Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper S sorgusu..
Sevgili tech üyeleri :D Yardımlarınızı esirgemeyiniz :)
İlandaki aracı tanıyan durumunu bilen vs. var mıdır ? Teşekkürler şimdiden :icon_tup:
Plakası 34 AV 8825
Gözüme egzoz takıldı yamuk duruyor daha önce bi ilanda daha görmüştüm bu normal mi cooperlarda ?
Mini Cooper Cooper S 2004 Model 33.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-cooper-s-takasli-44386029/detay)
Benim araçla takas koşulları sizce ne olmalıdır ?
2009 model 24.000km de Mazda 3
makina iyiymiş düzgün duruyor hacii :D
aracı bılmem ama egzoz bı anormal takoz flan kopmuştur sanırım
Mazdaya değişilir mi Aydın bea?
aracı bılmem ama egzoz bı anormal takoz flan kopmuştur sanırım
Başka bi cooper s de de aynısını görmüştüm sadece takozdansa önemli değilmiş sanırım :)
Mazdaya değişilir mi Aydın bea?
Ya benim araba çok güzelde sanırım biraz erken aldım :) Daha gencim :p daha hızlı ve tek kapı bişey lazım :D
focus musty35
10-03-2011, 18:46
bu araba bu para etmez araba cok boş alabılceın en boş cooper s olur yanı. araba 16 jant var dıjıtal klıma yok derı yok hatta yarım deri bile yok eskı tip dıreksıyon 2004 un ılk 6 ayda cıkan herhalde park sensöru yok hız sabıtleme yok bu arabanın max etceı 28 oda eger km sı orjınal ve kazası degısenı yoksa
Minilerde eksoz sorunu kronik biraz.sürekli sallanır dururlar orda :)
fiyatı hakkı mıdır bılmıyorum ama temıze benzıyo.
2005 ve uzeri oneririm... ;)
yakit olarak fazla yakar mcs ler...
ama inanilmaz zevklidir...
Tekirdağda satılık olan araca benziyo rengi jantı scoop'u ufak tefek detayları filan aynı km'side bu civarlardaydı eğer o araçsa bikaç gün önce 29bine satılıktı haberin olsun
Bende beğenemedim kanka bunu.
Mazda daha iyi.
focus musty35
10-03-2011, 21:07
stock coper s sehir ıcın km de 500 550 kurus yakar
cabriolet
10-03-2011, 21:08
50-55 kuruş yakmaz benim gp bile 50 kuruş yakmıyo :)
focus musty35
10-03-2011, 21:11
50-55 kuruş yakmaz benim gp bile 50 kuruş yakmıyo :)
demekkı sizin gp 2000 özel uretım gp arasındakı en az yakan gp :D
cevremde en az 10 tane cok samımı cooper s kullanıcısı var stock olanlar 500 kurus kasnak cai vs olanlarda bızımkı gıbı 550 600 kurus yakıyor
cabriolet
10-03-2011, 21:13
benim arabamda egzantrik kasnak filtre headers komple egzoz hks beyin büyük enjektör ıvır zıvır mini için üretilmiş her parça var ben şehiriçinde 40-45 kuruştan fazla yakmıyorum..
ben yavaş gezersem 9.5-10 litre arası yakıyor çok gazlarsam 12 -13 arası
ama cooper s normal kulanımda 7-8 litre arası yakıyordu
focus musty35
10-03-2011, 21:21
benim arabamda egzantrik kasnak filtre headers komple egzoz hks beyin büyük enjektör ıvır zıvır mini için üretilmiş her parça var ben şehiriçinde 40-45 kuruştan fazla yakmıyorum..
maşallah ıyımıs eger satmayı dusunursen özel den msj ını beklerım cıddıyım :D
cabriolet
10-03-2011, 21:25
satmayı hiç düşünmüyorum kullanmıyorumda zaten iş yerimin deposuna çektim duruyo orda :D
Yakıtını gözden çıkarttım... Ama karar veremiyorum benim aracı verip ilandaki aracı almaya değer mi değmez mi bilemedim.
Ayrıca bu tekirdağda ilanı varsa şuanki sahibi daha yeni aldı demekki alır almaz niye satıyor acaba bi kusuru mu var arabanın diye bi şüphe düştü içime :O
Yakıtını gözden çıkarttım... Ama karar veremiyorum benim aracı verip ilandaki aracı almaya değer mi değmez mi bilemedim.
Ayrıca bu tekirdağda ilanı varsa şuanki sahibi daha yeni aldı demekki alır almaz niye satıyor acaba bi kusuru mu var arabanın diye bi şüphe düştü içime :O
tekirdağdaki ilanı bulamadım kaldırmış sahibi ama araç bu gibime geliyo
cabriolet
10-03-2011, 22:12
Arabayi gotur bi servise kontrol ettir bence hatta maslakta mini auto yusuf ustanin yanina bi git yardimci olucaktir :)
Arabayi gotur bi servise kontrol ettir bence hatta maslakta mini auto yusuf ustanin yanina bi git yardimci olucaktir :)
Ben sana getiricektim mini nin kitabını yazıcaksın yakında :D
Sen ne diyorsun bu işe ? Takaslasam mı :confused:
cabriolet
10-03-2011, 22:27
Valla bence araba gayet guzel duruyo bi egzoz takozu kopmus gibi ama fotolardan yorum yapmakta yanlis olur aydin :)
demekkı sizin gp 2000 özel uretım gp arasındakı en az yakan gp :D
cevremde en az 10 tane cok samımı cooper s kullanıcısı var stock olanlar 500 kurus kasnak cai vs olanlarda bızımkı gıbı 550 600 kurus yakıyor
30bin km r53 kullandım , 218hp dyno çıktısı vardı.. Uzun yol , şehir içi , bogaz koprusu , denemeler vs ortalamam 8.5u pek geçmezdi ..:rolleyes:
Valla bence araba gayet guzel duruyo bi egzoz takozu kopmus gibi ama fotolardan yorum yapmakta yanlis olur aydin :)
Doğru diyosun tabi ki ztn ciddiye binerse iş mini auto yolları taştan :)
30bin km r53 kullandım , 218hp dyno çıktısı vardı.. Uzun yol , şehir içi , bogaz koprusu , denemeler vs ortalamam 8.5u pek geçmezdi ..:rolleyes:
o nasıl oluyor :S
Low-Rider
10-03-2011, 22:46
Görkem bu,onun sürdüğü araba yakmıyor:)
hiç görmedim bu aracı yada gördüysem de dikkat etmedim.. sanki araçta bişi eksikmiş gibi duruyor :soru:
hiç görmedim bu aracı yada gördüysem de dikkat etmedim.. sanki araçta bişi eksikmiş gibi duruyor :soru:
Banada öyle geldi ama ben jantlardandır heralde dedim :o
Banada öyle geldi ama ben jantlardandır heralde dedim :o
evet sade duruyor sonradan S olmuş cooper havası yaratmış
ş.içinde
acelesiz, sabırlı kullanımla :)
6.viteste 70-72km arası sabit gidiyorsun , trafik ışıklarını iyi takip ediyorsun çok güzel oluyor vallahi :)
hızlı kullandığım zaman bokunu çıkardığımda da çıkartırım orası ayrı bi mevzu :rolleyes:
birde arabam 215/40 lastik vardı , 205/45e göre daha fazla sürtünme ve yakıt tuketimi demek bu arada :)
derece43
10-03-2011, 23:18
7-8 litre çok iyiymiş yaw nerdeyse dizel gibi.
