Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : slr-like seçimi?

Kenar
23-03-2011, 21:19
400-500 liraya finepix s9500 mü?

500-650 liraya lumix fz50 mi?

yada başka ne önerirsiniz.

Selman
24-03-2011, 06:47
Fujifilm s6500fd alabilirsin 500 civarına slr-like sınıfında mükemmeldir. Düşünürsen var bitane.

Kenar
24-03-2011, 16:41
Esasında ilk onu düşünüyordum da karanlık ortamlarda çok noise oluyormuş, harici flaş da takılmadığı için vazgeçmiştim. 400 liraya çok temiz buldum bi tane ama almışken uzun süre sıkıntı çekmiceğim bişi arıyorum. Teşekkürler.

Sercan AKCAN
24-03-2011, 17:16
biraz daha ucuza dslr like kodak easyshare p880 verebilirim.

Mutu
24-03-2011, 17:49
Yanlış bilmiyorsam fujifilm pilli, pillerle uğraşmak canını sıkabilir. Bence 650ye kadar çıkabiliyorsanız biraz daha biriktirip eos 1000d de alabilirsiniz aslında :)

Kenar
24-03-2011, 18:34
Easyshare p880 in zoom u çok az macrosu da 10 cm maalesef işime yaramaz.

Pil benim için daha iyi. Dslr istemiyorum.

Teşekkürler.

ErmanArseven
24-03-2011, 20:27
Esasında ilk onu düşünüyordum da karanlık ortamlarda çok noise oluyormuş, harici flaş da takılmadığı için vazgeçmiştim. 400 liraya çok temiz buldum bi tane ama almışken uzun süre sıkıntı çekmiceğim bişi arıyorum. Teşekkürler.

s6500fd karanlık ortamlarda yüksek isoda bile en az noise veren makinelerden birisidir :) fuji şuanda bile kendi ürettiği s6500fd ile yarışmaktadır gelmiş geçmiş en iyi dslr like diyebiliriz :) düşünürsen sıfır gibi sadece 2000 shutter civarında sıfır gibi temiz var :)

Kenar
25-03-2011, 15:49
Slr-like larda shutter yok diye biliyorum, s6500fd varmıymış? Link varsa sahibinden vs. başka bi yerde, pm ile atarmısın?

ERkut 205
25-03-2011, 16:11
Fz 50 yakın zaman da bende almayı kafama koymuştum...Teknik özellikleri oldukça başarılı bir makine... Boyut olarak da zaten DSLR makine boyutunada yakın sensörüde sanırım sınıfındakilere oranla büyük....

Sonra tartışma konularında karanlık noktalarda yüksek isolarda noise sebebiyet verdiği ve bunun bu makine teknik özellikleri için oranın fazla olduğunu söylüyorlardı...Tabi inanmadım çekilen resimlerin özellikle karanlık ve gün batmışken ışığın az olduğu noktalarda çekim özelliklerinide inceleyince hep 100 isonun genelde kullanıldığını fark ettim :D

SLR -Like modellerde güzel bir makinedir yinede...Gündüz,kompozisyon ve manzara çekimlerinde fazlası ile tatmin edicektir...Ama bunu düşük ışık ortamında ne ölçüde faydalı olur bilemem,amaca göre değişir Işığın çok önemli olduğu mesela akvaryumda balık felan çekicem hem hareketli hemde karanlık çıkmasın diyorsan sıkıntı olabilir yada istediğin seviyede olmuyabilir denemek gerekli...Haa amacım gördüğümü çekiyim dersen fazla bile bir makine,bence... Slr like olarak birde sony hx1 e bakabilirsin daha ufak olmasına rağmen cmos sensör ve teknelojisini kullanıyorlar ve bu sony nin alt seviye DSLR makinelerinde bile yok...Ayriyetten panorama özelliği ve saniyede 10 kare çekim yapan hızlı bir makine buna istinaden daha güzel bir video çekimine sahip... Tabi fiyatta artıyor biraz ;)

ygtkrmdnz
25-03-2011, 16:13
fujilerin slr like ları güzel onlara bak bence s1500 olabilir yada s5700 olabilir ben kullanıyorum tatminkar ama bir süre sonra yetmiyor :D

Kenar
25-03-2011, 16:40
Fz 50 yakın zaman da bende almayı kafama koymuştum...Teknik özellikleri oldukça başarılı bir makine... Boyut olarak da zaten DSLR makine boyutunada yakın sensörüde sanırım sınıfındakilere oranla büyük....

