Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo V GTİ - Megane RS

alfaburhan
15-03-2011, 19:36
Arkadaşlar 99 Alfa Romeo 156 2.0 sattım. Araç almayı düşünüyorum. 200-300 hp arasında 3,4 yıl yürüyebilen araç tavsiyeleriniz var mı?

Ben Polo V GTI 1.4 tsi 180hp DSG yada megane RS 225 hp taraftarıyım. Yazılım, cai haricinde bişey de yapmak istemiyorum. Zırıltısız bi güç almak istiyorum. Polo V GTI DSG ile 230 250 civarı güç alabilir miyim? tsi motorlarda yüksek torkta şanzımanı elinize alırsanız gibi şeyler dönüyor ortalıkta bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

mehmetRS
15-03-2011, 19:52
bildiğim kadarıyla polo gti lar kompressor, supercharger felan destekliymiş? fakat megane rs bu istediğiniz 230 250 civarı güce daha yakın gibi duruyor..

Ufuk
15-03-2011, 19:58
Hoşgeldiniz.Otomatikle uğraşma düz alın daha rahat yüklersiniz bir yazılım güzel turbo düzboru hava filtresi intercooler ile güzel güçler alınır rs'ten hemde hacim var.
Poloda hacim yok ama aşırı besleme olayı biraz abartı :) Revonun yazılımlarına bakın onlar iyi güç elde ediyor.
karar sizin ben olsam megane rs alırdım

alfaburhan
15-03-2011, 20:01
megane RS in işçiliğini bilmiyorum. Turbo büyükme gibi isteğim yok yazılım cai belki egzoz sisteminde ufak iyileştirmeler düşünebilirim. Megane RS in 2. el piyasası da çok cazip kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini almak isterim:)

mehmetRS
15-03-2011, 20:04
şu an param olsa clio rs'imide satmış olsam, ilk düşüneceğim arabalardan birisidir megane rs

alfaburhan
15-03-2011, 20:06
yazılım cai belki egzoz sisteminde ufak iyileştirmelerle 260 270 hp yakalamam mümkün mü sizce

Jerky
15-03-2011, 20:06
1.4 TSI DSG ile 250hp'lerde yürüyen araçlar var UK'de. (ibiza Cupra)

Bu arada güncel polo 8. kasadır :)

alfaburhan
15-03-2011, 20:10
megane RS de hacim ve fiyat avantajı var yol tutuş olarak dingil genişliğinden dolayı ona daha cok ısındım da bilmiyorum ya kararsızım 2 3 yıl binebileceğim iyi yürüyen bi araç istiyorum

ahmetbaha-drs
15-03-2011, 20:27
Bence sıfır km araç almak daha mantıklı,daha sorunsuz rahat binersiniz..
+Alternatif olarakta Opel Astra GTC 2.0 200hp Turbo,Skoda Octavia 2.0 200hp RS v.s bakılabilir.

alfaburhan
15-03-2011, 20:31
bana 100 km/h 6 6,8 sn arasında cıkabilecek bi araç lazım kprolu aemli type r larla s2000 lerle yürüyebilecek cinsten

ahmetbaha-drs
15-03-2011, 20:46
S2K-Type-R ile filan yürüyebilecek cinsten bakıyorsan Megane RS bakma o zaman:D

Ufuk
15-03-2011, 21:13
type-r üzer rs'i hiç girme rs'e o zaman :) Direk type-r la başla :)

Tnrylsl
15-03-2011, 21:15
Ben olsam bi dakika düşünmez Polo GTI alırım çok başarılı bir araç ...

uerbas
15-03-2011, 21:25
bence hiç biri, eğer yüksek model olsun diye bir takıntın yoksa kesinlikle leon 1.8T sport almanı tavsiye ederim.

kurtbil
15-03-2011, 21:26
senın yurumek ıstedıgın arabalar ıcın polo gtı deıl golf Gtı yada Leon fr alman lazım yada cupra.Polo gtı Cai,komple egsoz,yazılım ıle 220-230bg lerde kalıyor,Seatcupra.nette ibiza cupralar var bu speclerde.Sanzımanında sorun flan olmaz ama bahsı gecen arabalarla stock olmadıkları surece yurumen zor.