focus musty35
11-03-2011, 00:00
ş.içinde
6.viteste 70-72km arası sabit gidiyorsun , trafik ışıklarını iyi takip ediyorsun çok güzel oluyor vallahi :)
hızlı kullandığım zaman bokunu çıkardığımda da çıkartırım orası ayrı bi mevzu :rolleyes:
birde arabam 215/40 lastik vardı , 205/45e göre daha fazla sürtünme ve yakıt tuketimi demek bu arada :)
kardesım yanlıs anlamada 1.6 100 hp arabalar yakıyor onu o bıraz İMKANSIZZ..
7 8 lıtre benzınden bahsedıyorsun sen 30 000 km kullanmıssın da nasıl kullandın bılemıcem bende 2002 den berı bırcok cooper s kullandım senın yaptıgın kadarda km yapmısımdır bu arada 30 000 km cooper s kullanmıssın ama 70 72 km 6. vıtes de cooper s surersen cooper s gıbı sj lı arabalarda ust devırlerde yaglama yapmassn o arabanın motoru naneyi yer ve 6.vites 70 km de gezıyorsan sende peygamber sabrı varmıs cooper sde 6. vites 70 km gıtmek normal bır arabada 5. vıtes 45 km de gıtmıs gıbı olur cunku
Ben manuel vites Mini Cooper ile İstanbul-Zonguldak git gel aynı gün tek depo 887 km. yol yapmıştım.5.4lt yakmıstı :) az yakar çok kaçar :)
typeRace
11-03-2011, 00:03
7-8 litre ancak peygamber sabrı gösterilince oluyor..benim araç dyno da 214 hp toplamda 22,000 km yaptım, şehir içi 11-12 litre nin altına düşemedim.. tabi kasarsam 7-8 litre görürüm ama böyle ne yol biter nede yemediğim küfür kalmaz istanbul burası :) uzun yolda al cruise a 6 litre ama şehir içi hayal o rakamlar..
focus musty35
11-03-2011, 00:04
Ben manuel vites Mini Cooper ile İstanbul-Zonguldak git gel aynı gün tek depo 887 km. yol yapmıştım.5.4lt yakmıstı :) az yakar çok kaçar :)
1.6 düz cooper ama seninki demi ? s değil
ş.içinde
valla ben sabit gitmede temde 6.5 görüyorm ama oda 6. vites 120 de falan
focus musty35
11-03-2011, 00:06
7-8 litre ancak peygamber sabrı gösterilince oluyor..benim araç dyno da 214 hp toplamda 22,000 km yaptım, şehir içi 11-12 litre nin altına düşemedim.. tabi kasarsam 7-8 litre görürüm ama böyle ne yol biter nede yemediğim küfür kalmaz istanbul burası :) uzun yolda al cruise a 6 litre ama şehir içi hayal o rakamlar..
bızım aracta aynı guclerde 12 lıtrenın altına dusmuoyr nerdeyse cooper s kullanıcısı olarak 6. vites 70 de gıdekren arabanın cıkardıgı seslerı ve hantallıgı bılırsın resmen araba kufredıyor vıtes kucult dıe :D
1.6 düz cooper ama seninki demi ? s değil
yok s değil düz cooper.
iki örnek vereyim :
ışık yakınca 44lt ye yakın alıyor.
deneme için bakırköyden gebzeye kadar durduraksız 200un altına düşmeden 90 km yaptım
gebze dolaylarında yine dolandık biraz polis muhabbeti fln oldu gebzeden eve döndüm 210-220km de ışık yaktı :)
2kişi full bagaj istanbuldan yola koyulup sakin tempoyla 97km/h ort. ile çeşmeye girdim 640km idi çeyrek depo +200km menzilim kalmıştı
acaba dynoda ben ne güç çıkartırım :)
focus musty35
11-03-2011, 00:09
iki örnek vereyim :
ışık yakınca 44lt ye yakın alıyor.
deneme için bakırköyden gebzeye kadar durduraksız 200un altına düşmeden 90 km yaptım
gebze dolaylarında yine dolandık biraz polis muhabbeti fln oldu gebzeden eve döndüm 210-220km de ışık yaktı :)
2kişi full bagaj istanbuldan yola koyulup sakin tempoyla 97km/h ort. ile çeşmeye girdim 640km idi çeyrek depo +200km menzilim kalmıştı
valla dostum o zaman arabana kocaman maşallah dizel gıbı yakıo demekkı senın s
7 8 lıtre benzınden bahsedıyorsun sen 30 000 km kullanmıssın da nasıl kullandın bılemıcem bende 2002 den berı bırcok cooper s kullandım senın yaptıgın kadarda km yapmısımdır bu arada 30 000 km cooper s kullanmıssın ama 70 72 km 6. vıtes de cooper s surersen cooper s gıbı sj lı arabalarda ust devırlerde yaglama yapmassn o arabanın motoru naneyi yer ve 6.vites 70 km de gezıyorsan sende peygamber sabrı varmıs cooper sde 6. vites 70 km gıtmek normal bır arabada 5. vıtes 45 km de gıtmıs gıbı olur cunku
aracımı satarken 94bin kmdeydi. Şükür Allah'a bir gram yağ eksiltmedi .. Piste de çıktım, rollinglere de ..
