Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1 2. Yarış Malezya - Sepang
Sezonun 2. Yarışı Malezya
http://indiaformula1.co.in/wp-content/uploads/2011/03/sepangcircuitpicture.jpg
Yarış günü : 10 Nisan 2011
Tur : 56
Uzunluk : 5.543 km
Pist Rekoru 1:34.223 - JP Montoya / Williams-BMW (2004)
Pist geçişe müsayit olmasının yanında yarış ortasında başlıyan şiddetli yağmurları ile meşur , buda yarışları iyice karıştıyor zevki arttırıyor.
2 tane uzun düzlüğü geçiş için çok iyi bunlar hangi biri olursa olsun arka kanat olayı Avusturalya dakinden çok daha fazla işe yarıcak bu yarış daha çok geçiş göreceğiz anlamına geliyor ( Not : Yağmur da arka kanatları kullanmak yasak ) .
Geçen seneki yarışın videosu :
HNzL0U5uarg
http://www.youtube.com/watch?v=
RedBull Avusturalyada KERS i kullanmadı ama takımın efsane müh. Adrian Newey bile Malezyada KERS şart diyor bakalım KERS i yetiştirebilceklermi ? Hadi yatiştirdiler sağlıklı olucakmı ? Teknik arızadan yolda kalabilirler düzgün olmazsa.
McLaren burda Redbull a daha yakın olucaz diye açıklama yaptı ...
Sezonun hayal kırıklığı ile başlıyan Mercedes ve Ferrari burda toparlanma peşinde ...
Renault ilk yarıştaki podyumunu devam ettirme peşinde ...
şuanlık haberler bu kadar yeni haberler çıktıkca konuda paylaşırım
Malezyada her zaman gzüel yarışlar olmuştur ... ilk yarış içinde patlıyan biri olarak 4 gözle bekliyorum
FIA, Malezya İçin DRS Alanını Genişletiyor ( Arka kanat )
http://www.trf1.net/thumbnail.php?file=0400x225/mercedes/mercedes_arka_kanat_779612262.jpg&size=article_medium
Avustralya'da büyük etkisi görülmeyen ayarlanabilir arka kanat sistemi için alan, Malezya'da 600m.'den 700m.'ye çıkarılacak.
Hava Sürtünmesini Azaltma Sistemi (DRS) ile pilotlar, önlerindeki araçlara atak yapma şansını yükseltiyor. Bununla birlikte sistem, sadece belirlenen alanda ve farkın 1 saniyenin altına inmesi halinde kullanılabiliyor.
Avustralya için belirlenen 600m.'lik alan, FIA'nın hedeflerini karşılamamış olacak ki Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, sistemin incelenmesi gerektiğini söylemişti.
DRS hakkında konuşan Whiting, yarışlarda birden fazla geçiş alanı oluşturabileceklerini belirtti.
Whiting: "Bu, kesinlikle göz önünde bulunduracağımız bir şey."
"Bir düzlükte bir tespit, bildirme ve aktif hale getirme noktası belirleme, oldukça karmaşık bir mesele. Öncelikle her şeyin çalıştığından emin olmalıyız. Eğer ümit verici görünüyorsa, bunu diğer yerlerde de kullanmamamız için bir neden yok."
"Ayrıca daha fazla GPS tabanlı bir sistem düşünüyoruz; böylelikle daha yakın tespit imkânı sağlanır."
Konu için eline sağlık...
O 2 düzlükteki çekişme çok zevkli oluyor... Şu 10 Nisan gelsin bakalım bu sefer neler olacak Sepang'da :)
edit: Nisan yazacağıma Mart yazmışım :D
hatırladığım kadarıyla düzlüklerin arkaları da sert virajlar güzel sahneler de izleyebiliriz :D
zevkli olucaktır sepang yarışı :) biralarımızı alır izleriz :D
Yagmur aslında kazası cok oldugunda keyıflı oluyor yoksa kurudakı cekısme cok daha keyıflı olucaktır...
Arka kanat yaklasma mesafesını artırdılar ancak bunu ne kadar saglıklı kullanabılıcekler?
Ferrodan cok sey beklıyordum,zaten gec yatmıstım,tek goz acık seyrettım ve ıstedıgım gıbı cekısme olmadı malesef...
Umarım Malezyada Vettel ıle en az 4 pılot cekısme yasar...
