PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 4 sorunsalı

Doqan
14-03-2011, 22:46
Belçikadan iphone 4 getirttim.arkadaşım havalanında pasaporta kaydettirmeyi unutmuş şimdi telefonu açtırabılmem için ne yapmam gerekiyor.kimisi diyor onlarda sim lock falan var açılmıyor sadece ingiltereden gelenler açılıyor falan diyor bi yol yöntem gosterırsenız sevinirim.Teşekkürler.

okanturan
14-03-2011, 22:51
karokoldan giriş belgesi alabilirsin sonra turkcell'e gidip cihazı kayıt ettiriyorsun sonrada cihaz'a jailbreak yapıp kullanıyorsunuz

Doqan
14-03-2011, 22:53
benimde pasaportum var onunla direk turkcell e gitsemde yapılabılırmı ?

Jam da Joker
14-03-2011, 22:54
benimde pasaportum var onunla direk turkcell e gitsemde yapılabılırmı ?

1 ay içerisinde ülkeye giriş yapmış bir pasaport olması lazım..

XoR
14-03-2011, 22:54
Cihazdaki versiyon nedir ?

4.2.1 ve En son sürüm olan 4.3 için henüz unlock çıkmadı.

İngiltere ve Canada'dan gelen cihazlar dışındaki tüm cihazlar Lock gelir ve kırılması gerekir. Eğer içinde 4.2.1 'den düşük bir versiyon yoksa şuanda kıramaz ve kullanamazsınız.

TarikS
14-03-2011, 22:55
Yurtdisindan son 1 ay icinde giris yapmis bir pasaportla turkcell bayilerine git kaydet. telefonun bir kere kullanima kapanmis olmasi sorun degil, benim basima geldi sonradan kaydetim.

slowmotion
son 1 ay içerisinde giriş çıkış yapmış birisi ve 10tl kayıt için yeterlidir

okanturan
pasoportta giriş kaşesi var ise bir ay vaktin var yoksa dediğim gibi giriş kağıdı alacaksın karakoldan

Doqan
14-03-2011, 22:58
giriş yaptıkta kaşe vurdurmadık :( sayfa az kaldığı için :D o zaman yarın direk karakola gidiyim.teşekkürler ilginize

UnnAmeD
14-03-2011, 23:39
telefonunu kaydettırmek ıstedıgın zaman ,son 30 gun ıcınde gırıs yapmıs bır pasaportla turkcell merkezlerınden halledebılırsın.ıster sımdı hallet ,ıstersen 1 yıl sonra farketmez.ıstersen kaydettırme unlock cıktıgında kapanana kadar kullan ,sonra gıdıp kaydettırebılırsın problem degıl.jaılbreak ve unlock ıcın telının ıos versıyonunu ve baseband ını soylersen ona gore kesın bıseyler yazılabılır.

FaBeRgE
14-03-2011, 23:41

İngiltere ve Canada'dan gelen cihazlar dışındaki tüm cihazlar Lock gelir ve kırılması gerekir. Eğer içinde 4.2.1 'den düşük bir versiyon yoksa şuanda kıramaz ve kullanamazsınız.

Şu anda unlock olmayan tek telefon USA AT&T kanka, diğer modelleri unlock ediyorlar artık. Hatta telefon orange ise mail atın böle böle TR'de yaşıyorum diye o şekilde açıyorlar ;)

FaBeRgE
15-03-2011, 00:34
hatta 1-2 gündür turbosim olayı gündemde 45$ gibi bir ücreti var, başka bir forumda kobay arıyoruz bulduğumuz anda alıcaz ve denicez :)

redbaron
15-03-2011, 01:22
pasaportta 1 ay icinde giris cıkıs varsa havaalanında kayıta gerek yok. pasaportu herhangi bir turkcell avea vs bayiye goturun orada hemen isleminizi hallediyorlar fakat kesinlikle pasaport sahibinin kayıt ettirmesi lazım.

