PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wireless Bağlantısına 2 Laptop Birden Bağlanamamak?

CasabLanca
12-03-2011, 22:06
Nette araştırdım ama böyle bir problem veya çözümüyle karşılaşmadım. Forum üzerinde bu işlere meraklı birçok arkadaşımız var elbet biri yardımcı olacaktır.

Evde telekomun vermiş olduğu ZTE ZXV10 W300 modem var. Genelde 2 notebook devamlı nete bağlı halde oluyor. Notebooklardan biri modemin hemen yanıbaşında (buna A diyelim :D) diğeri ise 10 metre uzakta oluyor (buna da B diyelim). A'yı açtığım zaman nete bağlandığımda B nete bağlanamıyor bazen çok yavaşlıyor bazen hiç bağlanmıyor kopukluk yaşıyor. Bunun sebebi nedir?

HaKo
12-03-2011, 22:07
ne hata veriyor ? ip çakışması olabilir

|| CaNeR ||
12-03-2011, 22:08
Aynı sorunu kısmen bende yaşıyorum , takip ediyorum burayı :)

CasabLanca
12-03-2011, 22:09

hata felan vermiyor netde kesilmiyor sayfa görüntülenemiyor diyor

Frid
12-03-2011, 22:10

onu zaten hemen uyarı verir ki

Günkut
baglımısın peki ping atabiliyormusun ip cakısması olabilir @hakonun dedigi gibi elle ip leri girersin son haneler sadece sıralı olucak 227 228 gibi mesela önce ping etmeyi dene 2 sinede wireless baglanıyorsun dimi ?

VTİ1035
biz şuan 2 laptop aynı wirelessten bağlanıyoruz problem yok fakat dün ip çakışması diye bi uyarı geldi yeniden başlattım modemi falan resetledim düzelmişti :)

SiMaO
12-03-2011, 22:11
Aynı olay bizdede oluyodu 3 laptop vardı a , b ve C diyelim A ve B sorunsuz giriyorduk C geldiğinde netin ..... belliyodu :)

CasabLanca
12-03-2011, 22:13
baglımısın peki ping atabiliyormusun ip cakısması olabilir @hakonun dedigi gibi elle ip leri girersin son haneler sadece sıralı olucak 227 228 gibi mesela önce ping etmeyi dene 2 sinede wireless baglanıyorsun dimi ?

wirelessdan bağlanıyorum daha önce 1 laptop 1 masaüstü ile bağlanırken sıkıntı yoktu
şu ping atma mevzusunu anlama özürlü birine anlatır gibi anlatma şansın var mı :D:D

Günkut
12-03-2011, 22:14
wirelessdan bağlanıyorum daha önce 1 laptop 1 masaüstü ile bağlanırken sıkıntı yoktu
şu ping atma mevzusunu anlama özürlü birine anlatır gibi anlatma şansın var mı :D:D

Ben kendımde anlatma ozurlu oldugum ıcın fıkır verıcı bılgıler verebılırım vıdeoyu ızle yardımcı olucaktır. :D:D

Elle IP Adresi Verme | Ogren.TV (http://www.ogren.tv/bilgisayar/aglar/elle-ip-adresi-verme.html)

El ile IP verme ve paylaşım sorunu (http://www.frmtr.com/network-ve-internet/282591-el-ile-ip-verme-ve-paylasim-sorunu.html)

By_HaNNibaLL
12-03-2011, 22:16
Mac adresi ile bağlasaniz bilgisayarlari daha sağlikli olur sıkıntıda cıkmaz

GokhanRS
12-03-2011, 22:20
bu genelde modemin dandikliğinden zamanla kablosuz cihazın ısınma v.s derken mokoko olmasından kaynaklanıyor. çözümü modemi değiştirmek.

karşımızdaki villa siteye bir kablosuz verici taktım. birde bağlantı limitleyici. 1 cihaz 100 kb hızın üzerine cıkamaz şeklinde ayar yaptım. yaklaşık 60 pc kablosuzdan bağlanıyor ve modem çökmüyor 180 dolarlık cihazın farkı tabi :)
--------------------------------------------------------

Yukardaki yazımın çare olamayacağı sebeplerde olabilir, yani çok düşük bi ihtimal belkide modem sağlam ancak laptoplardan birinde virüs olabilir ve bu virüs sürekli biyeri pingliyor olabilir.

bu da ağın çökmesine diğer kablosuz cihazlarında yavaşlamasına sebep olabilir. mesela modemin dos saldırısına koruması vardır kablolu bilgisayarları yavaşlatmadan sadece kablosuz ağın çok ağırlaşmasına sebep olabilir.