Aracı yormadan , gereksiz yük bindirmeden alt devirlerde kullanmanın hiç bir zararı olmaz .
şehir içi 12nin altı yalan:D
oda şuan ki benzn parasına göre 50krş yapar.
valla dostum o zaman arabana kocaman maşallah dizel gıbı yakıo demekkı senın s
Tarık görünce yazar kendisi de 2003 model kullanıyor hemen hemen aynı modlar mevcut aracında ve yaktığı değerler aynı :icon_tup:
focus musty35
11-03-2011, 00:13
aracımı satarken 94bin kmdeydi. Şükür Allah'a bir gram yağ eksiltmedi .. Piste de çıktım, rollinglere de ..
Aracı yormadan , gereksiz yük bindirmeden alt devirlerde kullanmanın hiç bir zararı olmaz .
tabıkı alt devırlerde kullanmanın zararı olmaz ama 6. vites 70 km de arabayı kullanman 6.vites 100 110 km de kullanmandan daha cok zarar verır zaten yol bılgısayarnda anlık tuketıme bakarsan 6. vıtes 70 lerde daha cok benzın yaktıgını gorursun
Al bendede o kadar :) 3 farklı cooper s kullandım.Aklımdaki en vurucu ortalamam 8.5 litredir.Sadece uzunda 2 litre daha altında inersin.
Tabi 8.5 litre günümüzde 36 kuruş yapıyor ama kuruş hesabı yapmak mantıksız bugünkü mesaj yarın anlamını yitirebilir :)
Yalnız birazda sağ ayak meselesi,en ufak kaldırırken bile heyecanlanırsanız araba fena yakıyor.Benim yakın arkadaşım 1 depoya 350 km yapıyordu fix.Stok cooper s ile :)
2002-2004 modeller daha az yakıyor buna kesin eminim.2002,2003 kullandım 40 bin km boyunca.Şu andada 10 bin km'dir 2005 kullanıyorum.Alt vitesleri falan oldukça kısa ama 6.vitesteki devirleri her iki tipinde aynıdır.
Sadece kasnak (%16 m7) ve buji ile dynoya çıktım 195 hp verdi.
Bu arada ilandaki aracın airbag kapağı açılmış gibi geldi bana..Daha farklı açıdan fotoğraf alırsanız net yanıtı veririm.
tabıkı alt devırlerde kullanmanın zararı olmaz ama 6. vites 70 km de arabayı kullanman 6.vites 100 110 km de kullanmandan daha cok zarar verır zaten yol bılgısayarnda anlık tuketıme bakarsan 6. vıtes 70 lerde daha cok benzın yaktıgını gorursun
Alakası yok , isteyen olursa elimde 3 tane farklı speclerde r53 hemen mevcut . Denemesi bedava :)
focus musty35
11-03-2011, 00:16
Alakası yok , isteyen olursa elimde 3 tane farklı speclerde r53 hemen mevcut . Denemesi bedava :)
bızdede mevcut r53 cok yarın vıdeo ceker atarım sana özelden 6.vites 70 le 110 arasındakı yakan degerlerını
Mini Cooper Cooper S 2006 Model 21.000 EUR Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-borusan-cikisli-2006-mini-cooper-s-43869331/detay?) bi düşün sahibiyle konuş fiyatta piyasadaki en temiz...
Görkem hayırlı uğurlu olsun burdan alakasız oldu ama bende rabbim nasip ederse R56 geçecem.. yakında tekrarlar güle güle kullan güzel günlerde..
Isterseniz 2005 manuel sunroofsuz koyu mavi var. 23bin km de tertemiz, Deri döseme, Harman kardon, Chrono paket ,xenon vs
43bin tl
kardeşim bahsettiğin araçlarda boost göstergesi var mı?
varsa 6da 70 giderken kaç psi veya bar basıo bakın bide 6.viteste 120 giderken?:icon_tup:
Görkem hayırlı uğurlu olsun burdan alakasız oldu ama bende rabbim nasip ederse R56 geçecem.. yakında tekrarlar güle güle kullan güzel günlerde..
eyvallah Uygarcım, inşallah sende gönlüne göre bir arac bulursun
kardeşim bahsettiğin araçlarda boost göstergesi var mı?
varsa 6da 70 giderken kaç psi veya bar basıo bakın bide 6.viteste 120 giderken?:icon_tup:
ikisinde var .. psi bazında bilemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 74 yada 78 en az yakıt tükettiği aralıktı .. Düz yolda 3.2 3.4 arası ilerliyordu anlık tüketim.. Yoksa o ortalamaları tutturamazdım dimi :)
eyvallah Uygarcım, inşallah sende gönlüne göre bir arac bulursun
ikisinde var .. psi bazında bilemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 74 yada 78 en az yakıt tükettiği aralıktı .. Düz yolda 3.2 3.4 arası ilerliyordu anlık tüketim.. Yoksa o ortalamaları tutturamazdım dimi :)
uzatmanında anlamı yok ama yokuş aşağı gitsen 3.2 3.4 olamaz.
yarın video çekip koyalım:D
focus musty35
11-03-2011, 00:29
ben yarın ozellıkle cekıp bu konuya vıdeoyu koyucam hatta sızın araba cok yakıo demeyesın dıe 2 tane manuel 1tane otomatık r53 s de cekıp koyabılırm . sonucta sende uzun sure kullanmıs ve halende cooper s kullanıyorsun ama ortada 1 lıtre fark yok yakıtta baya fark var .