Ayrıca bu sene takvım uzun,doyucagız F1 e ama TR dekı son yarıs olma ıhtımalıne karsın,jubıleye gıdıcegım...
initial-D
29-03-2011, 22:47
yine redbull-mclaren başı çeker
yine petrov 3.lüğe oynayabilir diye düşünüyorum, yağmur yağmazsa tabi.
eğer 2 düzlüktede kullanmak serbest olmayacaksa arka düzlükte fark ölçüp daha çok seyircinin olduğu start finişte drs serbst olur.
Yagmursuz bir sepang tarihte yok..ama ilk 2 tur DRS yasagi cok sacma...Bir de kesinlikle daha fazla noktada DRS serbest olmali.. Albert Parkta cok fazla yerde gecme imkani varken DRS kullanamama yuzunden zevk vermedi..
Öncelikle konuya ilgili olan herkese tşk ederim .
Petrov'un ilk 3 e oynaması zor . İlk yarışta Massa Button'ı tutmasa ceza almasını sağlamasa Button Petrov un önünde olurdu .
2 redbull ve 2 mclaren varken Petrov a ilk 3 zor.Anca onlardan birileri arıza yaşarsa. Bide şöle bi durum var ilk yarışlarda genelde gerçek güçler ortaya çıkmaz Ferrari ve belkide Mercedes bence Renault'tan daha iyi.Yakın zamana örnek verirsek Sebastian Bourdais ilk yarışını Avusturalya'da 5. giderken yarış dışı kalmştı ama ondan sonraki performans ı koltuğunu kaybettirdi.
3. hatta 4. yarışta tam güçleri görrüz 5. yarış Türkiyede herşey ortaya çıkar bence .
Kanat olayının tek bi noktada olması bencede saçma bi kaç noktada olmalı en azından 2 tane uzun düzlükte serbest olmalı
umarım Schumi bu yarış kendine gelir .
Geçen sene zevk vermiyor artık diyerek izlememe kararı almıştım 2-3 yarış haricinde de izlemedim açıkçası, bu yıl umutluyum takip ediyorum o yüzden :D Aslında birebir çekişmeler güzeldi geçen yarışta ama aşırı kopukluklar oldu o sıkıcı kıldı yarışı biraz da olsa.
ahmet3425
01-04-2011, 15:22
Öncelikle konuya ilgili olan herkese tşk ederim .
Petrov'un ilk 3 e oynaması zor . İlk yarışta Massa Button'ı tutmasa ceza almasını sağlamasa Button Petrov un önünde olurdu .
2 redbull ve 2 mclaren varken Petrov a ilk 3 zor.Anca onlardan birileri arıza yaşarsa. Bide şöle bi durum var ilk yarışlarda genelde gerçek güçler ortaya çıkmaz Ferrari ve belkide Mercedes bence Renault'tan daha iyi.Yakın zamana örnek verirsek Sebastian Bourdais ilk yarışını Avusturalya'da 5. giderken yarış dışı kalmştı ama ondan sonraki performans ı koltuğunu kaybettirdi.
3. hatta 4. yarışta tam güçleri görrüz 5. yarış Türkiyede herşey ortaya çıkar bence .
Kanat olayının tek bi noktada olması bencede saçma bi kaç noktada olmalı en azından 2 tane uzun düzlükte serbest olmalı
umarım Schumi bu yarış kendine gelir .
daha sıralamarda petrov biseyler yapacagını gosterdi ben bu yarıstada eğer bir arıza durumu olmaz ise petrov ve renaulttan umutluyum shumiye gelince tam aksine hiç umudum yok schuminin devri kapandı geri donmesi bile bana kalırsa buyuk bir hataydı..
o efsane imajı her yarıs biraz daha azalıyor gozumde...
Niye azalıyor ? Şuankilerden hangisi 3 sene ara verip geldikten sonra eskisi gibi olabilir ? Yaşı ve komple değilen kuralları saymıyorum bile.
ABD de yaşıyorum burda geçenlerde gerçi baya oldu gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu Jordan seçildi . 2. kariyeri eskisine göre çok başarısızdı , ama o yaşlarda o şartlarda yapılcaklar bellidir gerçekci olmak lazım.
7 şampiyonluklu bi kariyerden sonra tekrar bunca zor duruma rağmen geri dönmek Büyük casaret ister Herkesin Güven Özveri Tecrübesi bunu yemez .
Yarış saat kaçta , sabahsa uyumıcam :)
@levent 11de.
