PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic filtre ve headers yakıt tüketimi ??

Murat Özcan
14-03-2011, 21:37
Arkadaşlar bir arkadaşım civic ies 1.6 aracı mevcut,headers ve hava filtresi takmayı düşünüyor aracın motoru şu an orjinal ufaktan atmosferik olarak başlamak istiyor ama bu yapacaklarının yakıtını arttırmasından çekindiği için kararsız durumda, aracını yormadan ve sakin kullanır sürekli bende bu işlemlerden sonra aracının gidişi rahatlıyacağını hatta normal kullanımda daha az bile yakabileyeceğini söyledim ama sonucunda burda sizlerede onun adına danışmak istedim şimdiden teşekkürler beyler.

DENON
14-03-2011, 21:56
fıltre ve headers takacak ınsan aracını neden yada nasıl sakin kullanır ?
tezatlık var madem sakin kullanacak neden taktırmaya kalkar bunları, bu ekıpmanlar performans içindir sakın kullanılacak araç orjinal kalmalıdır

Murat Özcan
14-03-2011, 22:02
fıltre ve headers takacak ınsan aracını neden yada nasıl sakin kullanır ?
tezatlık var madem sakin kullanacak neden taktırmaya kalkar bunları, bu ekıpmanlar performans içindir sakın kullanılacak araç orjinal kalmalıdır

demek istediğim genel olarak normal kullanır aracı gerektiği durumda basar yanlış anlaşılma olmuş sanırım

kadir jdm civic
14-03-2011, 22:07
usta cok etkilemez ama hedears takmasın egzos yapsın hedearsta alt devirler ölüyor ben 4 2 1 kullanmama ramen alt devilerde yanı sehir içinde 1500-2500 devirlerde cekişin düştügünü hissettım gaz tepkileri zayifladı ama tabı 5000 devirden sonraki tepkilerde cok degişti.

bence h/f/e yakıtı çok çok degiştirmıyor illaki oynama olur ama çok degildir sahsen ben hissetmedım yakıtın degiştigini

bugratemel
14-03-2011, 23:36
bencede şehir içinde düşük devirde sıkıntı oluyo alt devirlerin zayıflıyo bunu en iyi geri geri hafif bi yokusa parkederken anlıyorsun yakıt olyında ise çok fark etmiyo hatta bazı kişiler düz ve egsozun yaktını düşürdüğünü bile idda ediyor araç rahatlıyormuş (kat iptali )

emrah turan
15-03-2011, 00:38
bu tarz seyler yakıtı etkılemıyor su etklıyor devirli kullanıyorsun ses cıksın dıye halıyle devırde araba yakıyor normal kullanımda yakmaz

olcay_bora
15-03-2011, 01:25
bnm bildgm head koyunca alt devirlerde sıkıntın olur pek ekonomik gidemezsin manifolddan sonra komple düz 51 ve güzel bir filtre ile arac rahatlar rahat nefes alınca sakin kullanımda kısmi azalma olur yakıtta

VteC_MaNiaC
15-03-2011, 06:54
yakıt elbet değişir... ama sakin kullanımda çok farketmez

Murat Özcan
15-03-2011, 23:11
usta cok etkilemez ama hedears takmasın egzos yapsın hedearsta alt devirler ölüyor ben 4 2 1 kullanmama ramen alt devilerde yanı sehir içinde 1500-2500 devirlerde cekişin düştügünü hissettım gaz tepkileri zayifladı ama tabı 5000 devirden sonraki tepkilerde cok degişti.

evet tabiki alt devirlerde biraz ölme oluyor ama üst devirlerde başka tabiki

bence h/f/e yakıtı çok çok degiştirmıyor illaki oynama olur ama çok degildir sahsen ben hissetmedım yakıtın degiştigini

bende çok hissedileceğini sanmıyorum

bencede şehir içinde düşük devirde sıkıntı oluyo alt devirlerin zayıflıyo bunu en iyi geri geri hafif bi yokusa parkederken anlıyorsun yakıt olyında ise çok fark etmiyo hatta bazı kişiler düz ve egsozun yaktını düşürdüğünü bile idda ediyor araç rahatlıyormuş (kat iptali )

benim tahminlerimcede yakıt düşücek gibi geliyor

bu tarz seyler yakıtı etkılemıyor su etklıyor devirli kullanıyorsun ses cıksın dıye halıyle devırde araba yakıyor normal kullanımda yakmaz

evet devirli sürdüğümüz zaman birde sesi duycam dıye basıyorsak tabıkı artar ama normal kullanımda etki etceğini sanmıyorum

bnm bildgm head koyunca alt devirlerde sıkıntın olur pek ekonomik gidemezsin manifolddan sonra komple düz 51 ve güzel bir filtre ile arac rahatlar rahat nefes alınca sakin kullanımda kısmi azalma olur yakıtta

anlyıroum bakalım boruları 51 yapıcak sanırım arabanın rahat nefes alması gerekiyor bunun ıcınde gerekenlerı yapıcaz inş

yakıt elbet değişir... ama sakin kullanımda çok farketmez

bizde öyle düşünüyoruz yorum yapıp bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..