Orijinalini görmek için tıklayınız : okey 101 hakkında bilgisi olan
mmged_jan
20-03-2011, 16:43
okey taşlarıyla oynanan 101 oyunu nasıl oynanıyor bileniniz varmı :soru: arkadşlarla bu akşam oynayacakmışız olaya peugeot (fransız) kalmayım diyorum
Sefa_vts
20-03-2011, 16:48
34 oyunu, 51 oyunu ve 101 oyunu kuralları (http://www.hakkarim.net/34oyunu/kurallar.htm#2)
Resimler ve yazılar açıklayıcı olur..
Ayrıca Fransız esprisi cidden kötüydü :)
berkay_aydin
20-03-2011, 16:56
ıyyy espri iğrenç :D Youtube'da anlatan video vardır ordan bulabilirsiniz..
ahmet3425
20-03-2011, 16:57
oo cok severim su an facebook da oynamaktayım dun gecede karakoyde bi cafede sabaha kadar oynamıstık o derece severim yani :D
simdi okey gibi ama ıstakada 21 tasla oynanıyor ve evrensel bi kuralı yok herkes farklı kurallarla oynuyor :D
esli
duz
katlamalı
cezalı
olarak 4 farklı sekilde oynanabilir hiç oynamadıysan biraz zorlanacagınız asikar ama 2. partiden sonra alısırsınız diye dusunuyorum...
duz oynuyorsanız eger elinizdeki tasların toplam sayısı 34 = 101 yapmak zorunda atıyorum 11-12-13 perinin orta sayısını toplayarak 34 e ulasacaksınız.
koltuk altınızdaki arkadasa acmaması icin buyuk sayı atmamaya ozen gosterin 1 liler 2 liler 3 llüler atılmaya musait taslar...
birde eliniz 34 yapmadıgı surece size atılan tası alamassınız elinize yarasa bile. yerden cekmeye devam :)
kolay gelsin...
google.com'un ne işe yaradıgını biliyormusunuz ?
5 çiftle de açabilirsiniz, ama ceza olarak elinizde toplam 2 ile çarpılır.
eliniz 34 yapmadan okeydeki gibi bitebilirsiniz kimse açmadan. bu türlü bitiş çok kıymetli (800 ceza rakiplere, eksi 100 size).
ben de çok seviyorum bu oyunu. annemle babama da öğrettik ablamla. ailecek yazın yazın oynuyoruz. çok zevkli, hemde kafa çalıştırıyor toplama çarpma kısmı :)
fransız espirisi olmamış gerçekten :)