Emir_b16a
15-03-2011, 21:36
rs in fiyat ve piste çıkılıp derce kasmaktan başka avantajı yok bnm gözümde

polo da alt segmentte ama üzerindeki motor kendini yeterince kanıtladı 210 hp lerde standart kullanımda megane dan daha keyifli olucaktır tasarım olarakta ciddi güzelleşti düşünülebilinir 1.4 180 hp

clio rs lere de baksan 200 lük olanları bnm gözüme hepsinden güzel görünüyo :) ama pahalı

DeNNis
15-03-2011, 21:42
chipli komple egzoz caili bir megane rs typer ile yürüyemiyor mu yaw

alfaburhan
15-03-2011, 22:20
ben type r ın icinden nefret ediyorum. işcilik denen bişey yok dolmus gibi vites koluna mı hayranlar anlamıorum. bir bütündür araç bnce. Hem yürüsün hem içine binen çıkmak istemesin :) işçilik koksun istiyorum. Şehir trefiğinde de manuel katil eder beni. DSG yle strese son vermek isterim acıkcası. megane RS ler type r la yürüyemior mu yav şasırdım doğrusu :S

kurtbil
15-03-2011, 22:28
ben type r ın icinden nefret ediyorum. işcilik denen bişey yok dolmus gibi vites koluna mı hayranlar anlamıorum. bir bütündür araç bnce. Hem yürüsün hem içine binen çıkmak istemesin :) işçilik koksun istiyorum. Şehir trefiğinde de manuel katil eder beni. DSG yle strese son vermek isterim acıkcası. megane RS ler type r la yürüyemior mu yav şasırdım doğrusu :S

o zaman Golf Gti yada Leon Fr alcaksın Dsg ısteklerını karsılıcak 2 araba

alfaburhan
15-03-2011, 22:39
golf GTI ve megane RS videoları izliorum daha atak megane golftn öle dimi

fangio
15-03-2011, 22:46
YouTube - Hot Hatch Track Battle - Best Motoring International (http://www.youtube.com/watch?v=wBoyIq8zNOY&feature=fvsr)

Sportline
16-03-2011, 12:31

Megane RS, type-r dan stock olarak da hızlı, çipli halini zaten hiç karıştırmayalım, üstüne bir dünya donanımı olan konforu yerinde bir araç... Senin yerinde olsam 0km ve 5-6 yaş daha genç olması nedeniyle Polo yu tercih ederdim zaten sende DSG istiyorsun . Tabi RS in fiyat fayda oranı çok iyi.

alfaburhan
16-03-2011, 21:12
siz megane rs mi kullanıosunuz

ClioRs182
17-03-2011, 12:47
kesinlikle rs derim , stock typeR ı yola Gömer :) 320 hp lere kadar yükleyebilirsin rs i ;)
polo fln vasat hacim farkı var bikere .

Dou
17-03-2011, 13:41
Şu anda kendime 45 milyara kadar spor ve sıfır bir araba alacak olsam, polo gti dan başkasına bakmam

43 milyara çok çok çok uygun hemde dsg, ibiza bile 47 milyarmı ne

Varsın type-r ı geçemesin ya trim sesi yok, mekanik sesler duyulmuyor kafa rahat hem gazla hem günlük kullan

Ufuk
17-03-2011, 22:51
Şu anda kendime 45 milyara kadar spor ve sıfır bir araba alacak olsam, polo gti dan başkasına bakmam

43 milyara çok çok çok uygun hemde dsg, ibiza bile 47 milyarmı ne

Varsın type-r ı geçemesin ya trim sesi yok, mekanik sesler duyulmuyor kafa rahat hem gazla hem günlük kullan

http://www.techturkey.com/forum/1958912-post21.html
Abi bu mesajından sonra 2.olarak imzalık mesaj olayı
bir ep3 kullanıcıs olarak polo gtı'ı daha başarılı buluyorum :hahaha:

CeM öZeR
18-03-2011, 09:04
Ben kısaca polo gtı'da kullanılan motordan bahsediyim. Arkadaşımda ibiza cupra mevcut aynı motor var bilindiği üzere Şehir içi ayağını gazdan çekmeden yardıra yardıra gezmeye rağmen 8.5-9 litre arasını geçmiyor tüketim. Hızlanma değerleri başarılı.Ayrıca polo gtı da parça sıkıntısı vesaire gibi sorunlar yaşamazsınız ve yıllar sonra satmak istediğinizde bile o aracın halen emsallerine göre iyi para ettiğini görürsünüz. Ayrıca stock 1.4 tsı 180 lik dsg nin yürüyüşü de başarılıdır. Headers-filtre-egzoslu ep3 type r la 50-50 km hızlardan 150-160 a kadar başabaş yürümektedir.Sonrasında type r kafasını çıkartıp uzamaktadır. Aksini iddia eden arkadaşlar olabilir ama arkadaşlar Kayseride denemesini yaptık videoları paylaşsın arkadaşlar ellerinde varsa. Stock 1.4 tsı 180 lik böyle yürüyorsa yazılım filtre egzoslu polo gtı tam bir roll makinesi olur. Ama şöyle bir sıkıntı var launch control yok. Polo GTI tek geçerim diyorum.

ahmet3425
18-03-2011, 10:28
megane rs i tercih ederim gozum kapalı fiyat fayda oranı ortada...

Madeth
18-03-2011, 10:35
megane rs e chip cai egzos ile 260-270hp leri zorlarsın turbo ve intercool da bir adım büyüme ilede 300hp leri zorlarsın ..
typer geçmek istersen megane rs alma diyenlerede anlam veremedim hangi atmosferik typer 300hp megane rs i geçecek rüyamı görüyonuz ? zaten stock olarak typer dan üstün bir araç megane rs fanatikliği bırakın..
Fiyat fayda oranında megane rs ve clio rs ikilisinden üstün bir araç üretilemiyor hala (2. el piyasasında)

Swift
18-03-2011, 10:39
megane rs bence

ahmetgurlek
18-03-2011, 10:56
ben 5 sene megane rs kullandım. standart kullanacaksan mükemmel bir araç. performans, fiyat, işçilik, konfor, donanım konusunda bence sınıfının en iyisi. fazla kurçuklamadan binerim diyorsan megane rs al. ama modifiye işine girceksen orda renk biraz değişiyor. ben zamanında çok uğraştım. chip yaptırdım, her türlü hava filtresi taktırdım, egzozla oynadım ama bir türlü verim alamadım, 250 hp üstünü göremedim. o haliyle kprolu atmosferik olarak en dolu type r 2-3 boy geçiyordu beni. bu demek değildir ki megane rs ten 260-270 hatta 300 hp ler alınmaz. illaki alınır, yurt dışında motor içine girip 350-360 hp yapanlar var. ama türkiyede maalesef araç çok bilinmiyor, bir subaru gibi, honda gibi modifikasyonlarını bulamazsın. yazılım olarak falan da fazla uğraşan olmadığı için zorlanırsın.

dediğim gibi günlük standart kullanım için megane rs i kesinlikle öneririm. ama amaç başkaysa vag grubuna da bakabilirsin. leon cupra önü çok açık bir araç mesela...

TheAce
18-03-2011, 11:04
bu arada polo gti ibiza cupralardan daha farklı, fabrika verileri satış stratejisimdiir bilinmezde 0.4 saniye 0-100 ü daha iyi...

Octane
19-03-2011, 01:07
YouTube - Renault Megane RS Sport 225 vs Honda Civic Type R EP3 200 (http://www.youtube.com/watch?v=_mjRfV0dknc&feature=related)

YouTube - Megane Rs vs Type R (http://www.youtube.com/watch?v=MY0IYj7RAm8&feature=related)

YouTube - Megane f1 225 vs Integra Type R (http://www.youtube.com/watch?v=h-HmwANnCkU&feature=related)

YouTube - MEGANE RS VS CAMARO Z28 (http://www.youtube.com/watch?v=kL1sOdZV5hg&feature=related)

merak ettim stock megane 2 rs geçen stock type-r ları...

