Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda yerleşim

Frid
31-03-2011, 23:40
Kiralık yeni bir eve taşınacak olasanız istanbulun neresi neden tercih edersiniz ?

İş veya okul kısmını seçenek dısında tutarak fikirlerinizi alabilirmiyim ?

CasabLanca
31-03-2011, 23:40
fikirtepe united :icon_tup:

S.Özeren
31-03-2011, 23:41
bahçelievler yayla :)

onursumer
kira olarak düşündüğünüz bir butçe varmı ?

SekoLive
okmeydanını tercih ederdim ulaşım acısından cok iyi :) eğer ulaşım dert değil ise anadolu yakası olurdu ilk tercihim...

Ahmet Saraçoğlu
ya beylikdüzü - bahçeşehir ,,, yada kartal sahil civarları.

Alper_
31-03-2011, 23:42
valla istanbul da yaşamıyorum pekte bilmem ama beykoz hoşuma gitti :)

ef186
anadolu yakasi erenkoy veya atasehir

bilalMW
sultanbeyline gelmede :D kartalıda tavsiye etmem. Kurtköy pendik o tarafta daha iyi bence Anadolu yakası olarak.Avrupa yakasında ise beylikdüzü güzel bence.

Emir_b16a
aranan ev biçimi ve kira bütçesini ortalama söylersen çok daha faydalı olur senin için :)

GokhanRS
31-03-2011, 23:47
büyükçekmece sakinlik kafa dinlemek açısında. sahilde daireler ucuz. az ileri gidersen güzelcede kiralar daire fiyatına 3 katlı villada oturursun. havuzlusundan

Ranthor
31-03-2011, 23:49
işin nerdeyse oraya yakın otu rbece
trafik kusturuyor

Frid
31-03-2011, 23:49
şuan bir fikir aşamasındayım o yüzden kira veya başka bir özellik yok

işimi istanbulun heryerine taşıyabilirim o açıdan sorunum yok

onursumer
31-03-2011, 23:56
kiralar semte çok fazla değişiyor 500tl ye de ev var 2000tl ye de :)

ayrıca istanbulda okuyorsan okula yakın çalışıyorsan iş yerine yakın ev tercih etmelisin

birsure sonra çeklimiyor yollar bitmiyor trafik...

onurars
31-03-2011, 23:57
avrupa yakası ataköy,anadolu yakası ataşehir:)

Ome_RS
01-04-2011, 00:02
kanka gel sen anadoluya bu tarafa yaklas yamacıma :D

levent
01-04-2011, 00:14
erenköy - sarıyer - kartal - bçekmece

ulasoztas1
01-04-2011, 00:19
maddi imkanlara göre değişir anadolu yakasından şaşmam oturmak için. Ataşehir, erenköy, göztepe taraflar tarafları olabilir

ruudvan
01-04-2011, 00:20
anadolu yakası guzeldır.karsının stresınden az bucuk daha dusuktur bn anadoluyu sevıyorum .

Berkan
01-04-2011, 00:20
merkezi yerler iyidir ulaşımın kolay olur bakırkoy gibi karsıya gecmen deniz otobusu 20 dk bahçeşehir b.düzü 20 -25 dk yada tam tersi anadoluda erenköy vs aynı şeyler geçerli o yakadada

ufuck
01-04-2011, 00:21
kçekmece tepeüstü.. asla vazgeçemiceğim bi yerrr

pegeout 106
01-04-2011, 00:24
Nişantaşı ßeßek ortaköy Ulus bahçeşehir buralarda yaşamak insanın ömrünü uzatır :)

Enes-x
01-04-2011, 00:27
Nişantaşı ßeßek ortaköy Ulus bahçeşehir buralarda yaşamak insanın ömrünü uzatır :)

Ömrün uzayan kısmını trafikte harcarsın :D

Ataşehir iyidir.

said_
01-04-2011, 00:29
Usküdar acibadem altunizade koşuyolu buralar güzel yerlerdir ama kira olarak tuzlu oluyo

-fatih-
01-04-2011, 01:58
beşiktaş iyidir merkezse merkez ortamsa ortam :)

can2k
01-04-2011, 02:03
beşiktaş - nişantaşı - cihangir - yeşilköy - b.cekmece

SeK23
01-04-2011, 02:19
Göztepe-Erenköy-Suadiye arasında bi yer seçerdim alışkanlıktanda olabilir tabi ama avrupa yakası çok karmaşık geliyo bana :)

S.Özeren
01-04-2011, 02:23
Göztepe-Erenköy-Suadiye arasında bi yer seçerdim alışkanlıktanda olabilir tabi ama avrupa yakası çok karmaşık geliyo bana :)

o doğal bişey :) bende aynısını anadolu yakası için düşünüyorum :)

Berkan
01-04-2011, 02:24
bahçeşehir düşünen arkadaşlar baştan soliyim alçak arabayla kan ağlarsınız 200 metrede bir tümsek var pardon tepe var :D can sıkıyo standart arabayla bile :D:D

cabriolet
01-04-2011, 02:31
berkan yarama tuz bastın ben o tümsekleri yapanın...

KoNCa
01-04-2011, 02:56
Vakti zamanında çok ev değiştirdim, çok arkadaşımda da uzun süre kaldım.
Okmeydanı, Beşiktaş - Dikilitaş, Yeşilpınar, Kocamustafapaşa, Nişantaşı - Teşvikiye, Kağıthane kendi evimin olduğu yerlerdi, Okul ve iş dolayısı ile
Kayışdağı, Kozyatağı, Kadıköy, Beykoz, Maltepe Arkadaşlarımda uzun süreli kaldığım yerlerdi.

