Orijinalini görmek için tıklayınız : E92 M3 vs E46 M3 CSL
CanberkD
23-03-2011, 16:33
e92 m3 0 km (140k euro) - e46 m3 csl (110k euro)cok dusuk km li, hangisi daha mantıklı koleksiyon aracı olarak
delSol_power
23-03-2011, 16:44
nakit sıkıntısı yoksa e92 derim. ama gel gör ki bavyeralıda en sevdiğim kasa da e46.
bu durumda oyum e46'dan yana.
kolleksiyon amaçlıysa elbette CSL
alıp satılmicaksa CSL çok özel bi araba bence
koleksiyon olucaksa bari bi miktar ekstra özelliği olsun o bakımdan csl
e92 çok var csl tr de 6 tane fln koleksıyon olacaksa bencede csl en mantıklısı.ha olmicaksada ben csl alırım ayrı mesele. gelgelelim hayallar aleminde yaşamıyoruz :D
kısaca csl :)
koleksıyon ıcın tabıkı CSL
Alıp satılmayacağını düşünerek koleksiyon amaçlı csl dedim diğer şartlarda e92
e92 m3 0 km (140k euro) - e46 m3 csl (110k euro)cok dusuk km li, hangisi daha mantıklı koleksiyon aracı olarak
işte olay bu cümlede bitiyor, bu halde CSL ;)
...ama e92 de hep akıllarda.
cembozbey
23-03-2011, 19:35
cesele....
Binmelik, e46 m3 csl - Koleksiyonluk E30 M3 : )
Koleksıyon ıcın CSL ancak fıyat cok ucuk...
M3 ıcınde fazla fıyat,aksesuarları nedır?
Bülent76
23-03-2011, 20:08
Çok zor bir soru olmuş :) İkisi de tarif edilemeyecek kadar güzeller. Bence de Csl ağır basıyor.
Bülent76
23-03-2011, 20:09
Binmelik, e46 m3 csl - Koleksiyonluk E30 M3 : )
Bu da çok güzel bir bakış açısı olmuş:)
türkiyede kaç ttane csl var ? bnm bitane bildiğim siyah csl plakalı var başka varmı?
Etilerde yatan bi csl vardı bildigim bi de
CSL tabii ki. Son atmosferik sirali altililardan en guzel cigliga sahip yaratik :)
kesinlikle CSL eşibenzeri olmayan fena bişi :)
Ferhat_V
24-03-2011, 11:32
e92 e 5 sene sonra bile binilebilir ama e46 csl satılık bulunduysa kaçmaz ve koleksiyon parçası yapılır..tercihim csl
Tabiki CSL.Onun ön tampondaki tek gözüne kurban olurum :):)
türkiyede kaç ttane csl var ? bnm bitane bildiğim siyah csl plakalı var başka varmı?
Bunu bende merak ediyorum cidden iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıdamı??
Bursada cak plaka vardı pert oldu yeniden toplanıyor şuan Bursa'da bildigim tek bu var
ulu_cupra
24-03-2011, 15:09
CSL kadar eşsiz başka bir BMW bulmak bence çok zor...Hele ki o airbox ve egzos sesi paha biçilemez
Ama günlük kullanım,kalite,yenilik olarak E92 M3 tercih edilebilir...
en guzelıı cls sayılı kısıde var
Bursa da sevdigim bi abimde var
sanırım Türkiye geneli 4-5 adet maximum...
İki elin değil bir elin parmaklarını geçmiyormus demek ki:):)
Bursada Cak 62'den baska yoktu diye biliyorum oda ciddi sekilde kaza yapmış ve toplanıyordu
Turkıyede 7 tane var arkadaslar...
Lıstesını verebılırım...
Turkıyede 7 tane var arkadaslar...
Lıstesını verebılırım...
alsak ya bilgi amaçlı ..
merak ettim :)
1 vahapzade
2 yıldıray
3 özgörkey
4 andrew
5 Aytaç biter
6 Ankara mhp plaka
7 bilinmiyor
Keyıf makınaları bu kadar...
