Orijinalini görmek için tıklayınız : sıralı sistem hakkında yardım
aracım hondı civic 2004 1.6 vtec ls
son benzin zamlarından sonra ve dahada geleceğini düşündüğümden aracıma sıralı sistem taktırmayı düşünüyom artık.
yararları nelerdir?
zararları nelerdir?
beni bilgilendirecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum . . . :beuj:
valla bizde düşünüyoruz ama soğudum bi anda lpg den pek sıcak bakılmıo :)
valla bizde düşünüyoruz ama soğudum bi anda lpg den pek sıcak bakılmıo :)
:) neden ki kardeşim?
bilmek istiyom bende ne gibi zararı var?
yarardan fazla zararmı?
:) neden ki kardeşim?
bilmek istiyom bende ne gibi zararı var?
yarardan fazla zararmı?
biz kuzenimin golf gti a düşünüoruz forumdaki bilgili kişiler kaliteli parçalarla bi zararı olmucağını söylediler en büyük yararı ise cebin rahat ediyor çünkü bnzin fiyatları aldı başını gidiyor:) bakalım kararsız kaldk bizde araştıralım biraz daha diyoruz
nitrO_Oxide
09-03-2011, 15:15
Kullanan bi cok kişi var etrafımda henuz bi şikayet duymadım bence profesyonel ellerde güvenle takabilirsiniz ;)
lpg için kim demişki faydalıdır diye
taktırırsanız kaliteli marka taktırında bari yağlama sistemi olsun.gazlı araba pistonları sanırım yağsız bırakıyor diye biliyorum hondalar içinse subap ayarı sürekli bozuluyor diye duydum bir ara crv bakmıştık ondan dolayı çok araştırmıştım..zaten rolanti tutmama vs bunlar yaşanabilir şeyler:)
taktırırsam zaten en iyisini ve yararlısını taktırcam.
motora ne gibi zararı var?
prins en iyisi diye duydum ama 2bin tl sanırım prins te özel yağlama sistemi mevcutmuş
prins en iyisi diye duydum ama 2bin tl sanırım prins te özel yağlama sistemi mevcutmuş
prins i bende araştırdım gerçekten çok iyi yorumlar var en iyisi o heralde
ozaman prins takarım :) fuzuli yere motoru öldürmeye gerek yok :)
ama sunu soyliyim prins iyi guzel ama 2bin tl bide sunu dusun sen kac km yapıyorsun arabaya nekadar bıneceksin bu sana kara geçicek bunu bi hesapla :)
valla oda doğru :) askere gidip gelcem daha 15 ay kafadan yokum araba yatcak
zaten askerden sonra takarım anca.
mayısda yolcuyum
GokhanRS
09-03-2011, 15:32
bence tak gitsin. yeni gençlik 2008 STI a takmışlar ankarada görünce şaşırmıştım ama hak verdim. yakıt yarı yarıya düştü diyor adamlar.
:) kafadan 18 ay boşverdim ama böyle devam ederse ciddi ciddi takcam
bide askerden sonra typ r almayı planlıyodum ama çok zor valla anca kapıda yatar :)
bence tak gitsin. yeni gençlik 2008 STI a takmışlar ankarada görünce şaşırmıştım ama hak verdim. yakıt yarı yarıya düştü diyor adamlar.
:) valla kafa karışık.askerden geleyimde hayırlısıyla
olcay_bora
09-03-2011, 16:47
206 gti ım var dun atiker taktırdım memnunum :D volvoya zavoli koyduk ertesi gün gittim geri sıkıntı yarattı. aynı yerde atikeri sorunsuz yaptılar
:) valla yavaş yavaş gaz'a geçicez gibi :)
Xenomorph
09-03-2011, 17:09
açıkcası ben lpg'nin şahin doğan albea clio vs tayfasına takılmasına mantıklı diyebiliyorum
yoksa 1.8 t ler civicler bunlar parçaları pahalı ve motorları dayanıklı güzel hemde mantıklı yakan araçlar,3 kuruş kar edicem diye sonuçta benzinle çalışmak için tasarlanmış bişeye gaz koyuorsunuz
açıkcası üstte saydıgım tayfadan araç alsam taktırırım umursamam sonucta komple motor yaptırmak 500 lıra :D..
