PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LED'mi ? Plazma'mı ?

dragonflydesing
22-03-2011, 22:12
arkadaşlar eve yeni televizyon alacağız fakat uzun zamandır karar veremedik tv konusunda,LG 47LE5310 modeli vardı kafamda fakat babamın bugün internette okuduğuna göre plazmalar daha iyimiş demesi kafamı karıştırdı :soru: sizce hangisi led'mi,plazma'mı ?

başalp
22-03-2011, 22:14
kesinlikle led...

slhdmr34
22-03-2011, 22:16
Led tabiiki

halilkarakas
22-03-2011, 22:18
led in görüntüsü bir başka yaaaa...

berkay_aydin
Led hem canlılık hemde tüketim bakımından plazmaya göre iyidir..

devil_berk22
led daha iyi diye biliyrum bende ve tamir imkanı varmış sanırım

Kadyr
Tabiki led plazma en son gelr led lcd plazma plazma tutlmadi vede para vermeyin guc tuketimi kalitesi vs

uerbas
kaç ekrana kadar baktığınız önemli,özellikle büyük boyutlarda almak istiyorsanız kesinlikle plazma ama 106 ekran ve altı alacaksanız led tv öneririm

Sh4rk
kesınlıkle led =teknolojı

DENON
22-03-2011, 22:21
işyerindeki toplantı odasına aldım geçende lcd ıle plazma ıle alakası yok gerçekten led bi başkaymış , led tavsiye ederim

sword
22-03-2011, 22:22
kaç ekrana kadar baktığınız önemli,özellikle büyük boyutlarda almak istiyorsanız kesinlikle plazma ama 106 ekran ve altı alacaksanız led tv öneririm
+1

elektırık tuketım cıddı fark var arada, plazma da göruntu daha doğaldır...

dragonflydesing
22-03-2011, 22:27
117 cm 46-47 inc bakıyoruz arkadaşlar,Led ile plazma arasındaki farklar nedir ? (özellik olarak,artılar,eksiler).Elektrik tüketimi çok önemli değil yeterki görüntüsü sağlam ve makina uzun ömürlü olsun

Bide konuyla çok kel alaka ama teknosa'dan xbox 360 slim alsam 3k sorunu olurmu ? yada avrupa yakasında jasper boardlı bulabilirmiyim ? :)

Jön Türk
22-03-2011, 22:28
Ledlerde ikiye ayrılıyor haberiniz olsun.
Led ve Fullled.Normal ledlerde yine florasan lambalar vardır.Fullledlerde görüntü sadece led lambalarladır ve görüntü farkı barizdir.
Ledler görüntü açısından iyi,canlı görüntü verir.elektrik açısından az tüketim sergiler.

TV alıyorsanız öncelikle servisini araştırın.Görünürde servis vardır ancak sadece ilk kurulumu gerçekleştirir.Arızaya bakmaz.Cihaz İstanbul'a yollanır :)

TEQUILA
22-03-2011, 22:29
Kullanım ömrü ve elektrik tüketimi anlamında kesinlikle led.
Led de görüntü kaliteside oldukça tatminkar.

dragonflydesing
22-03-2011, 22:37
Ledlerde ikiye ayrılıyor haberiniz olsun.
Led ve Fullled.Normal ledlerde yine florasan lambalar vardır.Fullledlerde görüntü sadece led lambalarladır ve görüntü farkı barizdir.
Ledler görüntü açısından iyi,canlı görüntü verir.elektrik açısından az tüketim sergiler.

TV alıyorsanız öncelikle servisini araştırın.Görünürde servis vardır ancak sadece ilk kurulumu gerçekleştirir.Arızaya bakmaz.Cihaz İstanbul'a yollanır :)

evet ikiye ayrılıyorlar full led ve edge led,edge led full led'e göre azıcık daha kalitesiz (çünkü aradaki kalite farkı anlaşılmıyor bile),bizim led olarak almayı düşündüğümüz LG 47LE5310 modeli bu model edge led,kontrastı 3,000,000:1,plazmalar kontrast olarak daha mı iyi ? Bu arada İstanbul'da oturduğum için problem yok :)

fangio
22-03-2011, 22:42
Edge Led sadece kenarlardan aydınlatma yaptığı için Normal LCD lere göre bile homojen parlaklık sağlayamıyormuş. Full Led bu konuda iyi. Led Tv ile LCD TV nin tek farkı birinin florasan diğerinin ise led ile aydınlatılması ve doğal olarak daha ince daha geç ısınan ve dinamik kontrastı daha yüksek cihazlar... Fakat üreticinin led tv için verdiği kontrast değerlerin çok abartı olduğundan bahsediliyor.

BAŞAR
22-03-2011, 22:44
led tabikide ;)

cemsultan
22-03-2011, 22:52
Muhalefet olucam ama ben kendim için plazma düşünüyorum 46-47 inç boyutlarında, zaten plazma da alınacak tek marka panasonic, adamlar aşmış durumdalar plazma konusunda, lcd ya da led tv den eksisi tüketim sadece, onun haricinde bir çok özelliği kat be kat üstün, özellikle kullanım ömrü kat be kat fazla, hesaplamıştım, tv'yi hiç kapatmasan 20 küsür sene yapıyordu.