Beşiktaş ve Nişantaşını çok sevdim ama trafik ve otopark sorunu beni çıldırttı. Özellikle Beşiktaş Evlendirme dairesi, Ihlamur Kasrı etrafına 7 farklı güzargahtan giriş var ve oraya gelen araçlar migrosun etrafından dönüp sadece 3 güzargahtan çıkış yapabiliyor ve insanı çileden çıkartan bir trafik meydana geliyor. Nişantaşı ve civarında da yapıngaç gençlerin ve kendini genç hissedenlerin oluşturduğu saçma salak bir trafik var :) Arabayla gezilcek neresi, kime yapılcak şekilleri varsa 1 kmlik yolda :) enteresan insanlar. yürümek daha zevkli oralarda ;)

Okul sorunum olmasaydı Kozyatağı civarlarında ev tutmak istiyordum. Bence birçok yere ulaşımın en kolay olduğu, gerekirse araçsın dahi gezilcek birçok yere (yürüş amaçlı) gidilebilir, Birçok semte göre elit bir semt. Araç ile birçok yere ulaşım kolay ve rahat. Karşıya mı geçiceksin kendi aracınla bak e5 açıksa e5ten istersen temden geç avrupa yakasına :)

YEY®
01-04-2011, 03:25
Valla heryere rahat ulaşiym istiyorsan köprülerin dibinde fakat anadolu yakasında oturmanı tavsiye ederim.Avrupa yakası iş çıkışları,cuma akşamları diğer yerlerin hepsinden daha felç olur çünkü..Altunizade-Kavacık anadolu yakasının hem anadolu hem de avrupaya bağlantı yollarına girmeden tem ile direkt ulaşabileceğin yerler.Şöyleki gece 4 dakka içinde bebeğe/caddeye inersin rahatlıkla altunizadeden :) Kiralar düşük, evler yeni ,sokaklarda rahat olsun dersen avrupada bahçeşehir-beylikdüzüne doğru,anadoluda ise kurtköy istikametine doğru para/çokomel eğrisinin değiştiği yerler mevcut :) Örneğin 1500 liraya kurtköyde sıfır havuzlu villada otururken,altunizadede veya beşiktaşta kendini sıradan eski bir apartman dairesinde bulabilirsin..

Kısacası istanbulda nerede oturucam demek hangi arabayı aliym demek gibi bişiy :) beklentilerin & imkanların bunları belirtmelisin öncelikle..

delyyy
01-04-2011, 03:25
Bostancı'dan başlayıp Acıbadem'e kadar Bağdat'a yakın bi yer bakın, pişman olmazsınız :)

KoNCa
01-04-2011, 03:33
Avrupada ulaşım için e5e muhtaçsınız, sahil yolu Eminönü - Florya arası ulaşım için rahat ancak, avrupa yakasında alternatif trafik sıkıştığında kaçılabilecek e5e paralel giden yol yok.

Anadolu yakasında ise tem - e5 - sahil yolu- minibüs yolu ve birçok arayol var kaçılabilecek. Ve e5ten fazla uzaklaşmadan gidilecek yere alternatif güzergah daha çok.

turbo&quattro
01-04-2011, 05:06
Imkan varsa eger Fenerbahce.

SErhat.
01-04-2011, 06:37
Direk Anadolu Yakası'nı tercih ederdim.Yoğunluk az;rahat.

mur_84
01-04-2011, 07:59
Usküdar acibadem altunizade koşuyolu ümraniye kiralar eve semte göre çok değişiklik gösteriyor..

aslan
01-04-2011, 08:03
avrupa tem konutları

KA®ANLIK
01-04-2011, 08:06
avrupa yakasından o karmaşasından nefret ediyorum arkadaş :)

sakinlik, rahatlık, huzur, ulaşım, merkezi olması yönünden, Çamlıca, Çengelköy, Kuzguncuk, Kanlıca... buraları istanbuldaki hiçbir semte değişmem açıkçası.

artık çengelköyden, kuzguncuktan, kanlıcadan da belirli saatlerde direk kendi iskelelerinden deniz seferleri de var...

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 08:07
Semt değiştireceğine il değiştir. Yaşanacak yer olmaktan çıktı İstanbul.

Benim 9 senem kaldı. Sonra ver elini güney... Datça, Marmaris, Alanya...

Low-Rider
01-04-2011, 08:09
B.evler-İstanbulevleri

Düzenli-e5'e 5dakika her yere ulaşım çok rahta

VteC_MaNiaC
01-04-2011, 08:21
Şu an bağdat caddesi suadiyedeyim hep burda oturmak taraftarıyım velhasılkelam trafik denen bir illet var ...eğer şimdi yerleşieck olsam kavacıkta bi yere yerleşirdim villa tarzı bahçeli falan .... hertürlü ikinci köprüden ve bağlantı yollarından heryere gidebilirisin her saatte

XSi
01-04-2011, 08:30
etiler/ulus olabilir mi? hem şehrin ortasında, alışveriş merkezlerine, gezilecek yerlere, tem veya e5, anadolu yakasına yakın..

HaKo
01-04-2011, 08:32
anadolu yakasında acıbadem. avrupa yakasında bahçelievler.

_sinan_
01-04-2011, 08:57
kesinlikle anadolu yakası olurdu onceliki

kozyatağı - erenköy - bostancı - göztepe - suadiye veya beykoz tarafları olurdu..

Eworen
01-04-2011, 09:04
İş durumu ve maddiyat ile çok alakalı bir durum

Kemerburgaz/göktürk oturmak istediğim yer şu an bi kaç sene içinde bi aksilik çıkmazsa taşınıcam oralarda bi yere..

XoR
01-04-2011, 09:10
Merter'de oturmamın yegane sebebidir trafik çilesi. Metro,Tramvay,Metrobüs,Sarı Dolmuş hepsi burdan geçiyo. Arabaya çok nadir ihtiyaç duyuyorum. Kiralar'da böyle imkanları olan bir yere göre oldukça ucuz.

Dün açılan Marmara Forum Avm'ye 5 dk mesafede yürüsen 10-15 dk sürer.