Jam da Joker
24-03-2011, 23:39
1 vahapzade
2 yıldıray
3 özgörkey
4 andrew
5 Aytaç biter
6 Ankara mhp plaka
7 bilinmiyor
Sinan Serterin kardeşi Gökçin Serterinde bir CSL i vardı zamanında S plakalı gri belki 7. sıradakide odur..
Eray Yümsel
24-03-2011, 23:41
7.si bende beyler itiraf ediyorum yıllarca sakladım ama artık piyasa ya çıkma vakti geldi..
demek için neler vermezdim :D
O arac el degıstırdı ama...
Turkıyede 7 tane gırdı,umarım yıllarca kalırlar Temız Temız...
Alıp tecavüz edilmicekse CSL. :) Ama bi taraftada son atmosferik M V8î var. :s
http://img831.imageshack.us/img831/1509/19450629nmr.jpg (http://img831.imageshack.us/i/19450629nmr.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
şuan Cem Ünal da
eski sahibide çok ii tanıdıgım sevdigim bi abimdi
Bursa
Tabiikide csl. Gerçek ruhu yansıtan motor mekanik şase kasa yürüyen olarak en iyi dizayn edilmiş arabadır m serilerinin içinde ( s14 konu dışı ) .
Sesi tartışmasız en güzel m3.
Sınırlı sayıda olması ve bulunamaması dahada özel kılıyor zaten.
CAK 62 alinmaz zaten pertten toplanmisti en son.
onlar sattı da bizde almayı düşünelim bi
ben o haline kurban olmaya hazırım ...
@Semii
Doğru ozaman aynı aractan bahsediyoruz.
Toplanmıştı dediginiz daha yeni değilmi zaten? Kaza fotolarını cok merak ettim baya konusuluyordu ama arabanın toplanırken hali içler acısıydı
@Semii
Toplanmıştı dediginiz daha yeni değilmi zaten? Kaza fotolarını cok merak ettim baya konusuluyordu ama arabanın toplanırken hali içler acısıydı
tekrar bi gör bence :)
Suan görmedim varsa foto görmek isterim acıkcası.En son gördüğümde zımparaları yapılıyordu içi,dısı,tavanı,zemini bombostu :):)
@Semii
Bir daha mi kaza yapti?
Gecen sene Nisan-Mayis dolaylarinda bir kazasi oldu ve araba arabaliktan cikmisti. Tavan, bagaj ve bir iki govdedeki ana parcalar harici saglam duran yer yoktu. Şasi komple ice kadar onden ve yandan bukulmus, jant gobekten kirilmis, Hasbelkader belki motoru saglam duruyordu.
Fotolari ne yazikki bende yok fakat o zamanlar sahibinden.com sitesinde 35.000TL isteniyordu ona. Yedek parca icin ideal fakat kesinlikle alinacak araba degil. He alirsin, toplanir da ama kazalidir diye bile satamazsin. Istedigi kadar disaridan guzel dursun bunu dusunerek yargilamak saçma zaten.
Sportline
25-03-2011, 00:58
1 vahapzade
2 yıldıray
3 özgörkey
4 andrew
5 Aytaç biter
6 Ankara mhp plaka
7 bilinmiyor
ankara mvp plaka olmasın.
1-Siyah - Yıldıray abinin CSL 46 plakalı (eski VV plaka)
2-Siyah - Kerem Ö. nün KER plakalı 10.000km deki araba
3-Füme - MVP 01 plakalı ankaradaki araba
4-Füme - CAK plaka bursada pert olan
5-Füme - AND plaka Andrew un araba
6-Füme - Selim Özgörkey in koleksiyon aracı
7-Füme - Ali Vahabzadeh in koleksiyon aracı
8-Füme - plakası ve sahibi bilinmeyen 110.000km yi devirmiş bir araç daha dedikodusu var emin değilim.