networkdeki her hangi bir bilgisayarın 1 tanesinde bu tarz bir virüs olsa sistemdeki tüm pclerin bağlantılarını yavaşlatabilir.

bunun için sırayla tek tek bağlayıp biri kapalıyken modem arayüzüne girip pingleri izleyin. sonra diğerini kapatıp diğeriyle bağlanın internette gezmezkenki pingleri tekrar izleyin.

böyle bir sorun yoksa pingler yine aynıysa aşırı bi akış yoksa arayüzden izlediğinizde. modem arızalıdır.

bu arada tüm bilgisayarların ipsi otomatik ayarlıysa elle ip vermekle uğraşma. hepsi otomatik ip olmasına rağmen ip çakışması oluyorsa gene modem bozuk demektir. sen başka bi modemle test etmeyi dene bulabilirsen.

Quantum
12-03-2011, 22:22
laptop lara sabit IP verin. modem in içinden de bu IP leri set edin. bitti gitti

MiaMi
12-03-2011, 22:23
Belirsiz bir trojan vs. olabilir aynı sorunu bende yaşadım notebook canavar gibi çalışırken desktop'u açtığımda net iki bilgisayardada acayip yavaşlıyordu, arattırmadığım virüs spy programı kalmadı herşey normal gözüküyor ama nete girmiyordu desktop, çaktım formatı hem genel internet hızlandı hemde destkop gayet hızlı internete bağlanmaya başladı.

10 15 günlük olay.

|| CaNeR ||
12-03-2011, 22:24
En güzeli tek tabanca :)

GokhanRS
12-03-2011, 22:26
Belirsiz bir trojan vs. olabilir aynı sorunu bende yaşadım notebook canavar gibi çalışırken desktop'u açtığımda net iki bilgisayardada acayip yavaşlıyordu, arattırmadığım virüs spy programı kalmadı herşey normal gözüküyor ama nete girmiyordu desktop, çaktım formatı hem genel internet hızlandı hemde destkop gayet hızlı internete bağlanmaya başladı.

10 15 günlük olay.

evet bu ara çok olabiliyor. ufacık bi ping trojanı tüm ağı çökertebiliyor. bilgisayarları formatlayıp denemeleri lazım önce. yoksa modem dandiktir düzelmezse.

berkay_aydin
12-03-2011, 22:29
Arkadaşlar bu kablonetin verdiği modem'de de aynı olay var Olayı şöyle çözdüm modemin ayarlarında misafir kullanıcı var onu 1 tane açarsanız 2.kişi o bağlantı üzerinden girebiliyor.. Daha sonrdan bikaç bişey daha kurcaladım hatırlamıyorum :D düzeldi anlamadım :D :D

Murat Özcan
12-03-2011, 22:37
bende ewde 2 bilgisayarıma kullanıyorum sorun yaşamadım ama sorunun kaynağı bağlantıyı sağlayan küçük kutu var ( dek) mi neydı adı orda kabloları bir tak çıkar istersen

PaSHa-brk
12-03-2011, 22:41
Sanırım modemlerin ayarlarında kaç tane pc bağlanmasına izin vermesi gerektğini belirten bi ayar vardı,kurcalayıp bakmak lazım.

fastchild
12-03-2011, 22:47
komşunun modeme ben dahil 3 laptop 1 masaüstü bağlanıyor aradabir IP çakışması algılandı diye uyarı geliyor sonra hemen düzeliyor aynı modem komşudakide ttnetin verdiği modem

CasabLanca
12-03-2011, 22:54
Mac adresi ile bağlasaniz bilgisayarlari daha sağlikli olur sıkıntıda cıkmaz

laptop lara sabit IP verin. modem in içinden de bu IP leri set edin. bitti gitti
her 2 cevap içinde yaniiiii? diyorum :D nasıl yapcaz nerden yapcaz :D

Sanırım modemlerin ayarlarında kaç tane pc bağlanmasına izin vermesi gerektğini belirten bi ayar vardı,kurcalayıp bakmak lazım.
o ayara baktım orda bir sıkıntı yok

bahsettiğim sıkıntı devamlı olan birşey değil bazen normal bağlanıyor bazen sıkıntılı

CasabLanca
13-03-2011, 00:45
format atıldı farklı sabit ipler alındı sorun hala devam etmekte

mrtngn
13-03-2011, 00:49
Modeme reset atılma denendimi? Onunla ilgili cevap gelmemiş hiç atıldı yada atılmadı diye?

