Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz saat uygulaması
Arkadaşlar son yapılan değişikliklerle filan yaz sati uygulamasına ne zaman geçilecek biri beni bilgilendirebilir mi?
ya da devletin hangi mercisine sormak lazım
Arkadaşlar son yapılan değişikliklerle filan yaz sati uygulamasına ne zaman geçilecek biri beni bilgilendirebilir mi?
ya da devletin hangi mercisine sormak lazım
Pazar gecesi saat 03:00 diye duymuştum heberlerde.
Bi siteden baktım Türkiye için yaz saati başlangıç ve bitişi yazıyo yazıda bu : Türkiye başlangıç 28-03-2011 03:00 bitiş 30-10-2011 04:00
CeMy1907
21-03-2011, 20:43
haftasonu ygs sınavı oldugundan dolayı pazar degıl ptesi saat uygulaması yapılıcakmış bu sene.....
ygs sınavı oldugu için iptal edilmişti pazar günü gece yarısı olduğunu duymuştum
Yapılacak bu hafta sonu galıba
Yapılacak bu hafta sonu galıba
bu haftasonu yapılacakta cumartesi'yi pazar'a mı pazar'ı pazartesiye bağlayan mı o önemli.
Otele duyuru asıcam müdür sorup duruyor bulamadım nettende :D
hakan308
21-03-2011, 21:35
pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 03:00'da alıncak.millet 1 saat az uyuycak okula işe çoğu kişi geç kalacak :D
pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 03:00'da alıncak.millet 1 saat az uyuycak okula işe çoğu kişi geç kalacak :D
+100 aynen bu şekil.
yapilsinda aydinlik artsin biraz =)
pazarı pazartesiye bağlayan gecede değişiyor da abi oldum olası neden illa gece 3 te saatimi 1 saat ileri almam gerektiğini çözemedim.
adam gibi akşamdan saatinizi ayarlayın yatın demiyorlar hiç. saat 3 ten 4 e alınacak diyorlar. niye illa gece yarısı yapılıyor çözemedim gitti...
TolgaEsentepe
23-03-2011, 00:11
bidaha ilerimi gerimi ne yapıyosak yapmasak be.. hava en erken 7de kararsa ne güzel olur
pazarı pazartesiye bağlayan gecede değişiyor da abi oldum olası neden illa gece 3 te saatimi 1 saat ileri almam gerektiğini çözemedim.
adam gibi akşamdan saatinizi ayarlayın yatın demiyorlar hiç. saat 3 ten 4 e alınacak diyorlar. niye illa gece yarısı yapılıyor çözemedim gitti...
Greenwich'e gore saati ayarliyorsun o yuzden , Avrupa birligi ulkelerine uyum icin o saat seciliyor ..
"Mart ayının son pazar günü eşgüdümlü evrensel zamana (UTC) göre 03:00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılır ve ekim ayının son pazar günü 04:00'te saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erer. Saat değişiklikleri eşgüdümlü evrensel zamana göre yapıldığından, uygulamanın başlangıcı ve bitişi bulunulan saat dilimine göre farklı yerel saatlere denk gelmektedir."
Avrupa Yaz Saati - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa_Yaz_Saati)
Hay içine edeyim böyle işin..
Pazartesi sabahı mesai başlama saatinden 1 saat önce toplantım var. -1 saat
E saatler ileri alınacak. -1 saat
Gece 2 saat az uyuyacaz demektir..