Orijinalini görmek için tıklayınız : blackberry bold 9780 & ıphone 4g 16gb Hangiisi?
herkeze oncelıkle hayırlı cumalar arkadaslar telefonumu degıstırme kararı aldım ve bu ıkı cıhazdan bırısını almayı dusunuyorum teknık ozellıkler fılan bakımından blackberry daha oncelıklı gelıyor. ama aramızda ıllakı bu urunlerı kullananlar vardır sızlerın o degerlı goruslerı nelerdır ?hangısını onerırsınız ? cevablarınız ıcın cok tesekur ederım :)
eğer işinde e-mail ve internet aktif kullanıyosan kesinlikle blackberry derim, Ama telefonu daha çok bi aksesuar olarak kullanıyorsan i phone daha iyi, iyiden ziyade daha eğlenceli diyebilirim. Ben 2 telefonuda kullandım, hatta şu an 9700 kullanıyorum. şirket hattım için i phone 4 almıştım 2 hafta geçmeden anneme verdim, dokunmatik beni çok sıktı ayrıca kocaman çok kaba ve bence oyun oynamaktan başka bi esprisi yok :)
biraz farklı telefonlar ama eğlenmek istiyosan iphone , iş e-mail takılıcaksan blackberry ... bence iphone HD video çekimi bi telefona göre çok iyi
blackberry tavsiye ederim 2 sinide kullanmıs biri olarak ama iphone 4 ün dengi bana kalırsa blackberry torch dur
kesinlikle katılıyorum.torch düşün bence
onursumer
25-03-2011, 10:06
klavyeye alışkınsan yazışma ağırlıklı olucaksa mail vs bb iyidir
ama uygulama oyun vs eğlencelik birşey arıyorsan iphone iyidir :)
Daha önce iphone kullandıysan baska telefon kullanamassın.
En azından bende öyle oldu:)
Ve ben bu saatten sonra iphonela kolay kolay hiçbir telefonu karşılaştırmam..
Bence hertürlü iphone bide beyaz olursa tadından yenmez:)
Dokunmatikk telefon kullanma konusunda sorunun yoksa kesinlikle iphone.. Ama benim gibi dokunmatik özürlü isen blackberry elin ayağın olacaktır. 9780, 9700'ün bir üst modeli. 9700 hafıza konusunda son derece zayıf, 8-10 applicationda telefon hafızası doluyor, harici karta da application yüklenmiyor. 9780'de bu sorun aşılmış. Ayrıca daha iyi bir işlemci ve daha iyi bir kamera bulunuyor. Kullanımı son derece rahat, araba kullanırken dokunmatik cihazlarda hiçbirşey yapamayan ben, bb'de mail bile atabiliyorum. :) Ayrıca push mail ve push notification eklentisi de sanal ortamda sana gelen ileti yada maillerden anında haberdar olmanı sağlıyor. BIS ile gelen BB messenger ( BIS olmadan kullanılacak muadili whats app'tır ) da gayet başarılı bir uyguluma.
Fatih Kavak
25-03-2011, 10:41
iPhone 4 ü satıp BB 9780 aldım.iPhone güzel bir cihaz fakat yerli yersiz donmaları beni cileden çıkarıyordu belki türlü türlü uygulamaları vs. yok ama BB 9780 çok kullanışlı.
Low-Rider
25-03-2011, 10:54
Allah allah fatih nasıl donmalar yaşadın?
9780 nedir yahu ? yeni mi çıktı ?
edit : baktım şimdide 9700 den farkı nedir ? sadece yazılımsal sanırım..
Yazmıştım ben farklarını yukarıda
Hafıza-Kamera-İşlemci olarak biliyorum.
Birde OS6 ile geliyor sanırım default olarak. Gerçi 9700'lere de OS6 yükleniyor, yükledim. Epey başarılı bir işletim sistemi. Daha fazla esneklik kavramını eksiksiz olarak kullanıcıya veriyor.
Yazmıştım ben farklarını yukarıda
Hafıza-Kamera-İşlemci olarak biliyorum.
Birde OS6 ile geliyor sanırım default olarak. Gerçi 9700'lere de OS6 yükleniyor, yükledim. Epey başarılı bir işletim sistemi. Daha fazla esneklik kavramını eksiksiz olarak kullanıcıya veriyor.
nasıl yüklediniz tarif edebilirmisiniz ? Ben şu anki yazılımdan hiç memnun değilim çünkü çok donmaya başladı ve aşırı yavaş çalışıyor.
Elbette,
Öncelikle vodafone ya da Turkcell sitesinden olmazsa blackberry.gen.tr'den OS6'nın setupını indiriyoruz. Sorunsuz sürümün tam dosya adı
9700M_PBr6.0.0_rel1879_PL6.6.0.124_A6.0.0.448
Google'dan da aratılabilir.
Daha sonra her ihtimale karşı elimizde bulunsun diye desktop software den telefonun yedeklerini alıyoruz. Bilgisayarımızdan C:\Program Files (x86)\Common Files\ altındaki loader uygulmasını açıyoruz ve OS6'yı next-next ile yüklüyoruz. Son derec basit bir işlem. Bu uygulama yedekleri de alıyor, telefonu yeniden açtığınızda mailler, uygulamalar, mesajlar vs yüklenmiş olarak geliyor.
Fatih Kavak
25-03-2011, 11:22
Allah allah fatih nasıl donmalar yaşadın?
Abi ana ekrandan uygulamalara geçerken özellikle bide 4.3 yükledim iyice garipleşti tuş kilidini açınca falan donuyordu.
Elbette,
Öncelikle vodafone ya da Turkcell sitesinden olmazsa blackberry.gen.tr'den OS6'nın setupını indiriyoruz. Sorunsuz sürümün tam dosya adı
9700M_PBr6.0.0_rel1879_PL6.6.0.124_A6.0.0.448
Google'dan da aratılabilir.
