)

ahahaha ilk başta bende öyle sandım :D

ufuck
13-03-2011, 22:13
ahahaha ilk başta bende öyle sandım :D

bende ole sandım wala :D :D

Cihan Çizmeci
14-03-2011, 09:54
Aynen H diyince aklıma direk bizim h2404 geldi benimde ilkten dedim ne alaka TY ile :) :)

baha38
19-03-2011, 16:09
Arkadaşlar hiçmi farketmediniz H GTİ vites kaçırdı o yarışta kendisi yakın arkdaşım Araç gayet güzel yürüyo orda vites kaçırdı normalde bukadar geriye stock 106 bile düşmez başa başa gittiği videolarıda eklenmesi lazım. İsmet kardeşimizin şanzumanı kırıldığı için ve şuanki şanzıman 14/60 olduğu için alt devirde çok düşük...

sinan_aga
19-03-2011, 22:05
H ın Yürünü Biliyoruz Zaten Ty De Fenaaa Her İkisine De Maşallah Yürümüyolar Koşuyolarr :D

DCO Works
19-03-2011, 23:03
H ın Yürünü Biliyoruz Zaten Ty De Fenaaa Her İkisine De Maşallah Yürümüyolar Koşuyolarr :D

mk2 var dediler geldik :)

mrt_tsn
20-03-2011, 08:32
Arkadaşlar hiçmi farketmediniz H GTİ vites kaçırdı o yarışta kendisi yakın arkdaşım Araç gayet güzel yürüyo orda vites kaçırdı normalde bukadar geriye stock 106 bile düşmez başa başa gittiği videolarıda eklenmesi lazım. İsmet kardeşimizin şanzumanı kırıldığı için ve şuanki şanzıman 14/60 olduğu için alt devirde çok düşük...

bahattin kardeş arabanın içindemiydin nerden biliyon vıtes kacırdıgını?

baha38
20-03-2011, 09:55
Mehmet ordaymış ogün o söyledi ismetede sordum kaçırdım dedi.orda çok geride kalıyo çünkü.
Ayrıca ben TY nin yürürüne filan bişe demiyorum Kayseride herkes nasıl gitiğini konuşuyo zaten.Ama videoyu ekleyen arkadaşa yazdım ben o yorumu başka videolar niye konmamış diye..

Sefa_vts
20-03-2011, 12:38
Bu tarz konulara pek yorum yapmam ancak Yapma gereği gördüm..

Öncelikle kazasız belasız her iki aracada TY ayrıca hayırlı olsun güzel gider maşallahı var..

Sonuç gayet normal 280 e 280 soft bir egzantrik

TY'dede tepeli piston var onun yararını kullanmış H Gti'da egzantrikten dolayı ve ince contası ile o farkı

kapatmış daha hızlı devir dönüp burun çıkarmış :) PT52 olsa durum çok değişir :)

2 araçta gitmesi gerektiği gibi maşallah :)

Öncelikle kankacım colombo bariani'nin 280 e 280 diye bir egzantriği yok..

280 & 258 var 1.6 16v grubu için.

1.6 8v için 280 e 278 bulunmakta bu hep karıştırılıyor..

Soft egzantrik demişsin ancak çok fark var orjinalden..

248 e 240 orjinalimiz.. kaldı ki lift değeri 9.00 mm e 8.70 mm Colombonun emme lifti 10.2mm..

Egzantriğin softu araba yürütmez diye birşeyde yok tabi..

Benim aracımda pt51 varken pt 52 li araçları geçiyordu kankacım sebep başka yerde aranmalı.. He ama pt 52 den lift değerleri de daha düşük ayrıca.. Onun çok etkisi var çünkü sübapların açık kalma zamanı inanılmaz etkiler kıyas olarak..

Şimdi açıkçası garip bir yazı olmuş.. Neden bu işi bir tek biz biliyor oluyoruz para harcayınca öğreniliyor mu? Cevap vereyim sizin harcadığınız para, 1 aracınıza harcadığınız para o aracın değerini geçmemiştir muhtemelen... Yurt dışında ve TR de bazı sevgili abilerimiz sizin düdüklenme dediğinizden çok daha fazlasını yapıyor..

Adamlar 1600 hacimden 210-215 hp alıyorlar onlar biliyorsa bazı şeyleri saygı duymak lazım..

Piston tek başına işe yaramaz demek saçma açıkçası.. Bir aracın sıkıştırma oranlarıyla oynayıp kaliteli oktanlı bir benzin alıp denerseniz anlarsınız.. Oktanlı benzinden kastım örneğin sizin bildiğiniz 97 oktan değil.. 100-103 oktan arası. Sebebi 106 nın en ufak bir conta koyumunda bile avans vurmayı seven bir araç olması.. Bu bahsettiğim araç 106 yine.. Bu olayı forumda Miniks lerde bilir oktan arttırıcı olaylarını denedikleri için gerçi onların deyimiyle sene 2003 yada 2004 de tabi.. Siz piston işe yaramz derken aracınıza conta koyanlardansınız Nede koydunuz? İşe yaramıyor madem?

Gel gelelim yay şapkasız olayına.. Çoğu egzantiriği oem yayla şapkayla koyarsınız olay motor kırmak değil egzantriklere zarar vermek olur.. O ikisine konulur diğerlerine konulmaz değil..

Orjinal pistonla gözü kırmak değişik bir tabir.. Yurt dışında hondalara Evo'lara Supra'lara keza yanlarında ufak kalsada güçlü peugeotlara en fazla ustalık ve farkı getiren şey her zaman Timing olmuştur.. Eğer gözü kırmak söz konusu olucak bir lift değer egzantrik koyarsanız timing ile müdahele etmeniz gerekir bu kadar basit.. Keza tepeli piston çoğu zaman oem pistondan daha yakındır sübaplara.. Onların riski daha fazla anlayacağınız..

Avans :) Yazılım.. Bizde(türkiye'de)çok fazla beyin takan olmadığı için müdahele sadece benzin tarafından oluyor..

Tam olarak ne demek bu anlayamadım.. Alt devirde çok düşük? Gücü şanzuman mı veriyor araca?