Orijinalini görmek için tıklayınız : external hdd-usb hub sorunu
a4 tech usb huba toshiba external hddyi bağladığımda driver soruyor, pc üzerinden bağladığım zaman sıkıntı yok, bu tip bir problemle karşılaşan varmı daha önce?
onursumer
12-03-2011, 18:37
usb hub da başka takılı ne aygıtlar var ?
hdd 2.5 mu yoksa 3.5 incmi ?
2.5 için vınn var başka bir şey yok yani güç çekecek bir şey yok aslında
onursumer
12-03-2011, 18:44
evet güç çekicek hiçbir aygıt olmamasına rağmen yapması ilginç
vınn ı çıkarıp taktığınızdada mı aynısını yapıyor ?
aynısını yapıyor kablodan mı diye şüphelendim ama ondan da değil kabloyu değiştirip denedim aynı farklı kabloyla pcye bağlıyorum sıkıntı yok
onursumer
12-03-2011, 18:49
bu arada yeni donanım gibi algılayıp driver istiyor sanırım
aygıt olarak ne gozukuyor yeni donanımda ?
usb device olarak görüyor hdd vs gibi göremedi onada uğraştım farklı cab dosyası gösterdim ama yemedi
onursumer
12-03-2011, 19:00
usb hub ın kusurundan dolayı bence o şekilde goruyor hdd yi besliyemiyor diye düşünüyorum yada farklı bi olayı var
usb hub kaçlık hdd yi 2 port a takmayı denedinmi güçteyse sorun bu şekilde çozulmesi lazım :)
zaten kablosu 2 portlu denedim onuda bir şey değişmedi:) 4lük hub
onursumer
12-03-2011, 19:07
bende şimdi bitane hubla deneme yaptımda
trust marka input değeride 5v 500ma
klavye,mause,usb kolon + 2.5 inc hdd mi bağladım sorunsuz çalıştı
mesela aynı şekilde muzik sesini açınca usb hub aşırı yükleme uyarısı verdi pc :D
çekiçleticem diyorsun illaki bana:D
onursumer
12-03-2011, 19:09
yeni hub alma vakti gelmiş :D
tabi bence once başka bi hub bulup deneme yap ondada aynı sorunu verirse başka bi sebebi vardır
bi içini açıp karşılaştırıyım:D
Sorun yetersiz güçten kaynaklanıyorsa driver falan sormaması gerekmezmi ki:beuj:
Yani güçle alakalı bisey olsa aygıt yüklenemedi tanınamadı şeklinde bir uyarı verir diye düşünüyorum.
Bence hub'la alakalı bir problem olabilir
Bazı usb device'lar hdd gibi hub üstünde sorun çıkartabilir, görmeyebilir normaldir.
bence hub hdd yi besleyemiyor ondan pc saçmalıyor. Usb voltajları düşüyordur. A4 tech in usb hub ları fena deiller yoksa.