Şimdide eski Vakko'nun olduğu alana konut inşaatı başladı kısmetse ordan bir ev alıcam :)

MiaMi
01-04-2011, 09:20
İmkan olsada semtimden hiç çıkmasam, Yemintanbuldan sıkıldım artık rabbim inşallah kısmet ederde yaşamımın geri kalanını anadoluda denize yakın yerlerde geçiririm.

XoR
01-04-2011, 09:25
İzmir'e gittikten sonra İstanbuldan nefret ettim resmen.

Ne trafik derdi var ne keşmekeş kalabalık var

temiz havası var daha neye ihtiyacı olur ki insanın :)

mmustu
01-04-2011, 09:26
gece uçakla izmirdeyim kankaa :D

XoR
01-04-2011, 09:28
gece uçakla izmirdeyim kankaa :D

Bit yavrusu'nun Argosunu şuan sana haykırıyorum :D

mmustu
01-04-2011, 09:29
al bi bilet sende birlikte gidelim dönüşte araba ile gelecez :) cumartesi döneriz hem söğüş işinide çözmüş oluruz :)

imhotep
01-04-2011, 09:32
ben alt yapı çalışmalarına basladım izmirdeki tektstil firmalarına haber salıyorum yavas yavas her an iş gorusmesine gidebilirim :)

ferit istanbul bitmiş :)

Semii
01-04-2011, 09:36
anadolu yakası - ataşehir en güzel tercih bence.ataşehir olmasada kesinlikle anadolu diorum.
4 sene m.köyde oturdum 1 senede b.evlerde yaylada.lanet gitsin diorum :)

XoR
01-04-2011, 09:36
al bi bilet sende birlikte gidelim dönüşte araba ile gelecez :) cumartesi döneriz hem söğüş işinide çözmüş oluruz :)

Bu h.sonu evde olmam lazım misafir gelecek :D

JDM#
01-04-2011, 09:39
ben kartalda otuyorum hiç demedim keşke başka bi yerde otursam die oo yüzden sana tavsiyem kartaldır:D

HaKo
01-04-2011, 09:39
iş yerim avrupa yakasında olmasa b.çekmece beylikdüzü hatta bahçeşehir son oturucağım yerler olurdu. Buralara istanbul demeye bile dilim varmıyor. İstanbulda anadolu yakası gerçekten yaşancak yer. havası insanları herşeyi değişik

MiaMi
01-04-2011, 09:42
iş yerim avrupa yakasında olmasa b.çekmece beylikdüzü hatta bahçeşehir son oturucağım yerler olurdu. Buralara istanbul demeye bile dilim varmıyor. İstanbulda anadolu yakası gerçekten yaşancak yer. havası insanları herşeyi değişik

Hangi sebepten dolayı son oturacağın yer aç bakalım birazda bizimde bilgimiz olsun.

XoR
01-04-2011, 09:45
Anadolu yakası bana başka bir şehir gibi geliyo hiç haz etmiyorum.

En basit örnek boğaz'ın iki yakası arasında dünya kadar fark var. Anadolu yakasında Bebek, Ortaköy, Taksim vs gibi yerlerin olmamasından kaynaklı sanırım bana garip geliyor.

BAR22
01-04-2011, 09:46

yaşamak istediğin hayata bağlı olarak değişir...anadolu yakası neden güzel geliyo sana karılar kızlar lüks arabalar bağdat caddesi falan..
ben büyükçekmece tarafında oturuyorum buralarda farklı insanlar görmedim...

HLLVTECII
01-04-2011, 09:47
çamlıca--koşuyolu-ataşehir

kurtbil
01-04-2011, 09:48

En basit örnek boğaz'ın iki yakası arasında dünya kadar fark var. Anadolu yakasında Bebek, Ortaköy, Taksim vs gibi yerlerin olmamasından kaynaklı sanırım bana garip geliyor.

ne guzel demıssın son 3 lü zaten yeterınce etkılı Avrupa yakası ıcın :)
Evde oturım bıraz cıkım yürim kafa rahat olsun sakın hayatım olsun dersen Anadolu yakası,gezıp tozucam eglenıcem trafıgı var ama bana koymaz dersen Avrupa yakası kesınlıkle

Low-Rider
01-04-2011, 09:49

Anadolu yakasını nedense sevmiyorum bende.Herkes avrupa çok karmaşık anadolu sakin falan diyorda ne zaman o tarafa geçsem bahsedilen sakinliği göremiyorum.

Bir tek göztepe sakin , huzur evi gibi:)

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 09:49

Burada oturanlardan tepki alacağını biliyor olmalısın bunu yazarken...
Haklı olarak bende açıklama isterim

XoR
01-04-2011, 09:53
ne guzel demıssın son 3 lü zaten yeterınce etkılı Avrupa yakası ıcın :)
Evde oturım bıraz cıkım yürim kafa rahat olsun sakın hayatım olsun dersen Anadolu yakası,gezıp tozucam eglenıcem trafıgı var ama bana koymaz dersen Avrupa yakası kesınlıkle

Anadolu yakasının boğaz tarafında Avrupadaki gibi bir çekicilik yok. Beşiktaş'dan Hisar'a kadar Avrupa yakasında alternatif o kadar çokki insan ne yapacağını şaşırıyor. Ben çok keyif alıyorum Avrupada yaşamaktan.

Anadolu yakasını nedense sevmiyorum bende.Herkes avrupa çok karmaşık anadolu sakin falan diyorda ne zaman o tarafa geçsem bahsedilen sakinliği göremiyorum.

En basitinden evine dönmek için hergün o köprü trafiğine girmek düşünmek bile istemiyorum :D

HaKo
Hangi sebepten dolayı son oturacağın yer aç bakalım birazda bizimde bilgimiz olsun.

yaşamak istediğin hayata bağlı olarak değişir...anadolu yakası neden güzel geliyo sana karılar kızlar lüks arabalar bağdat caddesi falan..
ben büyükçekmece tarafında oturuyorum buralarda farklı insanlar görmedim...