Daha sonra her ihtimale karşı elimizde bulunsun diye desktop software den telefonun yedeklerini alıyoruz. Bilgisayarımızdan C:\Program Files (x86)\Common Files\ altındaki loader uygulmasını açıyoruz ve OS6'yı next-next ile yüklüyoruz. Son derec basit bir işlem. Bu uygulama yedekleri de alıyor, telefonu yeniden açtığınızda mailler, uygulamalar, mesajlar vs yüklenmiş olarak geliyor.
teşekkür ederim. desktop software de oem bi yazılım galiba ?
bide update yapınca application ve bbm listesi gidiyor mu ?
Desktop Software BB ile gelen CD'den çıkan official yazılım.
tolgakaynak
25-03-2011, 11:56
9780 yeni çıktı sanırım turkcell kampanyası varmı bilginiz varmı bakamıyorumda filtre var :s
teşekkür ederim. desktop software de oem bi yazılım galiba ?
bide update yapınca application ve bbm listesi gidiyor mu ?
Hayır hepsi olduğu gibi duruyor.
yeni E7 yi kullanan oldumu?
e71 ve 3gse göre 9780 nasıl acaba
Ben çok araştırdım iphone4 mü yoksa bb mi diye..
Hani deyim yerindeyse bokunu çıkardım internette girmediğim okumadığım yazı çok az kalmıştır herhalde.
Benim kriterim hem iş hem özel kullanım. Telefonda şu olmazsa olmaz, bu olursa olmaz gibi bir saplantım yok.
Durum böyle olunca artılar eksiler alt alta toplanınca iphone4 uzak ara önde.
Her ikisini de daha önce kullanmadığım için duygusal anlamda gönlüm birisine kaymış olmayarak değerlendirme olunca baya objektif oldu.
32gb lık yavru da ya bu gün ya da pzt si elimde olacak.
4 aydır torch kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim hem tuslu hem dokunmatik hangisini istersen....uygulamalar,mail,internet ayfondan cok daha profesyonel...
Sercan Keklik
25-03-2011, 12:18
ben video izlerim, bol bol oyun oynarım, facebookta aktifim diyosan iphone, foursquare, twitter, bbm, mail bnm ıcın önemlı dıyosan kesinlikle bb
Foursquare'de 46. badge'den sonrası keyif vermiyor :D :D
Ben çok araştırdım iphone4 mü yoksa bb mi diye..
Hani deyim yerindeyse bokunu çıkardım internette girmediğim okumadığım yazı çok az kalmıştır herhalde.
Benim kriterim hem iş hem özel kullanım. Telefonda şu olmazsa olmaz, bu olursa olmaz gibi bir saplantım yok.
Durum böyle olunca artılar eksiler alt alta toplanınca iphone4 uzak ara önde.
Her ikisini de daha önce kullanmadığım için duygusal anlamda gönlüm birisine kaymış olmayarak değerlendirme olunca baya objektif oldu.
32gb lık yavru da ya bu gün ya da pzt si elimde olacak.
tcellerde şu an 4g varmıki rahatlıkla bulnabiliyormu? geçenlerde sanki sıkıntı vardı
onursumer
25-03-2011, 12:29
yeni E7 yi kullanan oldumu?
e71 ve 3gse göre 9780 nasıl acaba
merakla bekliyorum elime geçmesini karşılaştırma için :D
ozellikle işletim sistemi performansını merak ediyorum E72 ve 9780 le genel kullanışlığını karşılaştırıcam
tcellerde şu an 4g varmıki rahatlıkla bulnabiliyormu? geçenlerde sanki sıkıntı vardı
vodafone genel müdürlüğünden gelecek. turkcell i bilmiyorum ama şu an hiç bir operatorde iphone yok. 3 haftadadır yok daha doğrusu. gümrükte sorun olmuş. bu gün ya da pzt si sorun giderilmesi bekleniyordu. o yuzden bu gün de muallak bana teslim etmeleri
redbaron
25-03-2011, 12:54
her türlü iphone 4
Ne istediğini bilmen lazım bu soruya en mantıklı cevabı kendine verebilmen için...
2 ay 2G-apple iphone ,10 gün kadarda ip4 kullandım....
9700 kullanıyorum 1 aylık aşağı yukarı cihazım ...Kurcalarım aldığım şeyleri sonuna kadar bu telefondada uygulama olsun versiyon olsun denedim herşeyi...Kesinlikle ip4 kadar eğlenceli bir telefon değil , en basidinden oyunlar...BB oyunları tabiri caizse ateri oyunları niteliğindeyken , ip4'te ps console gibi oyun oynayabilirsin..
Blackberry gerçek 1 iş telefonu diyebilirim ...
Cihazım da turkcell cihazı sim kilit de varmış geçenlerde vodafone hattı deneyince öğrendim...
+ olarak bb'nin 1000 tl'lere satılmasına karşın malzeme kalitesini çok çok beğendiğimi söyleyemem....
1250 tl'ye aldım cihazımı , ciddi uygun fiyata vereceğim , ilgilenen olursa duyurulur:)
KSK-VTEC
25-03-2011, 14:38
Turkcell platinum müşterilerine dağıtıyor banada yeni geldi daha
tamamen kullanım amacına göre değişir. multimedya ve eğlence ağırlıklı kullanılacak ise iphone4, anlık mesajlaşma ve mail fonksiyonuyla daha çok vakit geçirilicekse bb derim. tercih tabiki sizin.
Ben de dun iphone ile vedalasip BB 9780 aldim inanilmaz mutluyum ve memnunum. Ama bu kararimda ipad2 almamin etkisi oldu. ipad almamis olsam hayatta satmazdim iphone'u :)
darksideİmpreza
25-03-2011, 15:01
Arkadasımda bb torch var bende ı phone4 16 var.. aralarındaki hız farkı bence hissedilir derece var.. I phone4 derim ben..
blackberry tavsiye ederim 2 sinide kullanmıs biri olarak ama iphone 4 ün dengi bana kalırsa blackberry torch dur
katılıyorum.. BB9700 kullanıyordum .. kızkardeşim telefonumu çok istiyordu ona verdim iphone 4 aldım .. 2-3 falan kullandım tahmini .. ama canını alarak kullanmısımdır tabiri caizse .. yani her özelliğinden yararlanmışımdır .. cihaz jb'li idi ve herşeyiyle uğraşmıştım,denemiştim.. onuda yengeme verdim .. iphone telefondan ziyade oyuncak gibi gelmeye başladı .. güzelmi ? güzel .. ama gittiğim heryerde telefonumun elden ele gezmesi .. oyunlar oynanması ... e birazda şebeke sorunu eklenince .. şarj durumuda cabası .. gittim BB 9800 torch aldım .. 7/24 arka planda BBM , whatsapp ,twitter,facebook ,maillerim açıktır ve genelldede netten tech takılırım gün içi .. ne donma,takılma nede sarj problemi yaşıyorum ..