XoR
15-03-2011, 07:54
Şu anda unlock olmayan tek telefon USA AT&T kanka, diğer modelleri unlock ediyorlar artık. Hatta telefon orange ise mail atın böle böle TR'de yaşıyorum diye o şekilde açıyorlar ;)

Hayırlı olsun :D güzel haber.

yaşar
15-03-2011, 07:58
hatta 1-2 gündür turbosim olayı gündemde 45$ gibi bir ücreti var, başka bir forumda kobay arıyoruz bulduğumuz anda alıcaz ve denicez :)

valla ben 3 aydır bekliyorum turbo simiydi dev team ıydı bekliyoruz babalar gibi :)

Shadow_Dancer
15-03-2011, 08:01
Yav dubaideyim ben, buradaki cihazlarda unlock.

yaşar
15-03-2011, 08:04
Yav dubaideyim ben, buradaki cihazlarda unlock.

O kadar çok bekleyen varki inanması çok zor sabah kaltıgımda unlock çıktı deseler 3 gün inanmam o kadar inancımı kaybettim, bu çinliler bir ürün çıkardılar ayın 18 inde piyasaya sürülecekmiş tak konuş misali 45 dolar onu bekleyenlerin sayısını düşünmek bile istemiyorum :D

Shadow_Dancer
15-03-2011, 08:07
O kadar çok bekleyen varki inanması çok zor sabah kaltıgımda unlock çıktı deseler 3 gün inanmam o kadar inancımı kaybettim, bu çinliler bir ürün çıkardılar ayın 18 inde piyasaya sürülecekmiş tak konuş misali 45 dolar onu bekleyenlerin sayısını düşünmek bile istemiyorum :D

Valla ben 5 aydır gidip geliyorum buraya bi sürü arkadaşım da aldı alayı unlock. Zaten tüm dünyada karaborsa oldu artık mal :) Haftada bir fiyatı degişiyor burada, nasıl bi icatsa helal olsun adamlara.

XoR
15-03-2011, 08:08
yaşar abi senin telefonun sürümü nedir ?

Ahmet.S
15-03-2011, 08:15
dostum yukarda yazmışsında 4.2 versiyonun altı unlock oluyo diye nerde yapıylıyo eğer oluyosa 4.1 e unlock çıkmadı diye biliyorum

yaşar
15-03-2011, 08:23
yaşar abi senin telefonun sürümü nedir ?

4.2.1

George haci nin taktigi :D :D şifresi çözülmedi ne onun nede telefonun :D

XoR
15-03-2011, 08:24
4.2.1

George haci nin taktigi :D :D şifresi çözülmedi ne onun nede telefonun :D

Maalesef abi 4.2.1 hala yalan :D

XoR
15-03-2011, 08:27
dostum yukarda yazmışsında 4.2 versiyonun altı unlock oluyo diye nerde yapıylıyo eğer oluyosa 4.1 e unlock çıkmadı diye biliyorum

Burdan inceleyebilirsin

Unlock Rehberi (http://www.iphoneyardim.net/jailbreak_amp_unlock/11261-unlock_rehberi.html)

Ama tecrübeli birine yaptırmanı tavsiye ederim.

Burada önemli olan Base Band sürümünün ne olduğu açıkcası aşağıdaki listeye uyuyorsan yapıp kullanabilirsin.

şağıda birkaç baseband sürümü yanında hangi yazılım ile unlock yapabileceğimizi belirttim.
04.26.08 - ultrasn0w 1.2
05.11.07 - ultrasn0w 1.2 ve blacksn0w
05.12.01 - ultrasn0w 1.2
05.13.04 - ultrasn0w 1.2
05.14.02 - iPad Basebandine Yükseltip Ultrasn0w 1.2 ile unlock yapabilirler.
05.15.04 - iPad Basebandine Yükseltip Ultrasn0w 1.2 ile unlock yapabilirler.
05.16.00 - Şu an için unlock yoktur.
06.15.00 - ultrasn0w 1.2
01.59.00 - ultrasn0w 1.2
02.10.04 - Şu an için unlock yoktur.
03.10.01 - Şu an için unlock yoktur.
04.10.01 - Şu an için unlock yoktur.

yaşar
15-03-2011, 08:28
Maalesef abi 4.2.1 hala yalan :D

işin ilginç tarafı şu ben kendime almadım satan bir arkadaşım vardı alana yardımcı oldum 4 adet aldık telefonlardan verirken güncelleme sakın yapma dedik ama bizi başka yeri ile dinlemiş magdur,şimdi kasada duruyor 3 adet AYPON :D

Ahmet.S
15-03-2011, 08:30
teşekkürler bende bu siteden takip ediyodum yok gözüküyo 02.10.04 ne telefonmuş