Yarış sıralaması belli oldu :) Yarın netten izleyeceğim uydu da şifreliye geçiyor a...... :ofk:
1. Sebastian Vettel (Almanya) RedBull
2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren
3. Mark Webber (Avustralya) RedBull
4. Jenson Button (İngiltere) McLaren
5. Fernando Alonso (İspanya) Ferrari
6. Nick Heidfeld (Almanya) Renault
7. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari
8. Vitaly Petrov (Rusya) Renault
9. Nico Rosberg (Almanya) Mercedes
10. Kamui Kobayashi (Japonya) Sauber
11. Michael Schumacher (Almanya) Mercedes
12. Sebastien Buemi (İsviçre) Toro Rosso
13. Jaime Alguersuari (İspanya) Toro Rosso
14. Paul Di Resta (İngiltere) Force India
15. Rubens Barrichello (Brezilya) Williams
16. Sergio Perez (Meksika) Sauber
17. Adrian Sutil (Almanya) Force India
18. Pastor Maldonado (Venezuela) Williams
19. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Lotus
20. Jarno Trulli (İtalya) Lotus
21. Timo Glock (Almanya) Virgin
22. Jerome d'Ambrosio (Belçika) Virgin
23. Vitantonio Liuzzi (İtalya) HRT
24. Narain Karthikeyan (Hindistan) HRT
murat teşekkürler,
zevkli olucağa benziyor sıralamaya bakarsak, şumi yine pek üstleri zorlayacak gibi durmuyor bence.. :)
initial-D
09-04-2011, 22:36
hamilton alır diyorum,daha doğrusu öyle umuyorum ama start güzel olacak.
hamilton kirli tarafta kalkıyor,vettel weber hamilton 3ü birden ilk 2 virajda güzel görüntü verecekler:)
ferrari bu yarıştada parlayamayacak galiba.
ilk dörtlü mclaren-redbull genelde.
ferrari bu yarıştada parlayamayacak galiba.
ilk dörtlü mclaren-redbull genelde.
sezon boyunca öyle devam edecek gibi bence :rolleyes:
Tifosiler cok yavas,her sektorde min 0,3 sec fark yıyorlar...
Nıhayet MC ler yakaladı Bogaladı ama yetıcek gıbı durmuyor.
Eger bogalar hata yapmazsa Duble bıle yapabılır cunku Kers ı cok az kullanarak bu surelerı yapıyorlar.Ayrıca lastıklerı daha az asınıyor MC lere gore.
Sonucta kullanılıcak lastık setlerı bellı,Zaten Ferro lar son turda(Q3) TEK tur attılar,lastıklerı kotumak ıcın.Bunun faydasını yarısta cok goruceklerı bellı...
Lastık stratejısı Podyumu belırler ama Bogalar 1.,yanı 1. bellı ama 2. kım??
Fernando Renaulttayken çıkışlarda çok iyiydi, geçen yarışta beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı zibidi gonzalez! :D
The years I have had with Renault, I will never forget. To finish the last race the way we have is something you never dream of. You never even try to dream of it because it's always more than what you expected.
Kazanmanın tadını mı unuttu ne? :ofk:
mclarenler yine güpgümüş parlıyo yakıyo yaa... :D
hep onlara kanım kaynıyo ama ingiliz oldular artık tamamen.
Konu güncellemesi içn tşkler :) Washington da tatilym ondan fazla nete giremiyorum ben güncelliyemedim hatta sıralamarı bile izliyemedim. TT de F1 konuşmak , ilgilenen görmek gerçekten güzel.
Mercedes gene hayal kırıklığı sözde geçen sezonun ortasında başladılar bu araçı yapmaya herkesten önce nasıl iş bu ?
Arka kanat sorunu diyorlarda bilemiyorum , Sezonun elde patlıyan bombaları 1 Mercedes 2 Ferrari ... McLaren in testlerde 2 katı tur atmışlardı herkes redbull lara en yakın onları görüyordu onlarda fiyasko çıktı.
Malezya güzel pist zevkli olacak gibi ilk süreler yakındı :)
Konu güncellemesi içn tşkler :) Washington da tatilym ondan fazla nete giremiyorum ben güncelliyemedim hatta sıralamarı bile izliyemedim. TT de F1 konuşmak , ilgilenen görmek gerçekten güzel.
Mercedes gene hayal kırıklığı sözde geçen sezonun ortasında başladılar bu araçı yapmaya herkesten önce nasıl iş bu ?