Büyük ihtimal aynı kaza cünkü ben göreli yaklasık 1-1.5 ay oldu yada olmamıştır şasi falan düzeltilmiş zımparalar yapılıyordu.İçi konsol motor falan yok dımdızlak sekilde bekliyordu.Turbocu cem kazalı halde alıp o servise vermiş.Toplanıp yeniden kaza yaptıgını sanmıyorum
Artık CSL çevirim kitleri mevcut karbon tavan,koltuklar,karbon airbox vs gibi yinede orjinal CSL yeri tutulmaz :)
Bu hastalıktır tabi ki seven koleksiyon için alıcak olan CSL tabi ki tartışmasız ama binilcek bir araçsa tartışmasız yeni her zaman yenidir o kadar para verdikten sonra bence CSL anlamsız... Aman km yapmasız aman o olmasın aman bu olmasın sürekli bir tedirginlik olucak kasıntı bir hal alıcak bişey olsa dünya başına yıkılmış gibi üzüntü duyucaksın :) sikintu'ya gerek yok rahat rahat e92 m3 alır gezerdim :)
Jam da Joker
25-03-2011, 01:39
Bu hastalıktır tabi ki seven koleksiyon için alıcak olan CSL tabi ki tartışmasız ama binilcek bir araçsa tartışmasız yeni her zaman yenidir o kadar para verdikten sonra bence CSL anlamsız... Aman km yapmasız aman o olmasın aman bu olmasın sürekli bir tedirginlik olucak kasıntı bir hal alıcak bişey olsa dünya başına yıkılmış gibi üzüntü duyucaksın :) sikintu'ya gerek yok rahat rahat e92 m3 alır gezerdim :)
Aynen panpa hatta almışken şundan olsun
Buda konuya bir alternatif olsun :)
http://www.zcars.com.au/images/bmw-m3-gts1.jpg
Koleksiyonsa amaç CSL olmalı derim.Çünkü koleksiyon demek o arabaya normalde gösterdiğinden fazla değer göstermek;bir bakıma sakınmak demek.Hele ülkemizdeki trafik koşulları da işin içine katıldığında CSL gibi özel bir araçla trafiğe çıkmak mantıklı değil bu ba'abta düşündükten sonra.He ondan daha pahalı araçlar trafiğe çıkıyorlar o da ayrı bir konu.:)
1:18 modeli bile düşmüyor bu arabanın piyasaya.Model araba koleksiyonu yapıyorum oradan biliyorum ben de..:D
İşin içinde koleksiyon amacı varsa CSL derim.
şasi no vs vermeyin site içerisinde her ne kadar 17 hane olmasada diğer kısmı tamamlanabilir, googleda yazıldığında çıkabiliyor sahipleri sıkıntı yaşamasın
tartışmasız csl derim, ama e92 de artık koleksiyon değeri taşıyo sayılır, sonuçta son nesil atmosferik m3.
Tavan hariç normal m ile arasındaki farklar neler csl nin dış kısım olarak demiyorum.
Airbox egzos koltuk vs...
Kapı içleride karbon,direksiyon farklı,frenlerin çapı biraz daha büyük,teyp yok ve orta tünel karbon.
Çamurluk ızgarasında m3 yerine csl yazıyo.
http://image.eurotuner.com/f/9496880/eurp_0803_18_z+2002_bmw_m3+csl_style_side_gills.jp g
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/2005861430010780435_rs.jpg
http://www.thecarpictures.info/images/wmwallpapers/2003-BMW-M3-CSL-029-1.jpeg
vahapzade ile özgörkeyde sıfır mini GP de varmış koleksiyonluk bence bu tarz araçar csl de aynı şekilde ayda yılda bir binmek için alıncaksa alınır garajda saklanır yoksa hep binilecekse bir değeri kalmıyor
içi koltuklar dışında çok zewksizmiş koltuk ısıtma bilem yok :p
araç m3 den farklı olarak aynaları elektirkli katlanır diil.içerisinde kol dayama yok.içi genel anlamda karbon.ayrıca teyp mevcut :) yok derken o fotoda yok demek istedi arkadaş heralde.kaput bagaj tavan karbon vs.
bildigim kadarıyla farkı bu.
Teyp var ancak opsiyonel yani normal m3 deki gibi cd çalar veya navi yok :)
Konfor açısından zaten csl kullanmak pek mantıklı değil Yıldıray abinin csl ye oturdum koltuklarda minder yok resmen :p
Fiyat çok astronomik ama iki tercih arasında CSL
Motor ve yürüyen olarak farklılıkları?
