Orijinalini görmek için tıklayınız : İzinsiz Copy-Paste'ler Hakkında
Arkadaşlar biliyorsunuz birçok forumda bizim techTurkey'de paylaştığımız konular fotoğraflar bilgiler içerikler izinsiz olarak Copy-Paste yapılmak sureti ile paylaşılıyor. Ve bence bu oldukça can sıkıcı.
Birçok kişide bu durumdan benim gibi rahatsız. Birimiz fotoğraf paylaşır uğraşır çeker, diğerimiz emek verir uğraşır bilgi paylaşımında bulunur ancak sonra birisi çıkar hop copy paste yapar başka bir forumda konu açar.
Bunu önlememizin bir yolu yokmudur yoksa bu şekilde olmasına alışacakmıyız?
Yöneticilerinde yorumlarını okumak isterim bu konu hakkında. :icon_tup:
http://img813.imageshack.us/img813/183/ttthi.jpg
bazı forumlarda görüyorum yazılar seçilemiyor kopyalamak için. böyle birşey yapılabilir esasında.
Benim nacizane tavsiyem alıntı yapıldığında İmage kodları veya yazıların alınamaması şeklinde bir düzenleme olacaktır.
Tabiki işin teknik yönünü-olurunu bilmiyorum.
Evet ama bu yazıların seçilememe olayı bir yerde kötü.Benimde işime yarayacak bir metin paylaşıldığına onu not defterine copy paste yapıp bilgisayara kaydediyorum.
HondatugraL
17-03-2011, 23:31
Evet ama bu yazıların seçilememe olayı bir yerde kötü.Benimde işime yarayacak bir metin paylaşıldığına onu not defterine copy paste yapıp bilgisayara kaydediyorum.
aynen oyle kalabalık bır forum oldugundan çok yararlı bılgıler oluyor ve ısıne yarayanı kaydedemıyorsun o kotu oluyor.
Resimlere tam boy şeffaf watermark atabilirsiniz.. Aynılarını textlere de yapabilirsiniz.. Metni oluşturduktan sonra resim olarak kaydedip yine watermark lı verebilirsiniz yayına.. Alan yine alır ama en azından isminiz reklamınız vs geçer.
vkarayel
18-03-2011, 07:59
Arkadaşlar biliyorsunuz birçok forumda bizim techTurkey'de paylaştığımız konular fotoğraflar bilgiler içerikler izinsiz olarak Copy-Paste yapılmak sureti ile paylaşılıyor. Ve bence bu oldukça can sıkıcı.
Birçok kişide bu durumdan benim gibi rahatsız. Birimiz fotoğraf paylaşır uğraşır çeker, diğerimiz emek verir uğraşır bilgi paylaşımında bulunur ancak sonra birisi çıkar hop copy paste yapar başka bir forumda konu açar.
Bunu önlememizin bir yolu yokmudur yoksa bu şekilde olmasına alışacakmıyız?
Yöneticilerinde yorumlarını okumak isterim bu konu hakkında. :icon_tup:
http://img813.imageshack.us/img813/183/ttthi.jpg
Allahtan şarkıcı beste yazarı felan değilsin, Tahtakaleyi bombalarmışsın :)
Benimle alakası yok ki durumun ben her yerde görüyorum millet copy paste yapıp insanların konularını vs.. konu açıyor benim de dikkatimi çekti ne yapılabilir diye konu açtım :)
Low-Rider
18-03-2011, 10:20
Benimle alakası yok ki durumun ben her yerde görüyorum millet copy paste yapıp insanların konularını vs.. konu açıyor benim de dikkatimi çekti ne yapılabilir diye konu açtım :)
Var böyle tipler yapıcak birşey yok.Konu çalar fotoğraf çalar imza çalar , biraz ileri götürüp uğraşır fotoğrafta ki imzayı siler falan
Bunlar yine iyi , ismi lazım değil bir arkadaş bizim siteyi komple kopyalamıştı bir ara üyelere kadar:D:D
Var böyle tipler yapıcak birşey yok.Konu çalar fotoğraf çalar imza çalar , biraz ileri götürüp uğraşır fotoğrafta ki imzayı siler falan
Bunlar yine iyi , ismi lazım değil bir arkadaş bizim siteyi komple kopyalamıştı bir ara üyelere kadar:D:D
vardi ole hadsizler hatirladim sen yazinca ....
Day Walker
18-03-2011, 10:24
şifreler bile aynıydı galiba :D
Jön Türk
Dragger'ın o gün ki küfürlerini bulabilirmiyiz :D
SekoLive
kopyalasa hadi yine iyi milletin ağzndan siteye yazılar yazmıstı :D :D
Yok artık nasıl yapmış onu :beuj::icon_wack
Dragger'ın o gün ki küfürlerini bulabilirmiyiz :D
Tum site eksiksiz kadro efor harcamisti baya yaraticilik konusunda :D
Low-Rider
18-03-2011, 10:25
Yok artık nasıl yapmış onu :beuj::icon_wack
Azimle sıçan taşı deler:D
Low-Rider
18-03-2011, 10:26
Tum site eksiksiz kadro efor harcamisti baya yaraticilik konusunda :D
auhauahuah süper eğlenceliydi o gün özellikle nickler
benim nikim yiğit-y sana geliyorum du :D:D
SekoLive
18-03-2011, 10:28
ben o gece sitede değildim kubilayy sabah arayp sölemişti :D :D yatamadım öyle bir konu döndü sabaha kadar yazmadan okudum dedi :D :D :D
Azimle sıçan taşı deler:D
Vay anasını diyorum:D
Neyse demek ki bu konu hakkında pek yapılacak bir durum yok :mad:
Vay anasını diyorum:D
Neyse demek ki bu konu hakkında pek yapılacak bir durum yok :mad:
var aslinda da kim ugrasir o kismi cok cetrefilli .....
Aslinda yazilan her yazi yasal olarak kopyalanamaz ama forumdaki bir mesaj icin savcilik mahkeme bilisim sube ve birkac hafta lazim .....
Kanunlarla korunuyor normalde .
misal biz bursadakı yerel honda forumumuzun bütün teknik bilgi kısmını techturkey den çaldık :D :D
eger kopyalanamassa kötü olur yapmayın
Aldirmamak gerek bence bunun onune gecmek zor cunku...
misal biz bursadakı yerel honda forumumuzun bütün teknik bilgi kısmını techturkey den çaldık :D :D
eger kopyalanamassa kötü olur yapmayın
hahahhahahahahaha :D :D :D