ben yarın ozellıkle cekıp bu konuya vıdeoyu koyucam hatta sızın araba cok yakıo demeyesın dıe 2 tane manuel 1tane otomatık r53 s de cekıp koyabılırm . sonucta sende uzun sure kullanmıs ve halende cooper s kullanıyorsun ama ortada 1 lıtre fark yok yakıtta baya fark var .
yok est. olmayan birşey söylemek istemem elbette ama tecrübe .. şu anda r56ya geçtim bu full stock , şehir içi daha da az yakıyor ama sabitte r53 biraz daha ekonomik gibiydi sanki :)
focus musty35
11-03-2011, 00:39
r56 turbo oldugu ıcın sakın kullanımda turbo devreye gırmeyınce r53 e gore daha az yakıcaktır . cunku r53 alt devırde olsa sj olcugu ıcın her turlu yakıo . neyse arkadasın konuyu zaten bıraz degıstırdık bence ılk bastakı mavi gecsın 33 e cok daha ıı s ler bulabılır
r56 turbo oldugu ıcın sakın kullanımda turbo devreye gırmeyınce r53 e gore daha az yakıcaktır . cunku r53 alt devırde olsa sj olcugu ıcın her turlu yakıo . neyse arkadasın konuyu zaten bıraz degıstırdık bence ılk bastakı mavi gecsın 33 e cok daha ıı s ler bulabılır
yok şöyle bi teorim var. Turbo devrede degilken araç gerçekten pasif r56 için konuşuyorum. Twinscroll la daha iyi doldursa da , sc ın her an devrede oluşu sanki daha az gazla aracı hareket ettirir gibiydi .. Hissiyat bi de yol bilgisayarının anlattıklarını söylüyorum sadece..
bi de şöyle bi resim ekleyeyim :)
çanakkaleye istanbuldan depoyu doldurup şehir içi gezisi de yapıp gelmiştim , gelirken çok sıkılıp hızlı geldim rüzgara da karşıydı haliyle ortlamayı arttırmıştım ... Eve döndüğümde artık benzinim bitmek üzereydi depoyu doldurduktan sonra BC dan gelen mesaj :
http://i52.tinypic.com/sw2xk5.jpg
:)
Mustafacım valla jokey çok önemli.70 de sabit hızla kaç yaktığın değil,70'e çıkarken kaç saniyede çıktığın önemli :) O manıtkla tapa gaz 120 ye çık-in çık-in derken mini yakıtı fena hüpletir senin kastettiğin şey o bence.Mesela sadece şehir içi kullanan adam 11-12 litreden aşağı indiremez.Buna eminim.Ama aynı miniylede Görkemin dediği kilometreleri yapmak mümkün :) Yalnız sadece anlık olarak 3-4 litre olan ortalamalara katılmıyorum.Gösterge gösteriyor mu ? Evet gösteriyor ama kesinlikle 4 litre ortalamayla seyredemez r53 :) Zaten 55 litre deposu var hadi çok zorlama 50 litrede bırak 4 litre ortalamayla 1100 km gitmesi lazım :) Ki genelde uzun yolda rekorlar 700-750 km civarlarında r53 ile :)
Görkem bordun saçmaladığını açık olarak söyleyebilirim :) Dahasıda var bak :) ortalama 5.9 fln gösteriyodu.1 depoya 680 km yapmıştım sonra fulledim manzara bu şekilde ama uzun yol deil istanbul içi tem.
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/ipon%20(11).JPG
Mustafacım valla jokey çok önemli.70 de sabit hızla kaç yaktığın değil,70'e çıkarken kaç saniyede çıktığın önemli :) O manıtkla tapa gaz 120 ye çık-in çık-in derken mini yakıtı fena hüpletir senin kastettiğin şey o bence.Mesela sadece şehir içi kullanan adam 11-12 litreden aşağı indiremez.Buna eminim.Ama aynı miniylede Görkemin dediği kilometreleri yapmak mümkün :) Yalnız sadece anlık olarak 3-4 litre olan ortalamalara katılmıyorum.Gösterge gösteriyor mu ? Evet gösteriyor ama kesinlikle 4 litre ortalamayla seyredemez r53 :) Zaten 55 litre deposu var hadi çok zorlama 50 litrede bırak 4 litre ortalamayla 1100 km gitmesi lazım :) Ki genelde uzun yolda rekorlar 700-750 km civarlarında r53 ile :)
katılıyorum bu arada bildiğim kadarıyla 45+6 degil mi depomuz Emre ?
Üstteki resime gelince ışık yaktığında 694km olmuştu 130km fln range im vardı..
Görkem bordun saçmaladığını açık olarak söyleyebilirim :) Dahasıda var bak :) ortalama 5.9 fln gösteriyodu.1 depoya 680 km yapmıştım sonra fulledim manzara bu şekilde ama uzun yol deil istanbul içi tem.
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/ipon%20(11).JPG
yok canım non-stop gitsen de o kmleri yapamazsın kesinlikle biliyorum , hatta bc da 4ltler görünce de onlardan fazlasını harcadıgı aşikar ama yine de pek çok atmosferik araca göre ekonomik olduğunu görmek mutluluk verici :)
katılıyorum bu arada bildiğim kadarıyla 45+6 degil mi depomuz Emre ?
Üstteki resime gelince ışık yaktığında 694km olmuştu 130km fln range im vardı..
Yok valla :) Sen fazla zorlamamışsın anlaşılan ama benzin filtresini değiştirmek için dibine kadar bitirdim ben.Sonra gittim depoyu fulledim manzara böyle :) Gerçi bu fiş eski ataşehir full den,ama filtre değişim sonrası 55.6 litre almıştım opetten ama 54 litre civarında bi kaç kere daha aldım farklı istasyonlardan :)
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/IMG_0553%20(Medium).JPG
yok canım non-stop gitsen de o kmleri yapamazsın kesinlikle biliyorum , hatta bc da 4ltler görünce de onlardan fazlasını harcadıgı aşikar ama yine de pek çok atmosferik araca göre ekonomik olduğunu görmek mutluluk verici :)
Aynen öyle..Güncel 1.6 turbolar 1.4 tsi'lar deli gibi yakıyolar..Bu değerleri 200 hp civarıyken yakalmıştım.Kasnak headers egzost iptali vardı :) Stokken o kadar az yakmıyor bence.Kasnak filtre hafif jant şart.