CasabLanca
13-03-2011, 00:50
Modeme reset atılma denendimi? Onunla ilgili cevap gelmemiş hiç atıldı yada atılmadı diye?

birçok kez attım olmuyor

onursumer
13-03-2011, 00:54
eğer elle ip verdiğinde biraz bağlantında düzelme vs varsa (trojen yok varsayıyorum)

artık modemi değiştirme vaktin gelmiş ;) ki hiç farketmediğini soyledin

ben evde ZYXEL P660HN-F1Z 300MBPS modem kullanıyorum 1 masaustu 3 laptop + ps3 ile hiç sıkıntı yaşamıyorum

bundan onceki emektar dlink modemimde bahsettiğin sorunları yaşamayı geçtim elle ip vermeden zaten modem bağlanmak mumkun olmuyordu :)

CasabLanca
13-03-2011, 00:56
eğer elle ip verdiğinde biraz bağlantında düzelme vs varsa (trojen yok varsayıyorum)

artık modemi değiştirme vaktin gelmiş ;) ki hiç farketmediğini soyledin

ben evde ZYXEL P660HN-F1Z 300MBPS modem kullanıyorum 1 masaustu 3 laptop + ps3 ile hiç sıkıntı yaşamıyorum

bundan onceki emektar dlink modemimde bahsettiğin sorunları yaşamayı geçtim elle ip vermeden zaten modem bağlanmak mumkun olmuyordu :)

modemde yeni sayılır 1 sene olmamıştır ya takalı :soru:

onursumer
13-03-2011, 00:59
şans birazda ben dlink i 5 sene kullandım hemde fişe taktım oyle hiçkapamadan kesintisiz güç kaynağından dolayı elektrk kesintilerinden bile etkilenmedi :)

şuan aynı deneyi zyxel uzerinde yapıyorum bakalım nekadar dayanabilicek :)

edit :

eğer iki bağlı pc nin ikisi birden bağlanamıyor olsaydı bağlantındanda kaynaklanıyor olabilirdi ama

1 pc girip diğer pc girmiyorsa modem kaynaklıdır

CasabLanca
13-03-2011, 01:01
bir laptopla modemin yanındayım kablosuz ağı kesip ethernet ile bağlanacağım bir süre bakalım düzelecek mi :D şimdi geldi aklıma bu :hehe:

MiaMi
13-03-2011, 01:05
Modeme firmware update yapmayı denesen var bug falan düzelebilir,.

CasabLanca
13-03-2011, 01:08
Modeme firmware update yapmayı denesen var bug falan düzelebilir,.

Tayfun abi benim ne kadar iyi firmware update ettiğimi herkes bilir :hehe:
alakası yok ama dün kolpaçinoyu izlerken sen geldin abi aklımıza fix :D:D

MiaMi
13-03-2011, 01:10
Eeee filmde sevilen bi karakteriz :) ben daha gitmedim ama yine yıkıyorlardır ortalığı

Eray Yümsel
13-03-2011, 01:10
idolsün tayfunnn

MiaMi
13-03-2011, 01:14
idolsün tayfunnn

bu hayatta seninle aynı post sayılarında olmakta varmış

CGTY
13-03-2011, 01:16
Altın modemimiz kan oldu Tayfuuuun.

Abi aklımıza direk Eray abiyle sen geldin filmi izlerken. :hehe:

Eray Yümsel
13-03-2011, 01:17
bu hayatta seninle aynı post sayılarında olmakta varmış

bu post sayısı ikimize dar tayfun ikimizden biri reset atmalı duelloya davet ediyorum seni

MiaMi
13-03-2011, 01:18
bu post sayısı ikimize dar tayfun ikimizden biri reset atmalı duelloya davet ediyorum seni

Silahını seç öndenmi arkadanmı yoksa önarkamı muhaha,.

Eray Yümsel
13-03-2011, 01:22
seni mesaj sayını yükseltmeye calısmaktan şikayet ediyorum... o yeee mennnnn o yeeeee sana puanım dohuz ganqa

YouTube - Türkçe Rap Rapstar - Fuat' tan Erhan ve Özgüç için Yorum.mp4 (http://www.youtube.com/watch?v=wJexs9EX8_g)
wJexs9EX8_g

bilalMW
13-03-2011, 01:32
bende aztech marka 4 port+wirelessı modem var. evde bir masa üstü bir laptop bir netbuk hatta bir tanede samsung star girdik yine sıkıntı yok çok şükür.