dayım volvo özel servisi yaklaşık 30.yılına geliyor,lpgye verdıgı cevap 3 kuruş kar edicem derken 5 kuruş çıkıyor cebinden milletin haberi yok diyor...ona çok araba gelir lpg montajındanmı dersın,lpgden motor yaptıranmı dersın :D
açıkcası bence mantıklı degıl
maskaran
09-03-2011, 17:25
:icon_tup:bizde 4 tane araç var astra vectra focus 307 bunların hepsinde landi renzo marka lpg var çok memnunuz. fabrikasoyon turbolu araçlara lpg yaramıyor egt yi yükselttiği için ama atmosferikte güzel ayarla senelerce binebilirsiniz
açıkcası ben lpg'nin şahin doğan albea clio vs tayfasına takılmasına mantıklı diyebiliyorum
yoksa 1.8 t ler civicler bunlar parçaları pahalı ve motorları dayanıklı güzel hemde mantıklı yakan araçlar,3 kuruş kar edicem diye sonuçta benzinle çalışmak için tasarlanmış bişeye gaz koyuorsunuz
açıkcası üstte saydıgım tayfadan araç alsam taktırırım umursamam sonucta komple motor yaptırmak 500 lıra :D..
dayım volvo özel servisi yaklaşık 30.yılına geliyor,lpgye verdıgı cevap 3 kuruş kar edicem derken 5 kuruş çıkıyor cebinden milletin haberi yok diyor...ona çok araba gelir lpg montajındanmı dersın,lpgden motor yaptıranmı dersın :D
şuan benım araç normal kullanımda 350 agresifde 450 yakıyo :)
lpg li arkadaşlar var 20-25 kuruş arası yakıyo buda biraz bana gaz veriyo :)
kafam karışık
Murat Özcan
10-03-2011, 16:52
benim tanıdık bir abimin vtec 2 es aracında brc marka lpg takılı 2 yıl oldu takalı hala sorunsuz kullanıyor ve heleki honda motoru lpg olsa bile en az sorun cıkaran motorlar arasında,ayrıca bende kendi ies aracımda lpg kullanıyorum bnde brc taktırdım çok memnunum keşke baştan taktırsaydım benzine boşuna para verme ve düşünmeden taktırabilirsin ustam kolay gelsin..
h.guroglu
10-03-2011, 18:10
benim günlük olarak kullandığım bütün araçlarım lpg li di şu anda gene günlük kullanım amaçlı maream var oda lpg li ancak lpg takılırken öncelikle iyi araştır markadan çok işçilik çok önem taşıyor işi bilmiyen birinin aracının orasını burasını kesip biçmesini istemezsin.malesef o şekilde kasaplar oldukça fazla
onun için montaj yapan yerini iyi seçmelisinki ileride hiç bir sorun yaşamadan rahatça kullanmalısın
sıralı sistemde kuru çalışıyor olayı bence hikaye zaten aracı ilk çalıştırdığınızda motor belirli bir sıcaklığa gelene kadar (genelde 40-60 derece arası ) benzinde çalışıyor sistemde bir sorun oldumuıda sen farketmeden zaten benzine otomatikman geçiyor.
GokhanRS
10-03-2011, 18:14
abartmayın arkadaşlar. her araca yarayan kaliteli lpgler var hondaya 900 liralık atiker yaramayabilir. ama ayar bile gerektirmeyen çok kaliteli lpg kitler var. yetkili servislere bayilik vermiş kaliteli firmalar var onlardan kullanılabilir.
hiç bişeyde olmaz sadece adam gibi yerde taktırmak lazım. mazallah su hortumu için plastik t kullanırlar erir kırılır araç hararet yapar v.s su kaçırır. dikkat etmek lazım
bende taktırmayı düşünüyorum aracıma. zavoli uyar dediler beklemediyiz
artık bayı cıkıslı lpglı aracların oldugu bır donemde bos bos yorumlar komık oluyor...