Yürüyen aksam aynı direksiyon turu 3.2 yerine 3 birde frenler 325 yerine 345mm.
Carbon airbox tek oda tampondan alınan hava vs.
Birde komik yanı camları çevirmeli :p
ahmet3425
25-03-2011, 12:49
1-Siyah - Yıldıray abinin CSL 46 plakalı (eski VV plaka)
2-Siyah - Kerem Ö. nün KER plakalı 10.000km deki araba
3-Füme - MVP 01 plakalı ankaradaki araba
4-Füme - CAK plaka bursada pert olan
5-Füme - AND plaka Andrew un araba
6-Füme - Selim Özgörkey in koleksiyon aracı
7-Füme - Ali Vahabzadeh in koleksiyon aracı
8-Füme - plakası ve sahibi bilinmeyen 110.000km yi devirmiş bir araç daha dedikodusu var emin değilim.
valla bizim mahallenin borekcisinde var bitane csl ama plakası neydi unuttum bi ara bakar yazarım :)
devil_berk22
25-03-2011, 20:06
koleksıyon aracı olarak e46 csl derım özel bi araç olması ve az sayıda bulunması en önemli etken
cabrioleter
26-03-2011, 19:02
csl den sadece 2000 adet olması bile onu değerli kılıyor.
;)
konuyu ufaktan canlandıralım ;
Facebook (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207187192054332&set=pcb.1127643467282410&type=3&theater)
Ali Vahapzade' nin yeni koleksiyon aracı..
HalilMacit
22-08-2016, 12:33
konuyu ufaktan canlandıralım ;
Facebook (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207187192054332&set=pcb.1127643467282410&type=3&theater)
Ali Vahapzade' nin yeni koleksiyon aracı..
İçereği Kaldırmış Araç Neydi Acaba ?
İçereği Kaldırmış Araç Neydi Acaba ?
Jaguar Project 7
her tutulan, gücü,yol tutuşu,tipi güzel araç koleksiyonluk olamazki, benim gözümde koleksiyonluk araç dediğin az sayıda üretilecek vede öyle yada böyle ütopik bir araç olacak.
bugün çok çok temiz bir E30 m3 yada 2002Tii için muhtemelen böbreğini satacak hastalar var ama bu araçları başarılı yapan yanları ne kadar o devre göre çılgın ve ütopik oldukları onun yanısıra nadir olduklarıdır.
şahsen şişkin çamurluğu,piste hazır alt yapısı, extra hafifliği,modifiyeli motoru vs bence CSL adeta ben koleksiyonun KRALIYIM diye resmen bağırıyor ne E92 derim.
Amaç kolleksiyonsa E46 CSL
Diğer türlü e92 alırım
streetracer_nos
22-08-2016, 16:13
amaç kolleksiyonsa e46 csl
diğer türlü e92 alırım
+mpower...
Konu eski ama bende yazayim :-) 110 bin euro turkiye sartlari icin pahali fakat global olarak bakarsak uygun fiyat csl icin..avrupada bile 70 80 90 bin euroya alici buluyor csl
CSL safkan bir M3
Ağırlık merkezi düşürmek için karbon tavan falan güzel detaylar.
Alıp saklayacak olsam daha nadide ve tipi bana daha güzel gelen CSL'i tercih ederdim.
Fakat fiyatı çok uçuk onu da göz önünde bulundurmak lazım.
CSL için Linkte Bmw nin ürettiği en iyi performans aracı mı şeklinde bir yazı var.
BMW M3 E46 CSL- The Best Performance Car BMW Has Ever Built? (http://www.bmwblog.com/2011/05/30/bmw-m3-e46-csl-the-best-performance-car-bmw-has-ever-built/)
evolution_9
15-10-2016, 15:18
M3 csl i tercih ederim ama o fiyat bence çok yüksek. O parayı hayatta vermem o araca. O paraları verdikten sonra çok güzel bi 911 turbo alabilirsin