Orijinalini görmek için tıklayınız : Nokian mı Dunlop mu ? yorumlarınızı bekliyorum :)
Öncelikle herkese selam; yaz geldi lastikleri değiştirmeninde zamanı geldi ve yoğun bi lastik araştırmasına girdim. fiyat olarak 120 ile 140 tl arasında bi bütçem var ve 2 lastk arasında kaldım.
Dunlop hakkında olumsuz çok yorum okudum olumluda çok yorum okudum ve deseni çok hoşuma gitti. 195 55 15 sp sport
Nokian hakkında olumsuz fazla yorum görmedim genelde olumluydu okudugum yorumlar.ama deseni hoşuma gitmedi :D 195 50 15
orjinal lastiklerim 185 60 15 olduğu için 50 15 koymak biraz abes kaçıcak birazda ondan çekiniyorum.
dunlop 125 nokian 130 tl.Şimdi yıllardır bu işlerin içinde olan abilerimden tavsiyelerini bekliyorum :)
cembozbey
26-03-2011, 23:59
dunlop iyidir ya
cemsultan
27-03-2011, 01:35
Ben olsam nokian alırdım, zamanında çıkmasını kullanmıştım, son derece sessiz ve yumuşak bir lastik, tutuşu da çok güzeldi, hatta zincirsiz uludağa çıkmıştım onlarla, bulsam yine alırım.
195 50 15 nokian v serisi kullanıyorum, çok memnunum tavsiye ederim
Serkan06
27-03-2011, 01:39
kış lastiği dersen nokiıan ı tek gecerim şu an arabada nokian var. kimsenin girmediği kara buza girdim bu lastiklerle ben. ama yaz lastiklerini bilemiyorum.
Desene bakıp lastik seçilmez ;)
Dunlop sp sport 9000. Uzak durun tam anlamıyla tahta (lastik diyemiyorum), bu kadar moktan bi lastik ömrümde kullanmadım. Çok gereksiz sert bir lastik ve ısınmıyor + tutmuyor. Ayrıca japon menşeili dunlopları sumitomo üretiyor, yani uzakdoğu lastiğidir fiyatları da o yuzden uygundur.
Nokian çok iyi lastiktir, ben Nokian H serisini 45.000 km kullandım, aracı sattım ama lastikler bi 40000 daha yapacak kadar iyi kondisyondaydı. Çok ciddi uzun ömürlü lastikmiş onu öğrenmiş oldum. Ayrıca, hondaların meşhur yol sesi probleminden ötürü özellikle sessiz bir lastik istediğim için Nokian tercih etmiştim, gerçekten fark etmişti + Islak zeminde de yol tutuşu çok güzeldi.
Sanırım aracınız clio, H serisi uygundur.
Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim.nokian ın istediğim ebatı 180 tl onun için 195 50 15 alcam :) lastik hesaplama testlerinde %4.5luk bir fark görünüo o kafamı karıştırıo.
gerçi tahminlerime göre araba hızlanıcak ama son hızı düşücek zaten son hızı 180 olan bi arabada son hız aramıorum benm için önemli olan güvenlk. bunun dışında başka durumlarlada karşılaşabilirmiyim.bide jantım 6 inç 195 lastiğin problem olcagını sanmıyorum çnkü 185 ler biraz içerde duruor fakat sormakta fayda var uyar dimi :)
he bide o ebatta h serisi bulamadım v alcam mecbur :)
Ebat konusunda genellikle %3 ün altı olması tavsiye edilir fark bakımından.
bende yeni dunlop sp max aldım gerçekten çok sert bi lastikmiş geç ısınıyo ama ısınıncada yapışıyo yola
dunlop sport 300 var bende 3 yılı geçti sorun olmadı..lastk işi şakaya gelmez..
nokian hiç kullanmadım ama kullanan herkesten hep iyi yorumlar duydum bi keresinde lastikçi bi abimle konustum kendisi kumho syron flan satıyodu oda nokian cok iyi lastik demişti
huseyinnn
27-03-2011, 17:27
Bende sport max serisi almayı düşünüyorum ama Dunlop çokmu kötü lastik çoğu kişi tavsiye etmiyo
kesinlile nokian v serisi...
hem kazak mı desene bakıp karar veriyorsunu ki?
Bende sport max serisi almayı düşünüyorum ama Dunlop çokmu kötü lastik çoğu kişi tavsiye etmiyo
piyasadaki kore malı lastiklerin hepsinden iyi o kesin.
Kore malları içinde de syron u öneririm yaklaşık 25 bin km kullandım ve hiç üzmedi beni.
kesinlile nokian v serisi...
hem kazak mı desene bakıp karar veriyorsunu ki?
dediğim gibi benim için önemli olan güvenlik.desen kısmı işin esprisi.
lastiklerim artık son dakikaları oynuyor normal frenlemelerde bile ara ara absye girmeye başladı korkuorm :)
dunlop lastkler konusunda çeştli sylentiler var ama benm stepne dunlopmş bgn söknce grdm ve üstünde made in turkey yazıo çk şaşırdm duyurulur :D
huseyinnn
02-04-2011, 22:20
ben bugün aracıma 215/45/17 Dunlop LM-703 aldım bakalım biraz kullanayım nasıl lastik anlıycaz aldığım yerde dunlopu good year almış diyorlardı
Murat Özcan
03-04-2011, 00:04
dunlop dıyorum bende
Selcuk_RoL
03-04-2011, 00:09
bence dunlop ama kış şartlarında nokian