Gümrükten bu gün de çekilememiş.. Bu gün de alamadık.. Hay bin ayfon..
Ayrıca, belki fikir verebilir.
http://www.maggadget.com/wp-content/uploads/2010/08/BB-Torch-vs-iPhone-4.png
http://i51.tinypic.com/of3m0y.jpg
tamamen kullanım amacına göre değişir. multimedya ve eğlence ağırlıklı kullanılacak ise iphone4, anlık mesajlaşma ve mail fonksiyonuyla daha çok vakit geçirilicekse bb derim. tercih tabiki sizin.
Isin ozeti budur. Iphone'un her modelini, BB'nin tum ust sinif modellerini kullanmis biri olarak Harfiyen katiliyorum.
iphone4, BB kadar ergonomik degil. Dokunmatik ekran pratik kullanimda benim acimdan (buyuk el ve parmakli bir shrek olarak) zorluk cikardi. 3G mesela o konuda daha basariliydi ele otururdu, daha hizli yazar ederdin. Yenisi elimden kayip gidiyor surekli.
Torchdan biraz daha hizli ama aman aman degil. Bu hiz olaylarinin kullanilan aplikasyonlar ve operatorun gucune gore degistigini rahatlikla soyleyebilirim. Dunyasi degisiyor telefonun iyi operatorde.
dip; 9700 bold ve 8900 curve kullaniyorum.
Iki haftadir torch kullaniyorum benim butun beklentilerimi karsilayan bi telefon buldum sonunda,bb ye cok antipatik yaklasiyordum ama kullanmaya baslayinca butun onyargilarim yikildi :)
Iphone guzel ama bana uygun degil,tek islevi oyunlari gibi geliyor ama 4un goruntu kalitesi tartisilmaz.
Torchta yasadigim ve inanilmaz canimi sikan hadise ise kizagindaki ufak sallantilar,eger benim gibi inanilmaz ufak seyleri gozunde buyuten biriyseniz torch un bu handikapi sizinde caninizi sikabilir,onun disinda gerek bana yeten ozellikleiyle gerekse de durusuyla cok guzel bi telefon
Iki haftadir torch kullaniyorum benim butun beklentilerimi karsilayan bi telefon buldum sonunda,bb ye cok antipatik yaklasiyordum ama kullanmaya baslayinca butun onyargilarim yikildi :)
Iphone guzel ama bana uygun degil,tek islevi oyunlari gibi geliyor ama 4un goruntu kalitesi tartisilmaz.
Torchta yasadigim ve inanilmaz canimi sikan hadise ise kizagindaki ufak sallantilar,eger benim gibi inanilmaz ufak seyleri gozunde buyuten biriyseniz torch un bu handikapi sizinde caninizi sikabilir,onun disinda gerek bana yeten ozellikleiyle gerekse de durusuyla cok guzel bi telefon
Şu an itibariyle Torch kararı vermediğim için bir kez daha gurur duydum kendimle.. İnanılmaz sorun yapardım ben.. Biliyorum kendimi.. :)
Şu an itibariyle Torch kararı vermediğim için bir kez daha gurur duydum kendimle.. İnanılmaz sorun yapardım ben.. Biliyorum kendimi.. :)
valla telefon konusunda hiç bi zaman fanatik olmadım ama şöyle bişey var gerçekten blackberry beklentilerimin tümünü karşıladı,özellikle torch.eğer ki 9700 ya da 9780 alsaydım pek mutlu olamazdım,çünkü ekranları çok küçük ve ben eğerki internete giriyorsam bi telefondan gözümün dibine kadar sokmamalıyım telefonu ama torchun ekran boyutu tam kıvamında olmuş.
Hem dokunmatik olması hemde klavyeli olması benim için çok büyük bir artı oldu,şöyle örnek veriyim telefonu yatay konumda kullanırken hep dokunmatik klavyeyle işlerimi hallediyorum yani ben telefonun şekline girmiyorum o benim şeklime giriyor :)
Ama bahsettiğim gibi bu kızağında yaşadığım sallantı sorunu 9800 ün bütün beklentilerimi karşılamasına rağmen,o karşıladığı beklentilerimin verdiği mutluluğu bastıracak kadar sinir bozucu geliyor bana,şöyle birşey var tabii ki kızaklı telefonların ufak bir sallantı payı olmalı ki hareket özgürlüğü olsun kızağı açıp kaparken ama yaklaşık 10 15 civarında arkadaşımın 9800 ünü inceledim,kimisi kızak kapalıyken sallantı yapıyor,kimisi kızak açıkken,kimisi de hem açık hem kapalıyken.Yani bu demek oluyor ki benim anladığım kadarıyla bu sallantı standart bir sallantı değil,tamamen bir üretim hatası(bana göre).
Tabii ki bu benim için büyük bir sorun,eğer benim kadar detaycı değilseniz ve ufak ayrıntılar sizi rahatsız etmiyorsa alınabilecek en güzel telefon(yine bana göre ve yine benim denediğim,araştırdığım telefonlar arasında)
iphone kadar asla uygulaması yok ve olmayacaktır diye düşünüyorum ama benim telefondan beklentilerim arasında oyun oynamak yok,nete düzgün bir şekilde girsin,gün içindeki işlerimi sıkıntısız hallediyim(mail,iletişim vs vs) benim için yeterli.
ayrıca verdiğim linkten bb nin 2011 için piyasaya sürmeyi hedeflediği modelleri inceleyebilirsiniz.
Malibu ve Monaco modellerini incelediğinizde bb ninde artık dokunmatiğe yavaş yavaş geçiş yaptığını göreceksiniz.
