Orijinalini görmek için tıklayınız : Silkeleme sorunu...
Pls help me...
Peugeot 207 Rc aracımda 900-2400 devirler arası silkeleme sorunu var sogukken fazla yapmasada ısınınca daha belirgin sekılde yapıyor.1nci vteste alt devirde atma yapıyor. arabanın performansında hiç bir kayıp yok. makinada ilk okudugumuz arıza ön zenginlik değeri cok zengin.
Dün ve bugün kontrol ettiğimiz parcalar.
-Büjiler
-Bobinler
-Egr
-Oksijen sensörleri temizligi
-Gaz kelebeği temizliği
Aracta downpipe - düz boru - filtre var. Sorun nerdedir.Kafayı kırmak üzereyim :icon_wack
egr dediğin turbonun üstündeki dump valve mi kardeş?
ayrıca ön zenginlik değeri dediğin acaba LTFT olabilir mi?
eğer bu ise %olarak kaç görünüyor? %25 i geçmişse sente sıkıntısı olabilir.
ayrıca aşırı zengin demişse performans farkedilir şekilde düşük ve yakıt harcamının artmış olması lazım.
öyle olmaması da enteresan.
senin arabayı bir dashdynoya bağlayıp WOT ta bazı değerlere bakalım erkayım.
tdipower
10-03-2011, 22:55
hararet müşürünü kontrol edin :) çoğu zaman sıkıntı olsa bile arıza vermez. karışımı bozar
yok kanka egr dedigim elektrovana. sorun basladıgında ilk okunan arıza ön zenginlik degerinin cok zengin olması. sildik arızayı baska hiç bir arıza ne verdi nede yaktı. performansta hiç bi kayıp yok hızlanmasında olsun kesiklik filan hiç yok. yakıt artısı fazla yok ama cok cig atıyor. baglayalim neye baglıyorsak kanka kafayı yemek üzereyim. cumartesi tufanın oksijen sensörleri deniyecegim o sekılde bakacagım bide. sensörde arıza olsa arıza yakması gerek oda yok
hararet müşürünü kontrol edin :)
aklıma geldi fakat ön zenginlik arızası ile ilgili ne olabılırki. bu arada arac fanda acmaz oldu 1 aydır. hiç duymuyorum fanın calıstıgını :icon_wack
tdipower
10-03-2011, 23:03
genelde böyle aptal arızalar hararet müşürü gibi ucuz parçalar yüzünden oluyor gözden geçirmek gerek :)
genelde böyle aptal arızalar hararet müşürü gibi ucuz parçalar yüzünden oluyor gözden geçirmek gerek :)
bugun sanki hararet müşürün üstünde oksitlenme gibi bişi vardı cumartesi onuda bi kontrol edeyim. :icon_tup:
hararet müşürü değilde basınç kaptörü olabilir.
samet_61
10-03-2011, 23:47
Pls help me...
Peugeot 207 Rc aracımda 900-2400 devirler arası silkeleme sorunu var sogukken fazla yapmasada ısınınca daha belirgin sekılde yapıyor.1nci vteste alt devirde atma yapıyor. arabanın performansında hiç bir kayıp yok. makinada ilk okudugumuz arıza ön zenginlik değeri cok zengin.
-Büjiler
-Bobinler
-Egr
-Gaz kelebeği temizliği
Aracta downpipe - düz boru - filtre var. Sorun nerdedir.Kafayı kırmak üzereyim :icon_wack
map sensorune baktırdın mı?
hararet müşürü değilde basınç kaptörü olabilir.map sensörümü yoksa emme manifoldun üstündeki sensörmü onu ayırt edemedım :soru:
map sensorune baktırdın mı?
yok bakmadık onada cumartesi bakacagız.
evet arkadaslar baska ne olabılır ?
Pls help me...
