PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vaio Adaptör Yardım!

Quantum
28-03-2011, 12:22
Arkadaşlar,

Sony Vaio VGN-SZ680 model laptop için muadil adaptör almam lazım bu gün çok acil.

Var mı bu tip işleri yapan kimse?

İstanbul lütfen..

Teşekkürler

yavuz364
28-03-2011, 12:26
Karaköyden alabilirsiniz. onun dışında teknosa v.b. yerlerde universal adaptörler satılıyor.. Sadece soketini değiştirerek istediğini laptop a takabiliyorsunuz..

onursumer
28-03-2011, 12:28
adaptorun uzerindeki output değerine gore universal adaptorler den alabilirsin heryerde bulunur

elinde hiç adaptor yoksa laptopun altında input değerlerine gore al ;)

Quantum
28-03-2011, 12:42
Karaköyden alabilirsiniz. onun dışında teknosa v.b. yerlerde universal adaptörler satılıyor.. Sadece soketini değiştirerek istediğini laptop a takabiliyorsunuz..

Cep telefonu için ucu tak çıkar olan adaptörler vardı. Onun laptop versiyonu? Süpermiş. Araştırayım..

adaptorun uzerindeki output değerine gore universal adaptorler den alabilirsin heryerde bulunur

elinde hiç adaptor yoksa laptopun altında input değerlerine gore al ;)

Önceki adaptörden bişey kalmadı.. Patladı.. :)

İnput değerlerinin yazdığı etiketin ise üzerindeki yazılar silinmiş.

Bu işi yapan birisi varsa ondan alayım başkasından almayayım diye düşündüm..

yavuz364
28-03-2011, 12:45
Sony ise büyük ihtimal 19.5 volttur, laptopun üzerinde de yazar.. En kötü internette bulabilirsiniz..

nakayama
28-03-2011, 12:47
üniversal adaptör almanı tavsiye etmem sıkıntı yaratıyor şarj girişinde ilerleyen zamanlarda sürekli başımıza geliyor bu arada senin adaptör 19.5 V 4.74 A

onursumer
28-03-2011, 13:04
modelin ozelliklerine baktımda genelde sony ler 19.5v oluyor

universal adaptorler 19v oluyor denemek lazım

90w lık universel bi adaptor bulup denersen iyi olur almadan once

onlar genelde 19v 4.74amp değerinde oluyor

Quantum
28-03-2011, 13:51
Teknik bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, oldukça işime yaradı.

COOLFEAR
28-03-2011, 13:53
ben tunçmatik diye bir adaptör aldım türkmarkası ama emin ol yabancılardan pahalı özelliğimi ne yanında 9artı 10lu uç geliyor istediğin laptop telefon vs sarj edebiliyorsun volt ve amp gore kendini ayarlıyor üstündeki ekrandanda voltu okuyabiliyorsun vede hiç ısınmıyor namuzsuz bundan oncekine el değmiyordu

TUNÇMATİK POWERNOTE 120W ÜNİVERSAL ADAPTÖR, kesintisiz güç kaynagı,regülatörler,bakımsız akü,ups,adaptor,güneş enerjisi (http://www.tuncmatik.com/tr-tr/productDetail.asp?RecID=235)

dirk
28-03-2011, 13:53
universal kullanıyorum araçta fealnda şarj edilebiliyor cok kötü değil ama :( tawsiyede etmem

ef186
28-03-2011, 15:10
volt ve ampere dikkat edin alirken ...

Ayrica 70-80 liraya kaliteli 30-40 lirayada cin isi adaptorler var piyasada .
kaliteli alin basiniz agrimasin ...

onursumer
28-03-2011, 15:22
50 lira altındaki adaptorler anca netbook çalıştırır zaten :D

Quantum
28-03-2011, 16:28
universal kullanıyorum araçta fealnda şarj edilebiliyor cok kötü değil ama :( tawsiyede etmem

Aklımda olacak bu marka teşekkürler :)

ben tunçmatik diye bir adaptör aldım türkmarkası ama emin ol yabancılardan pahalı özelliğimi ne yanında 9artı 10lu uç geliyor istediğin laptop telefon vs sarj edebiliyorsun volt ve amp gore kendini ayarlıyor üstündeki ekrandanda voltu okuyabiliyorsun vede hiç ısınmıyor namuzsuz bundan oncekine el değmiyordu

TUNÇMATİK POWERNOTE 120W ÜNİVERSAL ADAPTÖR, kesintisiz güç kaynagı,regülatörler,bakımsız akü,ups,adaptor,güneş enerjisi (http://www.tuncmatik.com/tr-tr/productDetail.asp?RecID=235)

Ne yazık ki 19.5 V 4.74 A lik değerleri karşılamıyor. Teşekkürler yine de

volt ve ampere dikkat edin alirken ...

Ayrica 70-80 liraya kaliteli 30-40 lirayada cin isi adaptorler var piyasada .
kaliteli alin basiniz agrimasin ...

aynen ben de rastladım 5 euro ya da var, 55 usd a da.. 55usd lık olanı tercih edeceğim.
M.Köy de buldum oradan alacağım. Cevaplar için teşekkrüler arkadaşlar

COOLFEAR
28-03-2011, 16:29
quantum bu sana verdiğim benimkisi için olan her marka için var modelleri

enesy
29-03-2011, 01:00
hala lazımsa benm yurtdışına giden bir arkadaşımdan kalan var birtane vaio adaptör ama yarın modeline bakarım;ona da mesaj atar uygun bi fiyata veririm uyarsa modeli

mrtngn
29-03-2011, 12:00
Cin işi,universal hepsini kullandım denedim müşterilerimizede aldık %80inde sorun cıktı.Tunçmatik'in yukarda linkte verilen modelini kullandık işyerimizdede yıllarca sorun cıkarmadı ve tüm marka modellere uyuyor.Taktıgınız uclara göre voltajı otomatik ayarlıyor.Biraz pahalı ama tavsiye ederim.

Schumi
30-03-2011, 00:19
Alla alla. Geçen hafta Fuar için gelen Italyan bir teknisyenin Vaio'da fişe takma ile birden adaptör patlattı. Sorun mu var nedir bunlarda.

Ahmet Saraçoğlu
30-03-2011, 00:27
amper değerine ve laptopa giren ucun plastik kalitesine çok dikkat etmek lazım.Kendi şarj aletimin sadece ucu koptuğu için abartmıyorum 3 tane farklı universal adaptör denedim , hepsinin gerek ucun plastiğinin dandikliğinden gerek kabloısı yaptığından dolayı şarja giren ucu eridiği için iptal oldular.Sonrasında kendi şarjına bitane uç taktırdım ama o ucun kablo yapısından dolayı ısı yaptı ve onunda plastiği eridi.Öyleki laptopun adaptör girişi civarındaki plastik bile eriyik vaziyette:D:D en son bitane sağlam uç buldumda onu bantladım orjinal şarja.Mutluyum huzurluyum:D:D