Torch bb nin dokunmatiğe geçiş süreci için piyasanın nabzını yokladığı tam bir geçiş modeli bence,o yüzden torch almayı düşünenlerin bi süre daha bekleyip 2011 in 3. çeyreğinde çıkacak olan monaco modelini inceledikten sonra karar vermeleri daha mantıklı olacaktır.
Ama gerçekten bb farklıymış bunu anladım,derseniz ki nesi farklı işte onu bilmiyorum ama kullanmaya başladıktan sonra ohhh beee dedirtti,bütün beklentilerimi tek bi çatıda toplamış.
2011 BlackBerry CDMA Roadmap Leaked Shows New BlackBerry Bold Touch, Curve, Curve Touch, Storm, and More! (http://www.gottabemobile.com/2011/01/31/2011-blackberry-cdma-roadmap-leaked-shows-new-blackberry-bold-touch-curve-curve-touch-storm-and-more/)
Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize.
Ancak emin olun en az sizin kadar detaycıyım, belki daha fazla detaycıyım bu konuda.
Donanımsal ya da fiziki eksiklikler hatalı üretimdir, sorundur bana göre.. Soğurum hemen.
Bazı kişilerin bu konulardaki esneklikleri daha fazladır, onlar için olabilir türden sorunlardır.
Iphone için de bir ara ölü pixel hataları vardı. Bir kaç güne gelecek olan telefonumda böyle bir şeyle karşılaşırsam direkt iade ederim. ki minicik bir nokta o bazı kişileri rahatsız etmez.
Bilgisayar ve telefon gibi elektronik cihazlarda yazılımsal olarak esnekliğimin çok fazla olması gerek. Software de hamur gibi oynamalıyım. Kendime göre çalıştırmalıyım. İstediğim programları istediğim gibi istediğim ayarlarda kullanmalıyım. Onun istediği gibi değil, benim istediğim gibi çalışmalı.. Ha çalışmıyorsa, benim isteğime göre custom ayarlar yapacağım başka app lar yüklemeliyim.
Fiziki şekil şemalden çok biraz teknik spec leri ve software kısmı ile ilgiliyim. Burada da BB tıkanıyor.
Falan filan :)
Elektronik cihazlarda biraz fazla huysuzum ben:) Aslında biraz da mesleğimle kaynaklı sanırım bu.. :)
Tabi yine herkesin söylediği gibi bu işler biraz da ihtiyaç, ilgi ve zevk işi..
Sevgiler
Q.
BlackBerry Bold 9700 Cep Telefonu 1.000 TL Sahibinden satılık sıfır (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-blackberry-2-aylik-bold-9700-avea-dan-alinma-orjinal-tertemiz-36940600/detay) düşünürsen konuşuruz inanılmaz temizlikte aklıdna bulunsun
.............................................
Sevgiler
Q.
galaxy ace'i düşündünüz mü?
yani yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizin beklentilerinizi tam olarak karşılayacak model ace ve ya htc'nin desire'ı..
galaxy ace'i düşündünüz mü?
yani yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizin beklentilerinizi tam olarak karşılayacak model ace ve ya htc'nin desire'ı..
Her iki telefonun da iphone dan fazlası var eksiği yok aslında.. iphone un yaptıklarını hemen hemen hepsini yapıyorlar, hatta ilave yaptığı şeyler de var bildiğim kadarıyla.
Ancak android dünyasından ziyade iphone ve mac dünyası benim için daha cazip.
Low-Rider
25-03-2011, 19:38
@quantum , ilk işin jb yapmak olsun o zaman bu kadar özelleştirmeyi ve uğraşmayı seviyorsan:)
bugun bıraz daha karar verdım gıbı bold 9780 dusunuyorum :D benı 4*4 luk karsılayabılecek bır telefon
@quantum , ilk işin jb yapmak olsun o zaman bu kadar özelleştirmeyi ve uğraşmayı seviyorsan:)
biraz legal olarak takılırım, baktım ne zaman sıkışıyorum köşeye, o zaman zaten hemen Jailbreak :)
samsung galaxy s öneren yok heralde
O zaman ben öneriyim.Iphonedan daha kaliteli ekran kalitesi.Duyurulur =)
Dahili 8 gb hafıza 2 gbtı dahili program hafızası ve 32 gb hafıza kartı takılabiliyor.
Ben aldım çok memnunum
ve tabiki işletim sistemi hergün geliştirilen google android
HODhXCfcf4c
Low-Rider
25-03-2011, 21:02
biraz legal olarak takılırım, baktım ne zaman sıkışıyorum köşeye, o zaman zaten hemen Jailbreak :)
Bence beklemeyin çok , bende jb yapmam gerek yok diyordum ama yaptıktan sonra iyi ki yapmışım dedim.
Beleş program yüklemekten çok öte:)
Bence beklemeyin çok , bende jb yapmam gerek yok diyordum ama yaptıktan sonra iyi ki yapmışım dedim.
Beleş program yüklemekten çok öte:)
Tecrübelerinden faydalanırım o zaman.. Şu an için kapalı kutu benim için herşey.. :)
Garanti dışı kalıyor ama değil mi??
almaya gittim biraz önce 4g sıra veriyorlar yarın gidip sıraya giricem artık :)
almaya gittim biraz önce 4g sıra veriyorlar yarın gidip sıraya giricem artık :)
Turkcell mi.. Ellerinde mi yoksa gelecek de mi sıra veriyorlar?
Turkcell mi.. Ellerinde mi yoksa gelecek de mi sıra veriyorlar?
Bolu'da sordum ellerinde yoktu gelecek sıra veriyoruz dediler, ikilemde kalmıştım yarın gidip kontrat yapacağım artık, hattımın fatura düzenlemesi için girmiştim bugün bu konuyu okuduktan sonra kafamda kalmıştı alim dedim yokmuş 32gb beklicem artık:)
edit bu arada evet turkcell
Hmm Vodafone Genel Merkezi demek doğru söylüyormuş.. :)
1 haftadır gümrükte sorun oldu falan demişlerdi.