Yine alınganlık yapmışsınız ya neyse :)

Ben 1995 den beri B.çekmecede oturuyorum sakin olun beyler..

1. sebep buralar eskisi gibi değil, felaket kalabalıklaştı, yolları yetmiyor.

2. sebep hala oturmamış semtler olduğu için her taraf şantiye alanı binalar yapılıyor toprak pislik gürültü hiç eksik olmuyor.

3. sebep istanbulun merkezine çok uzak, bırakın sosyal hayatı etkilemeyi, bir çok işiniz gücünüz için dünyanın yolunu tepiyorsunuz.

4. sebep toplu taşıma yoksunu. metrobüs yeni geliyo işte 1 sene sonra çok şükür..

5. sebep yazın deli gibi göç alıyor, kız arkadaşını anneni kız kardeşini alıp sokakta yürüyemiyosun b.çekmecede, laf atan kavga çıkaran asılan bitmiyor. (sahil eskisi gibi değil kimse inkar edemez) Kendi semtinde yabancı gibi geziyorsun..

Yani öyle deidğin gibi karılar kızlar lüks arabalar falan değil.. Bilip bilmeden tanımadan hemen yargılamışsın.. Karı kız lüks araba sevdalısı olduğumu nerden çıkarttın ayrıca onuda anlamadım.

7 Sene acıbademde yaşadım. yukarda söylediklermin 1 tanesinin bile orda olduğunu söyleyemem. Ve evet ekstradan bide dediğin gibi karı kız lüks araba çok var oralarda...

MiaMi

Dün akşam onurcan geldi semtin ortasında benim evim bahçede oturduk 3 saat muhabbet ettik içtik karmaşa veya ufacık bi ses duymuşmu dedim bak huzuru görüyormusun 3 saat onunda çıkan tek ses s2000 yanlarken göbekte Varexten çıkan sesti 2 dk :)

Low-Rider
01-04-2011, 09:57
Anadolu yakasının boğaz tarafında Avrupadaki gibi bir çekicilik yok. Beşiktaş'dan Hisar'a kadar Avrupa yakasında alternatif o kadar çokki insan ne yapacağını şaşırıyor. Ben çok keyif alıyorum Avrupada yaşamaktan.

Aynen valla , hani bir mekana girip oturmasan bile sahilde arabayla turlamak bile keyifli.Karşı tarafın sahilinde alamıyorum aynı keyfi

Dün akşam onurcan geldi semtin ortasında benim evim bahçede oturduk 3 saat muhabbet ettik içtik karmaşa veya ufacık bi ses duymuşmu dedim bak huzuru görüyormusun 3 saat onunda çıkan tek ses s2000 yanlarken göbekte Varexten çıkan sesti 2 dk :)

Havuza girdiniz mi o senin meşhur havuza :hehe:

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 09:58

2. sebep hala oturmamış semtler olduğu için her taraf şantiye alanı binalar yapılıyor toprak pislik gürültü hiç eksik olmuyor.

3. sebep istanbulun merkezine çok uzak, bırakın sosyal hayatı etkilemeyi, bir çok işiniz gücünüz için dünyanın yolunu tepiyorsunuz.

4. sebep toplu taşıma yoksunu. metrobüs yeni geliyo işte 1 sene sonra çok şükür..

5. sebep yazın deli gibi göç alıyor, kız arkadaşını anneni kız kardeşini alıp sokakta yürüyemiyosun b.çekmecede, laf atan kavga çıkaran asılan bitmiyor. (sahil eskisi gibi değil kimse inkar edemez) Kendi semtinde yabancı gibi geziyorsun..

Yani öyle deidğin gibi karılar kızlar lüks arabalar falan değil.. Bilip bilmeden tanımadan hemen yargılamışsın.. Karı kız lüks araba sevdalısı olduğumu nerden çıkarttın ayrıca onuda anlamadım.

7 Sene acıbademde yaşadım. yukarda söylediklermin 1 tanesinin bile orda olduğunu söyleyemem. Ve evet ekstradan bide dediğin gibi karı kız lüks araba çok var oralarda...

Haklısın özellikle de 5. maddede ;) Ama işyeri ve ev bu taraflardaysa
trafik keşmekeşini pek yaşamıyorsun.

Zaten Beykentte yolcu alan otobüsler İstanbul İstanbul diye bağırırlardı

HaKo
01-04-2011, 09:58

Evet işte B.çekmecenin En güzel hatta bence tek güzel yanı bu :) + bide harika denizi ve manzarası...

HaKo
01-04-2011, 09:59

Evet bilmezmiyim, biz onun tartışmasını yapardık hatta öğrencilik yıllarımızda. İstanbul diye niye bağrıyosun kardeşim burası İstanbul değil mi diye :) Kaldıki o zaman gerçekten istanbul değildi buralar.. Şimdi istanbulun yarısı buraya yığıldı..

