Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyinsiz Motor için yardım...
apsimaty
25-03-2011, 09:15
Arkadaşlar swap için almayı düşündüğüm bir motor var. 91 scorpio larda bulunan 2.9i V6 Cosworth. Yalnız bu motorun beyin ve tesisatı yok. Beyin ve tesisatı türkiyede bulmak imkansız gibi birşey. Yurtdışından bulup getirtmek de çok zor. Onun için bu motora MS kurmak daha mantıklı geldi. Bu fikir mümkün mü? Maliyeti ne kadar olur?
engüzeli megasquirt kur edis6 süper olur
Maaliyet hakkında bir fikriniz varmı ortalama kaça patlar MS ile yapmaya kalkışsak ?
tdipower
25-03-2011, 18:31
megasquirt ile tek marşta çalıştırabilirsiniz o motoru :) edis6 ile ateşleme sistemide orjinaline sadık sağlıklı olur
ms ihtiyaçlarınıza göre 1000-1500 tl arasına mal olur tahmini olarak.
boosted_pug
25-03-2011, 18:42
kendiniz yapmayıp başkasına yaptırttığınızı düşünürsek
ms1 1000 1200 civarı ms2 de 1300 1500 arası değişir artı eksi ufak daha oynar artı extradan da sensör soket röle kablo başı hortum vs. de gerekli olabilir
düşünürseniz pm atabilirsiniz
Peki ms1 ile ms2 arasında ne fark var ? Motorun enjektörleri sensörleri vs üzerinde bildiğim kadarı ile ms alındığında zaten paket içinden bir takım sensörler çıkıyor ? ms haricinde başka bir şeye ihtiyacımız olurmu montajı vs. kendimiz yapacağız aklımıza takılan diğer bir konuda yazılım bu motorun yazılımını nereden buluruz ?
ms ile sadece map sensörü gelir.
Tamam olsun zaten diğer sensörlerin hepsi motorun üzerinde bu şekilde ms ten başka bir şeye ihtiyaç duyarmıyız acaba ? Sadece ms ile işimiz bitermi bi montajmı kalır geriye ?
sensörler kalibre edilerek kullanılabilir. sıfır tesisat ile gayet sağlıklı olur.
Araç Laurel Altima (karburatörlü) o yüzden tesisat sıfırdan çekilecek evet.Umarım bir sorun yaşamayız proje apsimaty nin projesidir onunda sormak istediği bir iki şey olabilir.
apsimaty
26-03-2011, 07:26
kendiniz yapmayıp başkasına yaptırttığınızı düşünürsek
ms1 1000 1200 civarı ms2 de 1300 1500 arası değişir artı eksi ufak daha oynar artı extradan da sensör soket röle kablo başı hortum vs. de gerekli olabilir
düşünürseniz pm atabilirsiniz
Kendimiz yapmaya kalkışsak parça maliyeti ne olur. Ve yapabilirmiyiz.
Kendimiz yapmaya kalkışsak parça maliyeti ne olur. Ve yapabilirmiyiz.