Nürburgring lap times - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrburgring_lap_times)

bu da nurburgring tur zamanları. Megane 2 rs burada arka koltuksuz ve rollcage'li bir versiyon, fakat motor şanzıman lastikler vs tamamen standart, ve de RS R26 R ile stock RS arasında 50 kilo mu ne fark var, bir kişi bile değil. Megane'ın altındaki araçlar sanırım tartışmaya mahal bırakmıyor.

İnsanların takım veya parti tutar gibi marka tutmalarını anlayamıyorum, ben de japon araçlara sahibim ben de K20yi type-r ı severim ama megane RS bambaşka bir şey, süren bilir sadece...

TheAce
19-03-2011, 01:19
YouTube - Renault Megane RS Sport 225 vs Honda Civic Type R EP3 200 (http://www.youtube.com/watch?v=_mjRfV0dknc&feature=related)

YouTube - Megane Rs vs Type R (http://www.youtube.com/watch?v=MY0IYj7RAm8&feature=related)

YouTube - Megane f1 225 vs Integra Type R (http://www.youtube.com/watch?v=h-HmwANnCkU&feature=related)

YouTube - MEGANE RS VS CAMARO Z28 (http://www.youtube.com/watch?v=kL1sOdZV5hg&feature=related)

Nürburgring lap times - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrburgring_lap_times)

bu da nurburgring tur zamanları. Megane 2 rs burada arka koltuksuz ve rollcage'li bir versiyon, fakat motor şanzıman lastikler vs tamamen standart, ve de RS R26 R ile stock RS arasında 50 kilo mu ne fark var, bir kişi bile değil. Megane'ın altındaki araçlar sanırım tartışmaya mahal bırakmıyor.

İnsanların takım veya parti tutar gibi marka tutmalarını anlayamıyorum, ben de japon araçlara sahibim ben de K20yi type-r ı severim ama megane RS bambaşka bir şey, süren bilir sadece...

pist olayında zaten 2 tekerden çekiş bir japonun birşey yapamayacağı aşikar...

ahmetbaha-drs
19-03-2011, 01:24
Keşke arabalardan güç almak GranTurismo-NFS'de ki gibi kolay olsaydıda 300+hp RS'leri bolca görseydik Türkiye'de de:) sonra Rüyalarda buluşurlardı Type-R'la:D Buarada fiyatlarına göre stock kullanılıcaksa donanımlı,mantıklı arabalar ama kolay güç almaya gelince mantıksız bence.

GokhanRS
19-03-2011, 01:27
rs iyidir. ben kk430 büyük turbo taktım oldu. 300 hp sağlıklı yürüyebiliyor.

270 hp olarakta uzun süre kullandım sıkıntı yok. ilk aldığımda sürekli sorun yaşıyordum çözene kadar. sonra neyi nerde yaptıracağımı tecrübe edince herşey yoluna girdi.

stock rs i geçen stock typer filanda yok akşam kafası güzel olabilir milletin. benim arabamda arıza varken dyno 190 hp çıktı o haliyle bile anca 1-2 boy geçebildi stock typer. kusursuz sorunsuzken geçebilen stock typer yok onu geçiceksiniz.

çipli ikende geçebilen k-proluda yok.

Eren G.
19-03-2011, 02:48
pist olayında zaten 2 tekerden çekiş bir japonun birşey yapamayacağı aşikar...

Tabikide...

doush
19-03-2011, 02:55
Tabikide...

Japon ne anlar pistten Eren..

ArMy
19-03-2011, 08:22
rs iyidir. ben kk430 büyük turbo taktım oldu. 300 hp sağlıklı yürüyebiliyor.

270 hp olarakta uzun süre kullandım sıkıntı yok. ilk aldığımda sürekli sorun yaşıyordum çözene kadar. sonra neyi nerde yaptıracağımı tecrübe edince herşey yoluna girdi.

stock rs i geçen stock typer filanda yok akşam kafası güzel olabilir milletin. benim arabamda arıza varken dyno 190 hp çıktı o haliyle bile anca 1-2 boy geçebildi stock typer. kusursuz sorunsuzken geçebilen stock typer yok onu geçiceksiniz.