MiaMi

Bu yazdıkların her semtte var sem bi kayabaşı esenyurt arka tarafları için bunları söyleyebilirsin evet anadoluda kartalda 16:9 3boyutlu adalar kestane adalar niş yapılmıyormu yıllardır her yerde varbu,

Sana tek katılacağım nokta yazın sahili inanılmaz derecede kalabalık oluyor geceleri çıkmıyorum bende sabah kahvaltıya gidiyorum en güzeli,

BAR22

alo de gelelim halledelim biladerim böyle bi durumda...
valla yolu uzun olabilir ama diğer dediklerine katılmıyorum.sosyal hayat senin çevrene ve arkadaşlık ilişkilerine bağlı.buralardada ortam sağlam...
sahil kısmında haklısın yazın biraz abartı oluyor.ama artık polis geldi bu sene daha değişik olur diye düşünüyorum.
yaşadığın yeri sevmeyi bilmezsen zaten oturmak ızdırap gibi gelir sana.
ben bu istanbul tabelası olan semtime girdiğimde nedense huzur doluyorum.
hem bişey daha var anadolu yakası dediğin yerde kapalı otoparktan araba götürüyolar ona göre :D

MiaMi
01-04-2011, 10:00
Aynen valla , hani bir mekana girip oturmasan bile sahilde arabayla turlamak bile keyifli.Karşı tarafın sahilinde alamıyorum aynı keyfi

Klorladım seni bekliyorum mayokini giy gel fikirtepeli

Low-Rider

Beykent kampüste okurken çıkışta otobüs bekliyoruz bir gün okulun daha ilk zamanları.Otobüs geldi muavin İstanbuul İstanbul diye bağırdı , yanımda ki kız ağlamaya başladı.Noldu dedim İstanbul da değilmiyim ben diyo:D Antepten gelmişti kız nolduğunu şaşırdı

XoR

Karşı tarafta o şekilde arabayla gideceğin boğaz kısmı zaten yok :) Bundan dolayı Europe :D

Havuz Eray'ın katkılarıyla yarı olimpik hale gelmiş c.tesi ordayız gel sende :cool:

Low-Rider
01-04-2011, 10:02
La boğaz dediğim deniz kenarı işte :D

Tamam geliyorum çimelim hep beraber

SOMEONESPECIAL
Beykent kampüste okurken çıkışta otobüs bekliyoruz bir gün okulun daha ilk zamanları.Otobüs geldi muavin İstanbuul İstanbul diye bağırdı , yanımda ki kız ağlamaya başladı.Noldu dedim İstanbul da değilmiyim ben diyo:D Antepten gelmişti kız nolduğunu şaşırdı

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::h ehe::hehe:

mmustu
valla ben şehir kalabalığından fazlası ile sıkıldım beylükdüzü çok güzel bi gün cem abilere gitmiştim sitenin bahçesinde ailecek akşam yemeği yiyorlardı çok hoşuma gitmişti :D

o tarz bi yerde oturmayı çok isterim amaaa o şehir merkezi mantığındanda kurtulamadığım için Mecidiyeköy den çıkamıyorum :D 7/24 herşey elimin altında

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 10:05
valla ben şehir kalabalığından fazlası ile sıkıldım beylükdüzü çok güzel bi gün cem abilere gitmiştim sitenin bahçesinde ailecek akşam yemeği yiyorlardı çok hoşuma gitmişti :D

o tarz bi yerde oturmayı çok isterim amaaa o şehir merkezi mantığındanda kurtulamadığım için Mecidiyeköy den çıkamıyorum :D 7/24 herşey elimin altında

Mustafa sana son 5 senede Beylikdüzünde açılan en az 10 tane AVM sayablirim.
İnan herşey burada da elinin altında artık. Tabi neyi kastettiğini bilmiyorum ama :D

Tek olumsuz yanı yolların yeterli gelmemesi artık. Beykent resmen kilitleniyor
artık. Alternatif yollardan yolunu uzatarak eve varıyorsun takılmamak için.

kurtbil
01-04-2011, 10:05
Sur içi iyidir :)

MiaMi
01-04-2011, 10:06

7/24 artık herşey heryerde muştu,

Bundan 25 yıl babam mercedeste çalışıyorken beylikdüzü mercedes tesisinde insanlar mahsur kalmış Unimoglar ile yemek erzak götürmüşler,

O zamanlar M.köy tabiki ağır basardı lakin şimdi herşey heryere dağılmış durumda. Mesela sen bi kumburgaz silivri otel konforunu yakalamak istesen orda yok burda var :)

HaKo
01-04-2011, 10:06
alo de gelelim halledelim biladerim böyle bi durumda...
valla yolu uzun olabilir ama diğer dediklerine katılmıyorum.sosyal hayat senin çevrene ve arkadaşlık ilişkilerine bağlı.buralardada ortam sağlam...
sahil kısmında haklısın yazın biraz abartı oluyor.ama artık polis geldi bu sene daha değişik olur diye düşünüyorum.
yaşadığın yeri sevmeyi bilmezsen zaten oturmak ızdırap gibi gelir sana.
ben bu istanbul tabelası olan semtime girdiğimde nedense huzur doluyorum.
hem bişey daha var anadolu yakası dediğin yerde kapalı otoparktan araba götürüyolar ona göre :D

Ahah eyvallah birader, ama inş dediğin gibi bi durum hiç olmazda gerek kalmaz aloya :)

Sosyal hayattan kastım arkadaşlık değil, benimde burda arkadaşlarım var. Sonuçta çocukluğum geçti, ama istanbulun içindeki kadar alternatifin yok. O yolu öyle veya böyle tepmek zorundasın.

Ben sevmiyorum diyemem b.çekmeceyi seviyorum ama acıbademle karşılaştırmam. Tabiki herkesin kendi görüşü sevdası semt, memleket tartışılcak şeyler değil zaten.

Hırsızlık konusuna katılmıyorum. B.çekmece hırsızlık oranının çok yüksek olduğu biryer özellikle yaz aylarında. Anadolu yakasında ne kadar varsa burdada en az orası kadar o tarz vakalar var. Hatta Bi ara bıkmıştık B.çekmecede mahallemize dadanan hırsızlardan. Soyulan evleri patlatılan araba camlarını söylemeyim.
Acıbademde de oto hırsızlığı çok oluyordu bi dönem dadanmışlardı..

:D:D:D yarıldım

MiaMi
01-04-2011, 10:07
İnan herşey burada da elinin altında artık. Tabi neyi kastettiğini bilmiyorum ama :D

He bide komşuluk çok iyi oluyor bizim semtlerde mesela dün iş dönüşü telefonum çaldı, O yardıran senmisin e-5 dedi bi komşum .)