Başka aklıma gelen özellikleri, çoğu 600hz, kontrastları çok çok yüksek, bir kaç güzel özelliği daha vardı ama aklıma gelmiyor, büyük elektronik marketlerine gidip bir incele yinede, özellikle de hd olmayan normal uydu yayınını izleyerek görerek karar ver, gerçi sana akıl veriyorum ama kendim de karar vermiş değilim. :D

art
22-03-2011, 23:02
Arkadaslar herkes led demis ama amaca gore bakilirsa yanlis bir secim yapilmasinin onune gecilir. Led denen sey su an icin yeni bir teknoloji. Cok basit bir anlatimla 200 Hz alti bir led tv alirsaniz buyuk olcude husrana ugrarsiniz ozellikle hareketli sahnelerde. Led tvlerin kareyi yenileme suresi 2 ms iken plazmalarin bunu yapabilme suresi teoride sonsuz pratikte 0.001 ms 'dir, bu da bir mac yayininin led tvde camur gibi goruntu vermesine yol acarken plazmada goruntu cok akici olur. Ama derseniz ki param bol 200 Hz ve ustu Led alicam o zaman diyecek lafim yok ama bir de soyle bir sey var ki onun hakkini verebilmek icin bir de hd reciver almak gerekir. Ayrica Led diye insanlara kakalanan bir ton televizyon var. Gercek led televizyonlar OLED olanlardir. Gerek edge led gerek normal led in lcd den tek farki ekran ayditlatmasinin normal isik kaynagi degil de led ile saglanmasidir. OLED 'de ise tum pikseller tek basina bir leddir. (Bu tvler de minik capta bir servet gerektirir.) =)) Lafi biraz uzattigimi dusunuyorum fakat ozete gelirsek cok para vermek istemiyorum ama onumuzdeki 5-10 yil icin iyi bir televizyon istiyorum diyorsaniz kesinlikle plazma! Ne lcd ne de led. Ama para sorun degil yayinimi da hd reciver ile seyredecegim diyorsaniz OLED yani full led tv.. Umarim az da olsa yardimci olabilmisimdir.

redbaron
22-03-2011, 23:04
kesinlikle led imkan varsa 3d

Xenomorph
22-03-2011, 23:05
..............................

art
22-03-2011, 23:08
Panasonic g20 paneli de cok basarilidir fakat panasonic in tek eksigi multimedya destegidir. Samsunglar bu konuda cok guzel =) Yandan takiyorsun usb bellegini oturup 1080p mkv ni izliyorsun =)

cemsultan
22-03-2011, 23:12
Bazı modelleri usb'den oynatmayı destekliyor ama hangisi tam emin değilim, ayrıca SD kart girişi var çoğunda, benim mağazada incelediğim ordan oynatıyordu HD görünütüyü, değildir dedim kartı çıkardım görünütü gitti :D

2-4 gb lık SD kart da iş görebilir.

Ludacris
22-03-2011, 23:13
Tabikide Lcd derim bravia 2 veya 3 islemciye sahip bi Sony derim
daha 2gun once aldik. Gorevli arkadas 200Hz olan bi goruntu acti led tv kasinti yaparken
lcd catir catir oynatiyordu tabiki 100hz lik goruntude ledbi parmakondedir
ama sana tavsiyem kesinlikle Sony arastirmasina gir enerji tuketimine bak ve lg nin led tvsinden daha az yaktigini gor :)
bu arada led tv hikayeden baska bisey degil gercek led tv amoled'tir
oda benim bildigim sony de buyuk ekran olmayan ufak bi modeli var

art
22-03-2011, 23:14
Bazı modelleri usb'den oynatmayı destekliyor ama hangisi tam emin değilim, ayrıca SD kart girişi var çoğunda, benim mağazada incelediğim ordan oynatıyordu HD görünütüyü, değildir dedim kartı çıkardım görünütü gitti :D

2-4 gb lık SD kart da iş görebilir.

yok destekler ama mkv formati desteklemesi cok onemli =) hd film izlemek cok rahat oluyor..

Greentiger01
22-03-2011, 23:17
LG 47LE5310 3aydır kullanıyorum sıkıntı yok gayette memnunum

Jön Türk
22-03-2011, 23:17
100 hz bir led işinizi şuan görücektir.TR de 100hz yayın yok.Hz kavramını bilmeden milletimiz tv almaya çıkıyor.Şuan 50 hz yayın vardır.100 hz bir tv bu saniyede gelen 50 kareyi kopyalarak 100 kare yapar.bunu en kolay haber kanallarında alttan kayan yazı ile anlarsınız.hz özelliği olmayan bir tvde titreme olacaktır yazıda.100 hz bir tvde bu titreme azalmıştır.

Vestel neden düşünmüyorsunuz ? Yerli üretim ve diğer markalara panel veriyoruz.Bu arada Antalya'nın en büyük vestel showroomundayım :)

cemsultan
22-03-2011, 23:18
yok destekler ama mkv formati desteklemesi cok onemli =) hd film izlemek cok rahat oluyor..

Evet buna dikkat etmek lazım tabi ki ;)

erh
22-03-2011, 23:22
görüntü olarak kesinlikle en iyisi plazma.. plazmanın birkaç eksisi var onlar da nispeten digerine gore yuksek guc tuketimi ve surekli aynı kanal vs izlenirse leke yapması.. onun dısında 0ms tepki suresi hızlı sahnelerde vs cok arbatı fark yaratıyor. goruntu kalitesi oalrakta en iyisi plazma zaten..

leader_T
22-03-2011, 23:59
LCD almanı tavsiye ederim. bende toshiba'nın 40"lik olan modelini kullanıyorum ne HD filmlerde nede PS3 de bir sorun yaşamadım.

dragonflydesing
23-03-2011, 00:04
Kafa iyice karıştı :confused: çoğu kişi led diyor,ama plazma diyenler gerekçelerini sıralamış,plazmaya yöneliyor gibiyim :) hem fiyat açısından daha makul.Ben zaten (discovery ve nat geo hariç) açıp televizyon izleyen birisi değilim,izlersem film için kullanırım,birde tv ile birlikte xbox+kinect alıcam büyük ihtimal film ve oyun ekseninde kullanıcam televizyonu.

