PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cabrio Vosvos

TEQUILA
14-03-2011, 15:02
Bundan yaklaşık 10-11 yıl kadar önce özel nedenlerden dolayı yarım kalan cabrio vosvos projem için yeniden araştırmalara başladım.

O yıllarda bu proje için geçn bir bayan öğretmenden 1974 model 1303 Big bir araç almıştım . Araba saca kadar komple sökülüp, tavanı kesilip kaportası baştan aşağı elden geçirilmişti. Orjinal motor sökülüp komple rektifiye edilmişti. Brandasının dizaynı, su giderlerine kadar detaylandırılıp projesi çizilmiş, iç aksamda dahil olmak üzere planlanmış ve parça toplanmaya başlanmıştı.

Fakat özel nedenlerden dolayı aracın tüm kaporta masrafı yapılıp Rengine kadar karar verilip boyaya girmek üzereyken o şekilde satmak zorunda kaldım. Bu sebeple hala o proje içime ukte olarak kaldı.

Şu sıralarda da yine ufak ufak vosvos bakınmaya başladım.

O yıllarda araştırmıştık; arabanın tavanı kesildikten sonra araç için bir proje hazırlanıyor ve bu proje onayıyla yeni ruhsat çıkartılabiliyordu.
Şuan bu mevzuat tam olarak nasıl işliyor ve yeni ruhsat düzenlemesinde ne gibi sorunlarla karşılaşırız fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca şuan için o zamandan farklı olarak TUV Turk olayı var.
Açıkçası bu tip bir arabayı yaptıktan sonra TUV de ne gibi bir sorun yaşarım emin olamıyorum.

Bu tip bir araba ile trafikte muyanesiz veya eksik evrakla dolaşmak çok sıkıntılı olabilir.

Arabanın aşağı yukarı btince çıkacak şekli şemali için sahibinden.com dan bir link ALINTI yapıyorum. Bu resim tamamen temsilidir. Hatta bu ilanlada ilgileniyordum fakat araç satılmış.

LİNK:
Volkswagen / 1303 VW / AYRICAKLI OLMAK İSTEYENLERE CABRIO VOSVOS sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-ayricakli-olmak-isteyenlere-cabrio-vosvos-43775694/pasif-ilan/#classifiedTitle)

İlgilenen herkese teşekkürler.

Turk-Look
14-03-2011, 15:20
Sonradan kesme cabrio'lara artık o projeyi vermiyorlar diye biliyorum.

Kesme vos'a yapacağınız harcamayı neden orijinal (cok az var biliyorum) bir vos'a ayırmıyorsunuz ki?

TEQUILA
14-03-2011, 15:36
Sonradan kesme cabrio'lara artık o projeyi vermiyorlar diye biliyorum.

Kesme vos'a yapacağınız harcamayı neden orijinal (cok az var biliyorum) bir vos'a ayırmıyorsunuz ki?

En önemli nedeni cabrio bir vos sahibi olmak istemem.
Diğeride Orjinal vos fiyatları ciddi anlamda uçuk.

TEQUILA
14-03-2011, 20:33
Değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum :)

oguzhan999
14-03-2011, 21:27
Türkiye"de yapılmış hatta açık konuşmak gerekirse birazda kaba tabirle katledilmiş vosvosların sayısı olağanca çok (cabrio yapılmaya çalışılmış olandan bahsediyorum misal verdiğiniz ilan ) fakat max %10 u adama benziyor,Türkiye"de bu cabrio işi pek başarılı yapılamıyor, :) ama tabi sizin tercihiniz 5 ayrı vosa hayat vermiş biri olarak böyle düşünüyorum :) , karar sizin ama yinede

TEQUILA
14-03-2011, 21:44
Ustam bursada bu konuda oldukça başarılı.

Katledilme konusunda size % 100 katılıyorum. İşçilik ve sonuç konusunda hiç şüphem yok.
esas sorunum proje ve TUV muayenesi :)

Turk-Look
14-03-2011, 23:24
2010 yaz'ı fotografsız ama orijinal cabrio vos oldugu yazan bi ilan üzerine randevulaştım gittim inceledim.Gerçekten orijinal bi cabrioydu (1303)

Ama model yılı ruhsata yanlış yazılmıştı diye düşünüyorum o ayrı ..

14.000TL idi fiyatı 12.000'e satıldı..

Yapacağınız işlem bu rakamı bence gecer,karar sizin tabi:)

34 NZM 88
15-03-2011, 00:01
abi sen projenı yap herturlu ruhsat a işleriz beni ara 0 535 970 80 43 ok

TEQUILA
15-03-2011, 09:12
2010 yaz'ı fotografsız ama orijinal cabrio vos oldugu yazan bi ilan üzerine randevulaştım gittim inceledim.Gerçekten orijinal bi cabrioydu (1303)

Ama model yılı ruhsata yanlış yazılmıştı diye düşünüyorum o ayrı ..

14.000TL idi fiyatı 12.000'e satıldı..

Yapacağınız işlem bu rakamı bence gecer,karar sizin tabi:)

Yapacağım işlemlerler araç ortalama 6-7 bin TL civarında bana maloluyor.
Tabi bu belirttiğim değer keyfe keder ilavelerle arttırılabilir.

Orjinal cabrio vosvos aslında beni etkilemiyor. Aksine orjinalin modeli hoşuma gitmiyor. Aslında bu konuda çokta orjinalci değilim.
Kendi kafamdaki projem hayata geçmezse ve illaki vos almak istersemde karşımda 2 tercih olsa cabrio veya standart, standart olanı tercih ederim.

Yukarıdada bahsettiğim gibi açıkçası yapacak ustama çok güvendiğim için kendim bu işlemi yaptırdığımda çıkan sonuç beni daha fazla tatmin edecek.

buna bazı arkadaşlar katletme diye düşünebilir açıkçası kimin ne dediği ve düşündüğü umurumda değil, önemli olan benim ne istediğim. :)

TEQUILA
15-03-2011, 09:13
abi sen projenı yap herturlu ruhsat a işleriz beni ara 0 535 970 80 43 ok

Telefonunu kaydettim, çok teşekkür ederim.