32 çok az geliyormuş bu arada 16 yüklü miktarda imiş (tüm operatörlerin malları için konuşuyor)
shop lar sıra alıyorsa, pzt si salı telefonlar shoplara nakliyeleri olur, h.içi teslim edilmeye başlanır.
bu da demek oluyor ki pzt si akşamı 32 lik yavru ellerimde.. :)
onursumer
25-03-2011, 21:22
iphone 4 bende kardeşim için alıcam gelmesini bekliyorum super cihaz ama gel gelelim ben sevmiyorum kullanamıyorum ya :D
e72 ile okadar ozdeşleştimki klavyesi menuleri falan tam benim tarzıma hitab ediyor :)
Hmm Vodafone Genel Merkezi demek doğru söylüyormuş.. :)
1 haftadır gümrükte sorun oldu falan demişlerdi.
32 çok az geliyormuş bu arada 16 yüklü miktarda imiş (tüm operatörlerin malları için konuşuyor)
shop lar sıra alıyorsa, pzt si salı telefonlar shoplara nakliyeleri olur, h.içi teslim edilmeye başlanır.
bu da demek oluyor ki pzt si akşamı 32 lik yavru ellerimde.. :)
bende 16 alıcaktım babam vardı yanımda 32 diye ısrar etti, görevli 32 gelmeyebilir bekleyebilirsiniz dedi belki bu yüzdendir:) 16da olabilir ama yetmez muhtemelen :)
gidiyim sıraya giriyim yarın gaza geldim:D
Low-Rider
25-03-2011, 21:23
Tecrübelerinden faydalanırım o zaman.. Şu an için kapalı kutu benim için herşey.. :)
Garanti dışı kalıyor ama değil mi??
Nette okuduğum yorumlara göre eskiden kalıyormuş ama şimdi garanti dışı kalmıyor diyorlar.
Zaten düşürüp kırılmadığı sürece garantilik durum olursa bir şekilde pc'ye bağlayıp restore edilebiliyor çökse açılmasa falan
iphone 4 bende kardeşim için alıcam gelmesini bekliyorum super cihaz ama gel gelelim ben sevmiyorum kullanamıyorum ya :D
e72 ile okadar ozdeşleştimki klavyesi menuleri falan tam benim tarzıma hitab ediyor :)
e71 için aynı hisleri paylaşıyorum 4 çok farklı gelicek sağlamdır inşallah:D
onursumer
25-03-2011, 21:26
e71 için aynı hisleri paylaşıyorum 4 çok farklı gelicek sağlamdır inşallah:D
kapak vs gibi koruyucu şart camı ve arka kapak camı kolay kırılabiliyor :D
bunun dışında çevremde kullanan herkes çok memnun ;)
kapak vs gibi koruyucu şart camı ve arka kapak camı kolay kırılabiliyor :D
bunun dışında çevremde kullanan herkes çok memnun ;)
valla e71i en son tıra fırlattım aldım konuşmaya devam ettim:D 4e aynısını yapamam sanırım zaten evlat acısı gibi koyar bu saatten sonra:)
bende 16 alıcaktım babam vardı yanımda 32 diye ısrar etti, görevli 32 gelmeyebilir bekleyebilirsiniz dedi belki bu yüzdendir:) 16da olabilir ama yetmez muhtemelen :)
gidiyim sıraya giriyim yarın gaza geldim:D
:)) Beyaz alma oyuncak gibi oluyor 4 lerde.. 3 lerde çok şık oluyor ama.. Gerçi siyah gelir beyaz opsiyonu yok denecek kadar az.
32 dediğim gibi çok az miktarda gelecekmiş. Ben 2 tane kapattım merkezden :)
ipod olarak kullanmadığın sürece 16 da yeter aslında ben şarkı türkü yüklemeyeceğim ama baya bir uygulama olur bende :)
Nette okuduğum yorumlara göre eskiden kalıyormuş ama şimdi garanti dışı kalmıyor diyorlar.
Zaten düşürüp kırılmadığı sürece garantilik durum olursa bir şekilde pc'ye bağlayıp restore edilebiliyor çökse açılmasa falan
software ile hardware kısmını garanti olarak ayırdılarsa sorun yok zaten. Süper olmuş.
ama dediğim gibi ne nasıl oluyor nedir ne değildir kısmını öğrenene kadar JB yapmadan kullanacağım. Yaza kalmaz zaten çakarım ben de.. :)
Uzakdoğu honda siteleri yetmezmiş gibi şimdi bir de amerikadaki ayfon sitelerini mıncıklayacağız.. iş aldık başımıza valla.
alır almaz wrapsol almayı düşünüyorum artık. nette enteresan video lar dolaşıyor. var mı aslı astarı? doğru gibi geldi bana?
valla e71i en son tıra fırlattım aldım konuşmaya devam ettim:D 4e aynısını yapamam sanırım zaten evlat acısı gibi koyar bu saatten sonra:)
wrapsol diye youtube da arattırsana.. o da aynı zevki yaşattırır sana sanki.. :D
:)) Beyaz alma oyuncak gibi oluyor 4 lerde.. 3 lerde çok şık oluyor ama.. Gerçi siyah gelir beyaz opsiyonu yok denecek kadar az.
32 dediğim gibi çok az miktarda gelecekmiş. Ben 2 tane kapattım merkezden :)
ipod olarak kullanmadığın sürece 16 da yeter aslında ben şarkı türkü yüklemeyeceğim ama baya bir uygulama olur bende :)
software ile hardware kısmını garanti olarak ayırdılarsa sorun yok zaten. Süper olmuş.
ama dediğim gibi ne nasıl oluyor nedir ne değildir kısmını öğrenene kadar JB yapmadan kullanacağım. Yaza kalmaz zaten çakarım ben de.. :)
Uzakdoğu honda siteleri yetmezmiş gibi şimdi bir de amerikadaki ayfon sitelerini mıncıklayacağız.. iş aldık başımıza valla.
alır almaz wrapsol almayı düşünüyorum artık. nette enteresan video lar dolaşıyor. var mı aslı astarı? doğru gibi geldi bana?
wrapsol diye youtube da arattırsana.. o da aynı zevki yaşattırır sana sanki.. :D
beyaz telefon kullanmam hayatta:)
sinirlendiğim zaman telefon elimin altında olmazsa sıkıntı yok:D
Low-Rider
25-03-2011, 21:36
valla wrapsol'u ilk defa duydum , bakıyorum şimdi videolarına.