Arkadaşın dediği gibi sürekli aynı kanal izlenirse leke yapması olayını tanıdık birinin televizyonunda gördüm bizzat 55inc panasonic'te :soru:

Birde özellikli bir şey arıyorum,yani usb'den film,müzik,resim oynatabilecek ve çoğu formatı destekleyecek 3.000TL aşağısı bir şey arıyorum,lcd düşünmüyorum ;)

art
23-03-2011, 00:21
samsung 50c530 ;) hem ucuz hem 50 inch hem de cogu formati destekliyor.

Spawn
23-03-2011, 00:22
plasma , lcd den de önceki teknoloji. tabiki led

art
23-03-2011, 00:24
3d de tavsiye etmem su an arge asamasinda ve gozlukle izleniyor. 5-6 yil sonra gozluksuz olacak hologram seklinde. Su an tvye cok para harcamaya gerek yok. Tabi bu benim fikrim herkese saygim var =)

estremo
23-03-2011, 00:28
Ben plazma taraftarıyım. Plazmadaki renkler eğer güzel bir kaynaktan alınıyorsa yayın, oyun, film vs. her zaman çok daha gerçekçi. Tepkime süresinin daha düşük olması ve gerçek kontrast oranının diğer rakiplerine göre daha yüksek olması benim gibi oyun düşkünleri için pahabiçilemez. Ama şöylede bir durum var eğer eviniz daha doğrusu tv yi koyduğunuz yer fazla ışık alıyorsa ekranda göreceğiniz yansıma biraz canınızı sıkabilir.

polo34
23-03-2011, 01:44
panasonic 600 hz plazma var, çok güzel, tavsiye ederim, netten araştırmıştım: eski teknoloji plazmalar çok güç tüketiyorlarmış, yenilerde durum farklıymış, zaten abartı güç tüketimi olsa panasonic 600 hz olayını plazmaya taşımazdı belki de ... blueray, ps3 güzel ...

cabriolet
23-03-2011, 01:51
ben evde lg 50pj350 modeli plazma kullanıyorum memnunum biraz fazla elektrik tüketiyo bide lcdye göre biraz fazla ısınıyo ama ekranda leke falan olmuyo ki 24 saat ps3 açık tvde açık :D

Kakus
23-03-2011, 01:58
Plazmanın verdiği teknik verileri verebiliyor mu, LCD'ler LED'ler? : ) Enerji tüketiminden yana sorununuz yoksa, faturamı öderim sıkıntı olmaz diyorsanız, adı LED die garip garip ürünlere tonlarca para bayılmak istemiyorum ben televizyonumu güzel bir şekilde izleyebiliym varsın adı olmasın diyorsanız, plazma. Markası da Panasonic olsun : )

Ayrıca ülkemizde LED die satılan ürünler aslında gerçek LED TV değiller. Yani panalleri tamamen LED'den oluşmuyor. Benim görüşüm bunlardır efenim, tartışmaya açık tabii ki. Ayrıca, bu göz işi, keyif işi. Kimisi keskin görüntü sever kimisi yumuşak. : )

cemsultan
23-03-2011, 02:15

Yahu bu cihaz neden bu kadar ucuz, ne eksisi var bunun?

mkv formatı oynatabiliyor mu?

Gecenin köründe aklımı çelecek bu cihaz :D

Asimos
23-03-2011, 08:14
Bu konuyu çok tartıştık :D

Kesinlikle plazma ;

birçok oyun we panel üreticisi , günümüzde hala tüplü tv.lerin "lcd" lerden çok daha iyi görüntü kalite we performansı werdiği konusunda hemfikir olmuşlardır.

Bu arada plazmanın altyapısı tüplü tw lerle aynıdır.

led dediğimiz şey teknolojik olarak sadece panel arka aydınlatmasını florasan yerine (tüketim sarfiyatı açısından) led ampullerle aydınlatmasını sağlar.Görüntü kalitesine kaliteli beyaz renk dışında hiçbir faydası yoktur.Dolayısıyla incelik we daha kaliteli beyaz dışında hiçbir artısı yoktur.Plazma dışındaki hiçbir panel teknolojisi gereği gerçek siyahı kesinlikle gösteremez.Buda - kontrast olarak size geri döner.

Haa led tw nin 42" 1saatte 100W elektrik harcarken plazmanın en iyisi 350W harcar:D

desibel
23-03-2011, 08:16
Aynı sıkıntı bendede vardı ben 127 ekran istediğimden bana plazma tavsiye ettiler bede plazma aldım.

D.CaN
23-03-2011, 09:09
Bence Sony(orj. olması kaydıyla) KDL-46EX500 117 ekran full hd 100 hz lcd tv.
KDL-46EX500 (KDL46EX500) : Genel Bakış : TV ve Ev Sineması : Sony (http://www.sony.com.tr/product/t46-ex-series/kdl-46ex500#pageType=Overview)

Oconner
23-03-2011, 09:12
let diyorumm :) harika yaa

ido
23-03-2011, 09:15
bi satıcı olarak kesınlıkle led öneririm ama firma garanti şartlarını imkanları araştır ona göre bi marka al derim