elektronık bilen biri yapabilir niye yapamasınki az biraz ingilizce lazım yurt dısı kaynak vs için trdede yardımcı olcak kişiler var elde yan keski tutuyosa sıkıntı yok :) tesisat ıcın konusuyorum
ama boardu toplamayı benım gozum yemez yemedide :)
boosted_pug
26-03-2011, 20:28
su sıcaklık (e36) 35
hava giriş sıcaklık (e36) 25
krank sensörü (şahin) 50
krank tekeri çıkmacıdan şansına
tps (e36) 60
map sensörü ms içinde mevcut
enjektör 100 - 300
yakıt rayı regulatör 50 - 100
gaz kelebeği 50 - 200
bobin (opel omega) 200
bunlar haricinde karbüratörden çevireceğiniz için gaz kelebeğini emme manifolduna uydurmanız gerekli krank tekerini uydurmanız ve sensörü uydurup ayarlamanız gerekli sensörler için soket röle sigorta felan gerekli
kendiniz yapabilirsiniz tabiki youtube da msefi da felan baya bi döküman mevcut takıldığınız herhangi biyerde yardımcı olurum
Rstmania
26-03-2011, 21:48
su sıcaklık (e36) 35
hava giriş sıcaklık (e36) 25
krank sensörü (şahin) 50
krank tekeri çıkmacıdan şansına
tps (e36) 60
map sensörü ms içinde mevcut
enjektör 100 - 300
yakıt rayı regulatör 50 - 100
gaz kelebeği 50 - 200
bobin (opel omega) 200
bunlar haricinde karbüratörden çevireceğiniz için gaz kelebeğini emme manifolduna uydurmanız gerekli krank tekerini uydurmanız ve sensörü uydurup ayarlamanız gerekli sensörler için soket röle sigorta felan gerekli
kendiniz yapabilirsiniz tabiki youtube da msefi da felan baya bi döküman mevcut takıldığınız herhangi biyerde yardımcı olurum
sanırım araçta tesisat yok sadece. sensorler mevcut. onların kalibre edilmesi yeterli olacaktır.
Bir yanlış anlaşılma var sanırım swaplanacak motor enjeksiyonlu motordur 2.9i karburatörlü olan aracın kendi motoru yani swaplanacak motorun zaten kendi kelebeği mevcut ayrıca sensörler ve enjektörler vs. de üzerinde ancak ecu yok ve tesisat tabiki şöyle bir şey var motorun üzerindeki kendi sensörler ile ms i kullanabilecekmiyiz ? Eğer öyle ise ekstradan sensör almamızada gerek kalmayacak sanıyorum ? geriye kalan işe hangi sensörün ms in hangi pinine bağlanacağına kalıyor herhalde ? kablolama vs. kolay sizden iyi olmasın işçiliğin krali bizde :) kalibre olayı kafa kurcalıyor ilk defa böyle bir tecrübemiz olacak zaten sizlere güveniyoruz açıkçası boosted_pug hocam sen zaten aklımızdasin ;) Sen ve Mertol abiyi (Merruse) arkamıza aldıkmı bu işin içinden çıkarız şüphemiz yok.
boosted_pug
27-03-2011, 13:01
Bir yanlış anlaşılma var sanırım swaplanacak motor enjeksiyonlu motordur 2.9i karburatörlü olan aracın kendi motoru yani swaplanacak motorun zaten kendi kelebeği mevcut ayrıca sensörler ve enjektörler vs. de üzerinde ancak ecu yok ve tesisat tabiki şöyle bir şey var motorun üzerindeki kendi sensörler ile ms i kullanabilecekmiyiz ? Eğer öyle ise ekstradan sensör almamızada gerek kalmayacak sanıyorum ? geriye kalan işe hangi sensörün ms in hangi pinine bağlanacağına kalıyor herhalde ? kablolama vs. kolay sizden iyi olmasın işçiliğin krali bizde :) kalibre olayı kafa kurcalıyor ilk defa böyle bir tecrübemiz olacak zaten sizlere güveniyoruz açıkçası boosted_pug hocam sen zaten aklımızdasin ;) Sen ve Mertol abiyi (Merruse) arkamıza aldıkmı bu işin içinden çıkarız şüphemiz yok.
sen yukarda araça laruel altima karbüratörlü yazınca ben ilk postu unutmuşum ozaman bi benzin pompası gerekebilir çoğu karbüratörlü araçta benzin otomatiği oluyo sensörleri çok rahat kalibre edersiniz bi avometre yeter gıgıl amcaya megasquirt wiring yazarsan baya bi döküman mevcut çok rahat kablolamayı yaparsınız
apsimaty
27-03-2011, 17:52
Sensörlerinde birçoğunu kalibre ederek kullandığımızı varsayarsak. Asıl parayı MS in kendisi tutacak. Edis 6 dediğinis 6 silindire uyumlu olan galiba. Yüksek model bi MS alacak olsak fiyatı ne kadardır. Tr de bulunur mu? Veya yurtdışından getirtsek fiyat farkı olur mu?