XoR
01-04-2011, 10:07
Sur içi iyidir :)

:icon_tup: Yedikule

elpadre
01-04-2011, 10:08
yerınde olsam ıse yakın bır yere tasınırım cunku trafık cabası yanı

mmustu
01-04-2011, 10:09

hahaha :D

abi burda evimden çıkıyorum hooop bebek,beşiktaş,sarıyer ordan taksim,şişli,nişantaşı :D

7/24 ten kastım gecenin bi köründe her türlü hastahane,eczane,market,manav, aklına ne gelirse

avm ise bana 1 tane yetiyor abi varoşların number one ı :D profilo avm

Low-Rider
01-04-2011, 10:10
profilo bebeğim ya gözümün nuru otopark beleş oh:D

bir profilo bir istinyepark otopark hizmeti süper:D

HaKo
01-04-2011, 10:10
7/24 artık herşey heryerde muştu,

Bundan 25 yıl babam mercedeste çalışıyorken beylikdüzü mercedes tesisinde insanlar mahsur kalmış Unimoglar ile yemek erzak götürmüşler,

O zamanlar M.köy tabiki ağır basardı lakin şimdi herşey heryere dağılmış durumda. Mesela sen bi kumburgaz silivri otel konforunu yakalamak istesen orda yok burda var :)

abi sen 25 yıl önce diyosun, bizim iş yeri hadımköyde. Sağlam kar yağan her sene mahsur kalıyoruz biz burda :) Arabalar çıkmıyo 4 çekerlerle taşıyoruz çalışanları. Afet bölgesi oluyor buralar :D

kurtbil
01-04-2011, 10:11
:icon_tup: Yedikule

Yok ya fındıkzade ıyıdır,gece taksımden dolmusta var rahat rahat donuyoruz evımıze:D

elpadre
01-04-2011, 10:11

abi burda evimden çıkıyorum hooop bebek,beşiktaş,sarıyer ordan taksim,şişli,nişantaşı :D

7/24 ten kastım gecenin bi köründe her türlü hastahane,eczane,market,manav, aklına ne gelirse

kanka sızın evın bahcesıne cadır kursak bır sıkıntı olurmu :D

mmustu
01-04-2011, 10:12
profilo bebeğim ya gözümün nuru otopark beleş oh:D

bir profilo bir istinyepark otopark hizmeti süper:D

kanka bize yetiyor yaa herbişey var içinde :D

dracıra sor bide bizim semtin simitçileri meşhurdur :hehe:

MiaMi
01-04-2011, 10:13
abi sen 25 yıl önce diyosun, bizim iş yeri hadımköyde. Sağlam kar yağan her sene mahsur kalıyoruz biz burda :) Arabalar çıkmıyo 4 çekerlerle taşıyoruz çalışanları. Afet bölgesi oluyor buralar :D

Doğru biliyorsun bende Kilislinin karşısında çalışıyordum sonra haramidereye geçtim.

XoR
01-04-2011, 10:13
Yok ya fındıkzade ıyıdır,gece taksımden dolmusta var rahat rahat donuyoruz evımıze:D

Taşkasap'da çokkkk vakit geçirdim :)

Aynı şey Merter içinde geçerli Full Adrenalin ve Pist Deneyimini Sarıl Dolmuşlarda yaşıyoruz :D

XoR
01-04-2011, 10:14

Profiloda herşey var bildiğin hayvanat bahçesi gibi :hehe:

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 10:15
He bide komşuluk çok iyi oluyor bizim semtlerde mesela dün iş dönüşü telefonum çaldı, O yardıran senmisin e-5 dedi bi komşum .)

Kim la o ? Aslında emindim senin olduğundan ama spoiler yapmışsın
tanıyamadım bir an :p

mmustu
01-04-2011, 10:16
Profiloda herşey var bildiğin hayvanat bahçesi gibi :hehe:

hesektör ordan pabucumun eliti :D

XoR
01-04-2011, 10:16

Egsozum var bütün Haramidereyi haraca bağladım stayla :hehe: :D :D

XoR
01-04-2011, 10:17
hesektör ordan pabucumun eliti :D

Marmara Forum Avm'nin toplam Tuvalet metrekaresi ile profilo'nun toplamı aynı boyutlarda agop :hehe:

mmustu
01-04-2011, 10:18
Marmara Forum Avm'nin toplam Tuvalet metrekaresi ile profilo'nun toplamı aynı boyutlarda agop :hehe:

hacı boyu değil işlevi diye boşuna dememişler ama ;) :D :D

SOMEONESPECIAL
01-04-2011, 10:19

Bi de şu olumsuz yönü var. Kaçamak yapacaksın mesela..
Anasını satim kaçıp gitsende Garden a kadar illa bi tanıdık mı
görür insan. Sobelendik gene :icon13:

Low-Rider
01-04-2011, 10:20
kanka bize yetiyor yaa herbişey var içinde :D

dracıra sor bide bizim semtin simitçileri meşhurdur :hehe:

olm bende sizin semtten sayılırım artık.D

3senedir hatun dolayısıyla gayrettepe,esentepe,mecidiyeköydeyim
işyeride beşiktaşta:D

EM-RE
01-04-2011, 10:21
Erenköy merkez dalgasında herkes :)

Şaka bir yana herkes gördüğü buyudugu yerden yana benim iş yerim ikitellide her gun mal gibi 55 km gidip gelıorum o trafikte kopamadıgımdan :)

Tamam tamam param yok ew alamıorum avrupa yakasından itiraf edıorum alırsamda başakşehir hosuma gidıyor yeni gelişti zaten tükkanada yakın :)
istanbulda her sektörün para kazanabiliceği yada daha fazla kazanabiliceği belli noktalar war onun için seçim yaparken işe göre seçilip en mantıklısı yapılmalı...