Ben normal ekran filrmi takmıştım memnunum:D
Telefonu korumak adına kılıf öneririm ben , arka tarafada film çekilebilir temiz kalır ama herhangi bir düşürmede sağlam zarar görebilir.
Ben 1kere çok sağlam düşürdüm , kılıfın köşesi kırıldı telefonda çizik yok
birde kılıf alırsanız arkası kaygan olmayan birşey alın yoksa cepten çıkarken fırlayabilir:D
türkçe site içince ikaynak.com öneririm
valla wrapsol'u ilk defa duydum , bakıyorum şimdi videolarına.
Ben normal ekran filrmi takmıştım memnunum:D
Telefonu korumak adına kılıf öneririm ben , arka tarafada film çekilebilir temiz kalır ama herhangi bir düşürmede sağlam zarar görebilir.
Ben 1kere çok sağlam düşürdüm , kılıfın köşesi kırıldı telefonda çizik yok
türkçe site içince ikaynak.com öneririm
şeffaf film.. sonra kaldır at sağa sola, betona mermere, bırak çalışmamasını, çizik bile yok.. :) çivilerin vidaların olduğu torbanın içine atıp iyice karıştırıyorlar sonra telefonu gösteriyorlar, hala gıcır.. :D
Kılıf falan yok işte bunda.. baya koruyucu film..
incele sen bak.. :)
Usta sen bi iphone konusu açsan ya.. Direkt oradan yazsak herşeyi.. :)
Şu telefonu bi alayım ciddi koparırım o konuyu ben.. :D
otuzdört
25-03-2011, 21:40
Bold9000gerisiboş. belki biraz eskidüşüncesi olusabilir ama cokcok memnun kalıcaksındır. 9700'dende kamera farkından baska belirgin bi özelliği yok
Galaxy ile beraber 9000 boldda kullaniyorum ama hem os.6.0 a update olmuyor hemde uygulamalar artinca ram yetmiyor artik.ama gorunus ve ekran kalitesi olarak hala cok iyi
galaxy s duymamis olanlar bir arastirsin bence iphone4 almadan. 1400 civari fiyati var kvk garantili
+5500 ıphone 4 +32gb tavsıye ederım
İp4 32gb sahibiyim.Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum,inanılmaz memnunum.Appler son derece tatminkar.Facebook,Twitter,Foursquare,whatsapp hepsini kullanıyorum hepsi son derece güzel.Herkes BB'nin mail özelliğinden bahsetmiş ama ben ip4te de gayet rahat mail alıp yollayabiliyorum.Hiç bir sıkıntım yok.Kesinlikle ip4 öneririm.Bu arada aldığım gün turkcell bayisinden 60 tl civarına bir kap almıştım ön cam hariç tamamını kaplıyor,arka taraf şeffaf olmak üzere ondan da çok memnunum.Ön cama da film çektim 10 lira falandı o da gayet iyi.
Apple candır diyerek tamamlayayım :)
Iphone4'un on camina film cekmeye gerek yok. Tornavida, civi, cimbiz, cakiyla cizmeyi denedik cizilmiyor :)
Iphone4'un on camina film cekmeye gerek yok. Tornavida, civi, cimbiz, cakiyla cizmeyi denedik cizilmiyor :)
nasıl denediniz acımadınızmı:D:D
Ludacris
26-03-2011, 00:36
Daha önce iphone kullandıysan baska telefon kullanamassın.
En azından bende öyle oldu:)
Ve ben bu saatten sonra iphonela kolay kolay hiçbir telefonu karşılaştırmam..
Bence hertürlü iphone bide beyaz olursa tadından yenmez:)
5 kere kurtulmaya calistim ama yakaya yapisiyor bu melet hakketen :D
ayfon guzel her turlusu, gul-diken misali gibi guzelligini batarya suresi ile torpuluyor aypon al bence
nasıl denediniz acımadınızmı:D:D
Valla arkadas youtube'da izlemis videolari bize sov yapiyordu, biz de isi abarttik her seyi denedik hicbir sey olmadi :)
vala telefona bişi olmuo die böle şekil yapılır alırsın vodafone dan en ufak çizikte garanti dışı bırakır garanti alıosanız ne yapın edin biyerini zedelemeyin özellikle vodafonedan
b.b torchu yorum dışı bırakıp şunu sormak istiyorum b.b'cilere ;
Yahu ufacık ekranda gelen maillerin nesini okuyabiliyorsunuz ? xls formatında bir rapor gelse bin kere scroll etmeniz gerekir yolda kaza yaparsınız :) klavyesi desen tespihten ufak tuşları var bakmadan yazılamıyor.
Yani b.b cilerin en çok savunduğu noktalar mail ve anlık mesajlaşma fakat kalıbımı koyarım iphone onlarıda b.b'den iyi yapıyor :) Çıktığından beri b.b'ci peder bey ip4 test etti ve b.b'de resmen çile çekiyomuşuz maillerle dedi ve şu an şirkette direktörlere iphone öneriyor b.b out olacak yavaş yavaş..iphonu yan çevirdiğinizde b.b kadar klavye çıkıyor ve büyük ekran + sağaduyulu multitouch screen sayesinde maildeki eklentileri kör olmadan sağa sola bin kere scroll etmeden okuyabiliyorsunuz...Torchu direk kullanmadım ama onunda dokunmatiğinin pardon "basmatiğinin" adamı çileden çıkardığını söylüyorlar :)) en azından iphonedan sonra dokunmatiği tad vermiyormuş..Bu arada son cümlem hariç hepsi benim objektif tespitlerim..
Objektif olmayan apple fan boy olarakta şunu söyleyebilirim bi kere apple dan ısırığı alan zehri alır başka telefonda eksik hisseder :) açık ve net..
b.b torchu yorum dışı bırakıp şunu sormak istiyorum b.b'cilere ;
Yahu ufacık ekranda gelen maillerin nesini okuyabiliyorsunuz ? xls formatında bir rapor gelse bin kere scroll etmeniz gerekir yolda kaza yaparsınız :) klavyesi desen tespihten ufak tuşları var bakmadan yazılamıyor.