Arka kanat sorunu diyorlarda bilemiyorum , Sezonun elde patlıyan bombaları 1 Mercedes 2 Ferrari ... McLaren in testlerde 2 katı tur atmışlardı herkes redbull lara en yakın onları görüyordu onlarda fiyasko çıktı.
ALonso 2 şampiyonluğunda da açık ara lider olmadı, tarzı o sinsice yaklaşıyor :hahaha:
ALonso 2 şampiyonluğunda da açık ara lider olmadı, tarzı o sinsice yaklaşıyor :hahaha:
bi yanlışlık olmasın :) 2. de açık ara öndeydi 25 puan öndeydi sonra Renault un amörtisöründe bir açık yakalandı yasaklandı ondan sonra Ferrari yakaladı ... son 3 yarış Çinde Schumi 1. gelince aynı puana geldi Alonso ile ondan sonraki yarış Schumi Japonya da 1. giderken motoru iflas etti 2. olan Alonso kazandı son yarışa 10 puan farkla girince aldı şampiyonluğu
Ferrari sezona kötü başlayıp sonradan toparlıyo nedense,mclaren ise iyi başlayıp sonradan tökezliyor.Red bull saçma sapan derecede istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor :)
redbull bana çok itici geliyo.
çünkü otomobil markası değilki ya bu takım.
redbullmuş. yok fanta...
ferrari, mercedes dururken veya renault...
bide burda vettel-webber ne kadar birbirine içten içe rakip olduklarını gösterdiler ya kaza falan.
mclareni istiyorum. gümüş siyah kırmızı birlikteliği.
podyuma en çok o yakışıyo...
bi yanlışlık olmasın :) 2. de açık ara öndeydi 25 puan öndeydi sonra Renault un amörtisöründe bir açık yakalandı yasaklandı ondan sonra Ferrari yakaladı ... son 3 yarış Çinde Schumi 1. gelince aynı puana geldi Alonso ile ondan sonraki yarış Schumi Japonya da 1. giderken motoru iflas etti 2. olan Alonso kazandı son yarışa 10 puan farkla girince aldı şampiyonluğu
Schmu'nin şampiyon olduğu seneler kadar dömine edemedi anlamında söyledim :icon_tup:
redbull bana çok itici geliyo.
çünkü otomobil markası değilki ya bu takım.
redbullmuş. yok fanta...
ferrari, mercedes dururken veya renault...
bide burda vettel-webber ne kadar birbirine içten içe rakip olduklarını gösterdiler ya kaza falan.
mclareni istiyorum. gümüş siyah kırmızı birlikteliği.
podyuma en çok o yakışıyo...
walla o içecek diye ezdiğiniz takım yılların tarihine sahip olan markaları sıra sıra dize getiriyor , bende sevmiyorum ama saygı duymak lazım.
RedBull ne zaman girdi f1 e ? bu 6.sezonları yanlış bilmiyorsam en fazla 7 ?
Ferrari ve McLaren in tarihi belli ama yakalıyamıyorlar adamları , cidden saygı duymak lazım
Bu arada sizin dediğinz gibi bakarsak hane safkan hak etme davası , McLaren içinde zor ... onlar ilk başta bi kendi motorlarını üretsin öle görelim.
gerçekten biçok sporla yakından ilgileniyorum.
barcelonanın bi yılda 6 kupa kaldırmasını anladım.
djokovicin 25 maç üst üste korttan galip gelmesini anladım. (nadal ve federerde dahil seriye)
fakat redbullun şuncacık zamanda ferrariyi mclareni ezmesini anlamadım.
ya onlarda nerdeyse asırlık tecrübe var.
dünkü marka geliyo ve alt üst ediyo onları.
nasıl oluyo bu ya?
F1 i renkli hale getirmek için komple değiştirilen kural zamanında Adrian Newey gibi bir mühendisi takıma katarsan olur . Sürüclerde Schumacher nasıl bir pilot ise , Stratejide Ross Brawn nasıl stratejik adam ise efsane ise bu adamda araç geliştirmede efsane bir mühendis.