COOLFEAR
23-03-2011, 09:58
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor:D neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın

yaşar
23-03-2011, 10:12
Led görüntüsüne bir türlü alışamadım ,çok canlı ve gerçek olmayan görüntü gibi geliyor bana,tiridy bana göre gereksiz bir düzen çok tartıştık arkadaşlarla film izlemek sıkıntılı oluyor evde 4 kişisin 2 gözlük varsa vay halimize,karşılaştırma yapmıştık darty de 46 inç led ile lcd yan yana koyup aynı görüntüyü izledigimde cidden led çok aydınlıkdı, güneş maviye yakın duruyordu gündüz gündüz değil sanki floresan ışıgı yayıyor bütün görüntünün üzerinde mavilik söz konusu gerçek görüntü diyorsan lcd ve plazma öneririm,ayrıca media player olması kesinlikle gerekiyor mkv film izleyebilmelisin özelliklere bakıp alman tafsiye ederim çok araştır neticede bir kere alacaksın aldıkdan sonrada sorunlar bitmiyor kapıyı iyi kilitle camları kontrol et sürekli özellikle gece yatarken :)
Ve kesinlikle servis agını araştır,spot olmasın 100 200 300 fazla ver ama spot olmasın ;)
Televizyonu izleyecegin yer oturdugun yerle 2.3 metrelik mesafe varsa ölçü olarak sakın 40 veya 42 inç alma küçük geliyor,46 inç çok çok ideal magazada büyük gibi durabilir ama evde asla öyle olmuyor bilgin olsun.

Yine keyfe geldim 46 inç
Samsung 46c650
Lojitech z5500
Harici 2 tb harddisk
Sıgdırabildigin kadar bluray film ve belgeseller ,oyy oyy oyy sabahlar olmasın :)

SifirinciMurat
23-03-2011, 10:19
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor:D neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın

ışıktan hızlı gittiği iddia edilen o görünmez fotonların ürettiği görüntüyü artık biz nasıl görüyorsak...

KVB
23-03-2011, 10:29
ışıktan hızlı gittiği iddia edilen o görünmez fotonların ürettiği görüntüyü artık biz nasıl görüyorsak...

çıplak gözle göremezsin tabi, özel gözlük takacaksın. :heyoo:

aknnn
23-03-2011, 10:45
bende kesinlikle led diyorum hatta size yakın olarak toriumda sony outlet mağazası var ben bi uğramanı tavsiye ederim diğer cihazlarla arasındaki farkları görebilirsin :)

BlackEmperor
23-03-2011, 10:51
led tvdeki görüntü çok gerçekçi ama daha alışamadım ben bi değişik geliyo

sword
23-03-2011, 10:55
bende cok arastırmıstım multımedya olayı ıstedıım ıcın butceme en uygun 40c650 geldi ultra clear parlak panel mkv ler cok ıyı artık avi yada dıvx seyretmez oldum:)

ukku
23-03-2011, 11:14

Full LED alınacaksa LED olsun... Ve analog yayın alınmayacaksa..
Ancak digiturk, dsmart vs. HD modelleri bile pek çok kanalı hala analog yayınla veriyor ve LCD ve LED TV bu yayında çok çok kötüleşiyor..
Plazma her şartta optimum performansı sağlar, ben de 2 ay önce 50" samsung 50c530 plazma aldım, çok memnunum. analog yayın lcd'ye göre çok iyi, buna ekstra olarak USB girişi var, harici harddiskten mkv izleyebiliyorum.

gcapraz
23-03-2011, 11:26
bir tv imalatçısı ithalatçısı üreticisi olarak ben görüşüm şudur....

görüntü kalitesi isteniyorsa plazma.....(çok dikkatli kullanmak gerekir zira tamiri yok denecek kadar zordur).....

tv kalın olsun diyorsanız lcd....

yok ben duvara sıfır kullanacam ince olsun diyorsan led (fiyatları halen çok çok çok yukarılarda)..

bunun dışında led ile lcd arasında görüntü kalitesindeki fark %5 ila %10 arası değişir...

|| CaNeR ||
23-03-2011, 11:26
Kullandığınız Led tv yada Plazma herneyse kesinlikle buna uyumlu Hd receiver+ HDMI Scart kablo ile desteklersenizde bi fark elde etmiş olursunuz .

SeK23
23-03-2011, 11:52
Eğer led alınacaksa Samsung veya Lg tavsiye ederim kesinlikle cok iyi görüntü kaliteleri var

Plazma bakılacaksada (ki daha doğal bir görüntü sağlar lede göre) Panasonic G serisini inceleyin derim.

COOLFEAR
23-03-2011, 14:51
SifirinciMurat
COOLFEAR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın

Sevgili afrika deve kurbağası arkadaşım sen fotonu degil fotonun üzerine hareket ettiği elektronu görüyosun oda ufacık bir madde görmediğin şeylere inanmıyormusun? fotonunda görülememesinin tam sebebi foton u gormek için gönderdiğin ışık hüzmesi foton içerdiği için fotonların birbirine çarpması sonucu birbirlerinin yerlerini değiştiriyorlar bu arada aha detaylı acıklama aşşada

plasma
ilk olarak 1960 yılında amerikada bulundu ve 1964 yılında 4x4 pixellik mavi renk plasmayı yaptı. 1967 yılında matrix boyutu 16x16 ya ulaştı. kırmızı ışık yayıyordu ve monocromdu, neon kullanıyordu. bu teknoloji ile ibm, nec, fujitsu ve matsushita ilgilendiler. endüstriyel gelişimler 1987 yılına kadar sürdü. japaonya da teknoloji ile yakından ilgileniyordu ve 90larda ilk ticari ürünler çıktı. fujitsu 21" bariyerini aşan ilk firma oldu. bugün lg, pioneer, philips, hitachi ve birçok firma üretimini yapmaktadır.