çipli ikende geçebilen k-proluda yok.

190 hp çıktığında araçta sorun olduğu zaman takipteydim sonrasında kaçırdım konuyu..O zamanki sorun neydi?

fastchild
19-03-2011, 18:58
Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)

pardon öncelikle kendinizi tanıtabilirmisiniz

Özgür Ozan
20-03-2011, 00:10

tüm mesaja katılmakla beraber bir düzeltme yapayım r26 standart rs ten sadece 50 kilo hafif değil ekstra olarak kilitli difarensiyeli de olan ve 230 hp bir araç ve 3.1 km lik pistte 300 bg lik son kasa impreza sti ı 2 saniye geçen, 580 bg lik rs6 avantdan 0.6 saniye, 295 bg lik evo x ten 1 saniye ,420 bg lik m3 sedandan 0.9 saniye geride olan bir araç, autocar yorumcuları onun dünyadaki en iyi yol tutan hb olduğunu söylüyorlar ama megane 2 rs de kilitli dif. olmasa da stock olarak zaten çok iyi yol tutan bir araba ve stock bir rs i stock bir typer geçemez diye düşünüyorum

Kadyr
20-03-2011, 00:26
megane rs ya :)

997TT
20-03-2011, 01:21
Spor araclarda Renault un haklı bır sohretı var...
Ozellıkle yenı Clıo RS ve Megane RS sınıflarında cok ıyı yerdeler.Ozellıkle Bagımsız test kurulusları ve dergıler,herzaman one cıkarıyor.
Pıstte pek cok ust sınıfa zor anlar yasatıyorlar...
Turkıyede pek degerı bılınmıyor...

Kadyr
20-03-2011, 01:30
turkıyede reno dıyınce mıllet sureklı sıkıntı cıkaran araclar sanıyor halbukı alakası yok

Eren G.
20-03-2011, 03:51
Japon ne anlar pistten Eren..

Tenekesi ince olm ondan yol tutmuyor tabi :hahaha:

CLIORS
20-03-2011, 09:41
megane RS donanım, yol tutuş vs konusunda çok çok iyidir. Segmentinin en üst donanımı da mevcut bu anda spor araç piyasasında fayda/fiyat oranı en yüksek araç. Tr deki piyasasının allak bullak olmasının sebebi de megane RS değil onun Türkiye de talihsizliklerle modlanmaya başlanmasıdır. Bu anda megane RS in bütün ECU sırları çözüldü Stage 2 Stage 3 çok rahat yüklemeler mevcut 380 HP megane RS ler dolanıyor trafikte. Sen aracın dilinden ne kadar anlarsa o da sana o kadar cevap verir.

Megane RS turbo değişmeden ve icine ellemeden egsoz filtre decat ile stg2 290 HP gelir

Ama kıyas yaptırdığın iki araç çok farklı, birisi daha yeni dizayn fakat düşük hacim diğeri 2 lt turbo bir araç.

Sonuç olarak Megane RS doğru ellere düşerse seni şaşırtır. Ne demişler at sahibine göre kişner

Tunç
20-03-2011, 10:10
megane rs dedıgımız arac o paralara cok cok ıyı bır arac ve bı kac sene sonra herkes mumla arıyacak

CLIORS
20-03-2011, 12:10
megane RS yazılım ve ASR iptali konusunda yardımcı olurum isteyene.

derece43
20-03-2011, 12:26

:D:D:D Alper hocam el attı olaya:D

GokhanRS
20-03-2011, 12:37
190 hp çıktığında araçta sorun olduğu zaman takipteydim sonrasında kaçırdım konuyu..O zamanki sorun neydi?

vuruntu sensörünün kablosu kopmuş.

araç safe moda geçip 160 hp ye düşüyormuş ve araçta çip olduğu için 160 yerine 190 hp ye düşüyordu. yani 1 kablo 270 hpden 190 hp ye düşürebiliyor.

aynı kablo stock ikende 230 hp den 160 hp ye düşürüyor.

ama malesef ülkemizdeki reno servisleri o kadar çok kazma dolu ki.