benım su an kullandıgım arac 2.4 accord 1 yılda yaklasık 45000 km yaptım lpg ıle ılgılı en ufak bır sıkıntı yasamadım..bakın en ufak dıyorum... uygulama duzgun yapıldıgı surece hıc bır sıkıntı cıkmaz. eksısı sudur kım ne derse desın performansta dusus oluyor ama ne kadar oluyor... benım arac 190 hp fabrıka cıkısı oluyor sana yaklasık 160 hp...e o da zaten yetıyor...
honda lpg ile uyumlu sorun yasamazsin taktir bence
Şu LPG kuru yakıttır geyiğinden biran evel kurtulmak lazım. Neymiş yağsızmış.. Mazot dışında yağ muhteva eden yakıt yok. Benzinde yağ ya da yağlamayı kolaylaştıran birşeyde yok. Kurşunsuz benzin dışında benzin satılmıyor bu ülkede. Silindirler paso krepaj yaparken kalkıp benzin yağlıyor diye ortalıkta dolaşmak komik oluyor. Dolayısı ile yağlama sistemi falan tümüyle gereksiz.
aynı arabaya bir ömür binmeyeceğinize göre öyle ahım şahım markalara 3 bin lira vermenize gerek yok, optimum düzeyde kaliteli bir marka ve iyi bir montaj ile sorunsuz kullanırsınız. benzinle 1 milyon km gidecekse lpg ile 950bin gider.
lpg'yi çırağa taktırmassanız, adam gibi deneyimli bir usta montajını yaparsa öyle lpg tekrar motor yaptırcak sorun çıkarmaz.
benzin ile çalışmak için tasarlanmış lafınıda biyere bırakın artık. dizel ile benzin motorları bambaşka prensiplere sahip değil. dizel yüksek basınç ve sıcaklık ile kendiliğinden tutuşur, benzinde ateşleme gerekir. yakıt farklı diye motorda babambaşka prensiblere sahip değil. lpgde sonuçta yanması oksijenle reaksiyona sonucu enerji üretiyor.
200,000km'de LPG'li volvomuz var turbo bile değişmedi henüz :)
Sistem ve işçilik iyi olduktan sonra benzinden farkını anlayamazsınız(yakıt tüketimi dışında :D
h.guroglu
11-03-2011, 13:56
bu arada lpg ye kuru yakıt diyenler gitsin aygaz euro lpg+ kullansın onlar gaz basarken bir miktarda yağ koyuyorlar böylece yağlama sorunuda ortadan kalkıyor
Bende 2005 vtec ıı var. 2008 de brc taktırdım. 2008 yılında brc sequent 24 diye bir modeli vardı bende ondan önceki model (brc nin fes modeli diyorlar ama açılımı ya da tam adı ne bilmiyorum) sadece 4500-5000 devir arası bir yerlerde bir anlık gaz yemiyor gibi oluyor arkasından hemen canlanıyor. Başka bir serviste iyi bir ayarla çözülebilir diyorlar ama bendeki brc modelinden her brc bayisi tam anlamıyor.
Simota aero form 2+headers gibi bir kaç işlem daha var motorda. Yaklaşık 40bin km deyken tüp takıldı şu an 85bin lerde sadece bir kere 75-76 binlerde tüp ayarı ile birlikte sibob ayarı ve gaz kelebeği temizlendi. Oda şehirler arası yolda bilmediğim bir yerden çok kalitesiz lpg aldıktan sonra oldu. Rölantide titreme sorunu yapıyordu.
Uzun yolda 170 kuruş şehir içinde 190 kuruş yakıyor son zamlardan sonra.
Bence taktır sistemler çok gelişti, teleflex markasınıda düşün derim çok memnun olan arkadaşlar var. 45 bin km oldu kullanalı hiçbir sıkıntısı yok.
215-217 km hızı hem benzin de hem lpg de rahatlıkla yapıyorum. 3 senedir hiç üzmedi arabayı sıkıştıracağın zaman benzine alırsın.
crazydog
11-03-2011, 22:51
peki ortalama montaj falan dahil ne kadar a patlıyor sıralı sistemler?
sıkıştıracagın zmn benzine alırsın deniyor bunu anlamıyorum . lpg de performans kaybı yok deniyordu hani. yani lpgde 200+ km lere cıkılmazmı?
