Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 euro civic hararet sorunu
trshooter
15-03-2011, 23:19
Merhaba arkadaşlar aracımda yüksek devirlerde kullanıldığı zaman yedek su deposundan su taşırıyor ve harareti yükseltiyor aynı zamanda kalorifer açıkken soğuk hava veriyor araçta termostatı değiştirdim devir dahime bakıldı fan ile ilgili bir sıkıntısı yok ama yaptırdığım şeyler herhangi bir fayda sağlamadı yardımlarınızı bekliyorum.TEŞEKKÜRLER
hddsheriff
15-03-2011, 23:24
genelde hava yapınca yedek su deposunda kaynama olur ve kalorifer soğuk üfler.
trshooter
15-03-2011, 23:33
hava yapma sebebi ne olur hotumlara da bakıldı radyatör tıkalı olabilirmi bunu anlamanın bir yolu varmı yada conta yanıkmı diye düşünüyorum şehir içinde bir sorun yok uzun yolda yüksek devirde sorun yaratıyor
overblack
15-03-2011, 23:37
benzinliyse radyatör kapağını değiştir altındaki yay iş görmüyordur muhtemelen düzelir.lpg varsa termostatın ordan çekilen hortuma "t" parça bağlattır.normal tesisattan su alınıyorsa zamanla hortumlar şişme yapıyor.
kaloriferin ısıtmama sebebi termostatın açmaması yada kalorifer peteginin tıkalı olması. yedek depoya radyatörden su gelmesi radyatör kapagının bozuk olması olabilir belkide hava yaptı
trshooter
15-03-2011, 23:41
döküm "t" ler takıldı ama bir değişiklik yok yedek depodan suyu dışarı atıyor sorun hala devam etmekte
sistemde hava olma ihtimali varmı? yada tıkalı kalorifer peteği gibi birşey de ihtimal inşallah conta değildir
döküm "t" ler takıldı ama bir değişiklik yok yedek depodan suyu dışarı atıyor sorun hala devam etmekte
dikkat ettinmi gaza bastıgındamı yapıyor bu su taşırma olayını
overblack
15-03-2011, 23:45
kapağı değiştir o zaman.yay iş yapmadığı zaman onu yapıyor
trshooter
15-03-2011, 23:51
yüksek devirde arabayı kullandığım zaman yedek depodan suyu taşırıyor ve hararet yükseliyor son 1 haftadan beri bununla uğraşıyorum ve sorun çözülmedi radyatör kapağınıda değiştirdim bu arada ama fark yok
burdan kesin konuşmak mümkün değil ama contada olabilir yanık silindir kapak contasında buna benzer olaylar yaşanır yanma odasında oluşan basın yanık olan conta yüzünden yag ve su kanallarına basınç uygular ve en zayıf yerden patlak verir
trshooter
15-03-2011, 23:59
rapture arkadaşım ilgine çok teşekkürler ben birşey daha düşünyorum acaba radyatör mü tıkalı eger oda değilse tek 1 ihtimal var oda conta ama radyatör kafamı karıştırmıyor değil
rapture arkadaşım ilgine çok teşekkürler ben birşey daha düşünyorum acaba radyatör mü tıkalı eger oda değilse tek 1 ihtimal var oda conta ama radyatör kafamı karıştırmıyor değil
bi ihtimal tabi olabilir peki eksozdan su buharı cıkıyormu gaza bastığında dikkat ettin'mi
trshooter
16-03-2011, 00:09
su buharı çıkmıyor hiç denk gelmedim ama bu sorunu neden yapıyor birtürlü bulamıyorum
otuzdört
16-03-2011, 06:22
Boş yere termostata hortuma carta curta para verme, sorun contada götür servise baksınlar derim