motor açmamız lazım diyip kestirip atıyorlar. 1 tane kablo koptu diye az daha motor acmaya kalkacaklardı izin versem :D

kablo lehimlendi araç düzeldi. ahahaha ama o ara 2 ay geçti tabi bulana kadar. ne kâmil ustalar var ah bi bilseniz. adam 190 hp iken bu araç deli gidiyor bişeyi yok bunun diyor bilmiyorki nasıl gitmesi gerektiğini.

galericiye aracı göstersen privilage megane muamelesi yapıyor oo full paketmiş. buna euro dizel kullanmak lazım diyebiliyor adamlar. rs in tek sıkıntısı tr de fazla anlayan usta yok ama biz şükür artık çözdük deneme yanılmalarla kime gideceğimizi.

ama o 2 ay içinde de yani safe modda iken bir sürü araçla denedik genede iyi gidiyordu bence

GokhanRS
20-03-2011, 12:38

bana yardımcı ol abi. henk kankin cevap yazmıyor bize yazarsada bu ara müsait değilim diyip başından savıyor ne gıcık bir adamdır o öyle :D

CLIORS
20-03-2011, 13:01
Hic gıcık birisi değil tam tersi dünya iyisidir, Renault Sport serisi almamın en büyük sebebi kendisidir diyebilirim. Ciddi niyeti olanlar PM atsınlar.

Not: Sadece yardımcı olmak anlamında yazdım, ticari oluşumum vs yoktur yanlış anlaşılmalar olmasın. Kendime yetecek kadar mesleğim var şükür :)

seko
20-03-2011, 13:09
sevgili rs sahipleri allah gostermesin ama aracınızı satılıga cıkardıgınızda arcı gercek ile karsılacaksınız :(
ara sıra kullanırım zevk alırım ama bir turlu cozulemedi tr de ne cıkan dogru durust gazlayanı var piyasada nede nam salmıs olanı ikinci eli hepten sorunlu fiyatına gore insanın aklı gidiyor alası geliyor sonra vaz geciyor ..

CLIORS
20-03-2011, 13:26
Seko kar amaclı spor arac yokki zaten, 1999 beyaz sedan VTEC olursa belki ya da 2005 kırmızı type R :)

seko
20-03-2011, 13:32
Seko kar amaclı spor arac yokki zaten, 1999 beyaz sedan VTEC olursa belki ya da 2005 kırmızı type R :)

abi 2 gunde 2 lira altına satmak var aylarca ilanda kalmak var ondan bahsediyorum .
bende cok begenirim guzel yurur ama iste elde kalma olayı can sıkıyor..

GokhanRS
20-03-2011, 13:34
kalmıyor yaw. ben aldığım fiyata düşürsem fiyatı haftasına gider araba. satmak istemediğimden öylesine 47 milyar fiyat yazdım.

alper abey. biliyorum iyidirde çokmu meşgul nedir. alamadık bi türlü :) stok yok filan yazıyor sitede.

seko
20-03-2011, 13:35
kalmıyor yaw. ben aldığım fiyata düşürsem fiyatı haftasına gider araba. satmak istemediğimden öylesine 47 milyar fiyat yazdım.

Sen ucuza kapatmısındır o yuzden kalmaz :)
bu araca zamanında sıfır 65000 tl verenlerde var..

GokhanRS
20-03-2011, 13:50
orası öyle. 78 milyar faturasını gördüğüm rs de var ona bakarsan :)

yapacak bişey yok. ama 42 ye sıfırını almışlarda var.

arkadaşım 139 bin tl ye subaru sti aldı.

4 ay sonra başka arkadaşım 98 e bi bayinin elinde kalanı aldı. bazısı çok şanslı

Dou
20-03-2011, 13:51
yenisi gelirmi acaba megane rs in merak icindeyim

seko
20-03-2011, 13:51
orası öyle. 78 milyar faturasını gördüğüm rs de var ona bakarsan :)

yapacak bişey yok. ama 42 ye sıfırını almışlarda var.

42 ye alınanlar clio rs 2007 modeller olmasın sakın ?