Herkesin sıfırdan başladığı sezon ( 2009 ) a 2008 de hazırlanmaya başladılar sonuçunda aldılar. 2009 da şampiyonluğu Brawn a kaptırdılar ama onlar ilk çizgide kalmaya devam etti . Brawn ( Mercedes ) ne durumda esas onu anlamak güç
Uçabilen tek şampiyonu destekliyoruz :)
http://img23.imageshack.us/img23/9937/2010singaporegpfernando.jpg (http://img23.imageshack.us/i/2010singaporegpfernando.jpg/)
Özentiliğe gerek yok :P
F1 de sıçramayı meşur eden adam :)
http://img.phombo.com/img1/photocombo/6622/50_Michael_Schumacher_Wallpaper-31.jpg_0611-0098-2006-france-ms-podium-jump.jpg
Schumi nn her yarıştan sonra sıçrayışı efsane idi onn için fotoculara önden yer ayarlanırdı
YouTube - Brazilian GP 2006 - Alonso talks about Schumacher (http://www.youtube.com/watch?v=4r55u6mDk1o)
Adam mütevazi aga zaten sorun yok :p
initial-D
10-04-2011, 01:46
alonsonun altında şişenin duruşu hiç hoş değil:D
Kim söyleyecek diye bekliyordum onu :)
kifanhom
10-04-2011, 02:13
alonsonun altında şişenin duruşu hiç hoş değil:D
:):) üstüne düşerse noolur gibilerinden
ayrıca ne yalan söyleyeyim artık o kadar zevk vermiyor yarışlar eskisi gibi, bir dünya kural değişikliği , anlamakta güçlük çekilen kısıtlamalar , lastiklerin slick olması vs..
ama bu red bull dediğimiz takım geçen sezon tozunu attırdı , ilk yarış açık ara fark attı
saygı duymak lazım, hep ferrari ya da mc laren kazanacak değil ya :)
YouTube - Kimi Raikkonen vs. Juan Pablo Montoya (http://www.youtube.com/watch?v=840K1bU5LjU&feature=related)
Nerede bu çabalar :) İzleyince bi montoya heyecanlandırırdı sezonu düşüncesi oluştu ama neredee :D
F1 de biraz denkleştirmek için takımları, bu kurallar gelmedi mi zaten :) Amaç buydu, bence iyi de oldu, sırf eski tadı yok diye son 2 sezonu neredeyse hiç izlemedim, takip etmedim.. Bu sezon yeniden başladım ama işte biraz daha heyecanlı bence son 3 yılla kıyaslarsak ;)
90 ların sonu 2000 lerin ilk 5-6 yılıyla kıyaslanmaz tabiki yinede ama o zamanda 2-3 takım ön plandaydı şimdi hepimiz merak etmiyor muyuz? Ferrari ne zmn toparlayacak, Mclaren ne yapacak, Mercedes ne olacak, Redbull çizgisini koruyabilecek mi, Renaultta sürpriz varmı diye :D Şahsen ben ediyorum :)
Kısacası alın size heyecan, herşey pistteki aksiyondan ibaret değil, taktikler de ön plana çıkıyor yeniden :)
Tvde iİzleyemeyenler için net linki
TRT CANLI (http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?kanal=TRTHD&slv=0)
Fernando yaktı kendini :o
mert_leon
10-04-2011, 11:29
Alonso sıkıntılı bi arkadaş ben bunu anladım artık :)
Alonso rahatca 3. Olucakken konsatrasyin eksikligine yenildi!!
Vettel KERS olmadan bile rakipsiz!!!
Seneye kirmizi olucak Vettel(insallah!)
Reno-lotus sasirtti beni!ah polonyalida olsaydi bu aracta...
initial-D
10-04-2011, 12:00
lastiklerin birden bitme olayının ve drs nin f1 ruhuna ne kadar aykırı ve aptalca şeyler olduğunun kanıtı olacak yarışlardan ilk bence malezya
yarışın en zevkli anlarının hamilton ile drs kullanamayan alonso arasında geçtiğini rahatlıkla söylebilirim kendim için.
geçiş yeteneği olmayan pilotların işini kolaylaştırmaya ve gerçek mücadeleye gerek bırakmadan geçiş yapmaya imkan tanıyor okadar,başka birşeye yaradığı yok.gerçek f1 seyircisini tatmin edecek birşey değil bu.daha çok zapping yaparken f1e 10-15 dakika bakan birini eğlendirmeye yarar.
insanların bukadar gereksiz ve kolay geçişlerden zevk alacağını düşünüyorsa fia, nascar gibi oval pistleri eklesinler,hiç uğraşmasınlar drs, saçma sapan bitiveren lastik...