Yani b.b cilerin en çok savunduğu noktalar mail ve anlık mesajlaşma fakat kalıbımı koyarım iphone onlarıda b.b'den iyi yapıyor :) Çıktığından beri b.b'ci peder bey ip4 test etti ve b.b'de resmen çile çekiyomuşuz maillerle dedi ve şu an şirkette direktörlere iphone öneriyor b.b out olacak yavaş yavaş..iphonu yan çevirdiğinizde b.b kadar klavye çıkıyor ve büyük ekran + sağaduyulu multitouch screen sayesinde maildeki eklentileri kör olmadan sağa sola bin kere scroll etmeden okuyabiliyorsunuz...Torchu direk kullanmadım ama onunda dokunmatiğinin pardon "basmatiğinin" adamı çileden çıkardığını söylüyorlar :)) en azından iphonedan sonra dokunmatiği tad vermiyormuş..Bu arada son cümlem hariç hepsi benim objektif tespitlerim..
Objektif olmayan apple fan boy olarakta şunu söyleyebilirim bi kere apple dan ısırığı alan zehri alır başka telefonda eksik hisseder :) açık ve net..
htc leri cok ovuyolar, ne diyorsunuz bu konuda iphone ile kıyasla
özellikle android ile software olarak baya iyi diyolar, wm kötü tabi
Valla apple sevdam iPhone 2G ile basladi, 3-4 ay kadar surdu, alisamadim.
Gecen sene 3GS aldim, 1. gununde pili cabuk bitiyor diye iade ettim.
iPhone4 cikti, cok begendim gittim aldim, 3. ayimda sattim.
Onun disinda iPad 6 ay kadar kullandim, sattim 2'yi bekliyorum simdi ama soyle soyleyeyim bir seyler eksik :)
iPod arabada ve kosarken kullaniyorum, inanilmaz memnunum.
Bilgisayar olarakta macbook kullaniyordum, sattim 6-7 ay kadar PC laptop kullandiktan sonra macbook pro'ya gectim.
Ama telefon konusunda hic alisamadim tam dokunmatige, mesajlasmak ve maillesmek inanilmaz zor geliyordu.
O yuzden ben mesela isirigi 2 kere aldim, 2sindede telefon konusunda degil, diger cihazlarla zehirlenerek bitti is :)
Androidi beğeniyorum baya,stabil sağlam çalışıyor,yazılım desteğide apple store kadar asla olamıcak olsa da kovalıyor işte :) .Androidlerde Samsung wave 2 falan baya iddialı.Hatta ekran ve kamera kalitesi olarak ip4'ten eksiği yok diyebilirim yanyana denedik.Htc'yi incelemedim nedense etrafımda soran çok ama alan hiç yok :D birinde görürsem kurcalıcam direk..Herhalde "hatice" diyince soğuyor herkes :)
Valla apple sevdam iPhone 2G ile basladi, 3-4 ay kadar surdu, alisamadim.
Gecen sene 3GS aldim, 1. gununde pili cabuk bitiyor diye iade ettim.
iPhone4 cikti, cok begendim gittim aldim, 3. ayimda sattim.
Onun disinda iPad 6 ay kadar kullandim, sattim 2'yi bekliyorum simdi ama soyle soyleyeyim bir seyler eksik :)
iPod arabada ve kosarken kullaniyorum, inanilmaz memnunum.
Bilgisayar olarakta macbook kullaniyordum, sattim 6-7 ay kadar PC laptop kullandiktan sonra macbook pro'ya gectim.
Ama telefon konusunda hic alisamadim tam dokunmatige, mesajlasmak ve maillesmek inanilmaz zor geliyordu.
O yuzden ben mesela isirigi 2 kere aldim, 2sindede telefon konusunda degil, diger cihazlarla zehirlenerek bitti is :)
O zaman e72 tarzı bir cihaz sana göredir belkide :) Gerçi eskidi biraz sanırım e73 çıktı ama nokianın tartışmasız en güzel telefonudur bence..
Ludacris
26-03-2011, 01:06
degisiklik olsun diye alinabilinecek bi marka htc pisman olmassin bence
bb den iyidur :)
" Htc en iyi android telefonu uretir " sloganlari bu
O zaman e72 tarzı bir cihaz sana göredir belkide :) Gerçi eskidi biraz sanırım e73 çıktı ama nokianın tartışmasız en güzel telefonudur bence..
Yok ben de bb'cilerdenim , dun gidip 9780 aldim, su anda cok memnunum :)
aradigim tek ozellik internet tethering.
Yok ben de bb'cilerdenim , dun gidip 9780 aldim, su anda cok memnunum :)
aradigim tek ozellik internet tethering.
mywi'nin b.b versiyonu vardır muhakkak,symbianda vardı çünkü e72 de kullanıyordum.Gerçi ios 4.3'te mywi,pdanet tarzı hotspotlarada gerek kalmadı apple kendi koydu :)
Ben iphone 4 kullanıcısıyım
htc desire hd2 mi ne ondan almak istiyorum
Ama almaya değermi onu düşünüyorum hardware daha iyi kağıt üstünde htc nin
+ android software olarakta daha başarılı diyorlar
Kağıt üzerindeki verilere pek aldanma derim..O verilerle nokia n8 falan uçuyor kaçıyor ama işte :) eline alsan berbat bişiy kitlenmekten çalışamıyor..Birilerinde denemeden ip4'ten htc hd lere geçilmez risk..Birde kağıt üzerinde fazla olan neyi htc'nin ? hd çıkış falan adaptörlerle sağlanabiliyor iphone'ada..