Ben 207 gt ile aldığımda bursadan mersine 90ı geçmeden geldim.
Muayne yoktu onun için radarada girersem direk paket olucaktım.
Yolda depoyu fullediğimde kalan menzili 1300lü bi km görmüştüm.
Dizel fiestamda o km yi görmedim sevindirik olmuştum:D
Ama tabi otobana girince 140 150 gittim 10 dakika sonra falan 550ye düşmüştü:)
guclu arabalar son vıtesıde uzunsa 80 100 120 km hızlarda, anıde hızlanma yapılmazsa gercekten az yakıyorlar,
vectra 2.5 motor 230 bg makıne 1.4 ton 5.4 5.5 ortalama ıle gıdıyordum 95 100 km hızla.. 80le gıtsem dahada ınerdi, kı son vıtes cok uzun deıldı,
yakıtı içer denen makınenın degerlerı bunlar, sehır ıcındede 12 13 arası, kullanma seklı cok onemlı tabıkı..
focus yada bmw uzun yolda cok daha fazla yakıyor...
zorbeykesman
11-03-2011, 02:21
Uzun yolda cruise kullanırsan çok az yakıyor.
Bu resimde 100 liralık benzinle yaptığım km duruyor.
http://i837.photobucket.com/albums/zz292/zorbeykesman/IMG_0212.jpg
Bu arada yunus oda birşeymi bende onun daha güzeli var.
http://i837.photobucket.com/albums/zz292/zorbeykesman/f803e5cc.jpg
Ortalamanın ise 8 litreler falan olması bende yalan kesinlikle.
Benim arabam '06 MCS A/T M7 %16 Kasnak, Hava Filtresi, Headers, One Ball var ve ortalamam 13,4.
O 2.manzarayı görmemek için koy 100 lira diyip hemen istasyondan uzaklaşıyorum :) Bi seferde 200 lira vermek çok koyuyo valla...Bu arada seninki otomatik uzunda bizimkilerden az yakar çünkü daha yüksek km'de daha az devir çeviriyosun :) Ama şehir içi işler değişiyor :)
-Günalp-
11-03-2011, 02:38
Sehir ici dikkatli kullanim 12-12,5... Dikkatsiz kullanim 16 civari:) benim aractada var kasnak header vs.. Ben beceremiom bu az yakma olayini anca uzun yol sabit 100-110 6,5-7 litre..
dikkatli kullanımla 12 litre naptın abi sen ya :D
ben karma kullanımda 10 11 arası yakıyorum dikkat edersem 9 civarı oluyor :) uzun yolda zaten 6 litreler 90-100 ortalama ile çok rahat :)
ama kısa mesafe veya dur kalk oldumu çok ciddi fark oluyor..
görkem de ne derse inanırım hatta şahidim de o ortalamalara adam da beton gibi sabır var ama yanda oturmayın sakın :D
konuyla alakalı olarak da o paralara o boşlukla hayatta satamaz bence :D imkanın varsa da 2005 lere bakmanı tavsiye ederim ben de :)
-Günalp-
11-03-2011, 03:40
Yekta genelde kisa mesafe sehirici.. cevreyolu falan kullanmiyorum cok dur kalk olunca boyle malesef.. Sabır yok bide ayagimin ayari yok sanirim:)
cabriolet
11-03-2011, 03:45
Kasnagi takinca viyk viyk sesi duymak icin basiyosunuz gaza yakiyo 12lt tabi bende egzoz sesinden baska ses duyulmuyo o da kafa utuledigi icin az basiyorum gaza haliyle az yakiyorum :)
-Günalp-
11-03-2011, 03:52
Kasnagi takinca viyk viyk sesi duymak icin basiyosunuz gaza yakiyo 12lt tabi bende egzoz sesinden baska ses duyulmuyo o da kafa utuledigi icin az basiyorum gaza haliyle az yakiyorum :)
Sen coktandir binmiosun alismissin dizele:) gp yatiyo bayadir son bindiginde benzin 3 liraydi 350 krş yakiodu:)
cabriolet
11-03-2011, 03:57
Yok ben yaktigim litreye gore hesapliyorum rakami yoksa en son dedigin gibi 35-40 kurus gibi yakiyodum zamlardan sonra olsun olsun 45 kurus olsun.. 55-60 kurus yakiyo denildi o kadar yaksa hemen satar 6.0lt motorlu bi amerikan alirdim zaten en azindan sesini dinlesem o bile yeter gurul gurul :)
Konu mcs yakıt konusuna döndü vay arkadaş :D
he bu arada kasnaklı arabada orj cooper sten daha az yakıo onuda ben test ettim
zamanında cooper s stockken 10 itrenin altına inemezdim parçaları taktım 7-8 arası yakmaya başladım normal insan gibi sürünce
Araba güzel duruyor ama donanım olarak en boşu o paralar verilmez diye düşünüyorum ,illa cooper S alacaksan bence turbo lu alma küçük bir tafsiye SÜPER CHARGER lı alman daha iyi içindeki sesi daha güzel, arıza konusunda daha az başın agrır .( bu benim fikrim )
Araba güzel duruyor ama donanım olarak en boşu o paralar verilmez diye düşünüyorum ,illa cooper S alacaksan bence turbo lu alma küçük bir tafsiye SÜPER CHARGER lı alman daha iyi içindeki sesi daha güzel, arıza konusunda daha az başın agrır .( bu benim fikrim )
ilandaki araç scli
Evet fiyat fazlaymış ben pek bilmiyordum piyasasını donanım vs. ben 29 muş gibi düşünüyorum fiyatını :)
Araç sc li benimde bildiğim kadarıyla.