-Büjiler
-Bobinler
-Egr
-Gaz kelebeği temizliği
2-3 aydır sıkça rastlanan bi sorun.genelde LPG'li araçlarda basınç ayarı bozuklugundan kaynaklanıyor.
arkadaşların dediği gibi ufak tefek bi sensörden kaynaklanıyor gibi bu arıza
samet_61
11-03-2011, 20:44
yok bakmadık onada cumartesi bakacagız.muhakkak baktır bendekı soryun 2000 3000 devır arasında araba yıgılma yapıodu sorun map sensorunde cıkmıstı yapıldı duzeldı ...
aracta lpg var mı?
samet_61
11-03-2011, 20:45
evet arkadaslar baska ne olabılır ?
lpg arıza ısıgı yaktırmasın dıye o2 sensorunden lambda duzenleyıcı dıe bı beyın takılıor bunun ıcınden o2 sensorunden beyıne paralel hat cekıolar tupteyken sorun yok benzıne gectıgınde arac 3 bın devır cıvarında sılkeme yıgılma yapar bundanda bı baktır lpg varsa
lpg yok benzin 2 katınada cıksa taktırmam :) yarın map sensörünüde değiştirelim. Allah' tan tufan arkadasımın rc si ondan deneyebiliyoruz bu tarz parcaları. :) olmasa vay halime.
BlackStone
13-03-2011, 00:48
MAF gibi görünüyor bence o2 sensöründen önce hem değiştirmesi daha basit olduğundan MAF'ı değiştirip deneyin.
Bugün MAP sensörüyle oksijen sensörü de denendi sonuç aynı
Bilgisayara bağlandığında 1.oksijen sensörü hatası veriyordu ve değerleri abuk subuktu
benim aracımdaki oksijen sensörüyle denedik değerler normale döndü ama
sorun devam ediyor
samet_61
13-03-2011, 01:09
Bilgisayara bağlandığında 1.oksijen sensörü hatası veriyordu ve değerleri abuk subuktu
sorun devam ediyor
gaz kelebıgıne baktırdınmı bujılere,bobıne baktırdın mı? acık hava fıltren var mıydı varsa mafı bozmus olabılır orjınalıyle denemen tavsıye? o 2 hata verıosa orjınalıyle deıstırıp adaptasyon yaptır beyınden arızayı kaldırtman mantıklı,yakıt ne kullanıosun?yakıt pompanın degerlerıne bı baktır yeterlı yakıtı cekemıor olabılir arac ve her sensorun eksısını akuyle sase yaptırarak degerlerı bı olctur
samet_61
13-03-2011, 01:10
sorun devam ediyor
arabada asırı cig yakıt kokusu var mı? samımı bı arkadasıdna varsa wideband baglat bı afr degerlerıne baktır ozellıkle 3000 devır cıvarlarında..
BlackStone
13-03-2011, 01:10
sorun devam ediyor
Bi sürü şey olabilir sırayla gidin o zaman enjektör ve ateşleme sistemine bakıldı mı?
o2 leri söylediğim gibi baskası ile değiştirdinmi ? :D
mustafa_yaman
04-04-2011, 12:37
[QUOTE=ErK_aY;2118259]Pls help me...
selam birebir aynı şikayet bndede var bilgisayara bağlandığında rölantide bile ön zenginlik değeri yüksekti aynı devirlerde bndede silkeleme yapıo trafikte çok canımı sıkıo acemiymişim gbi hareket edio:)orta susturucu iptali var ve remus susturucu var dünde dopullation faulity system diye bi arıza verdi sildirdim hayırdır inş.
Erkay debriyajın nasıl?volanda yapabilir silkeleme
Erkay problemi hallettirdi kendisi yazar çözümünü duyduğuma görede çok çok iyi gidiyor şuan arabası maşallah nazar değmesin.
benim integradada aynı sıkıntı var tüm sensörleri değiştim.bujileri buji kablolarını değiştim ama 2.ve3. viteste 3000 devire kadar kompresördeyken yada gaza az bastığımda yapıyor bunu.daha çözemedim çıldırtacak bu arıza beni.