MiaMi
01-04-2011, 10:22

Holly sheet baby

HaKo
01-04-2011, 10:23
Erenköy merkez dalgasında herkes :)

Şaka bir yana herkes gördüğü buyudugu yerden yana benim iş yerim ikitellide her gun mal gibi 55 km gidip gelıorum o trafikte kopamadıgımdan :)

Tamam tamam param yok ew alamıorum avrupa yakasından itiraf edıorum alırsamda başakşehir hosuma gidıyor yeni gelişti zaten tükkanada yakın :)
istanbulda her sektörün para kazanabiliceği yada daha fazla kazanabiliceği belli noktalar war onun için seçim yaparken işe göre seçilip en mantıklısı yapılmalı...

katılıyorum istanbulda oturulucak en güzel yer, işine en yakın yer. Yoksa bu trafik ömründen çalar insanın.

MiaMi
01-04-2011, 10:27
Geçen gün Konyadan Burhanla konuştum kanka dedi bi uçtan diğerine normal arabayla 30 dk vtec s2000 type r oldumu 15 20 dk da gidiyorum dedi ağlayacaktım az kalsın.

Oda istanbul çilesi çeken insanlardan.

İstanbul trafik sorunu çözülsün gayri safi milli hasıla eminim 1,5 katı yükselir. O boşa giden yakıt o boşa çıkan zararlı egsoz gazları off off..

imhotep
01-04-2011, 10:59

hahahaha :hehe:

AlpyGti
01-04-2011, 11:11
Büyükçekmece , Güzelce , Kumburgaz , Selimpaşa , Mimarsinan:D:D .. Bahçeli bir villa , hususi otopark .
Zaten genel olarak iş imkanları avrupa yakası ikitelli bağcılar mahmutbey v.b.

-ER-
01-04-2011, 11:14
Bahçeşehir derim yada esenkent yani aynı yerler kira olarak uygun ve sakin otopark problemide yok yer bulamadım yok dip dibe arabalarda yok gamzeler olmuşturmuyor tek takıntım arabamı koyduğum yer :)

Shadow_Dancer
01-04-2011, 11:20
İşine ya da okuluna yakın olsun da neresi olursa olsun.. Adamı üzüyor trafik..

nitrosystem
01-04-2011, 12:17
Anadolu yakasi kurtkoy derim.temiz hava. genis caddeler.trafik yok.uygun fiyat.yeni daireler..

-fatih-
01-04-2011, 13:49
bahçeşehir düşünen arkadaşlar baştan soliyim alçak arabayla kan ağlarsınız 200 metrede bir tümsek var pardon tepe var :D can sıkıyo standart arabayla bile :D:D

cudi,gabar :D çatışma sesleri geliyor arabaların altından geçen bırakıyor egsozu :D lanet olsun basık araba düşmanlığına :D

fastchild
01-04-2011, 14:54
maltepe fındıklı şu an ataşehirden sonra buralarda inşaattaki en hareketli yer bütün binalar 0 daireler hatta eniştem inşaatçı bina yapıp satıyor yapı denetim felan var zaten sıkıntı olmaz fındıklıda hem bostancıyada oldukça yakın sanayiinin üst tarafı hemen çok güzel bi yerde ataşehire 10-20 dakikada gidersin

kısacdası benim tercihim maltepe/fındıklı olurdu

Ufuk
01-04-2011, 14:56
Anadolu yakası iyidir.Acıbadem iyi bir semt.erenköy-bostancı-dragos.
Not: acıbademde mahalleye göre kiralar diğer evlere göre 2-3 katına çıkabiliyor..

devil_berk22
01-04-2011, 14:59
istanbulda oturma için en ideal yer bana b.düzü geliyor metrobüste geliyor ulaşım sıkıntısı hepten ortadan kalkıcak

Dragger
01-04-2011, 15:16
Ben de besiktastan tasınmak istiyorum artık.

Trafik, park sorunu, kalabalık resmen baydı.

Yeni is de anadolu yakasında, evi satıp atasehirden falan bi ev almak sart oldu.

fastchild
01-04-2011, 15:28
Ben de besiktastan tasınmak istiyorum artık.

Trafik, park sorunu, kalabalık resmen baydı.

Yeni is de anadolu yakasında, evi satıp atasehirden falan bi ev almak sart oldu.

abi gel dediğim fındıklıya içerenköy,ataşehir,bostancı,kayışdağı,maltepe(zate n maltepenin mahallesi) gayet iyi bir yer konum olarak ve en yakın trafik ***** bostancı trafiği

mrtysn
01-04-2011, 17:35

Abi oyle bi hata yapma sakin basaksehir gibi :) Yaklasik 9 senedir buradayim pederin isi bu tarafta olmasindan dolayi . Okul Atakoyde her gun kafadan 2 saatim yolda geciyo 18 km yolu gidip gelirken . Kazayla otobus falan deme hic taksim rahat 2.5 saat :D İsiniz yakin evler yeni cikmam gezmem tozmam karisiklik gurultu yok kafam rahat olsun derseniz hemen tasinin ama bi haftasonu brunch yapiyim derseniz en yakin adres yesilkoy olur :D Basaksehirde kar yagarken atakoyde yagmur yagmaz 3 derece farkediyo falan garip biyer :D

tandogan
01-04-2011, 17:47
b.düzünde oturuyorum bende daha önce bizimkentte idim.herşey elimin altında idi.şimdi eston deniz'e geldim b.düzüne bağlı olarak geçiyor ama akşam kurt inecek diye korkuyorum. :) otobüsle akşam 10'da ortaköye gitmek için tam 1saat 50 dk gerekiyor.araba ile gittik bir akşamda 35 dk sürdü.:) b.düzü her bakımdan çok iyi alışveriş olsun.çamlıkları olsun.siteleri olsun.yeni yerleşim yerlerinden olduğundan caddeleri geniş,denize yakın,ulaşım sorunu denen birşey yok her yere araba var. otopark sıkıntısı hafta sonları bir migros'ta birde bizimkentte yaşanıyor. :D buradan taşınsam ulus,etiler veya zekeriyaköy'ü tercih ederdim.

turbo&quattro
01-04-2011, 17:58
TR'ye bir gun dondugumde yasayacagim yer kesinlikle Izmir, Bodrum, Antalya fln olur...Istanbul'un kalabaligi, trafigi ve pahaliligi cekilir dert degil.

