Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTi Çalışmama problemi

drn106
31-03-2011, 12:40
Merhaba arkadaşlar,

bikaç gündür arabama binmiyordum,
dün gece yarısı üst komşum arabamı ödünç aldı, 15 dakika sonra geri getirdi..
sabah binip çalıştırmayı denediğimde çalıştı fakat 1000 1500 deviri geçmiyordu ve tekliyordu fena halde...

kapatip tekrar çalıştırdım belki düzelir diye 3 defa ama sonuç alamadım. Gecikmemek için dolmuşa atladım.

Az önce tekrar denedim bu sefer çalışmaya yakın patlama sesi geliyor manifoltdan mı egsozdan mı anlamadım, araç artık hiç çalışmıyor..

aklıma komşumun benzinin az olduğunu görünce yanlışlıkla dizel koydurmuş olabileceği geldi, benzin istasyonu 250 metre ileride.. sordum hayır benzin istasyonuna gitmedim dedi..

aklıma başka bir şey gelmiyor.. sebebi ne olabilir bunun ?

aLperTunga
31-03-2011, 12:44
yüksek ihtimalle ya bobinden,yada vites değişirken vuruntulu vites atıp motoru hızlı bi şekilde oynattıysa emme manifoldunun yanındakı emiş-basınc sensörünün kablolarından biri kopmuş olabilir..

cliver
31-03-2011, 12:55
16 v yazan kutunun sol tarafından bır soket gırıyor o sokete bakın cıkıkmı dıye krank sensörüde cıkmıs olabılır yerınden yada kablosu kopmus olabılır bobinede bakmak lazım bence en mantıklısı bu işten alıyan bır usta ıle araç basına gitmeniz olucaktır

Bone-crusheR
31-03-2011, 12:55
rolantide batlıyo ise çiğ benzin atıyosa ve gitmiyosa bobin bende aynı sorun oldu

drn106
31-03-2011, 13:31
Krank sensörü ve Emme basınç sensörü kablolarını düzenleyip taktım, sorun halloldu...

üst komşum biraz asılmış herhalde, 106'yı ilk defa kullanıyor adam :) gaza gelmiştir, gazlamıştır.. motor oynamış alpertunganın dediği gibi.. ben hiç gazlamadığım için başıma gelmemişti :)

teşekkürler arkadaşlar alpertunga sağol

aLperTunga
31-03-2011, 14:42
Krank sensörü ve Emme basınç sensörü kablolarını düzenleyip taktım, sorun halloldu...

üst komşum biraz asılmış herhalde, 106'yı ilk defa kullanıyor adam :) gaza gelmiştir, gazlamıştır.. motor oynamış alpertunganın dediği gibi.. ben hiç gazlamadığım için başıma gelmemişti :)

teşekkürler arkadaşlar alpertunga sağol

rica ederim kardeşim sorunun hallolduguna çok sevindim..

Murat
31-03-2011, 18:53
marş sırasında patlama sorunu map sensörüne işarettir zaten.

akılda olsun.

TolgaEsentepe
31-03-2011, 19:01
sorununuzun hallolduğuna sevindim :) sözün özü 106 asla emanet verilecek bir araba değildir :D

s2k
31-03-2011, 19:11
İyi cesaret valla emanet 106 :D:D:D