çalışma prensibi basit;
her alt-pixel'İn altında minyatür flörasan vardı. bu flörasan sayesinde 3 temel renkten biri üretiliyordu. ışığın yoğunluğu ayarlanarak değişik şiddetlerde renk elde etmek mümkün. günümüz flörasanlarıyla aynı prensipde çalışıyor. asal gaz olan argon dolu bir tüp düşünün. tüpün ucundaki eletrotlarla yüksek voltaj uygulanıyor. elektriksel olarak nötür olan gaz elektrik uygulanmasıyla plasma haline geçiyor ve pozitif iyonlar yaymaya başlıyor. potansiyel voltaj farkı sayesinde elektronlar pozitif elektrota ilerlerken, pozitif iyonlar da tüpün negatif terminallerine ilerliyor. bu ilerleme atomlar arası etkileşime neden oluyor. etileşime dahil olan atom enerji alıyor ve elektronları bir üst yüksek enerjiğ seviyesine çıkarıyor. tekrar yerlerine döndüklerinde ise foton açığa çıkıyor ve quantum ışığı oluşmuş oluyor.

YUSUF
23-03-2011, 15:00
ledledledledled

SifirinciMurat
23-03-2011, 15:41
Sevgili afrika deve kurbağası arkadaşım sen fotonu degil fotonun üzerine hareket ettiği elektronu görüyosun oda ufacık bir madde görmediğin şeylere inanmıyormusun? fotonunda görülememesinin tam sebebi foton u gormek için gönderdiğin ışık hüzmesi foton içerdiği için fotonların birbirine çarpması sonucu birbirlerinin yerlerini değiştiriyorlar bu arada aha detaylı acıklama aşşada

afrika kurbağası ne oluyor şimdi? zevzeklik yapmanın lüzumu yok.

görme olayı nasıl gerçekleşiyor? ışığın görünür spektrumundaki fotonların gelip gözümüzdeki reseptörleri uyarması sayesinde elbette. gözümüzde görüntü üreten bir ışık kaynağının görünmez olduğunu söylemek saçmalamaktan başka bir şey değil. televizyondan çıkıp gözümüze giren fotonlar da ışık hızında hareket ediyor, ışıktan hızlı hareket ettiğini iddia etmek cehaletin daniskası.

SaBRi
23-03-2011, 15:45
plazma - led - lcd bana göre sıralama budur

COOLFEAR
23-03-2011, 15:55
Tamam istediğini de karışmasın topic ben arakdaşa bilgi verek için açtım isteğini yaz

art
23-03-2011, 16:53
Yahu bu cihaz neden bu kadar ucuz, ne eksisi var bunun?

mkv formatı oynatabiliyor mu?

Gecenin köründe aklımı çelecek bu cihaz :D

Tek eksiği IP tv olamaması (internet girişi yok) =)) O da işin şakası, ülkede IP tv şu an için kullanılamıyor. İçin rahat olsun dostum gayet memnun kalırsın. Ukku 'nun da dediği gibi standart yayında zaten plazma lcd ve ledlerden 10 kat iyi, hd yayında ise diğerlerinin görüntüsü biraz sanal kalıyor plazma en gerçek görüntüyü verir sana. Ama bu dediklerim seni 10 yıl idare eder 10 yıl sonra gerçek anlamda bir 3D tv alıp rahatlarsın, eğer şimdi bir led veya buna ek olarak bir de 3D alayım dersen seni belki 30 yıl götürür ama 10 sonra çağın bir hayli gerisinde kalırsın =) Karar senin..

_FrKn_
23-03-2011, 17:23
herkes led demiş ama ben de muhalefet olanlardanım.OLED şuanda yaygın bir teknoloji değil şuanda led aydınlatmalı tv ler led tv adı altında satılıyor.plazma diyen üyelerin dediklerine katılmakla beraber bende plazma diyorum.

Anu
23-03-2011, 18:12
Led ile Lcd arasında tek fark aydınlatma. Led tvler Lcd tv zaten. Arkada floresan aydınlatma yerine led kullanılmış ve bu bazı problemlere yol açıyor. Beyaz rengin aşırı göz alması, beyazın hafif maviye kaçık renkte olması ve ekran siyah olduğunda farkedilen bazı yerlerin açık bazı yerlerin ise daha koyu renkte aydınlatması vs. Enerji tüketim farkı kendini 5 10 yıl arası amorti ediyor bunu düşünmeye de gerek yok :) Led ismi tamamen pazarlama taktiği. Netlik ve diğer özelliklerde hiç bir değişme yok. Sadece daha parlak ama düzgün bir Lcd tv zaten yeteri kadar aydınlatır. Seçiminizi plazma ve lcd olarak yapın.

dragonflydesing
23-03-2011, 19:54
Şu anda plazmaya yönelmiş durumdayım arkadaşlar model araştırıyorum sadece merak ettiğim konu,plazma ısınır demiş bir arkadaş ? ben alacağım üründe sağlamlık olsun istiyorum özellikle televizyonda,o yüzden led mi yoksa plazma mı daha sağlam ? ve plazmada mkv falan oynatan çok özellikli bir model bulabilirmiyim,3.000TL ve aşağısı fiyat etiketi olan 46-50inc arası model önerilerinize açığım arkadaşlar gerek led gerek plazma,özellikle kullanıp tecrübe etmiş olanlar varsa.

SaBRi
23-03-2011, 20:08
pioneer plazma çok iyidir

Kadyr
23-03-2011, 20:13
bıldıgım duydugum led lcd dende daha uzun omurlu.zaten bosuna gelıstırmedıler ılk plazma sonra lcd sonra led bende gittim led aldım goruntu guzel bakalım kac sene kullanıcaz bılgısayarımdakı dell lcd 5 sene oldu daha bişiyi cıkmadı belkıde elektronık bıraz şans işi:)

art
23-03-2011, 22:26
uzun omur olarak led daha iyi ama tv denen sey goz zevkidir sirf saglam olacak diye de bundan taviz verilmemeli bence. plazmalar yaklasik 60.000 ledlerin de 100.000 saat civari omurleri var.