Cossie motor alacaksanız hakkını verin. MS falan yazık olur.
apsimaty
28-03-2011, 11:24
Cossie motor alacaksanız hakkını verin. MS falan yazık olur.
Nedir peki hakkı.
apsimaty
28-03-2011, 12:04
AEM ems kullanılabilir mi? MS den farkı ne olur? Maliyet, yapılabilite falan.
Bahsettiğiniz motorun sahibindende ilanı vardı, favorilerime eklemiştim ama ilan kaldırılmış. Umarım yabancıya gitmemiştir. : )
İlla AEM falan olacak diye bir kural yok. Ama sequential birşey takın bari. MS in eski versiyonları 6 silindirli sequential desteklemez. MS3 falan takmanız gerekir o durumda da fiyatı zaten AEM fiyatına yaklaşıyor.
Eğer ciddi bir proje değilse MS falan kullanılabilir ama ciddi değilse cossie ile ne işiniz vardı ki?
Tabi birde şu var, bu cossie motor scopriolarda falan çıkan motor değil demi?
Uvv dikkatli bakmamışım. O motormuş. Sözümü geri aldım, bence fazla kasmayın, her ECU olur o alete.. 20 yıllık cossie. :)
dönüp dolaştın yine geldin dükkana mertpol amca :D
MS rahatlıkla seçilebilir yapanlar var. Orijinal tesisat ve beyini de bulunabilir çıkma BOB ise biraz daha sıkıntılı olur ama 91 model olduğuna eminseniz BOA dır gayet sade oda.
http://cgi.ebay.co.uk/GRANADA-COSWORTH-24v-BOA-ENGINE-LOOMS-ECU-/250788524112?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a64293050#ht_500wt_1156
Örneğin komple tesisat motor ve beyin 499 demiş ki çok pahalı bence. Daha ucuza bulunabilir.
Motor çok yeni bir motor değil mertol abi 90 lı yılların motoru scorpio motoru.Zaten motora herhangi bir mod vs. yapmayacağız yani motoru stok vaziyette araca swaplayacağız ms diye diretmemizin nedenide motoru çalıştırabileceğimiz bir beyin olması kendi orjinal beynini bile bulsak olabilir aslında.
ÖmerRS motor BOA kodlu evet verdiğin link çok güzel bir alternatif değerlendirilebilir zaten dediğim gibi mod vs. düşünmüyoruz motor stok kalacak o yüzden aem olsun ms olsun biraz gereksiz kalıyor orjinal ecu su duruyorken yanılıyormuyum ?
Bu arada Cossie ne demek ?
dönüp dolaştın yine geldin dükkana mertpol amca :D
Haklısın Morat amca. :)
Motor çok yeni bir motor değil mertol abi 90 lı yılların motoru scorpio motoru.Zaten motora herhangi bir mod vs. yapmayacağız yani motoru stok vaziyette araca swaplayacağız ms diye diretmemizin nedenide motoru çalıştırabileceğimiz bir beyin olması kendi orjinal beynini bile bulsak olabilir aslında.
ÖmerRS motor BOA kodlu evet verdiğin link çok güzel bir alternatif değerlendirilebilir zaten dediğim gibi mod vs. düşünmüyoruz motor stok kalacak o yüzden aem olsun ms olsun biraz gereksiz kalıyor orjinal ecu su duruyorken yanılıyormuyum ?
Bu arada Cossie ne demek ?
Kendi beyni nedir ne değildir bilmiyorum ama sequential falan olduğunu zannetmiyorum. Gerçi ford bu bellide olmaz. Eğer tüm düzeneğini komple toparlayabileceksen kendi beyni tabiiki daha zahmetsiz olur. Ama en yenisi 20 yaşında bir aletin orjinal beynini bulsanda çok para isteme ihtimalleri çok yüksek.