MiaMi
01-04-2011, 18:08
TR'ye bir gun dondugumde yasayacagim yer kesinlikle Izmir, Bodrum, Antalya fln olur...Istanbul'un kalabaligi, trafigi ve pahaliligi cekilir dert degil.

Teşekkür butonun nerde,

turbo&quattro
01-04-2011, 18:17
Teşekkür butonun nerde,

Etmis kadar oldun mayamicim :)

Yaw cidden cekilir dert degil..Ailemin tum harcamalarini karsilamaya calisiyorum ki oyle para harcayan kisilerde degiller.Babamin emekli maasi fln var ( kiramiz yok ) ve benim her ay baya para gondermeme ragmen gecinemiyoruz diyorlar..Kiz kardesim evlendikten sonra onlari Canakkaledeki eve gonderecegim ve kendimde Izmirde fln bir ev alacagim Tr ye gelince yasayacagim yerlerin basinda geldigi icin..Istanbul daki ev dursun tatil icin ise yarar :)

Frid
01-04-2011, 19:44
kafam daha çok karıştı sanki ;) bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim ;)

Ome_RS
01-04-2011, 19:49
kanka evi buldum ben ;)

fastchild
01-04-2011, 20:02
kanka evi buldum ben ;)

nerede buldun abi evi getir ferit abiyide bizim yakaya :D

ahmetbaha-drs
01-04-2011, 20:07

Perla Vista çok güzel oldu harbiden hele Sonax' sayesinde semti sevdim:D Beykent trafigi akşam ve sabah çekilmiyor cidden,alt yoldan geliyorum ben orda bile trafik oluyor artık akşamları,geçen seneye kadar kimsenin haberi yoktu o yoldan:D

Geçen Pazar'da Bauhaus çıkışı yanımdan uzadın gittin:D

Istanbul'da Galata-Çukurcuma v.s'de oturmayı çok isterim açıkçası ama herkese göre semtler değiller..Anadolu Yakasının geneli güzel ve daha uygun gibi Üsküdar,Acıbadem v.s ama söylenenlere katılıyorum işe,okula yakın olması en mantıklısı.

Ufuk
01-04-2011, 20:18
Valla anadolu ise (iş-okul durumundan lokasyon olarak habersizim ama) acıbadem derim.Acıbadem'in çoğu noktasından e-5'e çıkmak yürüyerek max:10dk e-5ten gebzeye kadar giden toplu taşıma var zaten.kadıköy'e inmek yürüyerek 20-25 dk.4-5 tane hastane var.Nautilius en yakın avmlerden.Acıbadem'in içine kadıköyden minibüs hattı var.marmaray kazısı yapıldı,yürüyen merdivenler bile geldi.Yazın acıbadem caddesi bağdat caddesi kadar canlı olmasada epey canlı.Kış vakti kar yağarken bile gece 11'de dışarda epey insan vardı.
Köprü yoluna araba ile yaklaşık 2-3 dk falan.

Ome_RS
01-04-2011, 20:41
nerede buldun abi evi getir ferit abiyide bizim yakaya :D

maltepede olursa bende gelcem onun yanına :D

ruudvan
01-04-2011, 21:41

sız gunduz calısıosunuz oralarda bı ev bnmde ısımı gorur yegenler :D zuhahahhaa :icon_tup:

Ome_RS
01-04-2011, 21:43
sız gunduz calısıosunuz oralarda bı ev bnmde ısımı gorur yegenler :D zuhahahhaa :icon_tup:

günlük kiraya verilir modaya uyalım fatura paralarını cıkartalım :D

MiaMi
01-04-2011, 21:50
Geçen Pazar'da Bauhaus çıkışı yanımdan uzadın gittin:D

Valla fark etmedim kardeşim bu aralar çok sıkıştırıyorum arabayı bile bile iyice otursun parçalar açılsın motor 7/24 gazlıyorum basınçlanacak yakında.

XSi
03-04-2011, 16:53
İzmir'e gittikten sonra İstanbuldan nefret ettim resmen.

Ne trafik derdi var ne keşmekeş kalabalık var

temiz havası var daha neye ihtiyacı olur ki insanın :)

hadi canım sende ben geçen cumartesi izmirden dönerken uçağımı karçırdım trafik yüzünden.. :)

NETMAR
03-04-2011, 17:13
avrupa yakası çok dolu, paran varsa guzel semtte otuturursun gerçi

ben olsam anadolu yakasını tavsıye ederım atasehır falan

okul ıs cevre falan nerde onemlı olan o kalkıp atasehırden sıslıye falan gıtceksen sacma olur yani

fastchild
03-04-2011, 17:41

gelin gelin ne olursanız olun gelin ister apaçi ister jdm'ci olun gelin :D :D

inşaat bol ayarlarız 2 ev fındıklıdan isterseniz yeditepenin karşısındaki inşaat 4 ay içinde bitecek ama fiyat yükses size mahalle içinden kosifler manzaralı biyer ayarlamak lazım :D ibretlik mekan abi bi mutluhan'a bakıyorum bi kosiflere

RottingChrist
03-04-2011, 18:40
ferit bu işler tamen duydusal biliyorsun. sen nakitten haber var. para oduktan sonra sultangazi bile paris olur bana.