Profesyonel jailbreak ve sim kilidi açma sihirbazı (http://tr.jailbreak-me.info/)

Ahmet.S
15-03-2011, 08:31
ben jb kullanıyorum çok memnunum ama artık telefon olarakta kullanmak istiyorum

XoR
15-03-2011, 08:31
işin ilginç tarafışu ben kendime almadım satan bir arkadaşım vardı alana yardımcı oldum 4 adet aldık telefonlardan verirken güncelleme sakın yapma dedik ama bizi başka yeri ile dinlemiş magdur şimdi kasada duruyor 3 adet AYPON :D

Artık 4.3 çıktı çok yakında 4.2.1 için unlock bekleniyor :D

Hoş ben bu yazdığımı Eylül ayından beri okuyorum :hehe: ama bir türlü unlock çıkmadı.

yaşar
15-03-2011, 08:34

Hoş ben bu yazdığımı Eylül ayından beri okuyorum :hehe: ama bir türlü unlock çıkmadı.

Diğer pencerede unlock sayfası açık sürekli f5 de yim ilk benim haberim olur sabah açıyorum akşama kadar f5 :D

Sabah aradı telefonun sahibi yaşar çıkmış unlock neden haber vermedin diyor abi nerdeyse bizde gidelim o zaman dedim çinde çıkmış diyor hemen açlılıyormuş diyor bana :) abi onlar gevey in icat ettigi bir ürün ayın 18 satışa çıkacak 45 50 dolar gibide ücreti var dedim M.g 100 dolar vermeye razıyım yeterki açılsın diyor :D yat desem yatacak o hale gelmiş :D :D

XoR
15-03-2011, 08:35
teşekkürler bende bu siteden takip ediyodum yok gözüküyo 02.10.04 ne telefonmuş

Profesyonel jailbreak ve sim kilidi açma sihirbazı (http://tr.jailbreak-me.info/)

Maalesef baseband uymuyosa tek yapabileceğiniz beklemek.

ben jb kullanıyorum çok memnunum ama artık telefon olarakta kullanmak istiyorum

Eski kız arkadaşımda Eylül'den beri Nitendo niyetine kullanıyor telefonu :D

yaşar
15-03-2011, 08:36
NTV deki 5 de 5 programında verilen nitendolar bu unlock lu cihazlar olmasın :D :D

Ne unlock muş sinir sistemlerimiz çöktü yemin ederim .

XoR
15-03-2011, 08:37
Diğer pencerede unlock sayfası açık sürekli f5 de yim ilk benim haberim olur sabah açıyorum akşama kadar f5 :D

Sabah aradı telefonun sahibi yaşar çıkmış unlock neden haber vermedin diyor abi nerdeyse bizde gidelim o zaman dedim çinde çıkmış diyor hemen açlılıyormuş diyor bana :) abi onlar gevey in icat ettigi bir ürün ayın 18 satışa çıkacak 45 50 dolar gibide ücreti var dedim M.g 100 dolar vermeye razıyım yeterki açılsın diyor :D yat desem yatacak o hale gelmiş :D :D

Abi cidden sinir bozucu bir durum tahmin edebiliyorum :D telefon elinde ama telefon değil :D

Ben bunların olacağını tahmin ettiğimden Turkcell'den almıştım :D

XoR
15-03-2011, 08:40
Beterin beteri var :D

Ofis'den bi arkadaş 4.01 versiyonlu almıştı kırdırmış kullanıyordu.

4.3 çıkınca gafletle update etmiş düşün şimdi bu adam kaç ay bekleyecek :hehe:

Arenimo
15-03-2011, 08:43
Avrupada satilan bicok cihaz simfree dir 750 euro fiyati var eger bu cihazi aldysaniz kayit yaptrin devam edin kirilmasina gerek yok simfree cihazlarin

recky
15-03-2011, 08:57
konunun dısında arkadaslar ama bıraz bılgıye ıhtıyacım var
esımı new york a 1 aylıgına gıdıcek ıphone 4 düşünüyoruzz orda nerden nasıl kac paraya
alabılırız.
kayıt ıslemlerı nı anladım
ancak aklıma takılan turkıyede kullanma vs
paylasım ıcın sımdıden tsk ederım.
ayrıca laptop falan da almak ıstıyoruzz
turkıye ye gırıste problem cıkarırlarmı
araba parcası falan da ekstra dusunuyorum