Neden bu motor? V6 mondeo motorları falanda var. (2.5 motor) Onlar daha verimli ve ekonomik makineler. Hatta illede ford gibi bir olay yoksa opelin dik duran 2.5 motorları falanda var. Onlarda güzel makineler.
Cossie = Cosworth
Zaten sanıyorumki Türkiyede kendi tesisat ve beynini bulmak çok zor olur ve dediğin gibi abi uçuk paralar isteyebilirler evet. Bu proje konuyu açan (apsimaty) amca oğlunun projesi motor kendi tercihi 2.9 cosworth olması ikimizide cezbetti açıkçası :)
Aslında en başta fiyatı cazip geldi birde adı var tabi cosworth :D Tabi şaka bir yana senin önerdiğin motorlar daha teknolojik performanslı ve üstelik ekonomik ama bu kadar uygun olmazdı sanıyorum fiyat açısından ? Hem bu motor bildiğimiz bir motor en azından alt yapısı öyle.Bu motorun alt yapısı eski granadalarda kullanılan cologne motorlar benim eski aracımda da 2.0 V6 cologne motor vardı motoru a dan z ye iyi tanıyoruz belkide tercih sebebimiz bu bilmediğimiz kısmı sadece elektroniği.
Tabi son karar yine apsimaty nin son dakika karar değişikliğide olabilir bilemiyorum.
apsimaty
28-03-2011, 16:48
MS rahatlıkla seçilebilir yapanlar var. Orijinal tesisat ve beyini de bulunabilir çıkma BOB ise biraz daha sıkıntılı olur ama 91 model olduğuna eminseniz BOA dır gayet sade oda.
GRANADA COSWORTH 24v (BOA) ENGINE + LOOMS + ECU on eBay (end time 13-Apr-11 22:03:09 BST) (http://cgi.ebay.co.uk/GRANADA-COSWORTH-24v-BOA-ENGINE-LOOMS-ECU-/250788524112?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a64293050#ht_500wt_1156)
Örneğin komple tesisat motor ve beyin 499 demiş ki çok pahalı bence. Daha ucuza bulunabilir.
Bu ilanda motor da dahil galiba.
Eğer hacim sıkıntınız yoksa gidin bi zetec 2.0 motor (focus sport trend motoru) alın bakın keyfinize. Hem az yakarsınız hemde her parçası var. (forged cart curt anlamında) .. 20 senelik cenazeyi bırakın başkası kaldırsın.
apsimaty
28-03-2011, 17:34
Eğer hacim sıkıntınız yoksa gidin bi zetec 2.0 motor (focus sport trend motoru) alın bakın keyfinize. Hem az yakarsınız hemde her parçası var. (forged cart curt anlamında) .. 20 senelik cenazeyi bırakın başkası kaldırsın.
Enine motorlara yanaşmak istemiyorum. Uydurma işi daha sıkıntılı olduğu için.
Motoru enine takman şart değilki. Sonuçta her şartta ona takoz falan yaptıracaksın zaten. Ha öyle ha böyle..
apsimaty
28-03-2011, 17:58
Bu motoru tercih etmemin nedeni muazzam bir sesi ve gaz tepkisi olması. Birde torku. 275nm.
Bu videoyu izlersenin beni daha ii anlıyacağınızdan eminim.
YouTube - Ford Cosworth v6 2.9ltr 24v BOA (http://www.youtube.com/watch?v=09a6n1SxVeY)
O motora sahip scorpio kullandım. Tabiiki V6 nın sesi ve hacimden kaynaklanan torku falan su götürmez.. Evet su götürmez ama benzin götürür.. :)
apsimaty
28-03-2011, 18:03
Motoru enine takman şart değilki. Sonuçta her şartta ona takoz falan yaptıracaksın zaten. Ha öyle ha böyle..