TolgaEsentepe
11-03-2011, 23:10
km de ortalama 15 kuruş avantajı göz ardı etmek için aptal olmak lazım.. Hiçbir şekilde götürüsü getirisinden fazla değildir lpg nin.. Ha çok çok nadir lpg li araç yandı olayı olursa oda kısmettir...
sıkıştıracagın zmn benzine alırsın deniyor bunu anlamıyorum . Lpg de performans kaybı yok deniyordu hani. Yani lpgde 200+ km lere cıkılmazmı?
son süratta pek sorun olmuyor.sadece çıkış süresi uzuyor en azından benim arabada. Taktırmadan önce performans kaybı yok deniliyor sonrasında ise lpg benzin gibi olur mu tabi ki fark olacak diyor ustalar.yani iş taktırana kadar ama fark gerçekten çok az.
Pompada az ödemek için gerekli diye düşünüyorum.
peki ortalama montaj falan dahil ne kadar a patlıyor sıralı sistemler?
bildiğim kadarıyla 1400-2000 arası
Lpg li araçta yanma sanki montajı yapanın işçilik kalitesiyle alakalı gibi
valla arkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum ve taktırmaya karar verdim askerden sonra kısmetse.bütün yorumlar için teşekkür ediyorumçok sağolun.
ama daha çok bilgilenmek istiyorum ki yanlış bişi yapmıyayım
Murat Özcan
13-03-2011, 15:07
valla arkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum ve taktırmaya karar verdim askerden sonra kısmetse.bütün yorumlar için teşekkür ediyorumçok sağolun.
ama daha çok bilgilenmek istiyorum ki yanlış bişi yapmıyayım
arkadaşım doğru karar verdin merak etme yanlış birşeyde yapmıyorsun için rahat olsun zaten taktırdıktan sonra görüceksin keşke eskiden taksaymışım diceksin ama hangi markayı takıcaksan yetkili bayisinde taktır kolay gelsin şimdiden hayırlısı olsun
arkadaşım doğru karar verdin merak etme yanlış birşeyde yapmıyorsun için rahat olsun zaten taktırdıktan sonra görüceksin keşke eskiden taksaymışım diceksin ama hangi markayı takıcaksan yetkili bayisinde taktır kolay gelsin şimdiden hayırlısı olsun
saolasınkardeşim en iyisini araştırıp takdırcam kısmetse askerden ssonra
herkeze çok teşekkür ediyorum
samet_61
14-03-2011, 03:05
topragım brc squence 24 taktır ba keyfıne teleflex brc prins bu markalardan şaşma
impreza_can
14-03-2011, 09:21
Sibob ayarını bozduğu doğru,bnm aracıma 126bin kmde takıldı atiker lpg kiti şu an 132bin kmde ve rölanti dengesiz bir inip bi çıkıyo boğaz kelebeğini rölanti ayarlayıcısını falan temizllettim ama düzelmedi bakalım sibob ayarından sonra ne olacak ama lpgde 210km hızı çok rahat gördüm hızlanmasında falan bir sorun veya fark yok ayrıca 2500-2800devir arası kullanarak 12.03.2011 tarihinde aygaz uero lpg ile 2.31 lt fiyatı ile 30tl ye 200km yol yaptım.
Ş.dışı yukarda yazdığım kadar düşüyo şehir içinde ise durum çok farklı değil max 200kuruş yakıyo ve bunlar atikere rağmen böyle :D
Yakıt süpap ayarını nasıl bozar? Süpap gayet mekanik bir alet sonuçta..
cemsultan
14-03-2011, 11:52
Lpg'de performans için enjektör hızları önemlidir, enjektörler yavaş kalırsa performansta sıkıntı yaşanır.
Lpg'de ben olsam 4 markanın dışına çıkmazdım;
1- Prins (zaten bu konuda dünya lideri desek yalan olmaz)
2- Brc (Kendim de vtec2 de kullandım, sıkıntı yaşamadım, enjektörlerini kendi üretir, gayet hızlıdır, ayrıca yeni bir sistemle bazı araçlarda manifoldu delmeden montaj yapabiliyorlar.