Kaan
15-03-2011, 09:05

cahel cahel konusma koray efendi hemen insanları jb e yönlendiriyorsun kendin gibi :D illa benmi girip yazim :) Canada cihazlarınında bi kısmı kilitli oluyo :)

1.si Telefonu gidip ilk once Turkcell,Avea,Vodafone bayilerinden birine gidip kayıt etttir dostum.Son 1 ay içerisinde yurtdışına giriş çıkış yapmış bi pasaport bul.karakoldan o belge bu belge bişeye gerek yok sadece pasaport

2.si o telefonun kilitli olup olmadığını kart takıp iTunes e bağlayarak yada bağlamadanda anlayabilirsin.Telefonun kutusunun arkasında model no ve seri no lar yazar oralara bakarak MC MA MB vs gibi başlayan kodun tamamını bana söylersen sana o cihazın kilitli olup olmadığını söylerim.Belçikada operatorden aldıysan zaten %100 kilitli hiç uğraşma.

NETMAR
15-03-2011, 09:11
konunun dısında arkadaslar ama bıraz bılgıye ıhtıyacım var
esımı new york a 1 aylıgına gıdıcek ıphone 4 düşünüyoruzz orda nerden nasıl kac paraya
alabılırız.
kayıt ıslemlerı nı anladım
ancak aklıma takılan turkıyede kullanma vs
paylasım ıcın sımdıden tsk ederım.
ayrıca laptop falan da almak ıstıyoruzz
turkıye ye gırıste problem cıkarırlarmı
araba parcası falan da ekstra dusunuyorum

iphone 4 ler ny ta 650dolar civarındaydı en son ama amerikadan aldıgınız cihaz kilitli olacak o yüzden sizde unlock bekleyeceksiniz buraya gelince

XoR
15-03-2011, 09:14
cahel cahel konusma koray efendi hemen insanları jb e yönlendiriyorsun kendin gibi :D illa benmi girip yazim :) Canada cihazlarınında bi kısmı kilitli oluyo :)

1.si Telefonu gidip ilk once Turkcell,Avea,Vodafone bayilerinden birine gidip kayıt etttir dostum.Son 1 ay içerisinde yurtdışına giriş çıkış yapmış bi pasaport bul.karakoldan o belge bu belge bişeye gerek yok sadece pasaport

2.si o telefonun kilitli olup olmadığını kart takıp iTunes e bağlayarak yada bağlamadanda anlayabilirsin.Telefonun kutusunun arkasında model no ve seri no lar yazar oralara bakarak MC MA MB vs gibi başlayan kodun tamamını bana söylersen sana o cihazın kilitli olup olmadığını söylerim.Belçikada operatorden aldıysan zaten %100 kilitli hiç uğraşma.

Jail Break yapın demiyorum olm Unlock teorilerini paylaşıyorum :)

Benim unlock munlock işim olmaz bastık imzayı aldık telefonu :D üstüne bide Jail Break missss :)

Kaan
15-03-2011, 09:46
dalga geçiyorum be :D para var huzur var tabi :D

şaka bi yana cihazı kilitliyse şuanda unlock yapma şansı yok ancak eski sürümlü çıkması lazım oda şans işi ve zor jail+unlock edilebilen tek versiyon şuanda 4.0.1 ve 01.59.00 baseband olması lazım telefonun onun dışındakiler tırı vırı 4.3 çıktıktan sonra 4.0.2 ve 4.1 4.2 lere gelcek deniyor ama millet eylülden beri bekliyor tırı vırı gelmez bence :)

Low-Rider
15-03-2011, 09:54

4.3'e yükseltmiyoruz dimi biz?

4.2.1den devam

XoR
15-03-2011, 09:55
dalga geçiyorum be :D para var huzur var tabi :D

şaka bi yana cihazı kilitliyse şuanda unlock yapma şansı yok ancak eski sürümlü çıkması lazım oda şans işi ve zor jail+unlock edilebilen tek versiyon şuanda 4.0.1 ve 01.59.00 baseband olması lazım telefonun onun dışındakiler tırı vırı 4.3 çıktıktan sonra 4.0.2 ve 4.1 4.2 lere gelcek deniyor ama millet eylülden beri bekliyor tırı vırı gelmez bence :)

Felaket senaryosu yazmak istemiyorum ama bence kırılamayacak bu versiyonlar :D

Eski iPhone'larda versiyonu update ettikten sonra tekrar downgrade edip eski haline döndürme varmış. Dün öğrendimki bu özellik iPhone4'de yokmuş :) versiyon yükselttiğiniz anda tekrar eski versiyone geri dönülmüyormuş.