GokhanRS
20-03-2011, 13:52
onlar başka plakasını vermiyimde megane rs de satıldı bi bayinin elinde 2 sene bekleyen. 2008 model 2010 yılında satılınca.

belki bi kusuru filan vardır bilemem tabi hani taşıma sırasında bişi olup boyandıysa filan.

seko
20-03-2011, 13:55
onlar başka plakasını vermiyimde megane rs de satıldı bi bayinin elinde 2 sene bekleyen. 2008 model 2010 yılında satılınca.

belki bi kusuru filan vardır bilemem tabi hani taşıma sırasında bişi olup boyandıysa filan.

vay anasını dogurdur olabilir stok maliyeti 3 yıla ulasınca bizde ara sıra maliyetinin % 30-40 altına malzeme cıkısı yapıyoruz stokları rahatlamak icin reno da yapıyordur illaki .

CLIORS
20-03-2011, 14:15
gokhan o megane rs kırmızı olmasın :)

Sportline
20-03-2011, 14:41
ASR iptali şart gerçekten...

seko
20-03-2011, 14:49
bu arada polo 43000 tl diyor şaka gibi gercekten cok guzel fiyat ..
tanıdık galeri bayi varmı bayi indirimi filan kaça alabiliriz ?

Sportline
20-03-2011, 14:52
polo nun fiyat güzel ama 50 lira altına alan var mı henüz ?
yada en boşunu getiriyorlarmı sipariş ile,
boş ve tek kapı güzel olur :)

seko
20-03-2011, 14:58
polo nun fiyat güzel ama 50 lira altına alan var mı henüz ?
yada en boşunu getiriyorlarmı sipariş ile,
boş ve tek kapı güzel olur :)

aynen hep 5 kapı var stoklarda 43900 biraz yalan bir rakam gibi getiririz ama euro farkı alıcıya girer deniyor :)
bu arada basic donanımıda bos degilki arabanın ici filan cok guzel 7 ileri otomatik 1250 kg araba eger olsa 42-43 lere bayi iskontolu filan bende alırım :)

SErhat.
20-03-2011, 15:04
Getireceklerini sanmam.Liste fiyatı insanları bayiye çekmek için.Sonra da 52 liralık araçlarla karşılaşıyor insanlar.Sınırlı getiriyorlar.Almak isteyen de biraz mecbur bırakılıyor 10 lira fazla vermeye..

seko
20-03-2011, 15:05
Getireceklerini sanmam.Liste fiyatı insanları bayiye çekmek için.Sonra da 52 liralık araçlarla karşılaşıyor insanlar.Sınırlı getiriyorlar.Almak isteyen de biraz mecbur bırakılıyor 10 lira fazla vermeye..

Sacma biraz zaten bir gariplik vardır ibizadan ucuza polo nerede gorulmus :)

ahmet3425
20-03-2011, 15:07
tüm mesaja katılmakla beraber bir düzeltme yapayım r26 standart rs ten sadece 50 kilo hafif değil ekstra olarak kilitli difarensiyeli de olan ve 230 hp bir araç ve 3.1 km lik pistte 300 bg lik son kasa impreza sti ı 2 saniye geçen, 580 bg lik rs6 avantdan 0.6 saniye, 295 bg lik evo x ten 1 saniye ,420 bg lik m3 sedandan 0.9 saniye geride olan bir araç, autocar yorumcuları onun dünyadaki en iyi yol tutan hb olduğunu söylüyorlar ama megane 2 rs de kilitli dif. olmasa da stock olarak zaten çok iyi yol tutan bir araba ve stock bir rs i stock bir typer geçemez diye düşünüyorum

ek olarak R26 da da kilitli dif. mevcut sadece duz megane rs lerde yok.

kullanılan kilitte eski tip nissan maximalarda kullanılan kilit :) autocar dergisinde okumustum 2008 de...

birde r26 serisinde direksiyonla bagımlı calısan on suspansiyon sistemi var anladıgım kadarıya ciddi anlamda ise yarıyor...