Az önce aracın plakasını öğrendim...
34 AV 8825 ' miş
he bu arada kasnaklı arabada orj cooper sten daha az yakıo onuda ben test ettim
zamanında cooper s stockken 10 itrenin altına inemezdim parçaları taktım 7-8 arası yakmaya başladım normal insan gibi sürünce
yukleyınce yakıt grafıgı terse donuyor dımı baskasına solesen ınanmaz valla:D:D
Ben hiç dikkat etmeden şehir içi kullanıyorum 10 litre yakıyo valla 55-60 krş yakıyo diyen arkadaşa helal olsun heralde akşam evi ısıtmak için kalorifer tesisatınada bağlıyo heralde motor suyunu:D
cabriolet
11-03-2011, 18:08
Ben hiç dikkat etmeden şehir içi kullanıyorum 10 litre yakıyo valla 55-60 krş yakıyo diyen arkadaşa helal olsun heralde akşam evi ısıtmak için kalorifer tesisatınada bağlıyo heralde motor suyunu:D
hahahahahahaha kola içiyodum klavye monitor battı :D :D
hahahahahahaha kola içiyodum klavye monitor battı :d :d
pauahahhahahha
Sehir ici dikkatli kullanim 12-12,5... Dikkatsiz kullanim 16 civari:) benim aractada var kasnak header vs.. Ben beceremiom bu az yakma olayini anca uzun yol sabit 100-110 6,5-7 litre..
aynen durum böyle:icon_tup:
rekorum 21.6 lt izmir çeşme otobanı:)
vaay acıbademden mesajı kesss
vaay acıbademden mesajı kesss
Hastane filan farketmez uzman doğruları söyler köşeme çekilirim:D
Hastane filan farketmez uzman doğruları söyler köşeme çekilirim:D
hemşirelerden biri sağlamdı hee dikizde kal :)
gececiler geldi işler kesat!
sapın biri bakıyo sıkıntıya gell:D
hahahahhaa
cabriolet
11-03-2011, 22:28
hahahahahahahahaha :D:D aman uyuya kalma okhan sakata gelme :D
gündüz yemişim bi kilo narkoz kafam hala iyi:D pis uyurum valla...
Ben de yazayim :p
5.0 ortalamayla evden okula gitmisligim var ama altunizade'den asagi yokus asagi kompresyonda inmistim tabi, yoksa normalde o tip kompresyonda uzun yol gitmeden yaptigim sakin ortalamlar 5.3-5.5 gosteriyor, genelde tecrube ettigim kadariyla ~%10 daha az gosteriyor gosterge.. Ekonomi yapacagim zaman 80 sabit gidiyorum ben, 70-72 civarini da deneyecegim Gorkem :icon_tup: Tam 2000 devirde 72 civari ediyordu galiba, alt devir sayilmaz pek, yarin depo dolduracaktim ondan sonra kasarak tekrar bir denerim..
Tamamen sehirici olursa 10 civari geziliyor 2 binde vites atarak.. Genel ortalamami da 8'de tutabiliyorum ama havalar normalken, su an cok soguk hala ve jikle kapanmak bilmediginden evden otobana cikana kadar zaten km'de 1TL yakiyorumdur heralde :D
Biri rekor demis de, 44 litre ortalama hesapladim ben bir deneme icin otobana ciktigimda.. 1.6 TL/km ediyordu o zamanin benzin fiyatiyla.. :D Tapagaz gidince inanilmaz yakiyor bu araba, aklim ermedi bir turlu, ortalama tuketim saniye hesabiyla artiyor resmen
He ayrica 120kmh sabit olarak Adapazari'ndan Istanbul'a geldim 7 litre yakti.. gercekte 7.5 litre falan eder.. yukarida bahsettigim 5.5 ve 8'li rakamlarla beraber aslinda ekonomik olabilen bir araba bence de :icon_tup:
Son 4-5 depodur karisik kullaniyorum, sehirici cok agirlikli oldu ve de pek sallamiyorum acikcasi, sabit 45 kurus/km.. 11 litre falan :)
Konuya donersek :) Alacagin Cooper S'te en azindan sunroof, otomatik klima olmali bence.. Ekstradan mercekli far ve 3 kollu direksiyon takilmisini da bulursan harika olur Aydincim..
çok güzel tespitler tarık:)
rekor bende sanıodum ama sen 41lt ile guinesse girersin:D
Normal arabada 45 km ile gitmişsin durumuna katılmıyorum çünkü bizim arabalarda 5.vites 5 vitesli arabanın 4.vitesine eşittir.6.vites 3000 devirde 118 km hızla gidiyoruz.Birçok binek araba 5.vites 3000 devirde bu hızlarda gider.Hatta daha fazla gideni bile var :) Yani 6 vites diye son vites uzundur kanısına kapılma Mustafa.
Bu arada Görkem 70-72 km hız sanırsam 1900 devire tekabul ediyor yanlışmıyım ?
Normal arabada 45 km ile gitmişsin durumuna katılmıyorum çünkü bizim arabalarda 5.vites 5 vitesli arabanın 4.vitesine eşittir.6.vites 3000 devirde 118 km hızla gidiyoruz.Birçok binek araba 5.vites 3000 devirde bu hızlarda gider.Hatta daha fazla gideni bile var :) Yani 6 vites diye son vites uzundur kanısına kapılma Mustafa.
