Orijinalini görmek için tıklayınız : Vergi Borcu öğrenme
Arkadaşlar ***** vergi affından yararlanmak içi dilekçe ile müracata 1 ayımız kaldı. Eşim adınada dün bir bildirge aldık. Borç olduğunu söylüyor ama e borcu bilmiyoruz. Şimdi yakında bu banada gelebilir. Ödenmişlerede borç çıkaran devlette yaşadığımız için. Vergi dairesi kuyruğuna girip araştırma yapmadan, internetten nasıl borçlarımızı öğrenebiliriz? Yalnız burda bahsettiği sadece taşıtlar vergi dairesi değil; örneğin emlak vergisi olur, vs her türlü borcu nasıl öğrenebiliriz?
ben trafık vergı daıresınden ogrenmıstım ama netten nasıl oluyor bılmıyorum kankacıgım :)
maalesef internetten öğrenemezsin.. benim de göremediğim cezalarım vergi dairesindeki yapılan sorgulamada meydana çıktı. bizzat gidip döküm alacaksınız başka yolu yok.. :(
edit: veya vergi dairesinde çalışan bir yakınınız var ise o sizin adınıza öğrenebilir..
Ya şu çağda bu denli taş devri bir uygulama olabilirmi? Zaten vergi dairesinde 1 tam gün gidiyor. Karı-koca kol kola girip kendimizi sorgulatcas. Yetmicek ödediğim borçlar çıkacak, geri geleceğiz onların makbuzunu arıyacağız, tekrar geri dönüp düşüreceğiz.
banada geldi yazı nasıl olsa ödemediğim için :D direk yapılandırma için formu doldurdum pazartesi günü gidip verecem :D
Ya şu çağda bu denli taş devri bir uygulama olabilirmi? Zaten vergi dairesinde 1 tam gün gidiyor. Karı-koca kol kola girip kendimizi sorgulatcas. Yetmicek ödediğim borçlar çıkacak, geri geleceğiz onların makbuzunu arıyacağız, tekrar geri dönüp düşüreceğiz.
aynen öyle.. vergi daireleri hala taş devri modunda çalışıyorlar.. 2 gün önce gittim, iğne atsan yere düşmeyecek durumdaydı..
sorgulatmak için memura tc'li bir kimlik veriyorsun, döküm yazıcıdan çıkıyor. orda borçların yanında kod no'ları var. trafik cezaları ayrı, vergi borcu ayrı kodlarda. vergi dairesinde örnek dilekçe formu var, onu doldurup memura veriyorsun. memur da 3-4 gün sonra gel belgeni al diyor. ben 3-4 gün sonra müsait olmadığım için 2 hafta sonraya bıraktım.. 6 eşit taksitle 2 ayda bir ödeme seçeneğini seçeceğim.
cemsultan
01-04-2011, 10:58
Gelen mektupda borç tutarı falan yoksa hemen herkese gelen mektuplardan biridir.
Borcunu görmek için postaneden 1 tl karşılığnda e-devlet şifresi alıyorsun, bu şifre ile borcunu harcını, sigorta günlerini, bağ-kur borcu, trafik cezası vs.vs. bir sürü işlem yapabiliyorsun, ordan gözükmesi lazım borçlarının. Ama şifreyi almak için bizzat şahsın kendisi gitmesi gerekiyor, yani eşin için bile gidip alamazsın, kendi gitmesi gerek.
gelen bildirinin ön yüzünde altlarda bi yerde ne borcu olduğun paragraf içinde bütük harflerle yazılı. bana da geldi dün stoaj filan diodu. gittim vergi dairesinde sorgulattım 900 lira borç çıktı :D muhasebeciyle iletişime geçtim yatırdığımız beyannamelerin dekontlarını kontrol edicek yatırmışsam itiraz edicem. yatırmamışsam taksitlendiririz :d
TURBO CİVİC
01-04-2011, 11:34
postaneden alcagımız sifreyle netten , vergi dairesine gitmeden islem yapcabilcekmiyiz???
Peki bir soru daha... Vergi dairesine gidip kimlik nosu vermek tüm alanlardaki borcunun çıkmasına yetiyormu?
bu vergi affı icin gittim vergi dairesine benim zaten taksitlendirilmiş vergi borcum vardı düzenli ödüyordum tekrar yapılandırmaya gittim. oraya oturtmuslar bi memur adam kendini kral ilan etmiş resmen deli oldum vatandasın işini görüyorya sanki kendi cebinden ödüyor bagırıp çağırmalar falan adam gibi bişiy acıklamıyor daha dogrusu kendiside bilmior ne yaptıgını. Bana dio kaç taksit istiyorsun 12 mi 24 mü ben soruyorum adama 12 olursa kaç olucak 24 olursa kaç olucak onu ben bilemem bilgisayarda ne cıkarsa o diyor hadi vaktimiz yok cabuk karar ver dio bana sanki varmısın yokmusun tarzında bi yarısma yapıoruz kara gürültü bişiyler yaptık ne yaptıgımızı bende bilmiyorum. Ben düzenli ödediğim icin bana pek yaramadı sanırım hc ödemeyenler icin baya bir düşüyormus.
bu arada ben e devlete giriyorum ordan borcumu göremiyorum.
e devlette çıkmıyor..
bana gelen bildirgede TRAFİK CEZ., HES. GECİKMEZ , Y.ÖĞR. HARÇ K. vergi türlerinden borcunuz bulunmaktadır yazıyor bu HES. GECİKMEZ ne oluyo anlamadım..
Peki bir soru daha... Vergi dairesine gidip kimlik nosu vermek tüm alanlardaki borcunun çıkmasına yetiyormu?
farketmez ister onu ver, ister TC no'nu ver..
tc kimlik numaranızla borcunuzun türünü hangi tarihte olduğunu ve en son ne zaman ödemeniz gerektiğini gösteren bi çıktı alıyorsunuz. toplam borç ve toplam gecikme faizi de görünüyor
VTec_king
01-04-2011, 12:32
Bana gelen bir borç yok pedere *KUS dan dolayı demişler ne olduğunu bulamadım nedir acaba?
individual
01-04-2011, 12:38
----------
banada geldi bugun 7 gun icerisinde odeyin diye.. mtv yatırdım muayne yaptırdım noterde satısını verdim hicbisey cıkmadı. 1 senelik ceza nerde yedigim neden yedigimde yazmıyor tebligde edilmedi. heriflerin yaptıgı legal hırsızlık....
GokhanRS
01-04-2011, 14:07
bizim elemanında borcu var. sabah gitti haLâ vergi dairesindeymiş. birazdan mesai bitecek daha yardımcı olamamışlar:D
ahahahah
Vergi borcu maliyenin sistemi haricinde hiçbir şekilde çıkmıyor.
Borcu olan mükelleflere tebligatla bildirim yapılıyor yapılandırma için hepsine aynı yazı gönderiliyor.
Resmi dairelerin çalışma sistemi malumunuz beklemekten başka yöntem yok.
Bu arada mükerrer borcun %90'ı bankalardan kaynaklanıyor.
İmkanınız olduğunca maliyeden ödeyin vergilerinizi.
Aradaşlar sakın e-devlete güvenmeyin. Gelen cezaları görme şansınız yok. Salaklar bizi vergi dairesi sırasından bile çıkardılar nettende halledersiniz diyerek. Halbuki geçmiş yıllardaki araçların plakalarıda tescil tarihleride belli dğeilki, borcunu ödeyebilesin. Yani sıraya girmek şart ben şimdi tekrar gidiyorum mesela.