Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marin Man Motor bakımı

merttepe
01-04-2011, 23:54
Selam,
Man d2842le 410 modeli marin motorun, bakım periyotlarını arıyorum, kaç saatten sonra nesi değişecek, ne yapılması gerekiyor? Google dan sonuç alamadım, man almanyaya da soramıyoruz. böyle bir bilgiye ulaşabilecek varmı acaba? :(

initial-D
02-04-2011, 00:04
en güzeli izmirde balıkçı barınaklarında bu işi bilen su ürünleri kooperatifi başkanlara danışmak.içlerinde man marine motoru kullanan ilgilenen başkan yada üyeler mutlaka mevcuttur.urla-çeşme gibi limanlarla iletişime geçebilirsin.ben motorla ilgileniyorum böyle böyle bilgi paylaşıcam dersen yardımcı olacaklarını düşünüyorum.kendileride çok çok iyi bilmeselerde olası arızalar ve karşılaştıkları problemler açısından tecrübeli insanlardır.kendi üyelerinde olmasa bile yazın gelen turist yatlarda teknelerde mutlaka görmüşlerdir bilmişlerdir diye düşünüyorum.volvo-penta gibi sık kulanılan bir motor olsa yada fiat-iveco-perkins gibi daha kolay olurdu işin ama man tr de çok çok tecih edilmiyor diyorlar

muhtemelen sende düşünmüşündür bunu ama yinede yazayım dedim:)

merttepe
02-04-2011, 00:13
Yok abi, o dediğini düşünmedim de, durum biraz değişik.
Bana man'dan kesin bilgiler lazım. Service manual gibi, bir rus sitesinden epc sini buldum, indiriyorum şimdi ama orda da yazmayabilir. Bu motordan 20 tane aldık, ancak man'nın satış yapmadığı bir ülkeye göndericez, orada da servis yok doğal olarak. Bu bilgileride vermem gerekiyor.

initial-D
02-04-2011, 00:15
Yok abi, o dediğini düşünmedim de, durum biraz değişik.
Bana man'dan kesin bilgiler lazım. Service manual gibi, bir rus sitesinden epc sini buldum, indiriyorum şimdi ama orda da yazmayabilir. Bu motordan 20 tane aldık, ancak man'nın satış yapmadığı bir ülkeye göndericez, orada da servis yok doğal olarak. Bu bilgileride vermem gerekiyor.

anladım,ozaman sana bayaa bir teknik ve kesin detay lazım.ben kendini aldınız tekne için öyle takılacaksınız sandım:)sana yardımcı olabilecek bir kaynak maalesef bilemiyorum:(

izmir pınarbaşındaki man'a gitmeyi düşündünüzmü?bellki onlar birşey yapabilir?

özellikleri belli bir motorun service manualini vermek çok zor olmasa gerek onlar için:)

merttepe
02-04-2011, 00:21
rica ederim abi, teşşekürler yardım için.
Mapar tanıdık, ancak onlarda öğrenemiyorlarmış. Nedenini tam detaylı bilmiyorum, biraz garip bir durum. Yapacak birşey yok öğrenicez bir şekilde artık :)

AlpyGti
02-04-2011, 10:12
0216 545 55 27 Burak Bey ile görüşün . bir sonuca varabilirsiniz inşallah :)

merttepe
02-04-2011, 11:42
0216 545 55 27 Burak Bey ile görüşün . bir sonuca varabilirsiniz inşallah :)

teşekkürler, şirket kapalı galiba, pazartesi arıyacağım. :icon_tup: