Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTi Sorun
Arkadaşlar son zamanlarda 106 GTi aracımda bi sorunla karşı karşıyayım..
Özellikle geri geri gelirken oluyor..
Sorun şu : Geri vitese takıp arabayı kaldırırken tak diye bayağı kuvvetli ve can sıkıcı bir ses geliyor önden..
Ara sıra ağır ağır giderken ayağımı gazdan çekip kompresöre bıraktığımda da tak tak diye ses geliyor.. Nedeni nedir ? Daha önce yaşayan varmı ?
Şimdiden teşekkürler..
Bulut Y.
18-03-2011, 23:45
motor kulaklarını kontrol ettinmi kardeşim.
Aynen hatta Göki abi bakmıştı kulaklara kulaklarda bi sıkıntı yok..
tdipower
18-03-2011, 23:47
kulaklar değilse problem ön takım yürüyeni kontrol edin
h.guroglu
18-03-2011, 23:48
ya motor kulağı yada şanzıman kulaklarına baktır gerçi pek anlamam pug tan ama :D
kulaklar değilse problem ön takım yürüyeni kontrol edin
Peki ön takım çukurlardan falan geçtiğimde ses yapmazmı ?
Çukurlarda vs. herhangi bi ses yok..
ya motor kulağı yada şanzıman kulaklarına baktır gerçi pek anlamam pug tan ama :D
Şanzıman kulağını 2 ay önce değiştirmiştim :(
tdipower
18-03-2011, 23:50
eğer salıncak burçları terazi kolu lastikleri gibi esnek parçalar zamanla boşladıysa onlar çukurlarda ses yapmayabiliyor
eğer salıncak burçları terazi kolu lastikleri gibi esnek parçalar zamanla boşladıysa onlar çukurlarda ses yapmayabiliyor
Hmm anladım.. O zaman ben bi ön takıma baktırıyım..
TolgaEsentepe
18-03-2011, 23:53
ön düzen kontrolu yaptır rot balanscıda nokta atış olur.. 106 arabası sever gazdan ayağını çekince, kaldırırken falan ön düzenden tak tuk ses çıkarmayı
ön düzen kontrolu yaptır rot balanscıda nokta atış olur.. 106 arabası sever gazdan ayağını çekince, kaldırırken falan ön düzenden tak tuk ses çıkarmayı
Aynen sadece kaldırırken ve genelliklede geri geri kalkarken,
ve gazdan ayağımı çektiğimde çok nadir yapıyor..
Bulut Y.
19-03-2011, 00:11
sağlam bi rotbalanscıya gidersen adamlar şık diye çıkartır arızanı kardeşim. akis flan olabilirmi ?
Arkadaşlardan akstır diyenler oldu ama bakılmadan anlaşılmaz.. Dediğiniz gibi ben bi gösteriyim en iyisi..
ulasoztas1
19-03-2011, 08:40
Onur ses çıktığında araçta ve viteste şiddetli bi sallanma oluyomu?
Şanzımanın ıcınden gelıyor olmasın?
on ve alt takımları
direksiyon kutusunu kontrol ettir problem yoksa
difransiyelden geliyordur muhtemel benımde basıma gelmıstı 106 da
HarunToprak
19-03-2011, 09:28
Direksyon kutusu dicem ama döndürürken birşey yok dimi Onurum,muhtemelen aksta olabilir.
Ses gelmeyen 106 olmaz onur um boş ver kopana kadar devam :)
Akslarda bosluk olmasın hocam?
ses gelmeyen 106 olmaz onur um boş ver kopana kadar devam :)
++111111111111
Egzos bağlantılarından da olabilir, başıma gelmişti buna benzer birşey :)
Onur ses çıktığında araçta ve viteste şiddetli bi sallanma oluyomu?
Aynen Ulaş, ileri giderken kompresöre bıraktığımda tak tak yaparken silkelemede yapıyor sert bi şekilde..
Şanzımanın ıcınden gelıyor olmasın?
on ve alt takımları
direksiyon kutusunu kontrol ettir problem yoksa
difransiyelden geliyordur muhtemel benımde basıma gelmıstı 106 da
Bir baktırayım o zaman onlara..
Direksyon kutusu dicem ama döndürürken birşey yok dimi Onurum,muhtemelen aksta olabilir.
Yok kanka dönerken bişey yok..
Allah korusun abi o kopmayı yüksek hızlarda yaparsa hepimizi perişan eder ama :D
Akslarda bosluk olmasın hocam?
Ona da bir baktırayım o zaman..
Egzos bağlantılarından da olabilir, başıma gelmişti buna benzer birşey :)
Hmm egzos bağlantısından olabileceğini zannetmiyorum ya :soru:
ulasoztas1
19-03-2011, 17:40
Onur ön takımlara baktır büyük ihtimalle de aks körüklerindendir.
anGaralı106
19-03-2011, 17:56
sesi bıde gerı vıtesteyken el frenını çekik olarak vurdur.ses gelıyorsa alt kulak kopuk ve eksoz şaseye çarpıyor .yok ise aks lar kopmak üzere.
Onur ön takımlara baktır büyük ihtimalle de aks körüklerindendir.
Sağolasın Ulaş bi baktırıyım o zaman..
sesi bıde gerı vıtesteyken el frenını çekik olarak vurdur.ses gelıyorsa alt kulak kopuk ve eksoz şaseye çarpıyor .yok ise aks lar kopmak üzere.
El freni çekik muhabbetini yaptık o zaman bi sıkıntı yok..
Sorunun çözümünü perşembe günü yolda kalarak bulduk :) Aksmış..
Seni dinledim mutluyum abi ! :D
Sefa_vts
24-04-2011, 02:20
Sorunun çözümünü perşembe günü yolda kalarak bulduk :) Aksmış..
Gezme aks kesersin dicektim.. çözmüşsün.. Okuduğumda neden yazmadım anlamadım..
Gezme aks kesersin dicektim.. çözmüşsün.. Okuduğumda neden yazmadım anlamadım..
Allah'tan otoparkıma yakın ve sokak arasındaydım hızlı değildim..
Arabayı kaldırırken gırrr gırrr ses geliyo ve bişeyler boşa dönüyor..Yürümüyor araba..
bykarakus
24-04-2011, 02:22
Bendede ayni sorun var :)
Bendede ayni sorun var :)
Aman gözünü seviyim yaptır, bende öyle dolaşıyodum hiç ummadığım anda ummadığım yerde kaldı akşam 20:30'da.. :(
Anıl_Kuru
24-04-2011, 02:25
Gecmis ola:)
Gecmis ola:)
Yaptırıyımda bi del beni :D
Sefa_vts
24-04-2011, 02:27
Allah'tan otoparkıma yakın ve sokak arasındaydım hızlı değildim..
Arabayı kaldırırken gırrr gırrr ses geliyo ve bişeyler boşa dönüyor..Yürümüyor araba..
geriye tak çok zorda kalırsan oturur.. az mesafe gidiceksen..
geriye tak çok zorda kalırsan oturur.. az mesafe gidiceksen..
Otoparkıma çok yakın bi mesafede kalmıştım yokuş aşağı boşta saldım gitti öyle yanaştım.. Otoparkta düzlükte deniyim dedim yarım debriyaj ileri geri gidiyordu hafif hafif.. Daha büyük masraflar açmasın diye fazla kurcalamadan yanaştırdım ittire ittire bıraktım..
Canım benim darısı başıma bu gidişle :D
Anıl_Kuru
24-04-2011, 11:02
Yaptırıyımda bi del beni :D
Delerim yirtarim kirarim:d:d
Direksiyon kutusu olsa direksiyona vurur o igrenc bosluk hissiyatini ellerinde hissetmek ginaga getirir adami .. Lok dige tok bir ses cikarir yada durdugu yerde sag sol yapinca anlarsin boslugu . Eee on takim olsa bu adam asfaltta ilk kalkislarinda sesi duyuyorsa o kadar mi dokultu bu on takim herhangi bir laka cukur vb yok iken ses verecek .. Ki on takim arizalarini her sekilde ayaklarin pedaldayken bile hissedersin .. Kacari yok o'nun .. Sesin nereden geldigini anlayamiyor musun tam olarak ? Kaput ici mi ? Direkt asagidan mi? yoksa sag sol on takimdan mi ? cunki Mertcan'in da soyledigi gibi sanziman icide olabilir.. Ki 106 bu cok buyuk birsey sanarsin gozunu korkutursun .. Ufacik birsey cikar sonra cektigin sinir strese lanet edersin. Gecmis olsun .. Motor kulagi olsa idi zaten komple direksiyon da titremeyi hissederdin ..
Sefa_vts
24-04-2011, 16:16
Direksiyon kutusu olsa direksiyona vurur o igrenc bosluk hissiyatini ellerinde hissetmek ginaga getirir adami .. Lok dige tok bir ses cikarir yada durdugu yerde sag sol yapinca anlarsin boslugu . Eee on takim olsa bu adam asfaltta ilk kalkislarinda sesi duyuyorsa o kadar mi dokultu bu on takim herhangi bir laka cukur vb yok iken ses verecek .. Ki on takim arizalarini her sekilde ayaklarin pedaldayken bile hissedersin .. Kacari yok o'nun .. Sesin nereden geldigini anlayamiyor musun tam olarak ? Kaput ici mi ? Direkt asagidan mi? yoksa sag sol on takimdan mi ? cunki Mertcan'in da soyledigi gibi sanziman icide olabilir.. Ki 106 bu cok buyuk birsey sanarsin gozunu korkutursun .. Ufacik birsey cikar sonra cektigin sinir strese lanet edersin. Gecmis olsun .. Motor kulagi olsa idi zaten komple direksiyon da titremeyi hissederdin ..
Avusturalya'ya geç mi gidio mesajlar kanka.. Adam bulmuş sıkıntıyı :D
Geleli 1 ay olucak oglum adapte olamadim: ) oglum bende camurlugun icinden ufak bi parca lastige degip ses yapiyordu tam sag ve sol donuslerde aks dige aks aliordum yaa :) ahahah sans eseri bulmustum
Aks'ta değilmiş malesef :)
Ayna mahrutiyi kırmışız, değiştik şimdilik sıkıntı yok :)
Aks'ta değilmiş malesef :)
Ayna mahrutiyi kırmışız, değiştik şimdilik sıkıntı yok :)
geçmiş olsun..hazır değişmişken 14/60 taksaydınız :)
Arkadaşlar son zamanlarda 106 GTi aracımda bi sorunla karşı karşıyayım..
Özellikle geri geri gelirken oluyor..
Sorun şu : Geri vitese takıp arabayı kaldırırken tak diye bayağı kuvvetli ve can sıkıcı bir ses geliyor önden..
Ara sıra ağır ağır giderken ayağımı gazdan çekip kompresöre bıraktığımda da tak tak diye ses geliyor.. Nedeni nedir ? Daha önce yaşayan varmı ?
Şimdiden teşekkürler..
cevaplanmış.geçmiş olsun
geçmiş olsun..hazır değişmişken 14/60 taksaydınız :)
Teşekkürler.. Valla o kadar çok daraldımki o tamirhane köşesinde bir an önce orjinalini alıp 16/63 koydum şimdi sıkıntı yok güzel..
cevaplanmış.geçmiş olsun
Teşekkürler..
Anıl_Kuru
30-04-2011, 18:32
olm bi karar ver neresi artık:)
Yaptırdım kanka ayna mahruti dişlisi kırılmış