COOLFEAR
23-03-2011, 22:58
arkadaşım şuan piyasadaki en kötü lcd led veya plazmayı alsanda gunde 4 5 saat ızlemekle onun omrunu tamamlaması yaklasık bır 30 sene sürer:D samsung c6000 serisi dahil ve sonrası butun formatları destekler media playerları lglerde soyle bır durum vardı ekstra para ıle format destek acılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ama ne kötü ihtimal 500 tl bir dark media player alırsın canavar gibi izlersin herseyi codec derdinde olmaz plazma ısınma problemi die bir olay yok aslında makine dogası gereği sıcak calışıyor tek problem oda kucukse ve televizyon buyukse 60inc vs yazın oda ıyıce ısınır kısın işine yarar ayrı:D

Anu
23-03-2011, 23:24
Samsung C6000 serisini ben de öneririm, 1 ay önce aldık. Bir çok formatı oynatıyor. O zaman aldığımız fiyat performans oranı en yüksek tv idi.

cemsultan
24-03-2011, 00:03
Panasonic 46G20 ve 50G20 modellerine bakmak için Vatan Bilgisayar'a gittim, oradaki görevli arkadaşla görüştüm, usb den film oynatabildiğini, mkv formatlı HD filmleri izleyebileceğimi, harici hdd bağlayabileceğimi söyledi.

Bu cihazlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum, zira 50G20'yi az daha alıp çıkıyordum, son anda vazgeçtim :D

Fiyat olarak;

46G20 için 2563/12= 213,58
50G20 için 2890/12= 240,83

worldcard'a taksit yapıyorlar.

cemsultan
24-03-2011, 00:06
Tek eksiği IP tv olamaması (internet girişi yok) =)) O da işin şakası, ülkede IP tv şu an için kullanılamıyor. İçin rahat olsun dostum gayet memnun kalırsın. Ukku 'nun da dediği gibi standart yayında zaten plazma lcd ve ledlerden 10 kat iyi, hd yayında ise diğerlerinin görüntüsü biraz sanal kalıyor plazma en gerçek görüntüyü verir sana. Ama bu dediklerim seni 10 yıl idare eder 10 yıl sonra gerçek anlamda bir 3D tv alıp rahatlarsın, eğer şimdi bir led veya buna ek olarak bir de 3D alayım dersen seni belki 30 yıl götürür ama 10 sonra çağın bir hayli gerisinde kalırsın =) Karar senin..

10 seneye kim öle kim kala :D

Bu cihazda aklımın köşesinde dursun.

Edit: Bu samsung 50c530'da kontrast için "mega dinamik kontrast" diyor, bu ne demek?

Xenomorph
24-03-2011, 00:09
...................

turbo16
24-03-2011, 00:25
o paraya alacagın en iyisi plazma panasonic tavsiye olunur hz olarak 400 hz alabilirsin yükseği hikaye su anki yayın kalitesi 50 hz hadi yabancı kanaların bazılarında 100 hz

tuFAN
24-03-2011, 00:27
yeni 2011 modeller türkiyeye geldi gelecek almışken yeni modelleri almakta fayda var

plazma olarak da yeni panasonic g30 serisi lcd/led olarak da yeni samsung d serisi gayet iyi ürünler

cemsultan
24-03-2011, 00:45
Yeni modellerin geleceğini banada söylediler fakat fiyatları yüksek olacakmış.

estremo
24-03-2011, 00:59
Panasonic g20 serisini öneririm. Detaylı bilgi almak istiyorsanızda yardımcı olurum Electro Worldde çalışıyorum yönlendirebilirim.

Providence
24-03-2011, 10:29
Aklında ki tüm sorulara cevap bulabiliceğin bir forum war Display Report - PDP, LCD TV, Mediaplayer, Ses Sistemleri (http://www.displayreport.net) , bende bu yaz tv alma işiyle baya bi cebelleştim , g20 serisi ni beğenip 50g20e almıştım teknosadan fakat teşhir gönderdikleri ortaya çıkınca iade ettim , daha sonra full led mi plazma mı derken pioneer pdp-lx6090 ı aldım ve kapattım konuyu . Sana tavsiyem 50v20e serisinide dene panasonic g serisinde karar kılmadan birde toshiba nın full led i war 46sv685d full led olarak tavsiye edilen . Bu arada tam olarak ayarları yapılmadan vivd mode da ki ekranlara fazla inanma derim .

VATAN COMPUTER - TOSHIBA - LED FULL TV 117 cm, 1920x1080, 2.000.000:1 kont, 200Hz, Resolution+, 46SV685D - Televizyon (http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-46sv685d-led-full-tv-117-cm,-1920x1080,-2.000.000:1-kont,-200hz,--resolution+,-46sv685d/productdetails.aspx?I_ID=42228)

cemsultan
24-03-2011, 10:58
Cehalet mutluluktur diye boşuna dememişler, gidicen ilk gördüğünü alıp çıkıcan, detayları öğrendikçe hem rakam yükseliyor, hem kafa karışıyor. :beuj:

onurgoyunc
28-03-2011, 11:09
Konuya sorgu günceli gelsin :)

LG 32LE4500 i tavsiye edermisiniz? Birde LG 32LE5300 modeli var. Iki model arasinda kontrast ve kare hizi farki var.

Led tv de 100 hz ile 50 hz arasinda fark olurmu? Kontrast 4500 modelinde 2m:1, 5300 modelinde 3m:1.

Odamda kullanacagimdan vede alan ufak oldugundan 32" yeter diye düsündüm. Su an icin sadece laptopu baglicam. Ilerde konsol alirsam onuda baglarim.