Bu arada Görkem 70-72 km hız sanırsam 1900 devire tekabul ediyor yanlışmıyım ?
abi r53 ü olan sizlersiniz hatırlamıyorum ama sanırsam 1800lü devirlere geliyordu.. bugun gunduz r56yla ataköy galleria düzlüğünde biraz sabit hız gideyim dedim hatta ufakta bi video çektim :)
Sonlara dogru önümdeki arac yavaslayınca gazı bıraktım
YouTube - r56 hybrid :P (http://www.youtube.com/watch?v=2zpGFJWisRA)
abi r53 ü olan sizlersiniz hatırlamıyorum ama sanırsam 1800lü devirlere geliyordu.. bugun gunduz r56yla ataköy galleria düzlüğünde biraz sabit hız gideyim dedim hatta ufakta bi video çektim :)
Sonlara dogru önümdeki arac yavaslayınca gazı bıraktım
YouTube - r56 hybrid :P (http://www.youtube.com/watch?v=2zpGFJWisRA)
Anlik tuketimimim yok ki bakayim, yarin 70 ve civarlarinda CC acik giderken ortalamayi sifirlayip bakayim ben de merak ettim, hic oyle gozlemlememistim
Anlik tuketimimim yok ki bakayim, yarin 70 ve civarlarinda CC acik giderken ortalamayi sifirlayip bakayim ben de merak ettim, hic oyle gozlemlememistim
cruise hızı sabit tutuyor , ben egime ve trafige göre gazı azaltıp arttırabiliyorum uzun yolda bunu iki kere sıfırlayıp hem cc lu hemde kendim gazı kontrol ederek denedim BC a göre yaklaşık 0.8lt fark attım :D
Tarıkcım yalan olmasın ya 76 yada 78 de en az yaktığı devir bandına geliyordu benim araba...
Ps : daha önce hep hızlanma videolarımı çekerdim , lanet olsun bu politikadan bir gun en az yakma videomu çekecegim hiç aklıma gelmezdi :) :) :)
cruise hızı sabit tutuyor , ben egime ve trafige göre gazı azaltıp arttırabiliyorum uzun yolda bunu iki kere sıfırlayıp hem cc lu hemde kendim gazı kontrol ederek denedim BC a göre yaklaşık 0.8lt fark attım :D
Tarıkcım yalan olmasın ya 76 yada 78 de en az yaktığı devir bandına geliyordu benim araba...
Ps : daha önce hep hızlanma videolarımı çekerdim , lanet olsun bu politikadan bir gun en az yakma videomu çekecegim hiç aklıma gelmezdi :) :) :)
Canımsın..............
Benim yollar uzun ya gunluk kullanimda o kadar kasmiyorum :D CC zevkli oluyor bazen kamyonlar arasi makas atarken, girer mi girmez mi diye stres oluyorum icerde, yavas giderken de adrenalinden vazgecemiyoruz :hahaha:
Yarin deneyecegim duz bir yolda :icon_tup:
Valla Görki 2000 devirin altına hiç denemedim ben :) Ama şu an merak ettim bu hafta 1800-1900 devir bandında denicem bakalım nolcak.
Sercan AKCAN
12-03-2011, 17:59
o zaman yeni bir konu açmayayım 34 az 8551 siyah mini cooper bilen gören duyan bilgisi olan varmıdır.s değil normal cooper :)
alperkmen
12-03-2011, 18:37
doğru yolu buldun panpa :) bana alısıyosun ahahahaha:D:D:icon_tup:
Bugün gidip baktım araca çok tırtmış :D Arayanlara duyrulur yaramaz.. ;)
Bugün gidip baktım araca çok tırtmış :D Arayanlara duyrulur yaramaz.. ;)
airbag kapağında sıkıntı varmıydı ? :)
tüketim tespitlerinizi merak ettim yok mu yorumu olan :)
tüketim tespitlerinizi merak ettim yok mu yorumu olan :)
tespit yapacak bi arabam bile yok :(
tespit yapacak bi arabam bile yok :(
YouTube - Mini Cooper S vs Bmw E30 (http://www.youtube.com/watch?v=Clw_5suwSfc)
demin tespiti yaptım , avuntun olsun haha :) :)
airbag kapağında sıkıntı varmıydı ? :)
Aynen yamuk duruyo :hahaha: :Deli:
onursumer
14-03-2011, 10:34
cooper s ciler yakıt değerlerini yazdı moralim bozuldu ya :D
benim 1.4 getzden az yakıyorlar :D
Vee azmettim Gorky :D
175 km'lik ortalamam 6.7 litre/100km gosteriyor :) Gercekte 7.3 falandir en fazla.. Evden-okula git-gel, pazar gunu uskudar sahil dur-kalk trafigi ve 1 kere 2-3-4 tam gaz var bunun icinde.. 6.5 olabilirdi aslinda bu deger :D
Otobanda 70kmh (dijitalde 69 gosteriyor) cruise'da gidiyorum.. Sehiricinde de 2 bin devirde vites atiyorum, en ufak fazla gaz yok sayilir
He ayrica hic bir hizda otobanda duzlukte 3.9'lu tuketimler falan gormedim, en az 5 litre yine.. Belki karsidan ruzgar yiyordum bilmiyorum, baska zaman yine denerim
lan olm sapıkmısınız uymayın bu pinti görkeme az yaksın diye kanser olcaksınız
Sefa_vts
14-03-2011, 22:19
AHaha Doğru tesbit benzin 2 lira zaten basın anasını satayım :D
Yekta'nınki İskender de diye çıktığında ''yine'' gaz pedalını kırıcak hahaha ortalamayı o zaman görün siz :D
AHaha Doğru tesbit benzin 2 lira zaten basın anasını satayım :D
Yekta'nınki İskender de diye çıktığında ''yine'' gaz pedalını kırıcak hahaha ortalamayı o zaman görün siz :D
hahahhahaha :D
olm baya iyi oluyo ya bu rakamlari yakabildigini gormek.. lanet olsun 7 litre ortalama bile olsa 30 kurus/km ediyor :ofk:
Mini Cooper Cooper S 2004 Model 29.850 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-masrafsiz-cooper-sss-keyifini-dusunenlere-44557268/detay)
Bu araç hakkında bilgisi olan varmı acaba
Geçen bende denk gelmıstım buna guzel duruyo
oynanmamış orjınal duruyo.
fıyatıda hakkı bence eger dedıgı gıbıyse.
cabriolet
15-03-2011, 02:27
ön ve arka tamponu bi garip duruyo arabanın benim pek içime sinmedi fotolardan bile :)
ön ve arka tamponu bi garip duruyo arabanın benim pek içime sinmedi fotolardan bile :)
Benimde dikkatimi cekti fakat max 30 bin arkadasimin limiti o fiyatada bir tek bu var bakalim msj attik donerse baktiricaz. Mini hakkinda cok bilgim yok nereye baktirmami tavsiye edersiniz?