3- Landi Renzo (Enjektörleri Bosch markadır, başka söze gerek yok sanırım)
4- Zavoli (Buda İtalya'da BRC ile aynı grubun firmaları olduğu için, kardeş firma yani)
Bunları yazdım ama ben lpg takarmıyım, artık takmam çünkü eskisi kadar çok kullanmıyorum aracı, senede 10-15 bin km yapmıyorsan kurtarmıyordu benim zamanımda, şimdi ne kadar sürede amorti eder bilmiyorum.
impreza_can
14-03-2011, 15:47
Alt komşum landirenzo taktırdı süper bir kit yaa,Adamların politikası 0 sorun zaten,hemde opel yetkili servisi taktı,taktıkdan sonra 15000km yapın bi10 dk lık kontrolünüz var ondan sonra gene devam demişler,,, :)
Bu benzın fıyatları oldugu surece LPG kullanmak gerek.
Devır ekonomı devrı ve cevreyıde dusunmek gerek...
LPG ye sonuna kadar destek...
Bu benzın fıyatları oldugu surece LPG kullanmak gerek.
Devır ekonomı devrı ve cevreyıde dusunmek gerek...
LPG ye sonuna kadar destek...
tabi egzos emisyonu yarıyarıya düşüyor. bende de landi renzo var kmde 18 kuruş gibi bi tüketimim var istanbul trafiğinde. 10000km oldu lpg filtresini değiştirmeye gittim bir tek. bide aracı pek bilmediklerinden ilk başta fakir karışım ayarı yaptılar arıza lambası yandı (kötü yakıt olarak arıza verdi) gittim obd II'leri de varmış söndürdüler lambayı ayarı yeniden yaptılar tıkır tıkır. aracım 130bin kmde bu arada. yağsızlık durumu geyiğini de bertaraf etmek (doğru mu yanlış mı bilmiyorum) için tam sentetik yağa geçilebilir hala geçilmediyse.
LPG nın kımyevı durumundan dolayı,yaglaması,benzın yada motorıne gore zayıftır.Sebebı ıse,molekulunde yag vardır mazot ve benzının ama gazın malesef yok.Ozellıkle Dogalgaz dan elde edılen LPG de hıc yok.Petrol den uretılende var ancak kukurt mıktarı fazla oldugu ıcın,kalıtelı olmuyoe.Turkıyeye genelde Rusyadan ıthal edılıyor LPG ve hemen hemen hepsı Dogalgazdan ancak yerlı uretım Petrolden.
ılk calısmadakı yaglama eksıklıgı,soguk oldugu ıcın,bertaraf etmek ıcın zaten sensorler yardımıyla aracınız benzınde calısıyor...
LPG cok ekonomık ve cevrecı.Yol yapan herkesın dızel aracı bırakıp,LPG ye gecmesı gerek.
Sırketımde her arac LPG lı,aklınıza hangı marka var ıse,LPG lı araclarımız,luks yada degıl...
Fıltre cok onemlı,basıncı dusuyor,her 10 bınde degıstırın,zaten pahalı bır sey degıl.
Ayrıca LPG motor yagının omrunu uzatır,yanı daha gec degıstırın perıodık olarak.Yaglama az oldugu ıcın sogukken,ınceltmekten ote,kalınlastırın yagı yuksek KM dekı aracınızda.Eger yag yakan bır motor ıse tabı....
sentetik yağ daha çok tutunan bir yağ değil midir?
Sentetık yaglar,asırı ısıya dayanıklı yaglardır...
Turunan yaglar derken,Castrol magnatec den bahsedıyorsunuz...
ClioSportAge
20-03-2011, 22:00
2 aracımda da atiker mevcuttu. bir kere tık demedi 40000 kmbin clioyla yaptım hondaylada yeni almama rağmen 2500 ü devirdim. bi kere teklemedi.20 30 milyarlık araca 2bin lira verip lpg taktırırsanız onu satmayacaksınız diye düsünürüm. 990 lira atiker. Doğru montajla hiçbir sorun yapmaz. unutmayın LPG tankları benzin deposundan daha güvenli olduğu bilinmektedir.bazı arkadaşlar piston yağlanması demiş. Pistonun yanan kısmında ne gibi bir yağlanma var onu merak ediyorum :) yakıttaki yağ oranından bahsediyorlarsa son zamanlardaki katkılı gazlarda mevcut oranların yakalandığını düsünüyorum koskaca mühendis onu da hesaplamıstır heralde :)
Lpg ye hiç sıcak bakmıyordum ama taktırdıktan sonraki görüslerim deneyimlerim bana ne kadar da haksız ve ne kadar gereksiz paralar ödediğimin farkına vardım
Katkılı gaz demek yag yada yaglayıcı madde degıl,kısın dusen gazın dansıtesınden dolayı,yanmayı kolaylastıran Propan eklenıyor...