Almanya´dan alicam. LE4500 386€, LE5300 450€ ya gelicek. Aradaki fiyat farkina deger mi? Maksimum 37" olarak baska önerebileceginiz tv var mi?

art
28-03-2011, 15:07
10 seneye kim öle kim kala :D

Bu cihazda aklımın köşesinde dursun.

Edit: Bu samsung 50c530'da kontrast için "mega dinamik kontrast" diyor, bu ne demek?

Genelde samsung ve lg 3.000.000:1 kontrast ve ustune mega dinamik diyor.

cemsultan
31-03-2011, 00:07
Media Markt'da Samsung 50C530 1997 TL, worldcard'a 10 taksit, ilgilenenlere duyurulur.

Chatin
31-03-2011, 00:11
Media Markt'da Samsung 50C530 1997 TL, worldcard'a 10 taksit, ilgilenenlere duyurulur.

ucuz olmasının nedeni 50 hz oluşu.. 997 liraya iyi ama 1997 liraya pahalı. alacaksanız düşünmeyin derim.

bu arada genel olarak led tv denilen led-lcd tv dir. aynı görüntüyü bir led tv de bir lcd tv de izleyin insan yüzleri hangisinde normale yakın renkte ise onu alın. led tv de lcd ye göre daha parlak ve normal dışı beyaza yakın bir renk olur genelde. görüp alın. test edin.

cemsultan
31-03-2011, 00:22
Hocam bu cihaz plazma 600 Hz.

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/plasma-tv/PS50C530C1WXXC/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

cemsultan
31-03-2011, 00:52
50C530' da DLNA yok, 50C550'de DLNA var.

Bu DLNA'nın bize ne faydası var, olsa ne olur, olmasa ne olur?

art
31-03-2011, 01:07
ucuz olmasının nedeni 50 hz oluşu.. 997 liraya iyi ama 1997 liraya pahalı. alacaksanız düşünmeyin derim.

50 Hz derken? =)))

Chatin
31-03-2011, 01:29
50 Hz derken? =)))

yani saniyede 50 devir yapıyor.. veya saniyede 50 yenileme yapıyor diyeyim. 100 hz lik olanlarını tercih edin.. 650 serileri yani.. 6000 serileri de olur.

VeNoM_35
31-03-2011, 01:42
50 hz tvsiy etmiyorum görüntü gözle görülür şekilde farkediyor. dlna hiç kullanmadım çünkü gerekli değil bence, sonuçta gerektiğinde dizüstünü bağlıyorum tv'ye.

lg - 42ld650 var buarada memnunum.

onurgoyunc
31-03-2011, 16:50
Konuya sorgu günceli gelsin :)

LG 32LE4500 i tavsiye edermisiniz? Birde LG 32LE5300 modeli var. Iki model arasinda kontrast ve kare hizi farki var.

Led tv de 100 hz ile 50 hz arasinda fark olurmu? Kontrast 4500 modelinde 2m:1, 5300 modelinde 3m:1.

Odamda kullanacagimdan vede alan ufak oldugundan 32" yeter diye düsündüm. Su an icin sadece laptopu baglicam. Ilerde konsol alirsam onuda baglarim.

Almanya´dan alicam. LE4500 386€, LE5300 450€ ya gelicek. Aradaki fiyat farkina deger mi? Maksimum 37" olarak baska önerebileceginiz tv var mi?

sorumu yineleyim

TolgaEsentepe
31-03-2011, 18:19
odamda kullanmak ıcın 900 civarı tv arıyorum bulabılırmıyım bu paralara ? genelde ps3 xbox için kullanıcam :)

ukku
31-03-2011, 18:21
Arkadaşlar cihaz 50 hz falan değil. art da ona gülmüş lakin derdini anlatamamış.
samsung 50C530 600 hz 'dir. ucuz olmasının sebebi 50 hz yazılması doğru olmamış.

Chatin
31-03-2011, 19:52
Arkadaşlar cihaz 50 hz falan değil. art da ona gülmüş lakin derdini anlatamamış.
samsung 50C530 600 hz 'dir. ucuz olmasının sebebi 50 hz yazılması doğru olmamış.

ben lcd sandım pardon.. de gulecegine belirtseydi plazma bu diye.. ben de derdim ki ok lcd lerde 550 grubu 50 hz idi.. ve derdim ki,

plazma tv ler karasal yayınları izlemek için iyidir. ama lcd ve led-lcd lere göre çok elektrik çeker bunun yanında yaydığı radyasyon oranı lcd ve led-lcd ye göre fazladır. bunun yanında ömürleri lcd lere göre azdır ve zamanla renklerde solmalar olur. misal kanal logoları sabit kaldığı için ekranın orasında solmaları daha rahat görürsünüz. bunun yanında lcd lerde veya led-lcd lerde izlediğiniz video dosyaları ile plazmada aynı tadı alamazsınız. plazma daha çok dediğim gibi karasal yayınları yani tv izlemek için alınır.

bütün bunlara ilaveten lcd de samsung ne kadar iyi ise plazmada da pioneer ve panasonic o derecede iyidir. ama onlarda pahalıdır.

kısacası daha çok tv izliyorsanız plazmaya bi nebze eyvallah ama video izliyorsanız veya video formatları için alacaksanız kesinlikle lcd/ led-lcd alın derim.

