PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli canavar

Frid
24-03-2011, 20:59
http://www.gazete5.com/images/news/53076.jpg

Porsche'tan elektrikli canavar

Elektrikli araçların uzun yol gidemedediği ve yavaş olduğu yanılgısını hız şampiyonları kırmaya çalışıyor. İşte Porsche elektrikli süper oto konsepti

Hibrit ve elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Ancak buna rağmen bu tarz araçlara güvenemeyen büyük bir tüketici kitlesi ön yargılarını bir türlü atamadı. Elektrikli araçlara hâlâ güvenemeyen tüketicilerin ön yargılarını yenmek ise sektörün hız şampiyonlarına kaldı.

Elektrikli Hız Canavarı

Otomobil severler genelde elektrikli araçlarla hız yapamayacaklarını ya da uzun yola gidemeyeceklerini düşünüyor. Porsche firması yeni süper elektrikli araç konseptiyle bu konuda bir devrim yaratmayı kafayı koydu. 918 Spyder adlı araçta ön ve arka tarafta iki adet elektrikli motor bulunduracak. Yapım aşamasına geçen aracın konsept görüntüleri ise firma tarafından yayınlandı

Tek bir şarj ile 25 bin kilometre gidecek olan aracın 0-100 arası performansı ise 3.1 saniye olacak. 2013 yılında tanesi 845 bin dolardan satılacak olan yıldırım tadındaki elektrikli Porsche için firmanın hazırlıkları başladı.

Çift Motorlu Yıldırım

Firma bu araçla birlikte elektrikli spor otomobil pazarında devrim yapmaya hazırlanıyor. Firmanın yapım aşamasına geçirdiği aracın performansı ise 911'lere denk olacak

onursumer
24-03-2011, 21:04
tek sarj ile 25bin km mi :eek::eek:

Ome_RS
24-03-2011, 21:07
sarj olayını abartmıslar yanlıslık vardır onda

Alper_
24-03-2011, 21:08
tek sarj ile 25bin km mi :eek::eek:

mükemmel ötesi :D

Evrenoz
24-03-2011, 21:42
Şarj olayında bencede bir hata var..

Elektrikli araç teknolojisinin durumu belli, porsche'un bunu yapması demek hazerfan zamanı jetle gezmek demek..

Emir_b16a
24-03-2011, 22:38
porsche yürüyen nükleer araba yapmış demekki :D 25 000 ne yahu :D 250 olmasın

VTİ1035
24-03-2011, 22:41
845bin dolarmı:eek::eek:

0M42
24-03-2011, 22:43
Nükleer bataryalar kullanılmışsa neden olmasın şayet doğruysa buna helal olsun derim elektrikli araç dediğin böyle olacak ..

VTİ1035
24-03-2011, 22:45
benim bir de bu konuyla ilgili anlamadığım bi husus var
bu motorlar ilk haraketi aldıktan sonra kendi kendini şarj etme olayı olmuyomu acaba merak ediyorum.nasıl akü ilk haraketi verdikten sonra hem şarj olup hemde motor kendi enejisini üretiyosa bu elektrikli araçlarda bu sistem uygulanamazmı acaba:soru:

bilalMW
24-03-2011, 23:23
bu motorlar ilk haraketi aldıktan sonra kendi kendini şarj etme olayı olmuyomu acaba merak ediyorum.nasıl akü ilk haraketi verdikten sonra hem şarj olup hemde motor kendi enejisini üretiyosa bu elektrikli araçlarda bu sistem uygulanamazmı acaba:soru:

lise-1 den beri hayalim :D Hep böyle bir jenaratör yapıp babamın şirketini elektriğini kendi üretsin diye düşlerdim. :D

yavuz364
24-03-2011, 23:31
Aku hem şarj oluyor ama devamlı bi benzin harcaması var :icon_tup:
İçeriye bir enerji kaynağı vermeden enerji alamazsınız hiçbir zaman bunu unutmayın :)

ygtkrmdnz
24-03-2011, 23:33
rakamlarda bir sıkıntı var bence

Eren G.
25-03-2011, 03:07
Bizim habercilerimiz haber olmasi icin haber yazdiklari icin icerigi felam sallamiyorlar tabi. Yanlislikmi var v.s cidden boyle mi veya biz mi bir yerde yanlislik yaptik pek problem olmuyor onlar icin. Yeni aracta 215 hplik elektrikli motor olucak. Nukleer batarya gibi bir teknolojide kullanmayacaklar. Normal duz lithium-ion bataryalar kullanilicak. Full sarj 3 saat surucek ve bu sarjlada sadece 26 kilometre gidebilecek sadece elektrik motoru kullanilirsa :) . Yok yani 25k kilometre olaylari v.s.

Ama bir arkadasimiz guzel bir yere dikkat cekmis nukller bataryalar yaki da suanda kullanilan normal tip bataryalarin yerine gecebilir. Cok kucuk yer kaplayip yeterli gucu verebiliyorlar ve de kullanim suresi icin bilim adamlari milyonlarca dolumdan bahsediyor.

COOLFEAR
25-03-2011, 03:29
Nükleer bataryamı ee kaza olunca insallah nükleer patlama olmazz e5in ortasında:D

xxozanxx
25-03-2011, 16:45
Nuclear Launch Detected !
hahaha:D

Nükleer bataryamı ee kaza olunca insallah nükleer patlama olmazz e5in ortasında:D

__FrK__
25-03-2011, 16:52
800 küsür bin dolara bi şarjla 25000 km falan okuyunca para biriktirmeye başlamam gerektiğine karar vermiştim :D:D sspam yıktın butun hayallerımı

maskaran
25-03-2011, 16:53
melih gökçek bir gazetede demişki ''Bir elektrikli araç 12.000 km de kendini amorti edecek'' buna göre aracın 20.000 civarı olması gerek :D

ahmet3425
25-03-2011, 17:06
ondan sonra radyasyondan hepimiz geberip gidelim onu istiyorlar heralde:D

bu arada su 25000 km olayıda harbiden iyimis yazıyı hazırlayan arkadas İNANMIŞ :D

bide bu 25000 km gidiyorsa heralde 1 senede falan sarj oluyordur :D

Evrenoz
25-03-2011, 18:06
Bizim habercilerimiz haber olmasi icin haber yazdiklari icin icerigi felam sallamiyorlar tabi. Yanlislikmi var v.s cidden boyle mi veya biz mi bir yerde yanlislik yaptik pek problem olmuyor onlar icin. Yeni aracta 215 hplik elektrikli motor olucak. Nukleer batarya gibi bir teknolojide kullanmayacaklar. Normal duz lithium-ion bataryalar kullanilicak. Full sarj 3 saat surucek ve bu sarjlada sadece 26 kilometre gidebilecek sadece elektrik motoru kullanilirsa :) . Yok yani 25k kilometre olaylari v.s.

Ama bir arkadasimiz guzel bir yere dikkat cekmis nukller bataryalar yaki da suanda kullanilan normal tip bataryalarin yerine gecebilir. Cok kucuk yer kaplayip yeterli gucu verebiliyorlar ve de kullanim suresi icin bilim adamlari milyonlarca dolumdan bahsediyor.

26 km mi? Bu da aşırı az bir menzil. Mevcut elektrikli motorların 3 saatlik şarj sonucunda katettiği kilometreye baktığımızda 26 kilometre taş devri teknolojisi gibi oluyor.

Official Kaynak var mı acaba?