Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka değişikliği
Arkadaşlar merhaba;
Zonguldak'ta ikamet ediyorum, Ankara'daki bir bayiden 2.5 yıl önce aldığım aracımı, burada resmi işlemlerle uğraşmak istemediğim için Ankara'daki bir arkadaşımın adresini vererek 06 plakalı teslim almıştım, ve ruhsat adresim hala arkadaşımın adresini göstermekte.
Sorum şu ki, kendi ikamet adresimi vererek plakamı 67 (Zonguldak) plakaya dönüştürebilir miyim, dönüştürebilirsem yapmam gereken işlemler neler olacaktır ve bu işlemlerin maliyeti ne kadar olur?
Arac sahibi arkadasinizla notere gideceksiniz 70 TL'ye satisi uzerinize alacaksiniz. O sirada Zonguldak'taki ikamet adresinizi vereceksiniz, plaka degisikligi istediginizi soylediginizde rastgele bir 67 plaka adresinize gelmesi lazim
Nifus mudurlugunden ikametgahinizi zonguldak ilcesne aldrip trafige bas vurun yada ailenizden birine satip geri alin
BthnKrkt
13-03-2011, 10:46
Demek istediğinizi yanlıs anlamadıysam arac sizin üzerinize ama adres arkadaşınızın. Bildiğin kadari ile son yasalar cıkmadan once olan ruhsatlar kı bu durum sizimnkine uyuyor emniyete dilekçe vererek ikametgahınızın oldugu yerinki ile değiştirilebiliyor.
Demek istediğinizi yanlıs anlamadıysam arac sizin üzerinize ama adres arkadaşınızın. Bildiğin kadari ile son yasalar cıkmadan once olan ruhsatlar kı bu durum sizimnkine uyuyor emniyete dilekçe vererek ikametgahınızın oldugu yerinki ile değiştirilebiliyor.
aynen, plaka mühür ve 2 sayfa ruhsat kağıdı masrafınız olur tahminen..
ne kadar tutar net rakamları tam bilemiyorum ama ben de istediğim plakayı alabilmek için ikametimi değiştirmiştim. geri kalanını muameleci halletti.
artık yeni kanunda ikamet ettiğiniz yerin plakasını alabiliyorsunuz sadece.. rastgele 67 plaka istiyorsanız ikametinizi zonguldak'a alıp değiştirebilirsiniz. ama özel istiyorsanız da o plakayı veren ilçede ikametinizin olması lazım..
Kısmet abi,Duruma göre haber verirsin istedigin bi plaka olursa merkez.
Durum aynen bundan ibaret, araç benim üzerime, noterden bayiye araç alımı için vekalet çıkartırken arkadaşımın Ankara adresini vermiştim, o zaman ikamet gibi bir şey istememişlerdi benden. Son yasalar çıkmadan önce alınmıştı (2008 Ağustos). Özel plaka istediğimden dolayı değil de, kasko ve trafik sigortasında hatırı sayılır bir fark olduğu için istiyorum plakamı değiştirmeyi.
Aşkın'ım direk kafamda belirli bir plaka yok ama almışken rastgele birşey almak istemiyorum, sonu 206 ile biten bir plaka hoş olabilir diye geçiyor aklımdan.