Frank
31-03-2011, 20:52
tabıkıde led daha mantklı

art
31-03-2011, 21:07
Cok elektrik cekmeleri, burn in yani plazma taneciklerinin yanmasi (tabirinizle ekranin solmasi) ve kisa omur bunlar cok geride kaldi. Su videolardaki tad alma olayina da gelirsek evet ayni tadi alamazsiniz. Plazmada renkler, goruntu daha gercekci iken lcdlerde fazla abartili ve cok uc noktalardadir goz alir. Derdimi yine anlatamadiysam daha acik konusayim led ve lcdler halkin yeteri kadar bilgili olmayisindan su an icin yeni teknoloji diye halka kakalanmaktadir.

cemsultan
31-03-2011, 23:05
Cok elektrik cekmeleri, burn in yani plazma taneciklerinin yanmasi (tabirinizle ekranin solmasi) ve kisa omur bunlar cok geride kaldi. Su videolardaki tad alma olayina da gelirsek evet ayni tadi alamazsiniz. Plazmada renkler, goruntu daha gercekci iken lcdlerde fazla abartili ve cok uc noktalardadir goz alir. Derdimi yine anlatamadiysam daha acik konusayim led ve lcdler halkin yeteri kadar bilgili olmayisindan su an icin yeni teknoloji diye halka kakalanmaktadir.

Katılıyorum, ayrıca plazma'da Panasonic'in üzerine yok, adamlar Pionner'ın kapatılan plazma bölümünü ve tüm mühendislerini bünyesine katmış, fiyatları da yüksek ama iyi mal iyi para demek ki.

Samsung'un en güzel yanı, usb'den film falan izlerken mırın kırın etmemesi, ne dayarsan oynatıyor, ama Panasonic'den emin değilim, internette çeşitli yorumlar var.

Samsung 50C530, Panasonic 50G20E'ye göre nerdeyse 1000 lira ucuz ama içimden bir his git Panasonic al diyor, o yüzden gidip 2000 liraya Samsung'u alıp çıkamıyorum bir türlü. :beuj:

art
01-04-2011, 19:18
g20 goruntu olarak tabi ki de daha iyi ben de onu almayi dusunuyordum fakat 1000 lira buyuk bir fark ve panasonic mkv film oynatamiyor. Tabi yine de tercih meselesi =)

TolgaEsentepe
01-04-2011, 19:28
odamda kullanmak ıcın 900 civarı tv arıyorum bulabılırmıyım bu paralara ? genelde ps3 xbox için kullanıcam :)

birisi bişey dese cok sevinicem plazma lcd led med 900tl ye bulamazmıyızz :) herşey xbox için

cabrioleter
01-04-2011, 20:39
plazma mı ?
plazma satıyorlar mı ya hala?
lcd ve led tadından yenmez =)

Ozan Özer
23-04-2011, 09:56
Arkadaşlar konuyu güncelliyim..
LE-40C630 SAMSUNG LCD TV Bu Samsung nasıldır? 50hz olmasın,100Hz olsun diyenler vardı,önceki sayfaları okudum.Samsung'un 50Hz olan LE-40C530 modeliyle arasında 300tl fark var.100Hz olsun diye bu farka değer mi? Yarın alma düşüncesindeyim,yardımlarınız rica.

LAST_ZZ
23-04-2011, 09:59
Türkiyedekı yayınlar 50 hz...100 hz lık tv almanın bır yararı olurmukı?

Ozan Özer
23-04-2011, 10:06
:) önceki sayfalarda bunu da okudum.Haberlerdeki alt yazılarda fark edilir demişti sanırım bir arkadaş.50Hz'lik bir Tv iş görür diyorsunuz yani. 100Hz'ın hiçbir esprisi yok bu durumda.

_FrKn_
23-04-2011, 10:07
birisi bişey dese cok sevinicem plazma lcd led med 900tl ye bulamazmıyızz :) herşey xbox için

beko nun 800 liraya 82 ekran plazma kampanyaları var diye hatırlıyorum.siz kaç ekran arıyorsunuz.

mesela şu var akakce den ucuzlardan :)
LG 42PJ350 PLAZMA TV (http://www.webdensiparis.com/urun/lg-42pj350-plazma-tv_947476.aspx?CatID=6974&tabId=1697&ref=akakce&v=1.29.1) bu 106 ekran 1.100 tl
82 ekran led lerde 1.100 den başlıyor akakceden baktığım kadarıyla.
LCD ve uygun olarak ta 700 liralara Vestel Pixellence lar var.
şu sayfaya bakmanızı öneririm dediğiniz fiyata lcd tv bulabilmek için.
LCD LER. (http://www.akakce.com/televizyon-lcd,1,pr,a.html/1312-181)

kv661
23-04-2011, 11:02
Soru bile değil bence. Kesinlikle LED TV ancak LCD'leri de düşünebilirsin.

renaris
23-04-2011, 13:42
Herkez led demiş ama led ve lcd de 200 hz altı saçmalık bunlarında fiyatıları 2.800 civarından başlar.Plazma ise bende mesela 42 lg plazma war 600 hz .İkincisi lcdler ortalama 40000 yada max 100000 : 1 olur bendeki 3.000.000:1 ayrıca ve ayrıca refresh rate denilen yenilenme süresi lcdlerde ortalama 3 ms ledlerde 100/1 ms ama plazmada 1000/1 dir.Karar sizin hangisi iyi :) Ama dersenizki ben 3d kullanıcam o apayrı bi konu zaten bu saatten sonra 3d televizyon almamak saçmadır çünkü yeni sistem 3d bu gün almasaniz 1 2 seneye herkezz 3d takılırken canınız çekicek keşke paraya kıysaydım diyiceksiniz...

renaris
23-04-2011, 13:46
Bu arada tabiki en önemli şeyi atlamışım kimse laf etmeden.Ledlerde çözünürlük lcdlerle aynıdır 1920*1080 dir genellikle ama plazmalarda 1024 x 768 dir.(tabi söylediğiniz 1.110 luk tv için konuşuyorum yoksa 5.500 e 3d full hd 127 ekran plazmalarda war öteside war.)