Sportline
20-03-2011, 15:09
aynen hep 5 kapı var stoklarda 43900 biraz yalan bir rakam gibi getiririz ama euro farkı alıcıya girer deniyor :)
bu arada basic donanımıda bos degilki arabanın ici filan cok guzel 7 ileri otomatik 1250 kg araba eger olsa 42-43 lere bayi iskontolu filan bende alırım :)

hafta içi doğuş dan bir araç teslim alıcam bunu da öğreniriz :)

997TT
20-03-2011, 15:26
Dogus bazen sacmaliyabiliyor,ozellikle aralik-mayis/haziran ve agustosda!
Mutlaka elindeki hazir araca vurabildiginiz kadar vurun!!
Buarada dogys grubundan otomobil alicaklara fiyat ve teslimat konusunda yardimci olabilirim...

ahmetbaha-drs
20-03-2011, 15:28
Galiba Polo GTI'a bakmaya gidicem bende bu hafta,yakıt tüketimi hakkında bilgisi olan var mı?

997TT
20-03-2011, 16:10
Cok dusuk,8 lt lerde...

freelife
20-03-2011, 17:16
ben aile arabası olarak megane rs kullanıyorum ve çok memnunum , oynamaları çok biliyorum diyenlere zamanında yaptırdık ve bir sürü paramız gitti bir işe yaramadı artık kendim
bu işi bilenlere ve benim gibi bir sürü parayı boşa atmış tecrübe kazanmış kişilere danışarak yapıyorum yurt dışı araştırmalarımda devam ediyor.kesinlikle megane rs ten pişman olmazsınız .Gökhan kardeşim sağolsun bana birçok konuda yol gösterdi ve yola tam gaz devam önemli olan gündelik kullanılabilecek yürüyen araba yapmak benim için.

Kadyr
20-03-2011, 17:29
Megane rs sevdam var benımde hıc kullanmadım ama bana hos gelıyor cazip cunku fıyatına gore

seko
21-03-2011, 09:13
Dogus bazen sacmaliyabiliyor,ozellikle aralik-mayis/haziran ve agustosda!
Mutlaka elindeki hazir araca vurabildiginiz kadar vurun!!
Buarada dogys grubundan otomobil alicaklara fiyat ve teslimat konusunda yardimci olabilirim...

dogys grubu nedir hocam bilemedim ?

997TT
21-03-2011, 09:31
Dogus grup

akdeniz
30-03-2011, 15:26
valla hiç bir tecrübem olmamasına rağmen 1.4 araçtan 250hp beklemek hem araba için hem insan için sağlıklı değil :)

bu ikisi arasından beklentilere göre rs daha mantıklı. eğlenceye göre polo daha mantıklı çünkü polo ile geçebileceğin şaka listesi daha fazla, ancak rs ile karşına hep demirbaşlar çıkacaktır.

dirk
30-03-2011, 15:32
Ben TSI scirocccomdan yazılımla 215 lerde güç aldım gayette başarılıydı.. GTI egzoz fealna bence alır.. diye düşünüyorum meganı tip olarak pek sewmiyorum

kelalper
09-05-2011, 19:04
Ben Megane Rs imi alalı daha 20 gün oldu. Birincisi araba çok sessiz. İkincisi yürüyüşü gerçekten başarılı. Yazılım işi artık sorun değil. Downpipe ve Yazılım ile 270 hp leri görürsün. Ondan sonra Kprolu Type R lar için benzin yakmaya değmez dersin. Type Rlı arkadaşlar saolsunlar arabalarından çıkan ses kadar gittiğini sanıyorlar. Şimdiye kadar 200 lük astra ve kasnaklı MCS ile denedim yaklaşamadı ki stock haldeyim. İkinci eli ölü dediler. Ya kardeşim ben arabadan ticaret amacında değilim ki uzun süre kullanıcam ikinci eli olsun olmasın bana ne.

individual
10-05-2011, 14:27
megane rs ilk tercihim bir üst kasa olması avantaj sağlar benim gözümde :)

BravoHGT86
29-05-2011, 10:24
tabıkı megane rs. hacım farkından dolayı. izmırde vrmı rs kullanan arkadaslar? Rollıng yapmak ıstedıgım araclardan bıtanesı. Varsa pm beklıyorum.

kelalper
10-06-2011, 10:30
Ankarada Clio RS nickli Alper Abimiz var. Onunla konuş dener mi bilmiyorum.