LPG her araca sart,0km den ıtıbaren...
Hiçbir yakıtta yağlama sağlayacak kadar yağ yok arkadaşlar. Benzinde de yok. O yağlama işi tamamen geyik. Zaten püskürttüğünüz yakıt direk yanma odasına girip yanıyor. Yağlama diye bir fonksiyonu yok hiçbir zamanda olmadı. O bizim ustaların uydurması. Şahinlerin egzantriklerini çizip çizip bu benzin gibi yağlamıyor noktasına getirdiler olayı. Oysa çizilmesinin nedeni yağ falan değil ateşleme zamanının hatalı olması.
LPG benzine kıyasla daha geç yanar. Oktanı daha yüksektir. Ancak gaz fazında olduğu için alevlenmeye erken başlar. Dolayısı ile doğru zamanda püskürtülmezse emme süpapları henüz kapanamadan yanma başlamış olur. O nedenle de süpap ters yönde etki ile egzantriğe doğru itilir. O esnada süpapın geri gitmemesi gerektiği içinde egzantriğin açısı buna uymaz ve çizilir. Sonrada yaktı yağlamıyor diye bir sebep uydurulur bu duruma. Oysa olan şey düpedüz missfire. Tabi eski araçlarda bunu algılayacak herhangibir kontrol mekanizması olmadığı için çatır çatır çizildi egzantrikler. Yenilerde missfire algılanıp avans haritasına retard (gecikme) verilerek bu erken yanmanın önüne geçiliyor zaten.
Kurşunsuz benzinde de yağ yok, LPG de de.. Şahin falan kullanıyorsanız distribütörden biraz avans verin sorununuz gitsin. Yok elektronik ateşleme ise yapabileceğiniz pek birşey yok.
timucintt
21-03-2011, 13:36
valla bendede eski sitem var çift karburartörde 10 liralık benzinle 25 km gidiyordum şimdi 10 liralık lpg ile 50-60 km gidiyorum ve bu azımsanmıyacak bir değer değil... tek kusuru lpg nin bana göre hava soğukken ateşlemede vuruntulu çalışıyor ama ısınınca kendine geliyor. Sürat yapılacağı zamanda biraz kasılma meydana geliyor... bide hondalarda genelde subab uzatma sorunları görülüyor. onun için 5000-10000 kmde bir subaba ayarına bakmakta yarar var ve arada bir benzinde binmek lazım.... onun dışında günlük kullanımda şehir içi sakin kullanımda lpg gibisi yok.... hem temiz yakıt hem emisyondan tasarruf...
LPG kusursuz bır olanak Turkıye ıcın...
Ayrıca Ham petrolden uretılen Benzınde ve motorınde nasıl yag yok?
Elınıze alın,yaglandıgını goruceksınız ;)
Tabı bu yaglama,yagın yaglaması degıl,yuksek devırde yada cok soguk havalardakı ılk calıstırmadakı yaglama olmuyor,Benzının avantajı bu,okadar.Onuda sensorler yardımıyla Benzın ıle calısıyor motor.
LPG her benzınlı otomobılın hatta dızellerın bıle satıp Benzınlı alması gerek...
Tekrar yazayım.
Hiçbir yakıtta yağlama sağlayacak kadar yağ yok
Kurşunsuz benzinde nerdeyse hiç yağ pigmenti yok. Adamlar emisyonu düşürelim diye kurşunu ayıklarken içinde yağ barındırması komik ironi olurdu zaten.
ben dün taktırdım otomatik 1.6 ies'e lovato marka gayet sessiz ve sorunsuz..