Dediğin gibi motor kulağı ve bellhousing flanşı her halukarda yapılacak. Enine motorun extra su girişlerinin ve disp.ün arkada kalması sıkıntı.
Su girişlerini geçtim. Disp li motor olunca kupayı kesip içeri sokmak gerekebilir. Bu sebepten K20A düşündüm COP lu olduğu için. Onunda ters çalışma durumu var. Ve fiyat beni aşıyor.
İllede cosworth demiyorum tabiki alternatiflere her zaman açığım.
Aslında en temizi SR20 şanzıman ile birlikte koymak. Bu alternatifde de fiyat sıkıntı.
Züğürtspec :D
Ortalama litre hesabına vurursak sence 100 km de kaç litre yakar mertol abi ?
Altima 1300 kg civarı
apsimaty
28-03-2011, 18:13
Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.
Ortalama litre hesabına vurursak sence 100 km de kaç litre yakar mertol abi ?
Altima 1300 kg civarı
E ama sen doğmamış çocuğuda değil, portakal ğacının tohumunu soruyorsun bana.. Ne biliim ulem. :)
Çok yakacağı kesin. O motorlar zaten az yakan aletler değillerdi. E 2.9 lt hacimde az değil. Gazladığında ortalama bir 1.6 motorla gazlamak arasında 2-3 katı fazla yakacağına bahse girerim. Gazlamayacaksan zaten o motoru pas geç. Sonuçta Laurel Altimadan bahsediyoruz. muscle-car falan değil. V6 sesi bir yere kadar.
Yukarıda da dediğim gibi ben olsam zetec alırdım. 3bin lira civarına sıfır motor bulabiliyorsun. forged falan filan herşeyi var ebay de. Şanzımanını (MTX75) kolay kolay kıramayacağın bir alet. Al bi tane çak kafasına turboyu gör torku..
Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.
rotary motoru illaki başka şeyle kıyaslayacaksan iki zamanlı scooter ile falan kıyaslaman lazım. Hacim/tüketim ilişkisini ancak onunla oranlayabilirsin.
apsimaty
29-03-2011, 11:20
Yukarıda da dediğim gibi ben olsam zetec alırdım. 3bin lira civarına sıfır motor bulabiliyorsun. forged falan filan herşeyi var ebay de. Şanzımanını (MTX75) kolay kolay kıramayacağın bir alet. Al bi tane çak kafasına turboyu gör torku..
MTX75 dediğin hangi araçdan çıkıyor. Birde bildiğim kadarıyla zetecler distribütörlü. Onu cop lu yapma şansımız var mı?
Zetecte distribütör falan yok. Wastespark çalışır. COP yapma şansın elbet var. Hatta hazır bobinleri falanda var ama pahalı ve gereksiz. Bahsettiğim motorlar 2000 model focus sport trendlerde falan kullanılan motorlar.
Bu COP modası çabuk geçse bari. Sıradan bir araçta çok gerekli birşey değil.
apsimaty
30-03-2011, 15:46
Bu coswort motor edis6 lı sistemmiş. Üzerindekini ms ile direk kullanabilir miyiz?
boosted_pug
30-03-2011, 19:35
eğer ufolar warsa onlarında motorlarında bobin warsa muhtemelen onu bile ms le kullanabişirsiniz :D
apsimaty
04-04-2011, 17:55
MS de karar kıldık diyelim. İzlememiz gereken yol nedir? Neyi ve nerden almam gerekiyor?
DIYAutoTune.com Megasquirt Kits / Assembled Engine Management Systems, Wideband o2 Sensor Systems and tuning products (http://www.diyautotune.com) buradan alabilirsiniz. Tavsiyem Ms2 veya Ms3 olucaktır. Eğer egzantrik sensörü var ise Ms3 ve MS3x ek board olması daha iyi çünkü üstünde mod yapmadan sequential çalıştırma seçeneğiniz olur.