Orijinalini görmek için tıklayınız : Macun Sökülür mü?
Arkadaşlar internette araştırdım ancak bulamadım. Aracım mat kaplama ve kaplama öncesi birkaç yer göçük nedeniyle macunlanmış ... Kaplamayı sökersem macunu kazıyıp pasta cila ile eski haline getirebilirmiyim acaba ? Macunun sökülme ihtimali varmı? Yoksa boyatcakmıyız mecburen ...
kaplamayla beraber boyada kalkarsa zaten macuna yapılabilecek bişey yok mecbur boya.macunu kazırsanız bu sefer yüzeyin düzgünlüğü bozulacak ayrıca yine boya gerekecek
Araçta boya yok orjinal boyası sadece göçük kısımda macun var dolayısıyla boyanın sökülme şansı yok kaplama sökerken... macun kazınırmı kazımakla çıkar mı merak ettiğim konu bu
Macun bir şeklide sökülebilir çünkü çatlama falan yaptığında dökülür genelde. Ancak yinede boyatmanız gerekir o kısmı.
boya gerekebılır
kaplamanın bu yonunu hıc sevmıyorum
skaratas2
25-03-2011, 10:46
Adı üstünde kaplama :)
kolay gelsin zor soru?
:) kazasız aracı kaplama yüzünden boyatmak hoş değil ama yapacak bişey yok .... sökünce mecburen boyatacağız anlaşılan
emre yeşil
25-03-2011, 12:06
Bir tane küçük tüp al ucuna pürmüz tak onunla kapalı sıcak bir mekanda tek tek sökeceğin parçanın önce bir ucunu dışarı al sonra güzelce o parçayı komle ısıt ve sürekli aynı yere doğru çek anlattığım şekilde sökersen tüm araba 2 saatini almaz aksi halde 8 saat falan uğraşırsın ayrıca göçükteki macun çıkmaz sac da kalır boyacına git ufak ufak zımparayla kısa sürede onuda halleder bir pasta cila attırırsın sorunun çözülmüş olur boyatmana falan gerek yok sonuçta göçüğe macun çekmeden önce zımparalayıp sacı ortaya çıkartmadılar herhalde.
Bir tane küçük tüp al ucuna pürmüz tak onunla kapalı sıcak bir mekanda tek tek sökeceğin parçanın önce bir ucunu dışarı al sonra güzelce o parçayı komle ısıt ve sürekli aynı yere doğru çek anlattığım şekilde sökersen tüm araba 2 saatini almaz aksi halde 8 saat falan uğraşırsın ayrıca göçükteki macun çıkmaz sac da kalır boyacına git ufak ufak zımparayla kısa sürede onuda halleder bir pasta cila attırırsın sorunun çözülmüş olur boyatmana falan gerek yok sonuçta göçüğe macun çekmeden önce zımparalayıp sacı ortaya çıkartmadılar herhalde.
Kaplamayı sökme konusunda kaplattığımız yerden yardım alacağım kendim sökmeyi düşünmüyorum. Macun konusunda ise içimi rahatlattınız teşekkür ederim , ince işçilik ile bende olabileceğini düşünüyorum gerekirse kazıdığımız yere hafif rötüş çizik veya boya kalkması olursa iyi bir pasta ve cila yaparız ...
MAXXCAR Araç Kaplama sitemizin sponsoru...Sponsorlar kısmından iletişim bilgilerine ulaşıp birebir onlardan yardım alabilirsiniz...
emre yeşil
25-03-2011, 13:34
Kaplamayı sökme konusunda kaplattığımız yerden yardım alacağım kendim sökmeyi düşünmüyorum. Macun konusunda ise içimi rahatlattınız teşekkür ederim , ince işçilik ile bende olabileceğini düşünüyorum gerekirse kazıdığımız yere hafif rötüş çizik veya boya kalkması olursa iyi bir pasta ve cila yaparız ...
maxxcar da aracımı kaplatmıştım senin gibi düşüncem vardı söküldü ve pırıl pırıl çıktı benimde aracımın orjinal boyasıydı.
Bu macunlu fotolar
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=380375343047&set=a.411983263047.189081.624213047)
buda söküldükten sonraki hali
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=479048418047&set=a.470550613047.263388.624213047)
Aracı çok samimi bir arkadaşımdan aldım açıkçası mat haliyle biraz daha kullanmak istiyorum ancak macun olduğunu almadan önce arkadaşım söyledi o kısım kafamı karıştıran bir nokta ... Zaten direk Maxxcar'a gideceğim çünkü aracımda orada kaplandı hatta linkteki http://www.techturkey.com/forum/maxxcar-arac-kaplama/78648-opel-astra-gtc-mat-siyah.html
benim aracım ... Resimler içinde çok teşekkür ederim bu kadar beklemiyordum macun temizleme işinide mi maxxcar yaptı acaba ...
Eğer boyayı zımparaladılarsa biraz zor. Bitakım sökücüler yardımıyla belki çıkabilir ''yağ bazlı wd40 gibi'' ama eğer zımpara varsa zaten boya gerekir.
tdipower
29-03-2011, 00:29
macun en pis kirli zemine hatta betona bile iyi yapışır :) maalesef sökerken zemini bozar ..
CallMeInsane
29-03-2011, 00:40
güçlü bir fönle ısıtarak sökersen bi problem olmaz