şahsen abuk sabuk düzlük geçişlerinin hiçbiri bana zevk vermedi.
yarışın en güzel anları hamilton alonso arasında ve yine drs kullanılmayan arka düzlükte schumi-hamilton,zannedersem algersuari arasındaydı
f1de otomobil geçmek,beceri,konsantrasyon,dikkat gerektiren özel bir olay.bazen daha yavaş otomobil daha hızlısını zayıf bir anında avlayabilir, bazen çok daha hızlı bir otomobil yavaş olanın arkasında takılır kalır.bütün bunları çöpe attılar bu salak oyunlarla
bu mantıkla bir futbol maçının 35-27 bitmesinden de zevk alması lazım insanların..
Alonso sıkıntılı bi arkadaş ben bunu anladım artık :)
hahahh f1'de montaya ihtiyacından bahsetmiştim daha önceden, geçmeye çalışırken kazalar vs :D
valla en son turlardaki webber in geçişi güzeldi ilk virajda dışarda kaldı 2. viraj girişinde çizgiyi kaçırdı ama aldığı pozisyonu vermedi :)
kers güzel sistem ama drs bence de seyir zevkini törpülüyor, çok kolayca geçiş imkanı sağlamasıyla riski azaltıyor belki ama zevki törpülüyor ciddi olarak :)
Alonso iyi bir yer alacakken kötü oldu , Heidfeld güzel dönüş yaptı vettel formunda hala
petrovun direksyon çıkmaısda ilginç oldu güzel çekişmeli anlar oldu hamilton alonso arasında keşke kanat kırılmasıydı devamını izleseydik :)
Malesef bılgısız seyırcılerı pof poflamak ıcın yapılan bırsey bu!
Bıldıgın skandal!
Artık hava korıdoruna gırmen yetıyor,sankı duruyormussun gıbı gecıyorsun onundekını!
Bu ne ya....
Alonso nun hakkı 3. luktu,Massa yı pıtte ıı defa 2,5 sec ekstra tutan pıt adamları,aynısını Alonsoya yaptılar...
Vettel harıka yurudu,2. olan Button ıse zorlanmadı...
Umarım bızde artık pıstlerımıze kavusuruz...
kickbuttowski
10-04-2011, 14:26
.....90 ların sonu 2000 lerin ilk 5-6 yılıyla kıyaslanmaz tabiki yinede ama o zamanda 2-3 takım ön plandaydı şimdi hepimiz merak etmiyor muyuz? Ferrari ne zmn toparlayacak, Mclaren ne yapacak, Mercedes ne olacak, Redbull çizgisini koruyabilecek mi, Renaultta sürpriz varmı diye :D Şahsen ben ediyorum :)
Kısacası alın size heyecan, herşey pistteki aksiyondan ibaret değil, taktikler de ön plana çıkıyor yeniden :)
Abi naptin? Pembe dizi mi bu? Yaris izliyoruz koplolar skandallar degil. Bize ne ki mclaren ne yapacak mercedese ne olacak orasini birakin onlar dusunsun..
Sahsen ben tvyi actigimda duzluge gelince hava koridoruna giren kanat acisi degistiren kers acan arabalar degil virajlarda dip dibe santim santime giden arabalar, cekismeler, mucadeleler izlemek istiyorum.
FIA da iyice sacmaladi yahu bu kadar da olmaz kural kural kural kural baydikca baydilar bku cikti cok afedersiniz..
Tamam gecen yillarda belki onde bir kac takim izliyorduk ama izlerken o heyecani hissediyordum..
Bir alakasi varmi bilmiyorum ama genede yazacagim cunku cok kizginim. Shuminin o son sezonun son yarisinda motoru iflas ettiginde aglamakli olmustum inanmazsiniz ertesi 4 gun boyunca yemek bile yemek istemedi canim.
Simdi bakiyorum pilotlar robot gibi ne bir duzgun gecis ne bir heyecan ne bir cekisme..