Kağıt üzerindeki verilere pek aldanma derim..O verilerle nokia n8 falan uçuyor kaçıyor ama işte :) eline alsan berbat bişiy kitlenmekten çalışamıyor..Birilerinde denemeden ip4'ten htc hd lere geçilmez risk..Birde kağıt üzerinde fazla olan neyi htc'nin ? hd çıkış falan adaptörlerle sağlanabiliyor iphone'ada..
kamera vs.. o tip özellikler
12 mp sanırım hd 2 nin çözünürlüğü
3-5-7-9 mp falan hiçbişey ifade etmiyor.d90'la 6 mp'de çektiğin foto ile el kadar makina ile 14 mp'te çektiğin foto bir mi?
BB 9780 nin ozelliklerinde adobe flash player yaziyor.streetfire ve facebook videolari izlenebiliyor mu artik?
BB 9780 nin ozelliklerinde adobe flash player yaziyor.streetfire ve facebook videolari izlenebiliyor mu artik?
9800 de izlenmiyor .. oda os6 :confused:
Kendim BB 9700 kullanıyorum abimde ise İ4 var bya baya kıyaslama olanagım oldu netti vs. nedense bb cok bi protokol kacıyo i4 ise daha eglenceli netten daha iyi oldugunuda gördüm ama BB seviyorum :p
ygtkrmdnz
26-03-2011, 10:39
wave2 andorid demişssinizde bada 1.2 kullanmıyor mu wave2 ler ?
Wave ler bada
Sony xpreia
samsung galaxy s
htc desire hd android
onursumer
26-03-2011, 11:12
bende sanırım e72 nin yanına servise vermeden once htc desire hd alıcam biraz kullandımda android iyi ya :D
cncde üretilen vapor case kullanan varmı i phone 4 için?
.::EmrE::.
27-03-2011, 23:32
Hem iPhone 4 hem de blackberry sahibi olarak ; iPhone 4 ü sadece oyun amaçlı kullanıyorum. Bİr de internette dolaşmaya yarıyor. Onun dısında hiç cebimden cıkarmıyorum tüm işleri BB ile hallediyorum.. BB Herşeye yarıyor valla.
cncde üretilen vapor case kullanan varmı i phone 4 için?
siyah-kırmızı ve mavi-gri deneme amaçlı taktım
mavi-gri de mevcut "0" olarak
takılıp sökülürken zarar veriyormu?
darksideİmpreza
17-04-2011, 09:58
APPLE iPHONE 4 16 GB CEP TELEFONU - SİYAH GittiGidiyor.com'da #38684099 (http://urun.gittigidiyor.com/APPLE-iPHONE-4-16-GB-CEP-TELEFONU-SIYAH_W0QQidZZ38684099?ggap_s=mailing&ggap_m=mailing&ggap_n=axess-cep_telefonu-160411&ggap_c=iphone-4-16gb#aciklama)
Sanırım arayanlar vardı şuan satılmamış 13 tane var görünen...sanırım hızlı biter bunlar..ihtiyacı olanlar değerlendirsinler...
bende ıphone 4 almayı planlıyorum.blackberry ıs adamı telefonu gıbı.
ıphone4 ün cekmeme gıbı bı sorunu var dıyolar dogruluk payı var mıdır ?
torch ile ip4 arasında kalmıştım bende, gittim elmada karar kıldım :)
çok iyi bir tercih yapmışım onu anladım.
Bence bb nin ip4 e göre tek üstün yanı, 128bit kripto ile görüşme yapması. Gerçi BTK açıklama yaptı BB kripto ile görüşmüyor diye ama varsa üstün yanı budur.
Emre Ekrem
18-04-2011, 11:27
iphone 4 hemde hiç düşünmeden, bir bb kullanıcısı olarak inanın telefon işinden soğumuş durumdayım.
Ersin YILDIZ
18-04-2011, 11:28
sahıbınden com da 1400 e sım free cıhazlar satılıyor sıfır ıngıltereden gelme sızce alınır mı ? uluslar arası garantısı 1 yıl ıngılterede 2 yıl garantılı falan yazmıslar burda bı sorun oldugunda tamır vs nasıl oluyor
Emre Ekrem
18-04-2011, 11:30
jaibreak li cihazlardan uzak durun, direk garanti kapsamı dışında, ayrıca uluslar arası garanti için cihazınızı bir apple yetkili servisine götürüp cihazın TR ye distribütör aracılığı ile gelenler le aynı olduğunu onaylatmak gerekiyor diye duydum, jailbreak garantiyi bozuyormuş.
Ersin YILDIZ
18-04-2011, 11:37
benımde net bılgım yok o yuzden netten okudugum kadarı ıle fıkır edınmeye calısıyorum fabrıka uretımı sım free oldugu jelatınlı sıfır kutusunda yazıyor
B.Battal
18-04-2011, 11:46
2g ve 3g'den sonra bb 9700 bold aldım ve yaklaşık bir ay sonra satıp iPhone 4 aldım.
Eğer dokunmatik ekranla ilgili bir sorunun yoksa ve min 1 gün maksimum 3 gün şarjla hayatımı
sürdürebilirim diyorsan kesinlikle iphone 4 :)
bugun bir sürü turkcell bayi gezdım hıc bırı kontratlı sıstemde ıphone vermıyor.stokları az oldugu ıcın dırek sattıklarını soyledıler.kontratlı alabılecegım bır yer var mı bıldıgınız ?
cumartesı gunu avea kampanyasından bb9780 aldım....benım beklentılerımın cok cok üzerinde ve cok hızlı bir tlf.tavsıye ederım...
BLACKBERRY TORCH 9800 şiddetle tavsiye edilir...
3-4 senedir BB kullaniyordum. iPhone 4 cikti, inanilmaz hosuma gitti, gittim aldim. 3 ay dayanabildim.
Pil omru kisa, dokunmatik ekranda yazi yazmak iskence, oyunlar vs. derseniz onun icin iPad var o yuzden benim telefonum 9780. Cokta memnunum. iPhone pil omrune care bulana kadar almayi dusunmuyorum.
Low-Rider
18-04-2011, 16:02
iphon4'ün tek eksiği flash olmaması bana göre.
Bazen çok ihtiyaç duyuyorum internette video için değil ama biyerin adresi vs lazım oldumu ve site flash'sa göremiyorum
Arkadasim 1500 e 32 gb unlock iphone4 aldi.iyi guzelde ekran kalitesine alisamadim galaxy s ten sonra :)