XoR
15-03-2011, 09:56
4.3'e yükseltmiyoruz dimi biz?

4.2.1den devam

Aynen kanka henüz Jail Break çıkmadı. Hala 4.3'ün durumu tartışılıyor fayda oranı vs.

Bunlar netleştikten sonra JB çıkacaktır. Jb şuan developer'lar için mevcut buarada onlar geliştirmeye çalışıyorlar.

Low-Rider
15-03-2011, 10:00
Oke böyle devam o zaman , geçen itunes'a bağladığımda güncelliyim dedi hayır desemde güncellemeye çalıştı.

Cydia'dan güzel değişik şeyler öner bakalım sen ordakilerin hepsini indirmişindir:D

Doqan
15-03-2011, 10:02
akşam eve gidince bakıyım bizimkinin versiyon kaçmış :D soguk soguk terlemeye başladım :D :D boşunamı para werdik acaba kullanamıcaksak yakarım ben bu telefonu :D :D

XoR
15-03-2011, 10:05
Oke böyle devam o zaman , geçen itunes'a bağladığımda güncelliyim dedi hayır desemde güncellemeye çalıştı.

Cydia'dan güzel değişik şeyler öner bakalım sen ordakilerin hepsini indirmişindir:D

Bayadır sömürmedim Cydia'yı hiç vakit ayırmadım. Geçen gün deyvolkır Oğuz'dan Barrel diye bişey gördüm onu çektim güzel tavsiye ederim :)

Kaan
15-03-2011, 10:12
akşam eve gidince bakıyım bizimkinin versiyon kaçmış :D soguk soguk terlemeye başladım :D :D boşunamı para werdik acaba kullanamıcaksak yakarım ben bu telefonu :D :D

versiyonundan once kutusunda ki model ve seri numaralarına bakıp bi araştırma yaparsan sevinirim.Kilitsiz se versiyon ne olursa olsun problem yaratmaz.

Kaan
15-03-2011, 10:13
Felaket senaryosu yazmak istemiyorum ama bence kırılamayacak bu versiyonlar :D

Eski iPhone'larda versiyonu update ettikten sonra tekrar downgrade edip eski haline döndürme varmış. Dün öğrendimki bu özellik iPhone4'de yokmuş :) versiyon yükselttiğiniz anda tekrar eski versiyone geri dönülmüyormuş.

eski iphone lar demeyelim de eski 3. versiyonlar diyelim iphone 4 le 3GS ler de 4.versiyona geçtiği için artık downgrade yapamıyorsun eğer SHSH kaydın yoksa doğal olarak sıçıyorsun iphone 4 ler direk 4.versiyon olarak çıktığı için onlarda hiç öyle bi olay yok :)

Low-Rider
15-03-2011, 10:18
Bayadır sömürmedim Cydia'yı hiç vakit ayırmadım. Geçen gün deyvolkır Oğuz'dan Barrel diye bişey gördüm onu çektim güzel tavsiye ederim :)

Barrel'i yükledim şimdi güzelmiş ama benim asıl aradığım menü geçişlerinde ikonların dönmesi.O güzeldi baya.Site üyelerinden searock denizin telefonunda gördüm de adam siteye girmiyor:D

XoR
15-03-2011, 10:22
eski iphone lar demeyelim de eski 3. versiyonlar diyelim iphone 4 le 3GS ler de 4.versiyona geçtiği için artık downgrade yapamıyorsun eğer SHSH kaydın yoksa doğal olarak sıçıyorsun iphone 4 ler direk 4.versiyon olarak çıktığı için onlarda hiç öyle bi olay yok :)

www.haşırt.com yani :D

Barrel'i yükledim şimdi güzelmiş ama benim asıl aradığım menü geçişlerinde ikonların dönmesi.O güzeldi baya.Site üyelerinden searock denizin telefonunda gördüm de adam siteye girmiyor:D