Yok ben bugunden sonra izlememe karari aldim F1in adini bile anmam artik!:ofk:
initial-D
10-04-2011, 14:34
alonso hamiltona çarptığı için 20
hamilton alonsoyu savunurken 1den fazla çizgi değiştirdiği için 20 saniye ceza aldı
yani geçene yol vereceksin diyorla...
ahmet3425
10-04-2011, 15:01
uyduda sifreye girmis trt boyle bir sacmalık olamaz :S
sabah 11 de kalktım sırf yarıs icin tv actım şifreli lanet olsun soktum cihazı cıktım dısarı apar topar uyducu aramaya basladım bulupta sifreyi kırdırana kadar 1 saat gecti dondugumde 47. tur atılıyordu :(
yarısın ancak sonlarını izleyebildim hamilton ile alonsonun cekismesi guzeldi ancak alonso cok sacma bir hata yaptı ve hatasının cezasını fazlasıyla odedi gecmis olsun. hamilton da herzamanki gibi cirkefliğini gosterdi start finish duzlugunde 3 kez serit değistirip alonsonun onunu kapattı. alonsonun calısmayan arka kanadıda isini iyice zorlastırınca olan oldu ferrariye uzuldum acıkcası.
heidfield'ın son 3 turdaki webber ile cekismesi cok iyidi boğaların otomobili cok hızlı olmasına karsın duzluklerde dahi renoya yetisemedi bu beni cok sevindirdi cok sukur reno yine 3, lugu alıp podyumdaki yerini aldı.
bi sonraki yarısta redbull kersi yetistirirse diğer takımların işi iyice zorlasacaktır.
Alonso 6. Liga,hamilton mahlukati 8.lige dustu 20sec ceza ile!!
Savunma degil,savas yapti resmen!
Baska takimin arabasina bu kadar defans yapmaz nonos!!!
Kompleksli ......!
Buyuzden hic Ferrariden teklif almiyacak,Vettel gelicek Tifosiler sampiyon olacak ;)
initial-D
10-04-2011, 15:12
Kompleksli ......!
Buyuzden hic Ferrariden teklif almiyacak,Vettel gelicek Tifosiler sampiyon olacak ;)
illaki ferraridemi yarışması gerekiyor?
nonoş deli gibi defans yaptı ama daha avantajlı olan dingilde gitti vurdu,hırsından nereye gideceğini bilemiyor
çaylak sezonundaki hamiltonla aynı arabayı kullandığı halde onu geçememiş biri sonuçta
Kompleksli ......!
Mclaren de yaptı o çirkefliği, alonso ve hamilton 1.lik için savaşırken, buna alet olan bi hamiltondan herşey beklerim, bir de ingiliz olması var tabi, galibiyete giden her yol mübahtırcı it! Alonso belki de mclaren zamanların hırsı için o kadar yaklaşıp geçmek istedi, ama olmadı. Renaultdayken daha şampiyon olmadan hep arkasını korumak zorunda kalıyordu, alonsonun böyle çirkefliğini hatırlamıyorum :o
illaki ferraridemi yarışması gerekiyor?
nonoş deli gibi defans yaptı ama daha avantajlı olan dingilde gitti vurdu,hırsından nereye gideceğini bilemiyor
çaylak sezonundaki hamiltonla aynı arabayı kullandığı halde onu geçememiş biri sonuçta
O sezon hamiltona kaç kez as araba alonsoya kaç kez yedek araba verildi hatırlamaya çalış derim. Ki o alonso daha önce diğer ilk3e oynayan arabalardan yavaş bi arabayla 2 kere şampiyon oldu, o yüzden alonsonun yeteneğini ustalığını tartışmak saçma olur ;)
Ferrari bir cok ilotun yarismayi hayal ettigi takimdir...
E bende iyi bir taraftariyim,gormek istiyorum.
Ayrica Vettel de,gecen seneden itibaren teklif bekledigini soyledi...
Defans yapmak cok normal ama neden Ferrari gelince tampona,seklin degisiyor?
İki araca daha gecildi ama hepsinde kuzu gibiydi!
Zaten 3 yildir kompleks ve kisisel sorunlardan bircok basariyi alamadan *** etti...
Alonso ya ozel bir ilgim yok hatta kilim biraz ama takimin en iyisi suan...
M_PROJECT
10-04-2011, 15:25
Abi naptin? Pembe dizi mi bu? Yaris izliyoruz koplolar skandallar degil. Bize ne ki mclaren ne yapacak mercedese ne olacak orasini birakin onlar dusunsun..
Sahsen ben tvyi actigimda duzluge gelince hava koridoruna giren kanat acisi degistiren kers acan arabalar degil virajlarda dip dibe santim santime giden arabalar, cekismeler, mucadeleler izlemek istiyorum.
FIA da iyice sacmaladi yahu bu kadar da olmaz kural kural kural kural baydikca baydilar bku cikti cok afedersiniz..
Tamam gecen yillarda belki onde bir kac takim izliyorduk ama izlerken o heyecani hissediyordum..