Sonra tartışma konularında karanlık noktalarda yüksek isolarda noise sebebiyet verdiği ve bunun bu makine teknik özellikleri için oranın fazla olduğunu söylüyorlardı...Tabi inanmadım çekilen resimlerin özellikle karanlık ve gün batmışken ışığın az olduğu noktalarda çekim özelliklerinide inceleyince hep 100 isonun genelde kullanıldığını fark ettim :D

SLR -Like modellerde güzel bir makinedir yinede...Gündüz,kompozisyon ve manzara çekimlerinde fazlası ile tatmin edicektir...Ama bunu düşük ışık ortamında ne ölçüde faydalı olur bilemem,amaca göre değişir Işığın çok önemli olduğu mesela akvaryumda balık felan çekicem hem hareketli hemde karanlık çıkmasın diyorsan sıkıntı olabilir yada istediğin seviyede olmuyabilir denemek gerekli...Haa amacım gördüğümü çekiyim dersen fazla bile bir makine,bence... Slr like olarak birde sony hx1 e bakabilirsin daha ufak olmasına rağmen cmos sensör ve teknelojisini kullanıyorlar ve bu sony nin alt seviye DSLR makinelerinde bile yok...Ayriyetten panorama özelliği ve saniyede 10 kare çekim yapan hızlı bir makine buna istinaden daha güzel bir video çekimine sahip... Tabi fiyatta artıyor biraz ;)

Sensörü 1\1.8" s9500 den s6500fd den biraz daha küçük. Ben akvaryum için de kullanıcam ama öyle çok bi beklentim yok. Ben daha çok makro da ve tarihi bina çekmek için kullanıcam. Bu açıdan fuji biraz daha önde ama fz50 nin de mega o.i.s i var, lecia lensi var. Bu yüzden kararsız kalmıştım zaten. Sony dediğiniz gibi diğerlerinden üstün ama bütçem el vermiyor maalesef. Sony nin R1 i de iyimiş çok övüyorlar. Ama alamam işte :D

fujilerin slr like ları güzel onlara bak bence s1500 olabilir yada s5700 olabilir ben kullanıyorum tatminkar ama bir süre sonra yetmiyor :D

S1500 olsun, s5700 olsun sensörleri küçük kalıyor biraz. 1\2.5" lerde. Onları direk eledim zaten. Ayrıca çok ufaklar zaten elim çok titrer normalde de. Rahat kullanamam diye düşündüm.

Teşekkürler, sanırım fz50 alıcam.

ERkut 205
26-03-2011, 23:40
Sensörü 1\1.8" s9500 den s6500fd den biraz daha küçük. Ben akvaryum için de kullanıcam ama öyle çok bi beklentim yok. Ben daha çok makro da ve tarihi bina çekmek için kullanıcam. Bu açıdan fuji biraz daha önde ama fz50 nin de mega o.i.s i var, lecia lensi var. Bu yüzden kararsız kalmıştım zaten. Sony dediğiniz gibi diğerlerinden üstün ama bütçem el vermiyor maalesef. Sony nin R1 i de iyimiş çok övüyorlar. Ama alamam işte :D

Sony R1 ler genelde efsane modelleri olur ya öyle geçer...Ama temiz birşeyler bulmak zor tabi...
Makro çekicek isen makro çok derin bir kuyu yani... Bana sorar isen tarihi resimler ve makro çekimler için tabi çok profesyonelleşicem dersen de DSLR makineler ama bütçe yukarılara çekemiyeceğini söylemişsin... Fz 50 iyidir senin öncelik ile yapıcağın işleri görür bu bütçe dahilinde... ;)

YEY®
27-03-2011, 00:57
Panasonic ezer :) bidefa merceği leicadır ve büyüktür.Kullanım kolaylığı açısındanda sony hx1'i tek geçerim.yeri gelir prof makina gibi içinde kaybolursun,yeri gelir şipşak makina..

mikahakinen
27-03-2011, 01:07
Best buy ankara da nın güncel insert ünde Fujifilm HS-10 749 TL alternatif olabilir.

Darty de Panasonic FZ-38 i de 599 TL den sattık bugün bitti.