Justin.tv app indirdim şimdi kurcalıyorum Ligtv'yi bulursam bomba olur :D

Doqan
15-03-2011, 16:49
ben hala versiyon nerden bakılıyor bulmuş değilim :D neyse gerekte kalmadı sanırım turkcell e gidip telefonu kayıt ettırdım.turkcelldeki bayan 1-2 gune açılır kullanabılırısnız dedı.ama 2 saat sonra telefonum acıldı kullanıyorum suanda herhangı bır sıkıntı yok ilk defa iphone kullanıyorum sanırım bunu çözmem biraz zaman alıcak hahaha :D hemen herşeye yardım ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim techturkey ailesi

aliozel
15-03-2011, 16:58
Beyler sormak istiyorum bende 2g var.Simlock lu falan.Bana dedikleri en yüksek 3.1.3 yükleyebilirmişim ve en iyisi buymus.Ben memnun değilim ve yükseltmek istiyorum.Telefonda takılmalar ve buglar mevcut.ne yapmam gerekiyor ? :(:(

yaşar
19-03-2011, 09:46
evet unlock bekleyenlere müjdeli haber şimdilik gevey çıktı ama türkiyede kullanan yok,sıkıntıları nedir bilmedigimiz için beklemedeyiz .
çinde 45 50 $ satıldıgını söylüyorlar ,gitti gidiyor ve sahibindende 150 ve üstünden satılıyor şimdilik :D

Buda ürünü kullanan ilk türk ama çinde :)

http://www.youtube.com/watch?v=SMQ4fW4Sb9o

onursumer
19-03-2011, 11:17
ben hala versiyon nerden bakılıyor bulmuş değilim :D neyse gerekte kalmadı sanırım turkcell e gidip telefonu kayıt ettırdım.turkcelldeki bayan 1-2 gune açılır kullanabılırısnız dedı.ama 2 saat sonra telefonum acıldı kullanıyorum suanda herhangı bır sıkıntı yok ilk defa iphone kullanıyorum sanırım bunu çözmem biraz zaman alıcak hahaha :D hemen herşeye yardım ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim techturkey ailesi

şanslısın simlocklusz gemiş direk takıp çalıştırdığına gore herhangibirşeyle uğraşmana gerek yok bundan sonra normal kullanmaya devam ;)

Day Walker
19-03-2011, 11:21

Ozgur barreli guncelle cydia dan istedigin icinde

.::EmrE::.
02-05-2011, 19:42
Sağolsun Buğra abi yardımcı oldu bazı sorularda,ancak hepsini ona sorup da kafasını şişirmek istemedim... Kız arkadaşıma iphone 4 almak istiyoruz fakat buradakiler çok pahalı gelmekte.

Buğra abi ordan buraya gelen dedesinin getirebileceğini söyledi,fakat kız arkadaşımın tanıdıgının abisi buraya gönderecekmiş. Gönderdiğinde bu gümrükte kalmaz mı? USA den Sim Free olacak demiş ama yeni versiyon henüz cracklenmedi sim free nasıl oluyor?

Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Benimki 4.3.1 ve JB yapılabildi,takip edemediğim içn konuyu bilmiyorum hangisi kırılır hangisi kırılmaz.. :(

Tunç
02-05-2011, 19:59
almanyadan alınanda sim kilitli oluyormu

onursumer
02-05-2011, 20:17
Sağolsun Buğra abi yardımcı oldu bazı sorularda,ancak hepsini ona sorup da kafasını şişirmek istemedim... Kız arkadaşıma iphone 4 almak istiyoruz fakat buradakiler çok pahalı gelmekte.

Buğra abi ordan buraya gelen dedesinin getirebileceğini söyledi,fakat kız arkadaşımın tanıdıgının abisi buraya gönderecekmiş. Gönderdiğinde bu gümrükte kalmaz mı? USA den Sim Free olacak demiş ama yeni versiyon henüz cracklenmedi sim free nasıl oluyor?

Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Benimki 4.3.1 ve JB yapılabildi,takip edemediğim içn konuyu bilmiyorum hangisi kırılır hangisi kırılmaz.. :(

simfree olanlar kırılmış cihazlar değil fabrikasyon o şekilde o yüzden kırılıcak bi durum yok sim free diyorlarsa ;)

ayrıca cep telefonu kargolayan arkadaşım oldu ama çoğu zaman sıkıntı oluyor diye biliyorum

almanyadan alınanda sim kilitli oluyormu

operator cihasıysa sim kilidi olması çok yüksek sim kilitsiz satın alırken sorup almak lazım