Bir alakasi varmi bilmiyorum ama genede yazacagim cunku cok kizginim. Shuminin o son sezonun son yarisinda motoru iflas ettiginde aglamakli olmustum inanmazsiniz ertesi 4 gun boyunca yemek bile yemek istemedi canim.
Simdi bakiyorum pilotlar robot gibi ne bir duzgun gecis ne bir heyecan ne bir cekisme..
Yok ben bugunden sonra izlememe karari aldim F1in adini bile anmam artik!:ofk:
5MAvSZPHSZ4
YouTube - Senna at Donington, Greatest F1 lap (http://www.youtube.com/watch?v=5MAvSZPHSZ4&feature=feedf)
Allahtan youtube var , saatlerce izleyip zevk alamadigimiz gunumuzun yarislari yerine , 2 dakikalik videolarla orgazmik olabiliyoruz :D
uyduda sifreye girmis trt boyle bir sacmalık olamaz :S
sabah 11 de kalktım sırf yarıs icin tv actım şifreli lanet olsun soktum cihazı cıktım dısarı apar topar uyducu aramaya basladım bulupta sifreyi kırdırana kadar 1 saat gecti dondugumde 47. tur atılıyordu :(
yarısın ancak sonlarını izleyebildim hamilton ile alonsonun cekismesi guzeldi ancak alonso cok sacma bir hata yaptı ve hatasının cezasını fazlasıyla odedi gecmis olsun. hamilton da herzamanki gibi cirkefliğini gosterdi start finish duzlugunde 3 kez serit değistirip alonsonun onunu kapattı. alonsonun calısmayan arka kanadıda isini iyice zorlastırınca olan oldu ferrariye uzuldum acıkcası.
heidfield'ın son 3 turdaki webber ile cekismesi cok iyidi boğaların otomobili cok hızlı
olmasına karsın duzluklerde dahi renoya yetisemedi bu beni cok sevindirdi cok sukur reno yine 3, lugu alıp podyumdaki yerini aldı.
bi sonraki yarısta redbull kersi yetistirirse diğer takımların işi iyice zorlasacaktır.
Tvde iİzleyemeyenler için net linki
TRT CANLI (http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?kanal=TRTHD&slv=0)
Ben de uydu mağduru oldum, o sebeple paylaşmıştım linki, gerçi ben 33. turda izlemeye başladım. Baksaydın da birşey değişmezdi pek :) Sıkıcıydı :D
malesef izleyemedim.
çok şeymi kaçırdım diyecem ama yorumlara bakılırsa kimse zevk almıyo artık f1den.
biçok şey değişti evet ama zirve niye değişmiyo? niye redbull?
JapanVsGermany
10-04-2011, 22:49
alonso'nun hamilton'U GEÇİŞ HAMLESİni izlerken zewkten 4 köşe idim ki....
temastan sonra sinirlerim bozuldu kapadım....
yarışı yeni izledim yorumlarıda yeni okudum ...
Schumacher pek iyi bi yarış geçirmediği için diyecek birşeyim yok sözde Mercedes bu araçı geçen senin ortasında yapmaya başladı herkesden önce duruma bak ... , Vettel gene götürmüş işi .
arada yazınlara sölemek istedikierm.
Vettel daha en az 2 sene Ferrari ye geçmez . Daha yeni kontratını 2014 e kadar uzattı.Redbull bu ivmeyi yakalamış açık ara liderken neden başına dert alsın ? Nede olsa yaşı genç , dünya şampiyonuda redbull ivmesini kaybedene kadar takımda kalır ondan sonra geçer kırmızı efsaneye
Bende yarışı izledim hatta bi bölümünde yarışın uyuya kalmışım :) düşünün yani o kadar bekle yarış başlayacak diye Vettel daha ilk turda aracının şuanki en iyi araba olması sayesinde nerdeyse 3 saniye arayı açtı.Shumi bu kadar ıvır zıvırla araba kullanmaya çalışırken(kersti,kanattı) arkalarda kalmış heyecansız bi yarıştı .Allahtan Hamilton la Alonso var bu iki adamda olmasa F1 şu haliyle izlenmez çünki agresif pilot kalmadı manyak manyak atak yapıcak .herkez bi yarış çizgisi tutturmuş gidiyor.Bide son olarak Kubica olsaydı daha zevkli olucakmış Renault çaktırmadan fena geliyor daha sezon başı Vettel havaya girmesin.