Benimde dikkatimi cekti fakat max 30 bin arkadasimin limiti o fiyatada bir tek bu var bakalim msj attik donerse baktiricaz. Mini hakkinda cok bilgim yok nereye baktirmami tavsiye edersiniz?
Maslak Mini Auto :icon_tup:
Maslak Mini Auto :icon_tup:
Teşekkür ederim tanıdıgı olan varmı peki?
cabriolet
15-03-2011, 13:11
Teşekkür ederim tanıdıgı olan varmı peki?
gidince anılı, kenanı yada yusuf ustayı bul gpli özgür tavsiye etti dersen ellerinden geleni yaparlar :) çok iyi insanlardır zaten gidince sende anlarsın..
yusuf usta cep: 0532 225 15 75
gidince anılı, kenanı yada yusuf ustayı bul gpli özgür tavsiye etti dersen ellerinden geleni yaparlar :) çok iyi insanlardır zaten gidince sende anlarsın..
yusuf usta cep: 0532 225 15 75
Saol özgür yardm için arkadaşla konuşup büyük ihtima perşembe gü götürücez baktırmaya
Sefa_vts
15-03-2011, 21:11
ilandaki arabanın plakası ne acaba? İlan pasife düşmüş ondan soruyorum.. FHM mi ?
ilandaki arabanın plakası ne acaba? İlan pasife düşmüş ondan soruyorum.. FHM mi ?
FYM gibi birşeydi sanırım bi bilgin varmı
Araba kötü ötesidir bilginize
Mini Cooper Cooper S 2004 Model 29.850 TL Sahibinden satılık ikinci el
Sefa_vts
16-03-2011, 19:36
Baktınız sanırım gündüz girip yazamadım...
Baktınız sanırım gündüz girip yazamadım...
Aynen 20 bin dese bile dusunulmuyck bir arac 2005 yilinda 13 bin 2008 de 1500tl hasarlari var geriside allah kerim 2008den beride kesin vukati vardirda serviste yapilmamistr diye dusunuyorum
Mini / Cooper / Cooper S / Digerlerinden cok farklı sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-digerlerinden-cok-farkli-49255831/detay/)
Mini Cooper Cooper S 2004 Model 37.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-hizli-ve-etkiliyci-yok-boylesi-47480209/detay/)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-cooper-ssssss-51430222/detay/
bu araçları tanıyan bilen var mı?Arkadaşıma bakıyoruz
1. olan biraz fazla yorulmuş bir araba..
3. ise bana pek düzgün gelmedi, donanım olarak fena değil ama 2005 model arabada stopları makyajsız stobu, farları da öyle yan sanayi far kıllandırdı..
Önerebileceginiz bi cooper s var mı
Mini cooper'ın orjinal mercekli farlarını nerden temin edebiliriz ?Araç 2005 model cooper için.
parçacılardan alabilirsin ama fiyatı çok yüksektir
parçacılardan alabilirsin ama fiyatı çok yüksektir
İstanbulda hangi parçacıda vardır;veya internet üzerinden bulabilecegimiz bir site var mı abi?
mini parçacılarında mesela
özgenç oto yada sev oto dan sorabilirsin
borusandanda sorabilirsin tercih meselesi zoru seviosan :)
Cooperların Turbo olanları R56 oluyor değil mi? peki r56'lar 2006 ve sonrasımı? sanırım 2006 sonunda ön taraf makyajlandı makyajsız olanlarda turbolu versiyon varmı ? Yoksa bütün turbolular yeni makyajlı kasalarmı?
Bütün turbolar makyajlı kasalar diğer dediklerinde aynen öyle:)
Cooperların Turbo olanları R56 oluyor değil mi? peki r56'lar 2006 ve sonrasımı? sanırım 2006 sonunda ön taraf makyajlandı makyajsız olanlarda turbolu versiyon varmı ? Yoksa bütün turbolular yeni makyajlı kasalarmı?
R56 lar yeni kasa oluyor ve ewt motorları turbolu 2007den itibaren üretiliyor.2005-2006 arası üretilen makyajlı R53lerde superchargerlı.
peki r56 kasa icinde mercekli fari cikma falan bulamazmiyiz acaba servisleremi sormak gerek?
İstanbulda hangi parçacıda vardır;veya internet üzerinden bulabilecegimiz bir site var mı abi?
Maslak oto sanayi 2. kısım hürmak birçok servis parçasını ordan temin ediyo...
Mini Cooper Cooper S 2009 Model 40.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 57337223 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-sahibinden-2009-model-mini-cooper-s-57337223/detay/)
Bu arac hakkında bilgi sahibi olan var mı ? Niye bu kadar uygun fiyatı ? tşkr..
Tertemiz olsaydı bugüne bile kalması ilginç, aradın mı?
Ayrıca ihtiyaçtan da olsa 50 de yazsa giderdi, hadi hadi 45 olsun, 40 bedava :D
SekoLive
23-08-2011, 09:57
aydın ilan feyk olabilir üyelik tarihi ile ilan tarihi aynı ise fiyat uygunsa bende ilk aklıma gelen bu oluyor :) ama araştırmak lazım
edit: tel noda garip :D
edit2: telefona bakan da yok gizliden arayınca
kesin feyk heves kursak modeli :D aradım ama açan olmadı
edit: yayından da kalktı ztn :\
LegenD-R
25-08-2011, 18:07
Mini Cooper Cooper S 2004 Model 37.900 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 56868846 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-nakit-ihtiyacimdan-56868846/detay/)
İlandaki araç hakkında bilgisi olan varmı?
Eski sahiplerini tanıyorum.. Guzel temiz bir arabaydı ama cok el degistirdi .. bi kac kez makinası yapıldı .. Iyi bi kontrolle neden olmasın ..